Mastodon

Még ahhoz is pontot kell szerezzünk, hogy az igen előkelő kilencedik hely meglegyen

Az idény során egyetlen pillanatig sem álltunk jobban a kilencedik helynél. Egyedüliként a teljes mezőnyből. Egészen megalázó.

A végül csont nélkül kieső Budafok például egyszer még a tabellát vezette, és az idény jelentős részét előttünk töltötte. Lehetne mondani, mi a hajrára készültünk, ők pedig az elejét nyomták meg, de inkább ne.

A másik kieső, a Diósgyőr szintén állt a dobogón, konkrétan három fordulót is a második helyen töltött. Még Miskolcon is volt pár hét az évből, amikor lehetett reménykedni.

Nekünk ennyi sem adatott meg.


ezen nem lehet mit szépíteni

A minimum legalját sikerült hozni ebben az évben. Ijedtség azért bőven volt benne, mert mi van, ha mégsem omlik össze a Budafok, vagy nagyon bejön a Diósgyőrnek a keret teljes lecserélése? Részünkről tényleg a minimumot tettük hozzá a bennmaradás kérdéséhez.

Egyelőre 37 pont, ennyi kell legalább a tizenkétcsapatos bajnokságban. Néha lehet kicsivel több, de ennyi mindenképp. 32 forduló alatt megcsináltuk.


Van humora a futballnak //

Szappanost lecseszte múlt héten Pintér, mert a kiugró játékos elől középre fejelte ki a labdát. Hiába volt ott még négy védő, hiába passzolgatott még kicsit a Fradi, az edző szemében a kapusé a gól.

Tegnap a Mezőkövesdnek öttel kellett volna nyernie az MTK ellen, hogy az utolsó fordulóban helyet cseréljenek, és maradjon egy halvány esélyük a felsőházra. Utóbbi nem rossz dolog, hiszen az első hatot úgy sorsolják a következő szezonban, hogy egy meccsel többet játszhat otthon. (szerk.: már idén sem így történt a sorsolás.)

Vezettek öt-nullra, az MTK a padlón, erre a 77. percben Szappanos rosszul vett át egy hazaadott labdát, majd elkaszálta az őt szerelő MTK-játékost. Tizenegyes, 5-1, a Kövesd nem előzte meg az MTK-t.

Történt mindezt Pintér 55. születésnapján.

Szappanos állítólag nyáron Kispestre szerződik.


A kövesdi meccsel egyébként az is eldőlt, hogy idén végezhetünk előrébb a kilencedik helynél, és ahhoz is pontot kell szerezni, valamint bízni abban, hogy az Újpest elveri este a Zetét.

Kilencedik hely. Végtelen mennyiségű mosolygó arcot kéne ide beszúrnom, ha csetüzenetként írnám le.


Köszönjük ezt a csodás évet.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||