Mastodon

A pillanat, amikor az olvasni tudó szurkolók egyszerre sírtak fel

Biturbó prémium néphülyítés deluxe edition a valódi ínyenceknek.

_kifacsart világ

Persze az is lehet, hogy mi vagyunk a hülyék, hiszen a Tiszakécske ellen nagy akarattal, emberhátrányban őriztük meg a döntetlent, a harcos döntetlent, miután mindenki odatette magát, és valójában nem két pontot veszítettünk, hanem szereztünk egyet!

Esküszöm, ha csak a honvedfc.hu-n megjelent főcímeket és nyilatkozatokat olvasnám, akkor azt hihetném, hogy a Tiszakécske a hét közepén valamelyik európai kupa tavaszi körében játszott, és nem egy tavalyról pótolt meccset a félelmetes Kozármisleny ellen, abban a magyar NB II-ben, ahol egyébként a kiesés egyik legfőbb várományosa.

Külön emeljük ki Csertői mestert, aki – a szövegkörnyezetből általunk önkényesen kiragadva – azt találta mondani, hogy

(…) nem volt komoly helyzete az ellenfélnek, ez mindenképpen azt mutatja, hogy van tartása a csapatnak.

A Tiszakécske 21 meccsen összesen 19 gólt lőtt, a negyedik legkevesebbet a mezőnyben, ami inkább azt mutatja, hogy máskor se nagyon van komoly helyzete. Ráadásul a teljesítménye is folyamatosan romlik, mert a Honvéd előtti hét meccsén mindössze két (azaz kettő!) gólt lőtt.

Esküszöm, valami olyasmit érzek, mintha azt akarnák a fejünkbe verni, hogy ez a Honvéd egy gyenge keret jó eredményekkel, nem pedig egy NB II-ben amúgy erős keret gyenge eredményekkel. Az előbbit simán lehet heroizálni akár a minden szempontból megalázó kilencedik helyről is, az utóbbi viszont baromira kellemetlen lenne.

A legnagyobb probléma azonban mégsem az eredménytelenség, hanem az, amikor saját magunk is elhisszük, mert elhitetjük magunkkal: ennyire vagyunk képesek. Elhiszi és elfogadja a szurkoló, valamint elhiszi és elfogadja a játékos, aminek az lesz a következménye, hogy gátlástalanul megtapsoltatják magukat Tiszakécskén, hogy kijönnek pacsikázni, szelfikézni, jópofizni. És senki nem küldi el a vérbe őket.

Még egyszer a szikár tények:

  • Tiszakécske-Honvéd 1-1,
  • a legutóbbi hat meccsünkből egyet sikerült megnyerni,
  • huszonegy forduló után kilencedik helyen állunk az NB II-ben,
  • tizenöt pontra a feljutástól,
  • és négyre a kieséstől, miközben
  • a leghosszabb győzelmi sorozatunk az idényben: egy mérkőzés.

_béláim!

Nem az volt a csoda, amikor egy mai kaputelefon képességeivel rendelkező számítógép vezérelte űrhajóval az emberiség 1969-ben eljutott a Holdra, hanem a Honvéd.

Tapsoljuk meg!


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||