Mastodon

Napikispest 2024/10/02

Válogatott, gyirmóti jegyek, szurkolóbarátság

MFA @ válogatott // Rossi a Hollandia és Bosznia-Hercegovina elleni válogatott keretbe két egykori akadémistánkat hívta be: Botkát és Gazdagot.

úgy látszik // ők ketten maradtak, és nem nagyon látni, hogy ki lehet a következő. Kivel lépünk hatról hétre. A legutóbbi keretbe meghívott Gergényi jelenleg sérült. (Az MFA korábbi szerepléseit a válogatottban itt találjátok.)


[szurkolói] jegyek @ Gyirmót //

  • a normál jegy 1000, a diák/nyugdíjas 500, a 6 év alatti regisztrációs pedig 5 forint.
  • online elővételben itt kattintva tudjátok megvenni a jegyeket, azonban nem ajánlom, mert a jegymester 399 forint kezelési költséget számít fel. Vagyis az 1000 valójában 1400, az 500 pedig 900 forint.
  • a helyszínen lesz pénztár!
  • a helyszíni pénztár csak készpénzes!

[klub] jegyek @ Gyirmót // a Hemingway-korszak óta, tehát legalább hat éve(!) nem fordult elő olyan, hogy a Honvéd pénztárai nem nyitnak ki egy olyan hétvégi meccs előtt, ahová hozzáférhetőek az elővételes jegyek. Az új tulajdonos, az ARAGO-SPORT második hónapjának közepén ezt is megéltük. Tehát sem a Futball házban, sem a Bozsiknál nem lesz a héten jegyárusítás. Indoklás? Az nincs.

A mély elkötelezettség a szurkolóbarát klubmodell mellett olyan apróságokban jelenik meg, mint

  • egy digitális analfabétára bízzák a bejelentést: képtelen egy linket szövegre illeszteni. Vagy csak ennyire igénytelen. Nem tudom melyik a rosszabb.
  • annyit nem írna le, hogy a helyszínen lesz jegyértékesítés, mert mi a francnak? Helyette inkább azt írja, hogy „csak online érhetők el”, ami viszont konkrét hazugság.
  • a legalapvetőbb információk átadására sem képes, pedig a Gyirmót honlapján egyetlen kattintásra elérhető lenne minden. (Igen baszod, itt ez a pirosas színű szöveg nem kiemelés, vagy dekoráció, hanem hivatkozás, amire ha rákattintasz az egérrel, vagy a telefonodon (telódon!) a kis ujjacskáddal, akkor egy másik oldalra kerülsz. Medzsik, ugye?!!??)
  • sőt, arra sem hajlandó, hogy egy picit is fejlődjön, és ne csináljon ordító nagy baromságokat, mert nem. Jó az úgy, amúgy sem ez a feladatom. Hajrá, lányok!
  • szánalmas,
  • és köszönünk mindent!

Nem akarok kombinálni, de egészen nyilvánvalónak tűnik, hogy itt nem költségspórolásról van szó, hanem egyszerűen így gondolkodnak a szurkolókról. Szidtatok minket? Akkor mi is kib*szunk veletek. Hozzá kéjes vigyor és elégedettség.

Apró kis tüskék ezek, azonban az ilyenekből áll össze a Nagy Kép. Se eredmények, se csapat, se kommunikáció, a közönségkedvencet lepattintják pont Felcsútra, helyette nyomorékokat és ügyetleneket igazolnak, a tapasztalt edző nem hajlandó együtt dolgozni a sportigazgatóval (kapcsolatok és elfogadottság hiányában érdemben pótolni sem sikerül), sorra rúgják ki az embereket, miközben sorra mondanak fel az emberek maguktól, a szurkolókat vagy semmibe veszik, vagy egyenesen szopatják, és még mindig azt gondolják magukról, hogy jót csinálnak, és nem valami tehetségtelen nárcisztikus barom ámokfutását látjuk. Vagy barmok, de akkor másik jelzőt is kellene keresni.

Nagyon, de nagyon nehéz ezek, és a sorozatban érkező ilyen döntések mögé besorolni, és nem mély undorral, esetleg gyűlölettel fordulni feléjük. Miért kellene többet várni tőlünk, mint amennyit ők hajlandóak adni?

Kirúgva, nincs, letilt, alkalmatlan, sorozatos vereségek – de türelmet és megértést kérünk.

Mégis: mire?


hogy nézne ki // ha a klubsajtó írta volna a válogatottas blokk második bekezdését? Csak magamnak, kíváncsiságból.

Két egykori akadémistánkat hívta be Marco Rossi a válogatott keretébe. A válogatottban korábbi pályára lépő akadémistáink listája a https://csak.taccs.hu/akademistak-a-valogatottban/ oldalon olvasható. A legutóbbi keretben szerepelt Gergényi Bence https://ada1bank.mlsz.hu/player?itemId=311717 is, akit most sérülése miatt nem hívott be Marco Rosssi a válogatott keretébe.

Áhh, reménytelen. Még viccből sem megy.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||