Mastodon

Feri még az edző? (1. nap)

Bp. Honvéd – Gyirmót 0-1

road man people woman

Nem a tegnapi meccs volt az első, hiszen hónapok óta ugyanaz a mantra és a kérés Feriék (és Gabiék, mert itt mindenki haver, mindenki tegeződik) felé, hogy a finomabb kifejezésnél maradjunk: távozzatok Kispestről!

Térden állva, esküszöm, térden állva könyörögök, adjátok le a szerelést, és menjetek innen. Egyszerűen ott tartunk, hogy tényleg, de tényleg minden jobb lenne nélkületek. Néhány bohóc bevégezte a munkáját és saját képére formálva, végképp nevetségessé tette a klubot.

Felteszem a Nagy Kérdést: vajon ki volt Kispesten az utolsó, aki ekkora közutálatnak örvendett, mint Feri (és Gabi)?

Feri, ha tényleg annyira szereted ezt a Kispestet, ahogy az ősszel te magad mondtad a szurkolók szemébe, akkor kérlek, a klub érdekében: távozz! Ártasz a közösségünknek, ártasz az egészségünknek, ártasz mindennek. Látjuk, tudjuk, kirúgni nem fognak, ahhoz nincs bátorságuk, vagyis az utolsó reményünk te maradtál, azonban még véletlenül sem edzői, hanem az állításod szerinti kispesti minőségedben, aki megérti mikor kell önmagától távozni.

Nem érezném azt, hogy Feri bedobta a törülközőt, és feladta a nehéz, de megoldható feladatot, mert Feri egyszerűen képtelen megoldani. Egy év bőven elég volt bizonyítani, hogy teljesen fogalmatlan, hogy totálisan alkalmatlan, mert azt gondolom senki sem hisz el, hogy ismét a körülmények áldozatai lettünk, és ekkora, de ekkora pechünk egyszerűen tényleg nem lehet (vö.: millióból egy).

Nem szokás ilyen erős szavakat használni nyilvánosan, azonban eljutottam arra a pontra, hogy ezzel a bagázzsal kapcsolatban egyetlen szó jut eszembe: a gyűlölet. Az izzó, a vak, az engesztelhetetlen – és a cseppet sem irracionális. Történjen bármi, az elmúlt hónapokat egyszerűen képtelen leszek megbocsátani.

Undorodok, hányhatnékom van, alig bírtam aludni.


wood city man people
Photo by cottonbro on Pexels.com

Egy koronától talán nálunk is jobban levert, csontutolsó Gyirmót ellen úgy nem lőttünk érdemben kapura, voltunk képtelenek valódi helyzetet kidolgozni, úgy voltunk teljesen veszélytelenek, hogy a védelmüket a következő négy játékosból sikerült összetákolni erre a meccsre:

  • jobbhátvéd: Major Martin. 20 éves. Kilencedik NB I-es meccse a Videotonból kölcsönvett játékosnak.
  • belsővédő I.: az NB I-ben tegnap debütáló, kispesti nevelésű, tavaly még a mi fakónkban játszó 20 éves Csörgő Viktor.
  • belsővédő II.: Hajdú Ádám (29 éves), aki egyébként balhátvéd, és a bajnokcsapatunkban is játszott egy fél évet, majd télen elcseréltük a Pakssal Laczkó Zsoltra.
  • balhátvéd: Zeke Márió. 20 éves. Tavaly a Budafoknak, idén a Gyirmótnak adta kölcsön a Videoton.

Igen, ez volt az ellenfél védelme, ami ellen a következő támadósort vetettük be: Zsótér, Machach, Nagy Dominik, Lukic, majd csereként Kerezsi és Májer.

Nulla helyzet.

Sőt, a végén, amikor már vezetett a Gyirmót, akkor Csertői behozott újabb két kispesti akadémistát (Kovács Dominik, Herjeczki) – és még Szappanosnak voltak védései.

Nem érdekel a tizenegyes, fújt, amit fújt a VAR, egyelőre fogalmam sincs, hogy mit, de tényleg lényegtelen. A null-null is pont ugyanolyan nulla lett volna tőlünk, azonban a labdarúgás versenykiírásának hülyesége miatt, azért pontot adnak. Valamit a semmiért.

Most komolyan, mi a franc tartja még itt ezeket az embereket Kispesten? Miféle gerinc szorult egyesekbe? Miféle kibaszott szakmaiságról beszélünk? Oké, állítólag aláírt a Slovanból Drazic, és ettől majd jobb lesz? Ezzel a stábbal, ezzel a klubvezetőséggel?

Milyen tulajdonos az egyáltalán, aki odaadja a pénzét (muhahaha) ezeknek nekik, hogy felelősen költsék el? Milyen minőségi elvárásai vannak? Ennyire veszi komolyan ezt a klubot? Ennyire felelős gazdája? Egy hatalmas vicc lettünk, és igen, Feri, Gabi, Dani, Zoli (és minden becenév a sorban)

ti tettétek tönkre a Kispestet!

Szánalmas, morális csődtömeg, nevetség tárgya lettünk. Kibaszott drágán, Patyomkin díszletek között, állandó sikerpropagandától kábítva, hétről hétre ugyanazt a szart kapjuk a pofánkba. Gratulálunk!

Tegnap nem először énekeltük kínunkban: álé, álé, b*zi Hemingway, b*zi Hemingway, b*zi Hemingway!


woman in black dress standing beside woman in orange coat
Photo by cottonbro on Pexels.com
Osztályozókönyv //

Nincsenek nagy reményeim, becsületből mégis kitesszük.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||