Mastodon

Koronanapló 2. nap

Milyen lesz a home office? Kikaptunk a Fraditól.

A futball reménye nélküli életünk második napja kezdődött el a mai kedden. Az irodánkat átállítottuk otthoni munkavégzésre, a nagyobb értekezleteket (meeting) Google Meet-en tartjuk, a kisebb átbeszélni valókra pedig maradt a Slack. Egyébként telefon és hanghívás, de annak megvan az a furcsasága, hogy megszakítja a Meet-hívást, ha épp telefonról intézed.

A napjaim is egyhangúnak ígérkeznek a lehetséges rutin tekintetében. Reggel egy kis egészségügyi séta egy lefőzött kávéval és a telefonommal a közeli tónál, közben napindító Meet-hívás a madárcsicsergésben. Utána munka, persze meg-megszakítva mindenféle otthoni dologgal. Délután újabb séta, pár telefonos egyeztetéssel és egy doboz sörrel. (Sört valahol majd vennem kell nagyobb tételben.) Fura, de a korábbi 6-8 órás munkanapok otthonról simán szétnyúlhatnak 8-10 órára, ha nem figyel oda az ember. (Mától figyelni fogok.)

Még mindig Lütyő az edző?

Igen.

Bajnokcsapat 2. mérkőzés

Érkezett egy tipp a tegnapi poszthoz, hogy a Honvéd még mindig vezetgeti a lejátszási listáját, ahol összegyűjti az MLSZ által a Youtubera nem publikus nézetben feltöltött teljes meccseket, vagyis nem kell szenvednem semmiféle feltöltögetéssel. A Nextcloudot és a kéthetes letöltési limitet azért még megtartjuk, hátha valakinek kényelmesebb a letöltés -> pendrive -> tévé útvonal, mint a Youtube. (Itt köszönném meg a Paypalon érkezett támogatásokat, amiket üzemeltetési költségekre fordítunk. Például tárhelyet és sávszélességet vásárolunk, ha elfogyna a Nextcloud mögött.)

Amúgy tegnap az Újpestnél lemaradt a meccshez kapcsolódó emlék. Semmi extra, sima, átlagos meccs volt, a többség még az Eb alatt átélt mámorban. Arra már nem emlékszem, hogy a gurulós bőröndömet pontosan hova raktam le a kezdés előtt, mert nem sajtóval voltam, szóval valami kocsi csomagtartója lehetett, arra viszont igen, hogy a meccs után átugrottam az akkoriban egy közeli albérletben lakó Bastille barátomhoz, mert éjfél magasságában indultunk Kolozsvárra. Arra is emlékszem, hogy tőle aztán korán érkeztünk a Népligethez, ahonnan a buszunk indult, és pont összefutottunk egy Kecskemét-drukker ismerőssel, ami azt jelentette, hogy a meccs sörei, az albérletben elfogyasztott tüske és kávé után itt újabb söröket kellett inni. Legalább a hét órányi buszút gyorsan eltelt.

A Fradi már egy neccesebb téma. Minap sírtam azon, hogy a Kisvárda ellen megszakad egy sorozatom: 154 tétmeccs kihagyás nélkül, ami nekem nagyon nagy dolog, mert sokat kellett azért dolgoznom, hogy megtehessem, hogy mindig ott lehessek, ne csak a lehető legtöbbször, szóval az a 154 még nem a Fradi után kezdődött, ebből következik, hogy ezt a Fradit is kihagytam. Tudjátok, a híres esküvőszezon, ami a futball második legnagyobb nyári ellensége. (Az első természetesen minden időben az MLSZ.)

Ebből a Fradiból akkor csak egy félidőt láttam, valami badacsonyi présházban (én, sörösként!) egy rádiótelefonon streamelve. Az őrület és szúnyogok kerülgettek. Böde góljánál dolgokat szerettem volna összetörni, és indokolatlanul ártani embereknek. Azt hiszem végül megegyeztem magammal, és kikértem egy Unicumot. A félidőben kicsit lenyugodtam, és a második alatt már a társaságra is figyeltem, nem csak a meccsre.

Jó lesz most újranézni, sőt igazából megnézni, mert tuti lesz benne pár újdonság.

címlapkép: ilyen és hasonló szupermenő háttérképek vannak a Meet-ben

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

“Koronanapló 2. nap” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.