Mastodon

Csákóbrékó, közel egy hónap után újra igazoltunk!

A május 31-én bejelentett Szappanos, és a június 14-én bejelentett Nono után július 9-én itt a harmadik igazolásunk: Dusan Pantelic közelebbről nem meghatározott poszton szereplő középpályás (“[a középpálya] több posztján is bevethető így a védekező középpályás pozíciójában is.“), viszont gyanús, hogy Hidi mellé érkezett a 4-1-4-1 védősor előtt játszó egyébe versenyhelyzetet teremteni. Kellett oda valaki, ezt tudtuk.

Pantelic egyébként 178 centi magas, a szerbiai Kragujevacon született (ahol Holcsika is), és a Honvéd a nagyon sokadik csapata, viszont mindössze a második légiósként.

23 éves koráig a szerb másodosztály különböző csapataiban szerepelt, például a remek nevű Telepoptikban, majd Novi Pazar és a Radnik Surdulica színeiben ragadt meg az élvonalban. Az első közel végigjátszott szezonjára egészen 25 éves koráig kellett várni, akkor a 16 csapatos szerb bajnokság alsóházának élén, a kilencedik helyen végzett a Radnikkal.

A következő szezonban is alapembere volt a csapatának, majd a télen elvitte a görög Giannina, ahol az idény végére bejátszotta magát a csapatba. Ennek ellenére ősszel már újra a szerb bajnokságban találjuk. Az elmúlt két évben a középcsapatnak számító Radnicki Nis egyik alapembere volt.

Áprilisban múlt 28 éves, és karrierje során a Honvéd a tizenegyedik jegyzett klubja. Nem egy korábbi igazolásunkkal ellentétben, Pantelic legalább játékból jön, hiszen az elmúlt években minden csapatában alapemberként számítottak rá.

A neve egyébként már télen is felmerült, akkor nem lett semmi az üzletből.

Érdekesség viszont, bár a játékos múltját elnézve annyira nem meglepő, hogy mindössze egy év plusz opciót írtunk vele alá, vagyis nem igazán a jövőnek szóló beruházás a játékjogának megvásárlása. Ahogy rögtön az első nyilatkozatának ez a része sem egyszerű:

A barátnőm Budapesten él, az egyik légitársaságnál dolgozik, ezért is örülök, hogy itt folytatom a karrieremet.

Mintha nem is mi kerestük volna meg, hanem ő próbált meg a közelbe igazolni.

Ja, és külön nem örülök a következő tudásának:

(…) míg korábban Maro Vidovic és Aleksandr Ignjatovic személyében volt szerb játékosa a klubnak.

Vidovic nevét például szerettem volna elfelejteni. Sötét foltja ő a klubtörténelemnek.


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||