Mastodon

Na és akkor a szezon gólja…?

Anno 1991 júniusában ültem a TV előtt és azon morfondíroztam, hogy az év edzője, a bajnokcsapati cím, illetve a gólkirályi díj mellé még mi a trükkös hekket tud begyűjteni kedvenc csapatom, mikor obligát rövidújjú törtfehér ingében Vitray maestro bekonferálta, hogy a szezon góljának azt a Csehi Tibi suvasztást tették meg amin élőben csöpögtettem nyálat a korzó lépcsőjén üldögélve az 1991-es későtavaszi bajnokavatónkon. Szép emlék ez. Eszembe is juttatott valamit.

Az elmúlt héten Ti, olvasók értékeltétek a játékosokat, a stábot, a csalódásokat, a pozitív meglepetéseket, mi pedig hamarosan kielemezzük a válaszaitokat, és jó eséllyel a szerzők is tolják majd a saját okosságaikat a szezonról. No de mielőtt a részletekbe merülünk, valamiről emlékezzünk meg amit bíz kihagytunk eddig: a legszebb gólról. Mert ez az ősz hozott bizony nem kevés vörös-fekete badge-dzsel felcímkézett dugót, úgyhogy lehet válogatni.

Itt a teljesség igénye nélkül és a RobW-i szubjektum által kiválasztott 5 találat sorjázik, de ha nektek más dobogtatta meg a szívetek, a kommentekben ne szerénykedjetek és toljátok a saját véleményt – várjuk!

És akkor a versenyzők:

A) Remek akció végén született az első gólunk ‘zegen, Danilo azon megmozdulásainak egyike, mikor bizonyítja, hogy lát is a pályán, ha nem posszan bele az önzésbe. Dél pedig tökéletesen hajt végre fejesügyileg, itt azt hittem kiszakad nála a gólzsák – ez sajna elmaradt. Majd tavasszal.

B) Eredetileg ide Hajdú Norbi pápai előadását szántam, ahol a derék balszeles megint elkövette a hibát, hogy vezetést szerez. A gól mindenesetre csodás, a Kukás, szegény rendre ilyeneket szivoláz tőlünk ha ott vendégeskedünk. Erről sajna  nem volt videó, így bónuszként a 4:0-ás végeredményt beállító Németh Norbi góljával záruló Vasas-védelem alázó szép akciónk került ide, ez se volt egy randa gól.

C) Remek ívelés hátulról, Zelenka – egyem a szívét és az eszét – okosan csúsztat, Dani meg azt teszi amit különben ritkán: remekül használ ki ziccert. Korszerű támadás volt – mondaná erre széles mosollyal a Kispesten szépemlékű Tornyi Barna. (“Normál” videó hiányában itt a majorett czukkinákkal turbósított verzió maradt – talán nem baj…)

D) A meccs utolsó kispesti találataként Győrben Hidi indít Sanyikát, a vörösesszőke csatár okosan tart/fedez labdát, a passz forintos, Gellértünk pedig úgy heggeszti a bőrt kapásból Szteva bá hálójába, hogy a derék szerb cerberusból még egy ‘vazzeg sem tud kiszakadni. Így kell.

E) Pécs elleni, 92 + 1. perc, extázis, Sanyi be****ta, Sanyi be****ta, Sanyi be****taaaaaa.

Első blikkre nálam ez az 5 TOP-találat, innentől tiétek a szó.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||