Mastodon

Vegyesvágott a ZTE után

Edzői nyilatkozatok I.

Még Fradi-edző koromból emlékszem, mennyire nehéz volt megverni a Honvédot.

mondta Moniz a meccset követő sajtótájékoztatón. (NSO)

Az igazság az, hogy annyira nehéz volt, hogy Moniznak konkrétan ez az első győzelme a Honvéd ellen. Korábban:

  • 2012.08.25. FTC – Honvéd 0-2
  • 2013.04.16. Honvéd – FTC 1-0
  • 2013.10.06. FTC – Honvéd 1-2 @ Népstadion

Edzői nyilatkozatok II.

A héten szurkolói ankétot tartottunk, ahol elmagyaráztuk, merre akarunk haladni a csapattal. Még az út elején járunk. A szurkolók pénzt fizettek a jegyükért, nyilván joguk van a véleménynyilvánításhoz.

Tam Courts ugyanott.

Jap, történt valami hasonló, amit Tam mondott, azonban nem nevezném ankétnak, ugyanis az új stáb (Courts és Docherty) kereste meg a szurkolók képviselőit, hogy bemutatkozna nekik, és beszélgetne velük, felvázolva, hogy mit szeretnének, aztán a szurkolók majd eldöntik, hogy türelmesek lesznek, vagy sem.

A beszélgetésen nem hangzott el egyetlen kérés sem a szurkolók irányába. Az eseményt nevezzük amolyan háttérbeszélgetésnek, ahol a stáb két fő figurája bemutatkozott.

Amennyiben a klub szándékozik teljesen nyilvános ankétot tartani, akkor gondolom lesz ankét, az ilyen beszélgetéseket viszont ne nevezzük annak, mert jóval kötetlenebbek.

Itt jegyezném meg, hogy nem ritka jelenségről beszélünk, ugyanis az elmúlt évtizedekben a legtöbb edző szervezett hasonló találkozót. Valamint az esemény kötetlen, és nem teljesen nyilvános (tehát meghívásos) jellege miatt nem érzem azt, hogy be kéne számolnom az elhangzottakról, még erősen finomított verzióban sem egészen addig, amíg a meghívók erre engedélyt nem adnak, vagy egyéb közléssel nyilvánvalóvá nem teszik, hogy az elhangzottak a széles nyilvánosságra tartoznak.


MFA vs Akadémia

A ZTE-ben három MFA-nevelés összesen 193 percet, a Honvédban szintén három MFA-nevelés összesen 191 percet játszott.

Vagyis ha őket kinullázzuk egymással, akkor a ZTE igazolásai egy góllal jobbak voltak, mint a mi igazolásaink.


A Metalcom-éra rajtjai

Sorozatban a negyedik bajnokságot kezdjük vereséggel, vagyis a Metalcom-érában az összeset:

  • 2019/20 Diósgyőr – Honvéd 2-1
  • 2020/21 MTK – Honvéd 3-1
  • 2021/22 Honvéd – DVSC 1-4
  • 2022/23 Honvéd – ZTE 0-1

A helyzet egyébként valamennyire javuló tendenciát mutat az elmúlt években, ugyanis 2019/20-ban ötödikre szereztünk pontot, majd negyedikre, aztán harmadikra, vagyis kérdés, idén összejön-e másodikra?

Egyébként a ZTE elleni volt a Metalcom-éra 100. olyan meccse, amit egyértelműen ők visznek, vagyis 2019/20 nyarától számolva. A mérleg:

31 győzelem, 26 döntetlen, 43 vereség, 130-144-es gólkülönbség, és meccsenként átlag 1,19 pont. (Sannino, Pisont, Bódog, Pisont, Horváth, Vignjevic, Courts)

Nem szeretném összehasonlítani a legutóbbi éra első száz meccsével, ezért csak ideteszem az akkori számokat:

33 győzelem, 26 döntetlen, 41 vereség, 137-143-as gólkülönbség, és 1,25 pont per meccs. (Dolcetti – bár őt még a kettővel ezelőtti tulajdonos nevezte ki, tehát a váltás nem annyira éles 2005/06 nyarán, Supka, Vass, Borgulya, Pölöskei, Sisa)

Ja, és ha már itt tartunk, a Metalcom-érában egyetlen fixre kinevezett edző se tudott meccset nyerni a bemutatkozásakor:

  • Sannino, Diósgyőr 1-2
  • Bódog, MTK 1-3
  • Horváth, FTC 0-1
  • Vignjevic, Kisvárda 2-3

(Zárójelbe: Pisont viszont nem tudott meccset veszteni: Debrecen 3-1, Kisvárda 0-0)


Az Örök Fogadkozás

Idén alig egy meccset kellett várni rá:

”Sajnos olyan hibát követtünk el a gól előtt, amit elkerülhettünk volna. Legközelebb ilyen nem történik meg, ebben biztos vagyok. Viszont nem tehetjük meg, hogy sokáig bánkódunk, felemeljük a fejünket és megyünk tovább. Javítani kell a Fehérvár ellen!“

Lovric (honvedfc.hu)

Legközelebb

ilyen

nem

történik

meg.


A büfé

továbbra is vállalhatatlan.

Nevetséges, hogy az NB I. második legdrágább jegyárakkal rendelkező stadionjában húsz perceket kelljen sorban állni egy-egy sörért vagy üdítőért a családi szektorokban. És nem, nem a félidőben, hanem rendesen a játékidő alatt.

Vagyis ha lemész a 15. percben, akkor ha szerencsés vagy, visszaérsz a helyedre a 30. környékén.

Én már ott tartok, hogy egyetlen tokent viszek magammal, és ha meglátok egy ismerőst a sorban, akkor a tokenért kérek egy üres poharat, amit majd feltöltök a mosdóban, mert a francnak sincs kedve a meccs helyett egy kibaszott büfésorban tölteni az idejét.

Sört kint is tudok inni.

Érthetetlen, hogy egy éve reklamálnak a kiszolgálás minősége miatt az emberek, és semmit nem tettek az ügy érdekében.

Mondjuk annyiban igazuk van, hogy ha folyadékot fogyasztasz, akkor azt ki is kell majd esetleg pisilned, és a wécékben a lámpák továbbra is elalszanak pár másodperc után, és te meg állhatsz a sötétben. Mert ezt is képtelenek voltak megjavítani az ország prémium stadionjában.

Taps.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||