Próbálok tippelni egy kezdőt szombatra

madarakVierchowod mester egész pontosan 29 játékost próbált ki a négy felkészülési meccs során hosszabb-rövidebb időre, viszont arra kínosan figyelt, hogy támpontot ne nagyon nyújtson az egyszeri szurkolónak, ha az mondjuk arra lenne kíváncsi, hogy mégis milyen csapattal futunk ki a Dunaújváros elleni szezonrajtra.

Néhány gyorsstatisztika az edzőmeccsekről

Kipróbált játékosok posztok szerint (név után a pályáralépések száma):

 • kapus: Horváth A. (2), Kemenes (2), Szemerédi (1), Czuczi (1)
 • védő: Baráth (4), Ignjatovic (4), Alcibiade (4), Ikenne-King (4), Sundas (3), Fejes (3), Kristi (2), Navarro (2), Kabouré (1)
 • középpályás: Vécsei (4), Hidi (4), Ihrig-Farkas (4), Mancini (3), Godoy (3), Kapacina (2), Job (2), Nagy Geri (2), Portilla (1)
 • csatár: Youla (4), Prosser (3), Holender (3), Daud (3), Vernes (2), Traore (1), Pantovic (1)

Sajnos a számok csalókák, mert például Vécsei mind a a négyszer csereként játszott, nem is mindig egy teljes félidőt. Prosser pedig csak perceket.

Akik végigjátszottak egy-egy meccset:

 • két alkalommal: Ignjatovic, Youla, Alcibiade
 • egy alkalommal: Ikenne-King, Godoy, Daud, Horváth A., Traore, Kemenes

Még mindig nem vagyunk beljebb, mert ez összesen csak 9 játékos, és Horváth kapus már nincs velünk legjobb tudomásunk szerint.

Nézzük inkább azt, hogy ki hányszor kezdett a négy meccsen:

 • négy alkalommal: Hidi, Ignjatovic, Youla, Ikenne-King
 • három alkalommal: Alcibiade, Godoy
 • két alkalommal: Baráth, Ihrig-Farkas, Holender, Daud, Navarro, Job, Vernes, Kemenes
 • egy alkalommal: Fejes, Mancini, Nagy Geri, Horváth A., Traore, Czuczi
 • csak csereként játszott: Vécsei, Sundas, Prosser, Kristi, Kapacina, Kabouré, Pantovic, Szemerédi, Portilla

Alakul.

Úgy néz ki, Czuczi csabai kölcsönadásával Szabi lesz a kezdőkapus, és előtte az Ikenne-King, Ignjatovic, Alcibiade, Baráth összetételű védelem fog játszani.

A középpálya azonban már nagyobb gond. Vécsei egyszer sem kezdett, mégis valamiért azt gondoljuk, hogy tétmeccsen nem mer majd hasonlót meghúzni a mester, tehát

– ha három középpályással kezdünk, akkor Hidi, Vécsei, Godoy
– ha négy középpályással kezdünk, akkor: Hidi, Vécsei, Godoy, Ihrig-Farkas
– ha pedig öttel (4-2-3-1), akkor: Hidi, Godoy – Ihrig-Farkas, Vécsei, Vernes

A csatárposzton Youla-Gyula adja magát, mellette Vernes, vagy Daud kezdhet, bár utóbbival most hirtelen nem tudjuk mi van. Csereként Traore, ha úgy kívánja a meccs, esetleg Holender.

Foglaljuk össze, mit tudunk:

Kemenes
Ikenne-King, Ignjatovic, Alcibiade, Baráth
Hidi, Godoy
Ihrig-Farkas, Vécsei, Vernes
Youla

Részemről valami ilyesmit tippelnék. Az, hogy mindez a valóságban mondjuk működőképesnek bizonyulhat-e, azt nem tudom, viszont, arról sincs semmi tudásom, hogy a mester fejében nagyjából mi játszódhat le.

Hátsó alakzat ugyebár nagyjából a tavalyi, annyi extrával, hogy visszatért Godoy, míg az előrejátékunkban én érzek egy váltást az egycsatáros játék felé, ami persze tavaly is ugyanígy volt, csak kissé defenzívebb formában. Vécsei valószínűleg kötetlenebbül játszhat majd Youla mögött, a szélekről pedig Ihrig-Farkas (aki a Kövesd ellen még név nélküli mezben tolta!) és Vernes segíthet.

Ti hogy látjátok, ha lehet egyáltalán látni bármit?


Bréking!!! Szerdán (16:30 google_calendar_15px) újabb edzőmeccs a Bozsikban. Az ellenfél a Csepel. (via csepel fc) Ja, és szombaton 11-kor is Csepelen, de vélhetően akkor az MFA.

