Mastodon

A vége úgyis az lesz, hogy Negrau áll be a kapuba (mocskos Pagliuca!)

Diósgyőr – Bp. Honvéd @ Diósgyőr, 18:00 TV: M4 Sport

Fogalmam sincs hol tart a sérültlistánk, volt egy pillanat, amikor végképp elvesztettem a fonalat. Horváth Andris, ugye, majdnem visszatért a kupadöntőre, aztán mégsem, azóta folyamatosan sérült. Mézga, Kovács Nikó, Nagy Geri dettó, Ben-Hatira az országban sincs, és gondolom Hefflerrel is lehet valami, ha oda-vissza kihagyta Craoivát. Hozzájuk csatlakozott csütörtökön Levkovich a következő legalább fél évre.

A nagybetegeket leszámítva, vajon ki lesz játékra alkalmas Diósgyőrött? Például marad Berla a kapuban? És akkor ki ül a padra? Gyorsan feliratozunk egy mezt Tomorinak? Vagy körbeszaladunk az akadémián, hátha ráér valaki az U19-től, U17-től, esetleg egy igazgató, aki játszott már kapust korábban?

Valahogy az van, hogy ha elfogynak, akkor a kapusok hirtelen fogynak el, és egyszerre sokan. Gulyás, Tarlósi, Elbert és Negrau 1991/92-ben, aztán egy évre rá Gulyás, Brockhauser és Tarlósi mellé érkezik két hónapra és négy meccsre a rettenetesen fiatal Vezér a BVSC-ből (vajon ki ülhetett mögötte a padon?)*, vagy nem is olyan rég, a négy meccsre elmeszelt Kemenes helyett játszó Czuczi megsérült, Debrecenben már Szemerédi védett, a padra pedig Tóth Iván ült le. Idén már Iván sincs. #szomorúfej

Labdarúgás, 1992/1. (klikkre nagyobb lesz)

*_ kinyomoztam: Kisnémet Imre

Ám ez csak szerdán délután derül ki, ment Mairtti Kuusela egyelőre nem tudja, hogy a már NB I-es tapasztalatokkal rendelkező Vezérnek, vagy a közösséget régóta ismerő Kisnémetnek szavazzon-e bizalmat. A kapusfrontról származik egyébként az a hír, hogy Brockhausert kedden kiengedték a Sportkórházból, egyelőre azonban nem védhet, Vezér az ő pótlására érkezett május végéig.

Nemzeti Sport, 1993.03.24.

Már csak az maradt kérdés, hogy Negrau cseréje ki volt, vagyis 91/92-ben ki lehetett a negyedik számú kapusunk?


El sem tudom képzelni mi lesz Diósgyőrött.

Kingre például simán rámondta volna bárki, hogy hónapok óta meccset sem játszott, ezért most sem fog végigbírni egyet, erre Craiovában lehozott egy parádés százharmincsok percet.

Aztán ott van a frissen igazolt Moretti, őt legfeljebb húszpercesnek hittük, aztán megláttuk, ügyes, jó labdái vannak, de elképesztően lassú, vagy nagyon lassan veszi fel a fonalat, és a húszpercessége úgy lett csak hetven, hogy kellett hozzá gondolom a cserepadunk látványa, hogy a végsőkig kivárt Sanyibá Uzoma szűrőbe cserélésével.

Kulacson is látszik a hosszú kihagyás, ha erre mondják azt, hogy végre látnánk tőle valamit. Sőt, már a valami helyett a bármit is elfogadnám.

Szükségmegoldások szinte minden posztra, miközben a lábakban ott van a pokoli hosszú EL-meccs, frissesség nyilván nem lesz. Talán látjuk debütálni Egerszegit, hogy spóroljunk Kesztyűssel(!!!), Gazdi is visszatérhet, hiszen eltiltás miatt nem játszott Craiován, vagyis Banó-Szabó is pihenhet, ha találunk valakit mögéjük, akkor az egész középpálya.

Uzoma kezdhet, azzal is spórolunk, elől Kulacs, N’Gog, Moutari, igazából mindegy, kettőnek egyáltalán nem megy a játék, Moutari pedig nem illik a játékunkba, így neki nem is nagyon fog, hacsak nem talál ki valamit Sanyibá egy olyan játékosnak, aki egyszerűen nem kompatibilis a 3-5-2-vel. Addig viszont szenvedni fog, és addig szidni fogják az emberek.

És akkor még azt se tudjuk, mi lesz csütörtökön. Hétfőn dönt az UEFA, ha továbbengednek minket, csütörtökön játszani kéne valahol Magyarországon, valamilyen csapattal. Egyelőre azt sem tudni ki eltiltott, ki egészséges, kit lehet nevezni egyáltalán a meccsre. Szerintem hétfőn elmegyek a sportorvoshoz és kérek pecsétet a kék könyvecskémbe, hátha rám is szükség lesz. (Basszus, most nézem, Meki elvitte a mezszámomat, a 26-ost, Mézga pedig a tartalék ötletemet, a 2-est. Valamit ki kéne találnom. Legyen mondjuk a 19. Bazz, az meg Hegéé. Nem egyszerű, gyorsan döntenem kell. Mi az első szám, amit meglátok? Legyen az! ádzseszkó. 28!, mert 2,8-as tejet tettem közben a kávémba. Köszöntem szépen. Alapvetően a középpályán szeretnék játszani, ott zavarnám a legkevesebb vizet.)

Elképesztő, hogy még el sem kezdődött a bajnokság, de már úgy kombinálunk, mint pár körrel a vége előtt a győzelmeket és a gólkülönbséget, mitől lehet meg Európa? (Helyesen: európai szövetség által rendezett nemzetközi kupasorozat, mert csütörtökön kiderült, ez még nem jelent feltétlenül Európát.)

Tényleg nem tudom mi vár ránk Diósgyőrött, azon kívül, hogy próbáljuk majd jól érezni magunkat.

címlapkép: Pagliuca kifogja Negrau felhőfejesét az utolsó percben. rajz: elefáni

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||