Mastodon

Ezt a posztot azok kedvéért írjuk, akik nem merték megkérdezni, hogy ki kicsoda a csapatképen

**Felső sor:** Adorján Krisztián, Bocskay Bertalan, Bobál Gergely, Szabó Alex, Holman Dávid, Kazcvinszki Dominik, Ivan Lovric, Kocsis Gergely, Pekár István, Kálnoki-Kis Dávid **Második sor:** Gölölncsér Adrienn dietetikus, Kolozs Barbara sporttudományos munkatárs, Riba Dániel masszőr, Kovács Nikolasz, Benczenleitner Barna, Szabó Tibor, Kundrák Norbert, Keresztes Noel, Szabados Krisztián erőnléti edző, Máriás Fanni fizioterapeuta, Pólyán Edina pszichológus **Harmadik sor:** Pandur Róbert szertáros, Lázár Zsolt sporttudományos vezető, Fodor Dániel masszőr, Molnár Bertalan technikai vezető, Fehér Péter szakmai igazgató, Kun Gergely ügyvezető, Pinezits Máté vezetőedző, Schimmer Szabolcs asszisztens edző, Djordje Kamber asszisztens edző, Sinkó Balázs videóelemző, Vlada Avramov kapusedző **Ülő sor:** Nyitrai Bence, Haragos Viktor, Eördögh András, Kocsis Dominik, Tomás Tujvel, Dúzs Gellért, Gyetván Márk, Lőrinczy Attila, Kerezsi Zalán, Simon Benedek, Átrok Zalán, Krajcsovics Ábel

Tegnapelőtt jött ki az idei csapatkép (l. címlapképünk), merthogy az ilyesmit nem szokták felénk elkapkodni. Volt idény, amikor egyáltalán nem készült, hálásak is érte a majdan megírásra kerülő történelemkönyvek, és volt olyan edző, név szerint Bódog és Klafuric, akivel szintén nem. Amekkora átjáróház volt a klub az elmúlt években, játékosok tucatjai ugyanúgy hiányoznak a fekvő, guggoló-térdelő és álló sorokból.

Ami viszont ezúttal (is) lemaradt, az a névsorolvasás. Mármint a mégis kiket látunk a képen?

Egy saját nevelésekre építő, sok elsőbálozós fiatalból álló csapattal vágtunk neki a bajnokságnak, új edzővel és szakmai stábbal, vagyis nem biztos, hogy baj, ha alkalomadtán tablót készítünk róluk, akkor mellette-alatta mindenkit megemlítünk név szerint.

Ezt a hiányosságot fogjuk most pótolni, hogy nektek ne kelljen kérdezősködni.

Tehát (balról jobbra):

Felső sor: Adorján Krisztián, Bocskay Bertalan, Bobál Gergely, Szabó Alex, Holman Dávid, Kazcvinszki Dominik, Ivan Lovric, Kocsis Gergely, Pekár István, Kálnoki-Kis Dávid
Második sor: Gölöncsér Adrienn dietetikus, Kolozs Barbara sporttudományos munkatárs, Riba Dániel masszőr, Kovács Nikolasz, Benczenleitner Barna, Szabó Tibor, Kundrák Norbert, Keresztes Noel, Szabados Krisztián erőnléti edző, Máriás Fanni fizioterapeuta, Pólyán Edina pszichológus
Harmadik sor: Pandur Róbert szertáros, Lázár Zsolt sporttudományos vezető, Fodor Dániel masszőr, Molnár Bertalan technikai vezető, Fehér Péter szakmai igazgató, Kun Gergely ügyvezető, Pinezits Máté vezetőedző, Schimmer Szabolcs asszisztens edző, Djordje Kamber asszisztens edző, Sinkó Balázs videóelemző, Vlada Avramov kapusedző
Ülő sor: Nyitrai Bence, Haragos Viktor, Eördögh András, Kocsis Dominik, Tomás Tujvel, Dúzs Gellért, Gyetván Márk, Lőrinczy Attila, Kerezsi Zalán, Simon Benedek, Átrok Zalán, Krajcsovics Ábel