“Próbálok tippelni egy kezdőt szombatra” bejegyzéshez 52 hozzászólás

 1. ebből a béna keretből, még az egyik legjobb kezdő…de szerintem ki van csukva, hogy az 5ös szűrő+támadó(?) szekcióból csak 1 légiós legyen : Hidi, Godoy,Ihrig-Farkas, Vécsei, Vernes

  1. igen, utólag ez esett le nekem is. nem sok cordella-bébi van közöttük, ami ugyebár életszerűtlen jelenleg :(

 2. Ez az év, a felső konfekció éve lesz, zakó zakó hátán. Szombaton kezdődik, pedig még bőven meleg van egy zakóhoz.
  Így nem lehet csapatot építeni. Egymás után két meccsen, nem játszik ugyan az a csatársor. Rengeteg az azonos szimpla tudású játékos, kevés az egyéniség, nincs csapatjáték, de még elképzelés se nagyon. Bobál Youla Daud csatársorral indítanék. Hidi Godoy Vécsei középen a védelem, fogjuk rá jó így. Csatár nélkül hogy akarunk győzni? És támadó futball mindhalálig. Legalább is hazai pályán. Az unalmas tingli tangli, és hátha találunk egy gólt rém unalmas. 4:3 ra kikapni azon lehet javítani, de ma nem volt szerencsénk azt nem futballnak hívják, hanem lutrinak.

  1. Mancinivel együtt kézenfogva.Sok borzadályt láttam már magyar focipályán,de ők ketten túltesznek mindenen.Az a szerb kapus,akinek folyamatban van a leszerződtetése talán megoldja a kapusgondokat.

      1. valószínűleg nem róla lesz szó… :) 1 szerb mentalitású kapus nem jönne rosszul… DE 1 valami elgondolkodtatott Szabival kapcsolatban: csapnivaló volt a szezonja volt, ez nem kérdés… de amit Debrecenben mutatott, az a Mi emberünk ! ami nekem bevillant ezzel kapcsolatban, hogy nem függött-e ez össze, az ottani fiatal csapattal, hogy tele volt akadémiással, hogy talán jobban tudott azonosulni azzal a társasággal ?! persze lehet h csak kivetítem a saját gondolataimat…

       1. Valóban kivetítesz…. :)
        Nekem inkább más rossz érzésem van vele kapcsolatban. Az első egy-két kispesti évében jó idényei voltak……aztán elkezdtek jönni a hihetetlen lepkék, rossz kifutások (pedig eleinte nem volt gond a kijövetelekkel) sőt tavaly volt egy meccse amikor úgy kapott gólt hogy a hátsó kamera állásból tisztán látszott vetődés közben elhúzta a kezét a labda elől…….. de hangsúlyozom nem állítok semmit és nem vádaskodom csak “érdekesnek találom némelyik hibáját”.

        1. Nyilván Szabinak is rosszabb szezonja volt, ahogy az egész csapatnak. Igazad van, vádaskodni tényleg nem kell. Szerintem tett annyit a csapatért, hogy így, szezon előtt megelőlegezhetünk neki némi bizalmat. Egy jó cserekapus viszont tényleg kellene, ugyanis a teljes szezont valamennyi fronton lehetetlen azonos színvonalon lehozni. Én egy magyarnak jobban örülnék, mint egy délszlávnak, bár Lovricsból kiindulva, még akár jó is lehetne. :-)

        2. Igaz a kézelhúzás, emlékszem rá. Ezek a hibák túlmennek az érdekes jelzőn. Nincs ezzel semmi gond elfogyott, kész. Még egyszer megemlítem tévén nézem a meccset, Kemenes kinn áll az ötösön, forgolódik és topog mint a sz*rógalamb, labda jön, be is megy. Baráth Boti közelről kérdez, alig hallani. Kemenes válaszol: Mit lehet csinálni? Elmenni, azt lehet csinálni.

    1. Sajnos kapus poszton bármilyen megoldás előrelépés lenne.A magyar fociban is az első parancsolat így szól,hogy “végy egy jó kapust”,dehát amerikában erről nem tudnak,az amerikai fociban fölösleges.

