Mastodon

Úgy néz ki, a Honvéd videója lebuktatta az idei mezünket

Featured Video Play Icon

Kedd reggel került ki egy videó a Honvéd Youtube-csatornájára “Valami készül Kispesten…” címmel. Pár másodperces vágóképek egymás után, arról ahogy mindenféle gépekkel címereznek fel bőszen mezeket. A háttérben háttérzene szól.

A lényegi pillanat a 17. másodpercet követően jön el, amikor egy valamilyen fedőréteg eltávolítása után feltűnik az új címer, valamint a címer környékén egy zavaros piros-fekete folt. Mutatom kimerevítve:

képernyőkép: a Bp. Honvéd videója

A címer aranyszínű határai környékét érdemes nézni. Ha feltételezzük, hogy nem valami elmosódott festéknyom, és nem valami próbanyomat, akkor nincs más dolgunk, mint felcsapni a Macron 2020-as katalógusát, és megkeresni azt a mintát, ami függőleges csíkozású és a csíkok határai hasonlítanak a képen láthatóra.

Macron, 2020-as katalógus, 47. oldal.

Nem kell sokáig keresni, mert mindössze egyetlen olyan mezt találunk, ami megfelel a következő feltételeknek:

  • függőleges csíkozású;
  • a mellrészen a pirosra esik a címer;
  • van piros-feketében.

Miram a válasz. (A Miram ugyan egy fantázianév, vagyis a jelentését szigorúan csak a játék kedvéért érdemes megnézni. Például a katolikus lexikonban a mirjam szónál. Ennek jelentése pedig ugyanúgy lehet szép és keserű is, ellenben a latinba már Máriaként került át, innen pedig egyetlen apró lépést kell ahhoz megtegyünk, hogy kijelentsük, a Kispest ezzel a mezzel adózik Mária országának, vagyis Magyarországnak.)

Sajnos a Macron oldalán, ha bepötyögjük a keresőbe a mez fantázianevét, akkor nulla találatot kapunk, azonban ne essünk kétségbe, nyugodtan használjuk a Google képkeresőjét.

Macron, Miran, piros-fekete

Aztán persze simán lehet, hogy valami teljesen mást mutatnak be végül, és a kitett videó csak egy jól megtervezett médiahekk volt.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||