Mastodon

Csak vettem a fáradtságot, hogy megszámoljam, mégis mekkora lett az új Bozsik?

Ahogy megnyílt a jegyvásárlási lehetőség a Villarreal ellen, szinte az első gondolatunk volt, hogy végre megtudjuk, pontosan mekkora is lett a Bozsik, mit nevezhetünk benne teltháznak?

A módszertan igen egyszerű, a jegyrendszerben székekre lehet jegyet venni, és minden széksor végén van egy szám, hogy az adott sorban hány széket találunk. Szektoronként legfeljebb tizenöt sort találunk, vagyis, ha soronként összeadjuk a székek számát, akkor megkapjuk a szektor befogadóképességét. Ha pedig összeadjuk a szektorokat, akkor a kijön a stadioné.

Ezeket a számokat fogjuk most publikálni.

szektorférőhely
A1-A7 (tribün)1185
B1-B7 (tábor)1881
C1-C10 (korzó)2850
D1-D7 (vendég, elválasztó, egyéb)1866
ebből vendég (D5-D7)773
VIP458
Skyboxok134
Sajtó54
összesen8428
A teljes befogadóképesség

Vagyis egy egyszerű számítással, a VIP, sajtó, Skyboxok, vendég és elválasztó nélkül kispesti szurkolónak marad összesen: 6847 szék.

A legnagyobb szektorok 330-333 férőhelyesek, és ilyenből van nyolc. Érdekesség, hogy a szektorhatárok nem sikerültek valami természetesre. Például a lelátóra kivezető lépcsők környéki részek ketté vannak osztva:

Egy példa a kettéosztott tömbökre: a lépcső alatti és feletti részek egyik fele a C9, a másik fele a C8-ba került

Apróság, de a stadion hivatalos sematikus térképén (nyitóképünk a honvedfc.hu oldalról) nem szerepel a SKY 5 és SKY 6 között a jegyrendszerben megtalálható ElnŐki Skyboxok 40 férőhellyel.

ElnŐki Skybox

Mennyi az annyi forintban, ha Villarreal?

Tételezzük fel, hogy minden, de tényleg minden jegyet sikerül eladni a Villarreal ellen, akkor a – Skyboxok nélkül – a teljes jegybevétel 76 millió 353 ezer 600 forint lehet.

A belső arányokat jól érzékelteti, hogy a VIP3 (V3) szektor 184 széke együtt akkora bevételt generálhatna, mint a teljes B-oldal, vagyis a tábor 1881 férőhelye: nagyjából 9-9,2 millió forintot.


A 72 misi csak játék a számokkal, ugyanis ez végig áfás ár, táblás házra vonatkozik, és feltételezi, hogy minden széken fizető néző ül. Nem tartalmazza viszont a Skyboxokat, az esetleges tévés közvetítés díját, a meccsnapi bevételeket (ajándékbolt, büfé), az esetleges szponzorok költését, stb. A lényeg, hogy ezekből együtt kellene fedezni a stadionavató programját, benne a Villarreallal, a Bagossy zenekarral, a meglepetéssel, és az egyéb apróságokkal, mint biztosítás, látvány, satöbbi.

Ha feltesszük a Gerendai-féle nullszaldós kérdést, akkor:

Szerintetek megtérül a klubnak stadionavató?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||