Mastodon

Kösz mindent, Attila!

Négyszer vittél ki minket Európába.

Nagyon furcsa, alig pár hónappal azután, hogy szinte a leváltásodat követeltem, most azzal a mondattal búcsúzni, hogy nálad alkalmasabb edzőt a magyar közegből, ha beledöglök se tudnék mondani. Komolyan.

Mondjuk az állításomat akkor is tartottam, de ugye a körülmények, azok a nyamvadt körülmények, amik mindig lesznek, azok egyszerűen ellened fordultak. Akkor úgy éreztem, ha a körülmények adottak, merevek, akkor nincs más esélyünk, mint alkalmazkodni hozzájuk. Ma is vállalom minden mondatomat, hiszen tudod, tudjuk, első a klub, és csak utána jöhetnek az egyes személyek.

Egy dologgal azonban nem számolhattunk, hogy alig egy hónappal a poszt megírása után gyökeresen megváltoznak a körülmények, és Kispesten egy új időszámítás kezdődik. Tetted a dolgodat, legjobb tudásod szerint odakormányoztad a csapatot, ahová az elvárás szólt: Európába. Kihoztad belőle közel a maximumot – ugye, a körülményekhez képest -, emelt fővel adhatod át a helyed, amit

én egyszerűen képtelen vagyok megérteni.

Ha egy új csapat épül, ha új időszámítás kezdődik, akkor miért engedjük el az egyik legnagyobb értékünket, az edzőnket? Három időszakban, összesen 139 bajnoki a padunkon, egy kupagyőzelem, két kupaezüst, három negyedik hely – vajon hányan lennének képesek csak megközelítőleg hasonló eredményeket elérni ezekkel a keretekkel?

Sajnálom, hogy az első érádban történt, ami történt; hogy a második és a harmadik időszakod is arról szólt, egy folyamatosan kiárusított kerettel kell tartani az eredményességet. És mindig megcsináltad – és igen, néha volt, hogy a körülmények is segítettek.

Nekem az egyik kedvenc edzőm voltál (leszel?) Kispesten. Lehet simulékonynak, halvérűnek nevezni, de ki az, aki közel ennyi időn át, és ebben a közegben folyamatosan képes lett volna szállítani az eredményeket? Többen is megpróbálták, és szinte kivétel nélkül elbuktak.


(…) a tulajdonosok által meghatározott stratégiai célok elérése érdekében más szemléletű vezetőedzővel képzelik el a jövőt. A Budapest Honvéd a továbbiakban szakmai tanácsadóként számít Supka Attila munkájára, feladata a tehetséggondozás lesz.

részlet a honvedfc.hu anyagából.

Stratégiai célok? Más szemlélet? Valami tényleg igazán komoly előtt állunk?

Tényleg nem értem.

Leginkább azt tartom furcsának, hogy mindent pár hétbe akarunk besűríteni. Június 19-én sorsolják az Európa ligát, július 11. és 18. az első forduló, augusztus 3-án kezdődik a bajnokság, a keretünk egyelőre erősen hiányos, ráadásul már edzőnk sincs. Ha nekem kéne levezényelnem az átmenetet, legalább pár sarokponthoz ragaszkodnék – például a kitűzött célt elérő edzőmhöz. És igen, még annak ellenére is, hogy ha a legutóbbi edény szeptemberben kezdődik, akkor lehet, kiesési gondjaink lettek volna.

Bár, az is egy tartható álláspont, hogy ha minden új, akkor legyen tényleg minden új, legfeljebb az Európa liga pár jól fizető edzőmeccs lesz, és felépítjük magunkat a következő bajnokságra, bajnokságokra. Áhhh, tényleg nem értem.


Maradjunk annyiban, beírtad magad a klub történelmébe, és ha mást nem, azt elérted, sokunk úgy gondol rád, mint az itthon elérhető legmegfelelőbb ember a Honvéd padjára – ez pedig, és szerintem tudod, igen komoly rang Kispesten.

Még egyszer, kösz mindent is, Attila.


még élesítés előtt egy update // 16:58-kor épp elérhetetlen a Honvéd oldalán a korábban már megjelent, Supka leváltását bejelentő cikk.

update (17:15) // Supka az NSO-nak elmondta, hogy nem marad semmilyen pozícióban a Honvédnál.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||