Mastodon

Jelen helyzetünkben nem lehetünk elégedettek a döntetlennel, azonban többet se várjunk a meccstől

Bp. Honvéd – Újpest

person sitting outdoors

Ha egyszer arra vetemednék, hogy szótárat kezdek szerkeszteni, akkor a döntetlen szóhoz azt fogom írni, hogy Honvéd-Újpest. Egyszerűen ez a meccs maga a kilátástalanság, a se előre, se hátra, az igazából senkinek se jó eredmény, mégis minden évben letudjuk, és a kilenc megszerezhető pontból az éppen jobb formában lévő akár négyet is begyűjthet.

Mutatok pár adatot a 2010/11-es bajnokságtól számítva:

  • 25 meccs, 6 győzelem, 12 döntetlen, 7 vereség;
  • 1,2 pont/meccs;
  • utoljára öt éve kaptunk ki hazai pályán az Újpesttől, azóta négy döntetlen, egy győzelem;
  • Solymosi viszi sorozatban a harmadik Honvéd-Újpestet a Hungárián, ami egyben az összes Honvéd-Újpest is a Hungárián, és eddig mindkettő döntetlen lett;
  • a legutóbb tizenegyből hét szintén döntetlen lett, pályaválasztótól és helyszíntől függetlenül;
  • egyedül a spori, Solymosi zavarhatna be, aki kábé a házibírónknak számít (az utóbbi tíz évben 1, 875 pont/meccs vele!), de ugye az Újpest ellen eddig kétszer fújt, mindkétszer a Hungárián, és mindkettő döntetlen lett.

Ha valaki esetleg nem hinne a hosszú idősorok jelenre gyakorolt hatásában, annak el szeretném mondani, hogy biztos jók és nagyszerű nevek a nyáriz igazolásaink, azonban egyáltalán nem érezni, hogy kimagaslanánk a ligából, hogy fix egyes, hogy Bódog most aztán széttaktikázza őket, tehát nyugodtan fordulhatunk a múlthoz. Talán jóbb nevekből állunk, talán akarunk majd valamit focizni, de – ha már a szótáraknál tartunk – pont ezt nevezik középszernek, esetleg erős középszernek, és a középszer arra való, hogy döntetlenezzen az Újpesttel.

Minden valószínűség szerint 1-1 lesz, nincs miről beszélni. Esetleg nyerünk, hogy még kiegyenlítettebb legyen a párharc. Legfeljebb az idény további két Honvéd-Újpestje jön ki döntetlenre.

Tényleg.

Majdnem olyan, mint a Paks, mert velük is sok a döntetlen (10 a 25-ből), azonban őket ugyanennyiszer verjük is (11), tehát a Paks simán nekünk áll, míg az Újpest inkább senkinek.

Tényleg kár minden szó.

Inkább kinézek a Fradi2-Honvéd2-re délelőtt, mintsem a gép előtt szenvedjek ki valami posztot, aminek ugyanúgy semmi értelme nem lenne a dolgok menete szempontjából, mint az Újpest elleni meccseknek.

Sziasztok.

Megyek és darálom tovább a Jessica Jones második évadát, hogy a harmadik átmenetileg kimaradjon, és végre belekezdhessek a The Boys S02-be.

(legalább a döntetlennel átmenetileg nem leszünk utolsók a tabellán, ha a vesztett pontokat nézzük. hihetetlen, hogy az elmúlt egy évben mennyi időt dekkoltunk a vonal alatt, pedig a rendszer egyértelműen azt ígérte, nálunk is pénzdisznóból töltött kolbászból fonják majd az aranykerítést.)

címlapkép: valalmi szabadon felhasználható stockfotó az unalom szóra keresve. fotó: Engin Akyur/Pexels.com

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||