Mastodon

A fene se gondolta volna, hogy a magyarság eredete komolyabb vitát vált ki nálunk, mint a Turku elleni meccsünk elemzése :(

Egy linket azért beszúrnék megjegyzésül, mert a hivatkozott helyen olyan anyagokat találni, amelyeket érdemes lehet átfutni a témában, ha valaki vitaképes szeretne maradni. A vitaképesség ugyanis mai fogalmaink szerint a következő:

  • a jelenleg elfogadott paradigma ismerete,
  • egy új (másik) paradigma ismerete, amelyet módszertanilag releváns módon sikerült igazolni,
  • párbeszéd.
  • amennyiben az új (másik) paradigma érvényessége igazolódik, onnantól a tudomány (hiszen ezért tudomány, és minden más nem tudomány) az új (másik) paradigmát tekinti elfogadottnak.

Az nem vita, hogy kijelentjük: valami hülyeség (még ha az is). A regnáló és elfogadott (tehát érvényes) paradigmákból kiindulva lehet és érdemes csak vitatkozni. Kiragadva egy példát: az nem érv, pláne, hogy ha nem is igaz, hogy a finnugor-elméletet a Habsburgok kényszerítették ránk, megosztandó a magyarságot, tehát tudósaink per definitonem (egy körül nem határolt) szándék mentén folytatják ez a romboló munkát. Tehát magyartalanok. Elképesztő mélységekben a világ.

Tényleg várom a pillanatot, amikor tüntetést szerveznek az 1+1=2 ellen. (Természetesen az egész számok halmazán értelmezve.)


Sebaj.

Délután hatkor jönnek a ruszkik (válogatott), akik az összes felmerülő kérdést zárójelbe tették, hiszen a Szovjetunió egyszerre volt a finnugorok, az ugorok, a finnek, a hunok, és a mindenek, amik lehetünk birodalma. Talán egyedül a Szíriuszig nem sikerült kitolni a határaikat.

Innen nézve végülis mindannyian szovjetek vagyunk, nem?

Kivéve azt a szakállas figurát Brian ablaka alól.


A poszt elején hivatkozott link az MTA tudomany.hu néven szerkesztett oldalára mutat, és amelynek célja az áltudományok elleni küzdelem. De nyilván úgyis lesz, aki szerint hülyeség az egész, mert egy ózdi kohász agyába mást vibrált bele egy szovjet ejtőernyős.

Bónusztrack: már eleve az eredet szó jelentését se sikerül egységesen használni. Nyelvi, kulturális (tehát a mára kiható hatású), avagy genetikai (ami legfeljebb a kinézetünkre van némi hatással)?


A lényeg // (véletlenül még gépelés közben élesedett a poszt)

  • a Turku elleni meccsről készült egy elemzés, és bár elég jó olvasottságot hozott, gyakorlatilag nulla interakciót váltott ki az emberekből. Hirtelen minden, korábban bármiben vitaképes ember eltűnt. (Jó, tudom, a poszt is rossz időben jött ki, alig pár órával a Kisvárda elleni szenvedés előtt, és az ott látottak bőven elvitték a figyelmet.)
  • ma délután/koraeste: hajrá, magyarok! (Igen, vesszővel a hajrá után, és igen, kis m a magyarok, mert így írjuk magyarul.)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||