Mastodon

Napikispest 2022/09/29

jegyek @ Debrecen // többen is kérdeztétek, hogy hogyan lehet Debrecenbe jegyet venni. Jelenleg elővételben a nagyerdeistadion.hu oldalon (tegnapig 1500, mától 2000 forintért), ahol egy gyors regisztrációt követően könnyen ki lehet választani a megfelelő mennyiségű jegyet, majd egy számlázási cím megadása után jöhet a fizetés, és máris nálad a jegy.

  • sajnos // a Debrecen nincs benne, a jegymester rendszerében, így a Honvédon keresztül nem lehet megvenni a jegyeket. Marad tehát az online.
  • ha nagyon nem menne // a debreceni felület, és mindenképp szeretnél elővételes jegyet, akkor ugorj le ma nyitvatartási időben (16-20 óra között) a Futball Házba, és megoldjuk.

r€z$i // a 24.hu tette fel azt a körkérdést a profi focikluboknak, hogy mit kezdenek az elszabadult rezsiárakkal? Van, ahol a klub visszaadná az államnak a stadion üzemeltetését, mert annyira drága, van ahol a stadiont csak bérli a klub, ott nincs nagy probléma, és van, ahol egyelőre készül a válságterv. Utóbbi körbe tartozunk mi is. Két megállapítás viszont fontos a cikkből:

  1. egy akadémiával és átlagos méretű stadionnal rendelkező klub éves szinten 100-150 millió körül költött rezsire, ami most akár 1 milliárd környékére is felugorhat. (A Honvéd a 2021-es sportfejlesztési programjában 50 millió forint rezsivel számolt, ebből végül 84 lett. 2022-re 85 millióval számoltak, amiből a fene tudja mennyi lesz végül.)
  2. a visszalépett NB III-as csapatoknál igencsak érdekes a háború miatt megnövekedett rezsire hivatkozni, ugyanis ezeknél a kluboknál a rezsiköltség valahol az éves költségvetés tíz százaléka körül lehet, miközben a döntő részt a bérek teszik ki – egy papíron amatőr bajnokságban. Az viszont igaz, hogy ha a rezsi elszabadul, akkor arra nincs keret a rendszerben, hogy az adott esetben hat-hétszeres növekedést a klub előteremtse valahonnan, vagyis megmásfélszerezze az éves büdzséjét.
  • pletykákat már hallottunk arról, hogy a Honvéd hogyan reagálhat első körben a kialakult helyzetre. Érdekes lesz, hogy mennyit tudnak fogni a rendszeren például a stadion, és a stadionban található létesítmények esetleges lezárásával, szűkített munkarendjével, a pályafűtés takarékra, netán nullára állításával, a fűnapoztatón, a fejépület (VIP, skyboxok, etc.) meccsnapi működtetésén, a világításon ésatöbbin.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||