Mastodon

Sunyítós héten vagyunk túl

Majdnem túl.

Nincs itt semmi látnivaló, hovatovább minden a legnagyobb rendben. Ebből következik, hogy nincs mit mondanunk, vagy ha volna is, egész biztos, hogy nem tartozik rátok. És még ha rátok is tartozna, annyira kurva ciki ránk nézve, hogy inkább nem mondjuk. Meg aztán, amúgy sem szoktunk mondani semmit.

Jó, most kibaszott kellemetlen lenne fogadkozni, esetleg nem kicsit pofátlan módon elővenni a felső fiókban porosodó egymillió meccsből talán egy ilyen van című magyarázkodásokat, és nem azért, mert mindegyik többször lejárt már (nem úgy mint a Dolly Rolltól a Windszörny!), hanem mert nyilvánvaló, hogy a szurkolónak is van tűréshatára.

Az elmúlt évek a klub és a csapat csődje mellett amolyan melléktermékként egy totális kommunikációs zsákutcát is kitermeltek: ha véletlenül siker van, mindent, akár naponta többször, Facebookra, Instagramra, megszólaló, fotó, videó, ahol lehet támadunk. Viszont ha zakó van, pláne, ha cinkes a helyzet, akkor jöhet a mindent átható kussolás és sumákolás.

Pont ugyanolyan undorító klubként nem felvállalni a felelősséget, mint játékosként, csapatként, vezetőként.

Ne csodálkozzunk, hogy ha az eredményesség mellett ennyit lát a klubból a szurkoló, akkor rövid időn belül kibaszott dühös lesz.


A mellékelt ábra

A honvedfc.hu oldalon megjelent anyagok a Debrecen elleni meccs lefújását követően:

  1. ✅ 02.19. (vasárnap) 19:41 – Kevés volt a két rúgott gól – a mérkőzés összefoglalója.
  2. 🚫 02.19. (vasárnap) 19:57 – Sok helyzetet hagytunk ki – Klafuric mester értékelése.
  3. 🚫 02.20. (hétfő) 10:42 – Nem ért győzelmet a 160. kispesti gól – pár érdekes szám, a hét születésnaposai, valamint egy kis történelem: mi történt 100, 50 vagy 25 éve?
  4. 🚫 02.20. (hétfő) – Péntektől vasárnapig – az akadémiai és a felnőttcsapatok meccseinek listája.
  5. ✅ 02.20. (hétfő) – Közösségi élmény – Videó! – a kissé bulvárlaposra sikerült cím (Videó!) mögött a Debrecen elleni meccs jótékonysági programjának összefoglalója látható.
  6. 🚫 02.20. (hétfő) – Honvéd-DVSC – a meccs galériája és az MLSZ Youtube-ra feltöltött összefoglalója.
  7. 🚫 02.21. (kedd) – Szombathelyi döntetlen – a kölcsönben lévő játékosaink hétvégi szereplése.
  8. ✅ 02.21. (kedd) – Jegyinformációk a Mezőkövesd elleni bajnokira – tényleg az van benne.
  9. 🚫 02.21. (kedd) – Egy győzelem, egy döntetlen – az U14-es és az U15-ös csapatunk is meccset játszott a Partizan ellen.
  10. 🚫 02.21. (kedd) – Hárman Belgium ellen – az U16-os válogatottba három kispestit hívtak be.
  11. ✅ 02.22. (szerda) – Péntek esti erőpróba – jegyinfók a kövesdi meccsről, valamint a párharc rövid történelme.
  12. 🚫 02.22. (szerda) – Az Ócsa ellen a pályán – a női csapatunk az Ócsával játszott felkészülési mérkőzést.

(A felsorolásban jel szerepel a Facebookra kikerült, 🚫 jel a Facebookra ki nem került cikkek mellett.)

Vagyis a közvetlenül a vasárnapi meccshez kapcsolódó (1-2. számú) cikkeken kívül három és fél nap alatt mindössze egyetlen anyag (6.) foglalkozott a felnőtt csapattal, és abban sem találunk mást, mint egy összefoglalót és egy galériára mutató hivatkozást. Konkrétan nulla érdemi információt sikerült csütörtök 13:00 óráig (ekkor írom ezeket a sorokat) közölni a szurkolókkal.

Sőt, ha a jeleket jobban megnézitek, akkor nem csak információ nincs, hanem próbálták a lehető legkevesebb anyagot kitenni a Facebookra, hiszen a szurkolókat ott lehet elérni, és igen, ott bizony lehet kommentelni. Ezen a héten sem Klafuric nyilatkozata, sem a szokásos meccset követő galéria nem jutott el a Facebookig. Utóbbi egyáltalán nem meglepetés, mert ha megnézzük a Honvéd galériáit a Facebookon, akkor láthatjuk, hogy a kellemetlenebb meccsek után eddig is hasonlóan jártak el, vagyis

napokon át ment a hallgatás, a sunyítás,

hogy még véletlenül se adjunk felületet a szurkolóknak, ahol elmondhatnák a számunkra esetleg kellemetlen véleményüket, vagy csak szimplán az egyszerűbb utat választva elküldjenek minket a vérbe.


A Mezőkövesd elleni meccsig 31 óra van hátra, és egyelőre csak pletykákat hallottunk a csapat környékéről.


A poszt nem a sajtós kollégákról, pláne nem a teljesítményükről szól. Ők mindössze egyszerű végrehajtói a vezetőségi döntéseknek. Ha megírhatnák az őszintét, azt ugyanúgy, talán még jobban megoldanák, mint a hétről-hétre keservesen kiszenvedett elkenését annak a szarnak, amit Honvédnak nevezünk a klubházban és a pályán. Pont, hogy valahol sajnálom őket, mert például egy Facebook-oldal moderálásával úgy kerülnek ők a kapcsolattartás frontvonalába a valódi felelősök helyett, hogy alig tehetnek bármiről.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||