Mastodon

Gyakrolati tapasztalatos körkérdés következik a két kerékén meccsre járó olvasóinkhoz

Az van, hogy városi emberként nagyon gondolkodom egy rolleren, de még inkább egy elektromos minikerékpáron, mert az a koncepcióm, hogy amikor csak lehet, városon belül inkább a vonatot használnám, és a pályaudvarok, valamint megállók környékétől valami rásegítéses eszközt. A hordozhatóság és a rásegítés a lényeg.

A címlapképen például azt láthatjátok, hogy a KöKiről legfeljebb fél óránként induló vonatokkal elérhető vasúti megállók köré húzott 3 kilométeres kör mekkora százalékát fedi le Budapest belvárosának. Egyedül a Gelért tér környéke homályzóna, de az a pár plusz méter simán bele kell férjen. Akár még tekerve is.

Viszont. Viszont az is van, hogy meccsre is szívesen járnék így, bár, ebben az esetben le kellene mondani a nyakló nélküli sörözgetésről, de valamit valamiért.

Szóval, ha meccsre mennék, és lenne nálam ilyesmi, hogy

  • bukósisak,
  • hátizsák, benne pl. az eszköz töltőjével, pár szerszámmal,
  • netán kulacs,

akkor ezeket beengedik a stadionokba? (Nyilván nem mindent.) Egyáltalán hova lehet lerakni azt, ami fennakad az ellenőrzésen?

Azt rendben van és nagyon helyes is, hogy az új stadionok köré nagy számban telepítenek bicikli lekötésére alkalmas korlátokat, azonban a bukósisakot és az egyéb kellékeket nem szívesen hagyná csak úgy kint az ember, és dobozos tárolót, csomagmegőrzőt eddig egyetlen helyen sem láttam.

Ha valaki jár közületek kerékpárral, esetleg robogóval, minden szabályt betartva meccsre, és van rá késztetése, akkor legyen szíves árulja már el nekem, hogy mi ilyenkor a megoldás?

Ha nem akarsz kommentelni, akkor a hanta@taccs.hu címen levélben, a @cikoria Twitteren üzenetként, vagy akár Telegramon is megtalálsz. Előre is köszi.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||