Mastodon

Amíg készül a témába vágó poszt, addig egy kis játék a mezszámokkal

Egyfajta egyszámjáték következik.

Valamikor mostanában frissült a Honvéd oldalán a keret, vagyis azoknak a mezszáma is ismertté vált erre az évre, akiket idáig nem neveztük egyetlen meccsre sem (Pekár és Szabó Tibi). Gondolom szeptember magasságában érkezik a csapatkép is, mert valamiért úgy érzem, megvárják vele az átigazolási szezon végét.

De visszatérve a mezszámokra, mert most az lenne a témánk. Mi a 2006/07-es bajnokságtól ismerjük minden bajnoki meccsre nevezett játékosunk mezszámát, függetlenül attól, hogy pályára lépett, vagy sem. Ennél valószínűleg több szám lett kiosztva, azonban páran a jegyzőkönyvig sem jutottak el.

Néhány érdekesség

2006 óta mindössze három mezszám van folyamatosan használatban:

  • 10 – Puskás Ferenc
  • 17 – Idén Krajcsovics Ábel, korábban: Budovinszky Krisztián; Horváth László; Abass, Dieng Cheikh; Fieber Péter; Erdélyi László; Godoy, Anibal; Prosser Dániel; Danilo, Cirino; Pilik, Tomás; Ben-Hatira, Anis; Balogh Norbert; Doka, Albi
  • 21 – Idén Haragos Viktor, korábban: Ráthy Richárd; Hercegfalvi Zoltán; Gohér Gergő; Alfi, Lacalle; Porcari, Matias; Fejes János; Mancini, Andrea; Botka Endre; Bíró Ákos; Bamba, Fousseni; Vadócz Krisztián; Bőle Lukács; Ennin, Richlord

Haragos nem gyenge örökséget vett azzal a nyakába, hogy tisztára mossa Kispesten a 21-es mezszámot.

Két olyan mezszám van, amit 2006 óta először visel játékos:

  • 65 – Kundrák Norbert
  • 74 – Simon Benedek

megjegyzés: a következő részbe csúszott az aprónál azért valamivel nagyobb hiba. a javítás beletoldottam a rész végére.

Ivan Lovric sorozatban a kilencedik idényét tölti a 25-ös mezben. Érdekesség, hogy bár 2011 óta övé ez a szám, a 2014/15-ös idényt Kecskeméten töltötte, és addig Gazdag Dani viselte. Ezzel a kilenccel viszont beállította Hidi rekordját a 26-os számmal, amit szintén kilenc évig használt folyamatosan.

Rájuk egyedül Baráth Boti lett volna veszélyes, aki a 2008/09-es és a 2021/22-es szezonok között, tizennégy egymást követő bajnokságon át egyedüliként használta a 36-os mezt, azonban 2011/12-ben egyetlen meccsre sem nevezték, valamint 2019/20-at Amerikában töltötte, így a leghosszabb összefüggő sorozata mindössze hét év.

Botival holtversenyben Horváth Andris és az általa szinté hét évig viselt 18-as mez a harmadik.

Ez a poszt csak egy időhúzás, mert valamikor a napokban lesz egy részletesebb anyag a mezszámokról, valamint az idei keretről, a nyári változásokról, illetve a játékosaink pedigréjéről, hogy látható legyen, milyen tapasztalattal rendelkező csapattal vágtunk neki az idénynek.

Javítás! (másnap, elb*sztam, bocsi)

Istenem, mekkora barom vagyok. Nem elég, hogy bénáztam, egy egyszerű görgetéssel észre vehettem volna, hogy van egy játékos, aki még Lovricot is letolja a rögzített mezszámmal, mégpedig Nagy Geri.

2010/11-ben vette fel a 77-est, a 2011/12-es szezont sérülés miatt kihagyta, majd a következőtől egészen 2021/22-ig, tíz egymást követő idényen át viselte.

Nyilván ő az abszolút rekord a rögzített mezszámok korszakában. Aztán legfeljebb Lovric jövőre egalizál.

Játék

Most pedig, hogy ennyi mezszámot és nevet felsoroltunk, feltesszük a nagy kérdést:

Tippelni mondjuk egy-két napig lehet, aztán jöhet a szabad a gazda.

Valamint érdekességképp megnézzük azt is, hogy melyik az a legkisebb szám, amire csak egy ember tippelt (l. egyetlen licit aukció, vagy ismertebb nevén: egyszámjáték).


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||