Mastodon

Tavasszal hagyományosan ezzel a jelszóval indítunk: kezdődik a folytatódás

Bp. Honvéd – Gyirmót @ Bozsik, 19:30, v: Farkas Ádám

Végre meccsnap. Az utóbbi évek fejlesztéseinek hála, a korábban 85-95 napos téli szünet 40 környékére csökkent, vagyis ha levesszük az ünnepeket, akkor alig kellett pár napot kibekkelnünk Bohócliga nélkül. A köztes időt kényelmesen elcsaptuk az ún. Uborkaszezonnal, amikor is megtudtuk, hogy kik nem igazolnak Kispestre, illetve kiről nem volt szó, hogy egyáltalán Kispestre igazoljon.

Ami nekünk öröm, és amire évtizedek óta vártunk, az a klubunkat úgy néz ki váratlanul érintette, hiszen a december 18-án véget ért őszi szezon óta eltelt időben mindössze két játékossal sikerült megerősíteni a keretünket. Feltételezzük Ferinél a jobbhátvéd (Mezghrani/Lovric) és a védekező középpályás posztja (Pantelic, Hidi, Nagy Geri) volt a legnagyobb akadálya az előrelépésnek. Szerencsére ennyi pont belefért ebbe a rövid szünetbe.

Ha máshol nem, a téli szünet hosszán meglátszik a stadionrekonsrukciós program hatása. Mivel a nézőszám az istennek sem hajlandó megugrani, vagyis feltételezhetjük, hogy az emberek a stadionokba a futballért járnának, és nem a kényelemért, az építészeti szépségekért, netán a büfék kínálatáért. Ahogy valószínűleg a káromkodás és a pirotechnika sem zavarja őket annyira, mint ha a csapatuk kilátástalan játékkal, bármiféle előremutató (ún. reménykeltő) apróság nélkül éveken át agonizál a kiesőzónában. (Az előző mondat még véletlenül sem a Kispestről szólt, és a valósággal történő esetleges hasonlóság a véletlennek köszönhető.)


close up photography of penguin on snow
Photo by Pixabay on Pexels.com

Persze a tüntető távolmaradást lehet a hidegre is fogni, azonban nincs semmi baj a téli meccsekkel. Télen ugyanis fel lehet öltözni, a hideg ellen lehet védekezni. Ellentétben a nyárral, ahol a hőmérséklet, a páratartalom és az álló levegő kombinációjával képtelenség. Leguríthatsz még egy jó hideg sört, mi baj lehet belőle?

Az MLSZ is valahogy hasonlóan gondolkodhat, viszont nem lenne MLSZ, ha nem tenne bele egy csavart:

  • nyáron (hőségben) inkább játsszunk 14:45-kor meg legkésőbb 17:30-kor, viszont
  • télen inkább 19:30-kor.

Jogos a taps. Rohadt nagy mázli, hogy mára pont nem mondanak hideget.


cheerful girls fighting with pillows on bed
Photo by Monstera on Pexels.com

Ahogy nekem is személyesen rohadt nagy mázli, hogy mára minden rendben, és valahol bennem a mindenféle oltások leboxolták egymás között a győztest, aminek persze az lett a mellékhatása, hogy átmenetileg mellékhatásoktól szenvedtem.

Ennyit minimum megér, hogy február 15. után is járhassak meccsre, plusz ugye, az egészségem se utolsó szempont.

Ja, az megvolt, hogy az iOS egyik következő verziója (15.4) támogatni fogja az EU-s oltásigazolásokat a Walletből, ahol egyébként a bankkártyáinkat, szállásfoglalásainkat, jegyeinket és egyéb apróságainkat is tároljuk? Király.


Sajnos üzemen kívül ez a remeknek tűnő kecskeméti hely

(Közben innen is szülinapot Puska úrnak, és sajnálom, hogy a mai, szülinapi kocsmatúrája kiesik, de ha valaki olyan hülye, hogy meccsnapra szervezi, az viselje a következményeit!)


Na, de a meccsről, mert ma Gyirmót, és fogalmunk sincs mi várható.

Van pár játékosunk, aki végigcsinálta a felkészülést.

Van pár játékosunk, aki mostanában tért vissza, és valamennyire játékra alkalmas (“A vírus által eddig megkímélt játékosok mellett van 15-16 emberünk, akik 20-30 percet már biztosan bírnak, néhányan többet is, […] “). Náluk kérdés, hogy a cserékkel eddig is remekül bánó Feri mennyire és hogyan vállalja be őket, akár kezdőként, akár hosszabb időt a pályán töltve.

Van két új igazolás, akikbe azért egyesek hajlamosak Megváltókat látni, vagy legalább Fontos Hiányzó Láncszemeket, akiket a Tévedhetetlen Vezetőség felelős módon, kifejezetten posztra igazolt. Ehhez képest a jobbhátvéd srác állítólag eleve sérülten érkezett, és jó ideig nem is edzhetett a csapattal.

Batik és Nono eltiltott.

És van Balogh Norbi, Lukic egyetlen potenciális helyettese (bár szerintem együtt kéne játszaniuk, Lukic Balogh mögött), akiről annyiféle pletyka kering, hogy el sem tudjuk képzelni mi lehet vele. Állítólag vannak mindenféle ajánlatai, és állítólag már nem is velünk edz.

Nagyjából ennyit tudunk.

A Gyirmót állítólag szintén hasonló cipőben, vagyis bármi megtörténhet. Tényleg bármi.

  • fogalmunk sincs kik és mennyit játszhatnak a két csapatban?
  • fogalmunk sincs, hogy akik részt vettek a felkészülésben, mire lehetnek képesek együtt?
  • fogalmunk sincs, hogy a kihagyók részmunkaidős játéka mire lehet elég?

Ilyesmik.

A mai egy olyan meccs, amire ki kell menni (mindegyikre ki kell!), mert nagyon fontos a – halkan merem csak leírni – bennmradásunk miatt, hiszen legalább hatpontos, ha nem több.

Minden másról majd jövő héten beszélünk, esetleg február 15-ig, vagy azt követően, vagyis a tavaszi átigazolási szezon vége környékén. Annyi már most biztos, hogy másfél hónap szünet, valamint az őszi szezon vége együtt nem volt elég arra, hogy értelmesen megerősítsék a csapatot, és ha lesznek is érkezők, azok már idény közben.

Tapsvihar a Hatalmas Kérlelhetetlen Profizmusnak.

(Tényleg, mi kell ahhoz, hogy még higgyen ebben a bagázsban valaki?)


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||