Mastodon

Napikispest 2023/02/22

Az nb1.hu-n jelent meg egy igencsak furcsa anyag:

  • Sinkó Gábor általános mindenes, jelenleg technikai vezető távozik.
  • Szappanos helyett Tujvel védene pénteken, azonban mivel Tujvel a héten alig edzett, így könnyen lehet, hogy Dúzs debütálhat.
  • Samperio felépült,
  • Domingues viszont belázasodott.

Konteózzunk a vakvilágba #1

Tapasztalatból tudom, hogy egy ilyen kurtán furcsa hír simán lehet a konteók melegágya, mert a magyar fociban uralkodó őszintétlenség megtanította az embereket a sorok között olvasni.

Például, könnyen összeköthető Sinkó esetleges távozása és Szappanos padoztatása. Például mert simán el tudom képzelni, hogy Szapinak nem tetszett valami, és azt szóvá tette, majd a helyzet addig fokozódott, hogy a szóvátételbe belekeveredett Sinkó, és ott vagy mellé állt, vagy ellentétes álláspontot vett fel.

Persze, Szapira rá lehet húzni pár gólt az utóbbi időben, azonban a legtöbb meccsen nemhogy a pontesélyt tartja a csapatban, hanem rendre megment minket egy-egy vaskosabb kiütéstől. A Debrecen ellen az első félidőben, ha kapunk egy hármast szavunk sem lehet, miközben legalább két komolyabb védést is bemutatott. Vajon 0-3-ról is fordítottunk volna a második félidőben, hogy legalább valami esélyünk legyen a meccsen?

Igen, egy kapus hibája mindig nagyobbnak tűnik, mint a többieké, azonban basszus, vajon Szapira hány gólt lehet írni, és mennyit a fegyelmezetlen, akaratgyenge védelemre? Utóbbiak fix kezdők, bármi is történik.

Azt simán el tudom képzelni, hogy a testbeszéde és a megnyilvánulásai alapján magát a klub jelen helyzetében szarul érző Szapinak nem egyszerű. Naponta bemenni a munkahelyre és azzal szembesülni, hogy neki fontos a bentmaradás, az eredmény, míg többen szarnak az egészre. Mennyire csinálja ki az ilyen hozzáállás az embert?

Szóval, ha Sinkót tényleg kirúgták, és mondjuk azért rúgták ki, mert hirtelen számra is fontos lett a szavak (és esetleg tettek) szintjén a csapat szereplése, és bár technikai vezetőként nem sok köze van hozzá, mégis, ha ezért kell távoznia, akkor először is utoljára leírom vele kapcsolatban: riszpekt.

Továbbra is tartom, amit a Loki után mondtam:

itt bilit kell borítani, nagyon és hangosan.


Megfigyelés:

Technikai vezetők nem szoktak csak úgy távozni idény közben.


Konteó #2

Ha tényleg Dúzs kezd, akkor a kispadot kell majd nagyon figyelni, mert:

  • ha Tujvel ül ott, akkor nem épült föl, viszont Szapit körön kívül helyezték.
  • ha Schrankó vagy Gyetván, akkor Tujvel nem épült föl, viszont Szapit körön kívül helyezték.
  • ha Szapi ül ott, akkor a helyzet bonyolult, mert lehet, hogy tényleg csak padoztatják, és simán be merik dobni Dúzst akár Tujvel helyett is, de akár azt is jelentheti, hogy Tujvel nem épült fel, és nem merik bevállalni Schrankót vagy Gyetvánt Dúzs mögött.

Persze ha Tujvel kezd, a padot akkor is érdemes lesz megnézni.


Kíváncsian várjuk milyen bejelentések lesznek a klubnál a héten. Ha semmi, akkor még kíváncsibban várjuk a péntek hét órát, amikor megjelenik az MLSZ adatbankjában a Honvéd meccskerete és kispadja.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||