Mastodon

Karanténkispest 2020.04.23.

  • Kispest mégis menni Európa? // létezik az UEFÁ-nak egy olyan ötlete, hogy ha nem sikerül befejezni a bajnokságokat, akkor a kupákba az UEFA-együtthatók alapján nevezhetnének klubokat az országok. (via m4sport.hu)
klubegyütthatókupasorozat
1.FTC9,000Európa-liga
2.Videoton10,500Bajnokok Ligája
3.Mezőkövesd
4.Felcsút
5.Diósgyőr
6.Honvéd4,000Európa-liga
7.Kisvárda
8.Debrecen3,000Európa-liga
9.Újpest1,500
MTK0,750
Vasas0,250
A tervezet alapján így nézne ki a kupaindulás
  • a mai napra beeső másik ötlet még korszakalkotóbb // be is másolom az MTI teljes anyagát:

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) és a profiliga (LPF) tervei szerint az élvonal csapatai Antalyában fejezhetik be a bajnokságot.

A Gazeta Sporturilor című sportnapilap csütörtöki beszámolója szerint a csapatok két-három héten belül különgépekkel Törökországba utaznak, és két hónapig, július végéig maradnak ott. Előbb egy felkészülési időszakra kerül sor az elmúlt hetek hosszú kihagyása miatt, majd háromnaponta következnek a mérkőzések, amelyeket a román televízió-társaságok közvetítenek.

Elővigyázatosságból minden küldöttség minden tagja egyedül lakik majd szállodai szobájában, és mivel az üdülőterületen a világjárvány miatt nagyon kevesen tartózkodnak, a fertőzés kockázata nagyon alacsony. A futballistákat indulás előtt, és Törökországban is tesztelik majd koronavírusra.

A cikk szerint a szállásköltség, az utazás, és a stadionok bérlése összesen nagyjából kétmillió euróba kerül. Az összeget a profiliga fedezné, majd később a televíziós közvetítések jogdíjából visszakapná.

Antalyában és környékén minden szállodához tartoznak edzőpályák, a meccseket olyan létesítményekben kell rendezni, ahol megoldható a tévéközvetítés.

A lap érdeklődésére a Debrecen korábbi játékosa, a Gaziantep FK jelenlegi vezetőedzője, Marius Sumudica elmondta, hogy a Török Labdarúgó Szövetség is ugyanezt tervezi, az élvonal összes csapatát két hónapra Antalyába költöztetné, és ott fejezné be a bajnokságot, így a románoknak nehéz dolguk lesz, ha megfelelő stadionokat akarnak találni.

Hozzátette, a 30-40 fok közötti átlaghőmérséklet és a magas páratartalom is megnehezítené a csapatok dolgát.

A GSP szerint a klubok, a liga és a szövetség éppen azért törekszik mindenképpen a bajnokság befejezésére, nehogy elessen a szponzoroktól és a televízió-társaságoktól származó bevételtől.

(via MTI)

frissítés, mert a közmédia ezt a részt kihagyta //

Maga a gsp írja, hogy kicsi az esélye. Ez copy-paste onnan “Măsura are însă mici șanse să fie aplicată”. A möszurá jelenti az intézkedést, az áré ünszö, hogy azonban van neki, a mics sánszé a kevés esélyt és a szö fié aplikátö, azt, hogy alkalmazzák.

via KEG a KVSC blogtól.

A bajnokság külföldre vitelét felvető ötlet hátteréről pedig Boros Miki anyagában olvashatsz a Főtéren. A lényeg a tévés pénz.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||