A második sor bal szélén ácsorgó Gölöncsér Adrienn dietetikus megtalálása külön kihívás volt a Honvéd honlapján. A nagycsapat oldalán nem szerepel, viszont rajta van a fakó tablóján is, tehát valószínűleg általános célú alkalmazott, mint mondjuk Fehér Péter (akiről egyébként még mindig nem tudjuk, pontosan milyen területért és milyen szinten felelős Kispesten).

A honvedfc.hu hagyományosan nem valami bőbeszédű a mindenféle alkalmazottakról, például azt is a World Soccer aktuális számából tudtuk meg, tehát teljesen véletlenül, hogy egy bizonyos Barney Lord az akadémia sporttudományos vezetője, jelentsen ez a pozíció bármit.

Indulhat tehát a vadászat, első körben a klub/információk oldal egyébként iszonyatosan elavult névsorának végigböngészése, a nevekhez fotók keresése, hátha valamelyikre hasonlít a bal szélen álló ismeretlen hölgy.

A nyilvánvalóan férfineveket kizárhatjuk, és ide soroltam Khojamberdiyev Akbart és Jenes Ignác Jessét is, mert feltételezem, hogy mindkettő férfinév, azonban így is maradt bőven lehetőség. Természetesen a lista legutolsó eleme lett a megoldás – ahogy az lenni szokott. Gölöncsér Adrienn dietetikus. Pipa.

Azt mondjuk nem pontosan tudom, sőt igazából halvány fogalmam sincs arról, hogy mit csinál egy dietetikus, de a sok sporttudományos vezető és munkatárs, fiktív játékos, hozzáértő és nélkülözhetetlen haver ésatöbbi pozíció között simán elfér. Valami kajás ember lehet, mert a nevére rákeresve kidobott az internet egy cikket A Magyar Futball Akadémia táplálkozási tudásfelmérése és képzési hatékonysága monitorozása címmel, amit eskü, tényleg végig akartam olvasni, egyrészt mert nem hosszú, másrészt mert statisztika, harmadrészt hátha kiderül belőle mit csinál egy dietetikus egy futballklubnál, azonban még ebbe a kis mennyiségbe is hamar beleuntam, és szimplán bealudtam tőle. (Később arra keltem, hogy a tablet kényelmetlen párnának.) A cikk végén viszont van egy táblázat, amiben szerepel egyes név nélküli játékosok pár adata, közte például a testzsír-százaléka 2021 augusztusában és 2021 novemberében. A táblázat ugyan név nélküli, de vajon ki lehet a 2003-ban született 1,90 magas center? Vagy a 2005-ben született 1,95 magas kapus? És így tovább. Ha valakit érdekelnek az archív testzsír-százalékok, meg valami izomszázalékok, testtömegek, és szeret kicsit nyomozgatni hozzá, akkor kellemes böngészést.


Napi kínzó kérdés: mégis mit csinál egy sporttudományos vezető, ha külön van belőle a nagycsapatnak és az akadémiának, ráadásul még munkatársa is van, tehát legalább három ilyen nevű státusz van betöltve jelenleg a Honvédnál?


Remek lehetőség: lementettem a honvedfc.hu oldalról a klub/információk lap aktuális (2023.10.20.) állását, és kíváncsian várom, hogy ha frissül a közeljövőben, akkor milyen nevek és pozíciók tűnnek el róla, és milyen nevek és pozíciók jelennek meg rajta. (Sajnos a honvedfc.hu megoldásai miatt az archive. org nem őrizte meg a klub/információk oldal korábbi állapotait.)


címlapkép: Bp. Honvéd csapatkép 2023/24, fotó: honvedfc.hu

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||