Mastodon

Luxusderbi Debrecenben

DVSC – Honvéd @ Debrecen, 17:00

  1. két, baromira nem olcsón és hatékonyan működtetett klub küzdelme a kiesés ellen.
  2. VIL-LANY-FÉNY!!!

Ja, és mellékesen új edzője van a Lokinak, név szerint Srdjan Blagojevic, akiről egyelőre annyit tudunk, hogy a viccesebb kedvű debreceni szurkolók ingyen elvihetőként hirdették a Facebook Marketplacen. (Volt ilyen mesterünk nekünk is, és általában ezekről derül ki utólag, hogy mennyire drágák.)

Egyébként semmi extra, mehetünk egy újabb kilátástalannak ígérkező meccsre, ahol a Bohócliga törvényei szerint, mivel az ellenfél legalább annyira kilátástalan mint mi, szóval a törvények szerint bármi megtörténhet, valamint annak ellenkezője, és a törvény főszabálya szerint mindez meg is fog történni.

Tehát:

  • vagy dögunalmas nulla-nulla, illetve az ezzel ekvivalens izgalommentes egy-egy,
  • vagy nyerünk három-négy góllal,
  • esetleg vezetésről kikapunk legalább kettővel.

Más utat jelenleg nem látok. (Illetve igen, az M3-as sztrádát, azonban ennek lényegi köze nincs a történethez, mindössze ugyanazt a szót használjuk a lehetőségek ágaira, mint a két pontot összekötő vonalakra.)


Tényleg nagyjából ennyi. Jelenleg egyáltalán nem hoz lázba, hogy

  • Doka egészséges, vagy sem, mert elégedett vagyok Szabó Alex-szel, és mivel ő saját nevelés, az sem érdekel, ha Doka esetleg nyáron pénzbe került. Egyelőre nem bizonyította, hogy annyival jobb lenne Alexnél. (Az albán válogatott meccsein a kispadon ült és nem a lelátón, tehát valószínűleg alakul, vagy már egészséges.)
  • Domingues és Samperio sem hoz túlzottan lázba, nem baj, ha van cseréje Kocsis Dominiknak és Kerezsinek, mert utóbbiak előremutatóak, saját nevelések, hajtósak, küzdenek, és esetleg pénzt is lehet belőlük csinálni. Ráadásul szurkolhatóak.
  • Lukic viszont probléma, mert vele nagyon nehéz mit kezdeni, hiszen nincs más helyette. Traorét láttam ügyetlenkedni a Topolya (edzőmeccs) és a Dabas (NB III.) ellen, engem továbbra sem győzött meg, hogy nem egy Benny Hill-történet, bár az el kell ismerni, hogy ő legalább hajt, odalép, és amilyen nagydarab, legalább zavaró a védőknek. Amúgy nem vagyok messze attól, hogy kimondjam magamban: inkább Traoré, mint Lukic, és ez felháborít, ugyanis Lukettó az NB I. egyik legjobb csatára, és ahelyett, hogy megmutatná, látványosan tojik az egészre.
  • Zsótérról is mindenféle pletyiket hallani, viszont én tökre örülnék, ha nálunk bizonyítana. Hasznos játékos, akinek kéne egy-két gól, hogy még jobban összekapja magát. Boldog lennék, ha ott tartanánk, hogy kinőtte ez a csapat Zsótért, azonban egyelőre nagyon nem tartunk ott. (Megjegyzem, éveken át azt mondtam, örülnék, ha Hidi lenne a legrosszabb játékosunk, mert akkor elértünk valamit. Nos, Hidi úgy ment el a Vasasba, hogy ennek az állapotnak a mérföldes közelében sem jártunk. Erről ennyit.)

Mindegy.

Megnézzük, kiszurkoljuk, talán nyerünk, talán nem, valahogy majd lesz.

Egyelőre nem látni semmiféle koncepciót, viszont hatalmas szerencsénkre – ahogy a Covid idején – most is lehet majd mire kenni az esetleges felelőtlen és rossz döntéseket: háború, energiaválság, szankciók, babámtöke, amit épp mondani kell hivatalból.

(Betoldás: ahol egy klub a tavalyi 2,3 után 2,6 milliárdot tervez idén bérjellegű kiadásokra, miközben már tavaly is 2,9 milliárdot költött, akkor a tavalyi 84 milliós (a terv 50 millió volt) rezsiköltség idei 85 milliósra tervezése lehet nem a legokosabb üzleti döntések egyikeként vonul majd be a történelembe. Ne feledjük, már tavaly ősszel maximálták a benzinárakat, és az energiahordozók piacán is látszódott, hogy nehéz év következik. [adatok forrása: Honvéd FC Kft. sportfejlesztési programok])


Vers mindenkinek

Még a régi labdabiztoson írta egy kedves kommentelő a következő verset, amikor átadták a REAC-pálya világítását:

Villanyfénynek Aczél örül,
Négy árnyék lesz Lisztes körül.

Debrecen, villanyfény, használjuk ki, mert ki tudja mennyi hasonlót látunk a közeljövőben.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||