Mastodon

A Paksot kaptuk a kupában

10/31, vagyis nagyjából egy a háromhoz volt az esélye, hogy NB I-es csapatot kapunk a kupa következő körében – erre tessék, Rudolf kihúzta nekünk a Paksot.

Legutóbb a kupában 2020 tavaszán, pont a Covid miatt elrendelt első nagy lezárás előtti utolsó nyilvános mérkőzésen játszottunk velük. Akkoriban még voltak oda-vissza meccsek a kupában, mégpedig a negyeddöntőktől, és a Honvéd-Paks pont egy negyeddöntő volt. Idegenben a karanténban lévő Sanninót helyettesítő Pisonttal a padon játszottunk egy rettenetesen unalmas 0-0-t Pakson, majd a visszavágón, Szegeden nyertünk 2-0-ra Gazdag és Kamber góljaival.

A további sorsolás

(a szám a párosítások előtt a mérkőző felek összes bajnoki osztályának száma, illetve az osztálykülönbség)

2-0 FTC–Felcsút
3-1 Honvéd (NB II)–Paks
3-1 Haladás (NB II)–ZTE
3-1 ETO (NB II)–DVSC
3-1 Szeged (NB II)–Kecskemét
3-1 Siófok (NB II)–DVTK
4-0 Vasas (NB II)–Gyirmót (NB II)
4-0 Tiszakécske (NB II)–Ajka (NB II)
4-0 Kozármisleny (NB II)–Kazincbarcika (NB II)
4-2 ESMTK (NB III)–MTK
4-2 Tatabánya (NB III)–Újpest
5-1 Dunaföldvár (NB III)–Nyíregyháza (NB II)
5-1 Veszprém (NB III)–Budafok (NB II)
5-4 Unione (BLSZ I.)–Kisvárda
6-0 Szentlőrinc (NB III)–Kelen (NB III)
7-1 Mezőörs (megyei I.)–Kaposvári Rákóczi (NB III)

Jó lenne továbbjutni, hiszen a kupa egy egész jó hangulatú dolog, pláne úgy, hogy a Fradi és Felcsút közül az egyik tutira kiesik, és már Videoton sincs.

A játéknap a tervek szerint november 1., szerda (pirosbetűs ünnep, szabadnap), és mivel mi vagyunk az alacsonyabb osztályú csapat, így otthon fogadhatjuk a Paksot.


Egyelőre az MLSZ-nek nem sikerült egyedül megugrania ezt a kupasorsolást. A honlapjukon kint van az infó a sorsolás tényéről, azonban a cikkbe csak néhány párosítást tettek be, a többiért az adatbankra küldenek, ahol viszont ez fogad. Igen: Sportszervezet Nincs – Sportszervezet Nincs 2023.11.01. Nincs még helyszín, és ez tizenhatszor. Taps.


címlapkép: Honvéd-Paks Szegeden a kupában 2020-ban.

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||