Mastodon

Húsz forintos kérdés: ha a Felcsút nem játszhatott korona miatt, akkor a Felcsút II. miért?

  • 2020. augusztus 16., 17:30 // Bicske – Felcsút II. 2-1 (NB III.)
  • 2020. augusztus 16., 19:00 // Felcsút – Honvéd elmaradt

A felcsútiak honlapjára egy szűkszavú közlemény került ki mindössze a halasztás okáról:

Csapatunk keretében koronavírusos esetet regisztráltak, ezért elmarad a Budapest Honvéd elleni OTP Bank Liga mérkőzésünk, amely  későbbi időpontban kerül megrendezésre. Klubunk minden előírást betartva jár el az ügyben.

A helyzet azonban ennél valamivel bonyolultabb, mert nehéz elhinni, hogy az első és a második csapat annyira el lenne szeparálva egymástól, hogy nagyjából ugyanabban az időpontban a második csapat mérkőzése biztonságosan megrendezhető legyen.

Eleve a második csapat elnevezés is tipikusan felcsúti, hiszen a Bicske ellen pályára lépett:

  • Molnár Péter (36 éves), kapus, nyáron érkezett az NB II-es Siófoktól;
  • Fodor Marcell (32 éves), nyáron érkezett az NB I-ből kiesett Kaposvártól;
  • Latifi Liridon (26 éves), albán játékos, a Felcsút egy zsák pénzért igazolta le két éve. A nyáron elméletileg a moldovai Sheriff Tiraspolhoz került volna kölcsönbe;
  • Magasföldi József (35 éves), nem kell bemutatni;
  • a többiek tényleg 17-19 évesek, és az sem feltétlen baj, hogy néhány például a kisvárdai akadémiáról érkeztek az elmúlt egykét évben, ahol egyébként nem töltöttek pár hónapnál többet.

A történtek megértését még tovább nehezíti, hogy vasárnap a Csákvár, vagyis a Felcsút NB II-es fakója, mindössze négy játékost nevezett az Ajka ellen a cserepadra. A korábbi mérkőzésekhez képest a hiányzók többnyire felcsúti kölcsönjátékosok voltak.

A megye kettes Felcsút III. szombaton játszott otthon (Felcsúton) a Pátkával, azonban ők a történet szempontjából valószínűleg teljesen érdektelenek.

És ha még ennyi sem lenne elég, jöjjön a slusszpoén: a román Prosport (svéd forrásokra hivatkozva!) úgy tudja, hogy a Felcsút Csehországból igazolt román játékosa, Alexandru Baluta az elmúlt napokban Romániában járt, ahol gyorsan lezavarta az esküvőjét, és a négy hónapos kislánya keresztelőjét. Románia jelenleg Európa koronavírussal egyik legdinamikusabban fertőződő területe, Magyarországra onnan csak kötelező karanténnal, vagy sok-sok negatív teszttel lehet beutazni. Nem állítjuk, hogy Felcsúton ne tartották volna be a mindenkire kötelező szabályokat, azonban valahogy mégis nagyon gyanúsan csúsznak össze az idősíkok, és derült ki vasárnap reggel, hogy elmarad az esti meccsünk.

Tényleg jó lenne tudni, hogy mit történt igazából Felcsúton és a szövetségben, mert információk és gyakorlatok hiányában nagyon hosszú idénynek nézhetünk elébe.

Természetesen nem állítjuk, hogy Baluta és a felcsúti koronavírusos eset, vagy esetek között egyértelmű kapcsolat lenne, mindössze egy romániai sajtóforrásra hivatkozunk.

címlapkép: cromaconceptovisual /Pixabay

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||