Mastodon

Olyan rövid a padunk, hogy nyugodtan nevezhetjük sámlinak is

brown teddy bear on brown wooden bench outside

Egyedül darabra vagyunk meg. Kicsit olyan, mint egy telinek tűnő hűtőszekrény, azonban ha főzni kell belőle valamit, akkor valahogy mindig paprikás krumpli jön ki a végén.

Éveken át egyszerre jellemezte a Honvédot játékoshiány – és játékosfelesleg. Adott posztokra iszonyatosan sokan voltunk, miközben máshol kényszerfocisták játszottak. Volt, hogy a padon három-négy középhátvéd, és ugyanennyi szélső ücsörgött, miközben középre nem tudtál behozni senkit.

Ez most megszűnt, és helyette a darabszám jellemez minket, valamint a relatív hiány fogalma. Relatív, mert amúgy megvagyunk, és ha működik, ha nem esnek ki játékosok, akkor tényleg, azonban ha változtatni, netán váltani kellene, akkor könnyen bajok lehetnek.

Fiatal és rövid csapattal megyünk neki egy bajnokságnak, ahol nem csupán cél, hanem elvárás is a visszajutás.


Kapusok

21, 40, 18 – vagyis Dúzs, Tujvel és Gyetván életkora, és ezzel vágunk neki a kapuban. Dúzs fog kezdeni, és nagyon fontos lenne, hogy működjön, mert tartós meccsterhelésre beállítható cseréje gyakorlatilag nincs. Tujvelre talán már nem kéne alapozni, viszont beugrónak még mindig tökéletes, Gyetván pedig bár extra ígéret, még nagyon fiatal, ami azzal is jár, hogy eddig alig játszott felnőtt meccset.

Tippünk: Dúzs.

Védelem

Középen megvagyunk. Kálnoki-Kis, Szabó Alex, Lovric és Horváth Milán azonnal bevethető, fiatalnak ott van mögöttük Pekár, és ha felépül, akkor Szabó Tibor. Ráadásul Pinezits a 18 éves, eddig a fakóban belső középpályást játszó Kocsis Gergelyt is többször kipróbálta ezen a poszton.

A szélsővédő lehet necces ebben az idényben. Kovács Nikó és Benczenleitner a liga szintjén kiemelkedő, viszont nemigen van cseréjük. Szabó Alex elkaristol a jobbszélen, ahogy Lovric is, viszont baloldalra a szintén belső középpályás Nyitrait próbálgatta, valamint Pintér Mátét az U19-ből.

Tippünk: Kovács, Szabó, Kálnoki-Kis, Benczenleitner

Középpálya

Először soroljuk fel a neveket: Adorján, Bocskay, Eördögh, Holman, Keresztes és Kocsis Gergő.

Ha 4-2-3-1-ben játszunk akkor kettő, ha 4-3-3-ban, akkor három játékosnak kellene közülük kikerülnie, ezért évek óta először úgy érzem, középpályán minőségre talán megvagyunk, mennyiségre viszont nem feltétlen. Természetesen figyelembe véve, hogy idén az NB II-ben fogunk játszani.

Nem feltétlen válna hátrányunkra, ha Holman hamar 60-90 perces és működő játékos lenne újra. Már csak azért is, mert Keresztesnek illene végre megtalálni az igazi helyét. Abban a srácban jóval több van, mint amennyit eddig láthattunk belőle.

  • Tippünk:
  • 4-2-3-1-re: Adorján, Eördögh
  • 4-3-3-ra: Bocskay, Adorján, Eördögh

Támadók

Kerezsi és Kocsis, akikben idén nagyon kell bízni. Jelen állás szerint szinte nekik kell majd mindent megoldani, mert a pálya elején ők számítanak tapasztaltnak.

Egyelőre nincs klasszikus középcsatár a keretben, miután Fábiánkovitsot eladták a Szegednek, Németh Barnával pedig nem tudjuk mi van. A megoldás úgy néz ki Kerezsi vagy Átrok lesz, ami egyben azt is jelenti, hogy a szélekre marad Kocsis Dominik. Talán nem volt véletlen, hogy Ausztriában Pinezits Keresztest tette ki a baloldalra.

A sorba egyetlen cserénk van jelenleg: a frissen igazolt Haragos. Illetve középcsatárba a tizenhét éves Simon.

  • Tippünk:
  • 4-2-3-1-re: Keresztes, Átrok, Kocsis D. – Kerezsi
  • 4-3-3-ra: Kerezsi, Átrok, Kocsis D. vagy Keresztes, Kerezsi, Kocsis D.

Csákváron

ha Bocskayval tényleg nincs minden rendben (állítólag van egy kisebb sérülése), akkor gondolom ugyanúgy feltesz mindenkit a pályára Pinezits, aki ép és egészséges, valamint van korábbról pár meccse felnőtt szinten. Igazából ha Bocskay egy mínusz lenne, akkor legalább az elején túl lennénk a nagyon rövid pad problémakörrel való szembesülésen.

Amennyiben kiesnek játékosok egy-egy posztról, akkor nagyon nincs más, főleg nem minőség a helyükre. Úgy futunk neki ennek az idénynek, hogy menet közben kell kinevelni a saját cseréinket, miközben a kezdőnk egy része, köszönhetően az elmúlt évek rossz készletgazdálkodásának, még mindig nem számít kész futballistának. Ha nem figyelünk a cserelehetőségek kifejlesztésére, és beüt valami krach, egy sérülés, bármi, akkor ott állunk majd tanácstalanul. Jelenleg van pár poszt/játékos, ami/aki szinte pótolhatatlan: a baloldalon Benczenleitner, a támadósorban Kerezsi, a kapuban pedig Dúzs.

Dúzs
Kovács N., Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner
Adorján, Eördögh
Kocsis D., Átrok, Keresztes
Kerezsi

Be merek mondani egy ilyen kezdőt Csákvárra. Ha Bocskay mégis tudja vállalni, akkor ennyiben módosítanám:

Dúzs
Kovács N., Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner
Adorján, Bocskay, Eördögh
Kocsis D., Kerezsi, Keresztes

Jelenleg ennyi

ezzel a csapattal kellene visszajutni. Ha nagyon nem megy a játék, akkor érdemi cserével belenyúlni szinte lehetetlen, mert egyszerűen nincs kit behozni a padról.

Egy középcsatár nagyon kéne. Vele nem csak többen lennénk, hanem egyből hatványozódna a támadósorban a variációs lehetőségeink száma, és nem kellene kapacitásokat égetni olyan posztokon, ami nem feltétlen a játékosok sajátja.


címlapkép: Pixabay/Pexels.com

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||