Mastodon

Pár igazán remek igazolás, és irtózatos mennyiségű baklövés eddig a Metalcom-éra mérlege

Minap feltettük a nagy kérdést:

hogyan ítélitek meg a Metalcom-éra igazolásait?

Az összes 47 igazolásból 43-ra lehetett szavazni, köztük az idén nyáron szerződtetett játékosokra is, akiket természetesen nem veszünk egy kalap alá a többiekkel.

Gyorselemzés következik.


Új igazolások

Kezdjük az új igazolásokkal, mert a kérdésfeltevés alapján ez a legkényesebb téma. Itt két utat lehetett választani, amikor szavaztatotk:

  1. mondani valamit az előzetes elvárásaitok alapján,
  2. kivárásra játszani, és nem minősíteni.

Pár megállapítás:

  • A frissen igazolt Enninre és az elsőként érkező Gomisra inkább nem mondtatok semmit, de akik mégis, azok nem várnak túl sokat.
  • Egyedül Prenga érte el a nyers adatok között az 50%-os be fog jönni a leigazolása arányt, vagyis tőle sokat vártok. (Ha nem vesszük figyelembe a ki ez? válaszokat, akkor Prenga 74,5, Mitrovic 57,5 százalékos bizalmi indexen áll előzetesen.)
  • Plakushchenko sötét ló. Nála a válaszok szinte egyharmad-egyharmad arányban oszlottak meg. Magyarul: nem tudjátok hova tenni.

A már távozott játékosok

Második blokk legyen a már távozott játékosoké, és itt külön kiemeltük azokat, akik az idény során, vagy azt követően kerültek ki a keretünkből.

Mit is látunk:

  • Lanzafame.
  • Kapust nagyon tudunk igazolni (ezt majd később még jobban fogjuk látni).
  • Három olyan játékos is távozott a közelmúltban, ami a szavazataitok alapján legalább 50 százalékos bizalmi indexszel (nevezzük így a bejött kategóriát) rendelkezett.
  • A lista végén is egészen elképesztő neveket találunk. Itt nem ritka, hogy a válaszadók ötöde már a névre sem emlékszik. Mondjuk Egerszegi a paksi 30 percével nem is hagyhatott túl mély nyomokat bennetek.
  • Külön kiemelendő, hogy a lista végén, 15%, vagy bőven az alatti bizalmi indexe van több olyan játékosnak is, akit a tavalyi évre hoztak megerősítendő a keretet.

A megtartott játékosok

És végül azoknak a listája, akik tavaly is a keretünkben voltak. Itt külön kiemeltük az elmúlt egy év során érkezett neveket.

Nos:

  • Szappanos és Lukic parádés igazolás volt.
  • Ha Lanzafame Lanzafame volt (75,3%), akkor kiemelendő, hogy a jelenlegi keretünkben hat (6!!!) olyan játékos is van, akinek magasabb az indexe.
  • Sőt, a Nagy Nyári Selejtezést követően mindössze három olyan játékost tartottunk meg, akinek 60% alatti az indexe. Közülük is Klemenz az, aki kiemelendő, mert annyira alacsony számot látunk a neve mellett.
  • Mit is mondtam: kapust parádésan tudnak igazolni. (Vagy mi imádjuk a kapusokat ennyire.)

Egyéb észrevételek

Ha levonjuk a ki ez? válaszokat (valamint az újonnan érkezetteket), és azt vizsgáljuk, hogy kinél több a bejött válasz, mint a nem jött be válasz, akkor marad 38 név, amiből mindössze 13 játékos megítélése pozitív, 25 pedig negatív, ami azt jelenti, hogy az összes igazolás harmadára tudtátok azt mondani, hogy inkább bejött.

Grafikonon így néz ki:

Jól látható, hogy a jelenleg is a keretünkhöz tartozó (pirossal kiemelt) játékosok inkább a lista elején vannak, vagyis a selejtezés szerkezetével nagyjából egyet tudtok érteni.

Külön kiemelendő, hogy Szappanos megítélése mennyire brutálisan pozitív: hatvankétszer(!) többen szavaztatok nála arra, hogy bejött, mint sem. Gyakorlatilag szinte mindenki. (A végül figyelembe vett 505 szavazatból 497.)

A Kesztyűs Barna-határérték

Nem megbántva Barnát, mert ő becsületesen kihozta magából azt, ami benne van, mégis vele húztuk meg azt a határt, ahol már fel lehet tenni a kérdést, hogy aki alatt van, azt mi az istennek igazoltuk le?

  • Itt azért mindenképp emeljük ki, hogy hányan jöttek a keleti piacokról: Drazic (Szlovákia), Kadiri (Ukrajna), Klemenz (Lengyelország), Eppel (Belgium, előtte: Kazahsztán), Niba (Szlovákia), Kulach (Ukrajna), Talys (Horvátország), Craciun (Moldova).
  • A Transfermarkt adatai szerint közülük két játékosnak (Eppel, Kulach) a ProStar managerirodával van szerződése, ahogy a jelenleg keretünkhöz tartozó Petrusenkónak, és a frissen igazolt Enninnek is.
  • A ProStar mellett Vladan Filipovic nevéhez köthető még több játékos: Zsótér, Mitrovic és Hidi - mind a listák elejéről.

címlapkép: csapatkép Vilniusból, a Metalcom-éra első átigazolási szezonját követő első meccsről.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||