Mastodon

Kellemetlen, ám egyáltalán nem meglepő tények az idényünkről

Lesz itt bőven béláimozás.

_a feljutás reménye

Különösen a twit harmadik állítása nevezhető kellemetlennek. Mutatjuk grafikonon:

A piros vonal fölötti mennyiségben lehetetlen egy meccsen pontot szerezni

A legjobb helyzetben a 8. fordulót követően voltunk, akkor úgy tűnt, hogy az idény további részében elég hozunk egy 2,2 pontos átlagot, és akkor meglehet a feljutás, vagyis pontosabban a második hely.

Végül egész sokáig sikerült húznunk a matematikát. A reménytelenséget, vagyis a három pontos átlagot a 14. fordulóban, november 6-án, a Vasas elleni 0-3-on léptük át. Külön vicces, hogy ekkor összesen 16 pontnál tartottunk, miközben az idény eleji ankéton Fehér Péter szakmai főizé – nyilván erősen túlozva, vagy nem – bemondta az első 7 bajnokira a 21 pontot. Végül a 21 ponthoz 17 meccs kellett, sőt, a 7 győzelem még mindig nincs meg az idényben, pedig már lement 21 forduló. Apró tévedés, oda se neki. (Fehér Péter szerencsétlen mondása azon túl, hogy rettenetesen rosszul és gyorsan öregedett, valószínűleg évek múlva is emlegetve lesz, mint az NB II-es idényünk egyik legjellemzőbb pillanata.)

A július 30-án kezdődött, és a tervek szerint május 26-ig tartó, vagyis 301 nap hosszú NB II-es szezonban egészen 99 napig bírtunk a feljutás reményével, ami akárhogy is számoljuk, az összes tömeg közel harmada!

_béláim!

Ezt is tapsoljuk meg! Újabb csodálatos siker.


_sorozatok

Leghosszabb győzelmi sorozatok az idényben:

  • 7 // Nyíregyháza
  • 4 // Ajka (folyamatban), Gyirmót, ETO, Vasas
  • 3 // Csákvár, Soroksár, Szeged
  • 2 // Budafok (2x), BVSC, Haladás (2x), Kazincbarcika, Kozármisleny (3x), Pécs, Siófok (folyamatban)
  • 1 // Honvéd (6x), Mosonmagyaróvár (2x), Tiszakécske (3x)

Rajtunk kívül csak a két utolsó helyezett volt képtelen duplázni ebben az idényben. Vasárnap ráadásul az a Siófok jön a Bozsikba, amelyiktől kikaptunk idegenben, és amelyik éppen sorozatot épít.

Alternatív olvasat: a Honvédnak volt eddig a legtöbb győzelmi sorozata a bajnokságban, szám szerint hat.

_ismét béláim!

Kérhetném a szokásosat?


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||