Mastodon

Nem igaz, hogy egymilliárd forinttal drágult az új Bozsik!

  12 729 654 075 HUF módosítás után
- 11 799 254 181 HUF módosítás előtt
------------------------------------
     950 399 894 HUF különbség

Vagyis mindössze kilenszázötvenmillió-háromszázkilenvenkilencezer-nyolcszázkilencvennégy forinttal – derül ki az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent módosításból.

A hirtelen jött, és még egyszer leírjuk, egyáltalán nem egymilliárdos drágulás indokai pedig a következők:

(i) a Sportról szóló 2004. évi I. törvény a 2018. és 2019. években hatályba lépett változásainak, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzataiban, követelményrendszereiben, a jogszabályváltozásoknak megfelelő a 2018. és 2019. években hatályba lépő módosításainak megfelelően a labdarúgó stadion gyengeáramú és erősáramú kivitelezési tervdokumentációjának a felülvizsgálata, és a rendeltetésszerű használatához elengedhetetlenül szükséges módosítások elvégzése vált szükségessé;

(ii) Megrendelő a felmerült, gazdaságosabb üzemeltetési szempontokon alapuló igényeinek megfelelően, a labdarúgó stadion fejépületben egyes helyiségek alaprajzi elrendezésének, kialakításának, valamint a belsőépítészeti megjelenésének a felülvizsgálata, módosítása vált szükségessé, amely érinti a kivitelezési tervdokumentáció szakági munkarészeit is.

Lefordítva nagyjából annyi a lényeg, hogy változott a műszaki tartalom az eredetileg tervezetthez képest, vagyis a stadion és a kiszolgáló létesítményei több mindenre lesznek alkalmasak.

Fontos változás továbbá, hogy az eredetileg tervezett 480 helyett 666 munkanapba kell beleférnie az építkezésnek. (Az utolsó, még a régi Bozsikban játszott NB I-es mérkőzéstől máig, vagyis 2020. szeptember 11-ig 550 munkanap telt el. Az átadás legkorábbi dátuma ezzel 2021. február 22-re módosult.)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||