 3. Ha így állnánk fel, még akár jó is lehetne. De a “nemhagytamsosemhogybeleszóljanak” Vérhód ha beleszólást nem is enged, a tanácsokra, sugallmakra hallgat, és abból Cordella részéről nem lesz hiány…
  Nem lenne ez rossz csapat amúgy. Ahogy a tavalyi sem volt rossz, csak valami elpattant és a bronzálmokból valami teljesen horror született. Bizakodom mindennek ellenére, mert ha meg is vágták az arcát, ha le is soványították és rongyokban is járatják, ez a csapat akkor is a gyermekem, hogy rohadna meg a sok rajta élősködő…
  Andika Mancika, hejj, hejj!
  Pályára ne engedjétek, innen üzenem, kedves Szabó bácsi és Cordella bácsi, és persze Nemszólhatnakbele Vérhód úr, mert ha behorpad is a homlokom, addig üvöltök, míg a pályán lesz! Mindennek van határa, még a ru-nak is (a ruhatár)! Játszott itt sokféle kutyaütő és kevésbé kutyaütő, a világsztárokról nem is beszélve, de ennyire félresikeredett példánya a futballfaunának még sosem. És eztán se tegye!

 4. Szerintem Mancini kezdeni fog.És most miért pont Ihrig-Farkas?Tudom ,akadémista,de miért lett hirtelen kezdő?Jobb mint Bobál? .Lőrinczy meg kölcsönadva.Hihetetlen.

  1. ha mancika kezdeni fog, bejóslok már most egy komolyabb füttykoncertet.
   még a nyelveket nem beszélő vérhód mester is érteni fogja

 5. CSAK szólok, hogy ha hivatalosan nem lesz bejelentve ( Honvéd részről) a Csepel elleni meccs, lehet hogy zártkapus lesz?

  1. amúgy új fícsör, hogy google naptárhoz lehet emlékeztetőt felvenni meccsekről a blog kezdőlapján, az oldalsáv tetején.
   csak mondom.

  2. Wow. Akkor a Vérhód is kétségbe van esve, ha 2-3 nappal a nyitány elé még beszúrnak egy edzőmeccset?

 6. Csakfocin a Honvédról. A “távozóként felmerült” rész fincsi…

  Érkezett: Souleymane Youla, Kandia Traore, Abdel-Kader Keita, Czár Richárd (Sopron – kölcsönből vissza)

  Távozott: Délczeg Gergely (ZTE), Polyák Miklós (Kecskemét), Kovács János, Ivan Lovric, Emiliano Bonazzoli, Arturo Lupoli, Botka Endre (Kecskemét – kölcsönben), Daru Bence (Siófok – kölcsönben)

  Érkezőként felmerült: Ihrig-Farkas Sebestyén, Horváth András, Lazar Mikovic (Radnicki Kragujevac)

  Távozóként felmerült: Raffaele Alcibiade (Crotone, Modena), Vólent Roland (Békéscsaba), Czuczi Márton (Békéscsaba), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Aleksandar Ignjatovic, Drissa Diarra, Bobál Gergely (Napoli, Roma, Sturm Graz)

  Tervek: Borítékolható, hogy a fiatalok csapatba építése mellett az olasz vonal is erős marad. A középpályára és a befejező csatár pozíciójába mindenképpen igazolnának.

 7. Az Én “Álom”csapatom az alábbi:

  Szemerédi

  Ikenne-King, Alcibiade, Navarro, Kristi

  Job, Portilla, Mancini

  Youla, Traore, Daud

  :)

 8. Kemenes
  King,Ignja,Baráth,Alcibiade
  Job,Hidi,Vécsei,Godoy,Vernes
  Youla
  ezt tippelem kezdőnek CS.A.K.

 9. Hemingway azt mondta,azért kellett elmennie az edzőnek mert nem építette be az MFA játékosait.Most elengednek szinte minden olyan MFA-t akik közel kerültek az NB I-hez : Csábi ,Botka,Lőrinczy,Daru,Erdélyi,Vólent,Czuczi:Már előzőleg elengedték :Gréczi Gábor Kecskemét,Csillag Dárius Kecskemét,Gengeliczky Gergő Nyíregyháza,Futó Zsombor,Szala Ákos,Mahalek Marcell és még sokakat …
  Kiváncsi vagyok mi lesz Kozma R.,Csemer Gy.,Karacs P.,Nagy M.Krisztián,Varga M.,Pantovics N., és Czár Richard sorsa ????Kérdés a Bobálok sorsa,jövője is ???

  1. Farkas Aurél… U19es csk,, up. válogatott szűrő, majd egyik napról a másikra lepasszolják…

   1. Aurélnak tavaly nyáron lejárt a szerződése. Kínáltak neki, 3 éves szerződést, – de mivel páran már beleszaladtak ebbe a zsákutcába- volt esze, és nem fogadta el. Egy évet aláírt volna, de azt a Honvéd nem akarta- elvből. Így inkább elbukták az árát. Okos nem?

    1. b@sszák meg….. imádtam a játékát ! olyan a srác,mint Godoy kicsiben… Csábival vagy Nagy Gerivel top szűrőt alkottak volna…:/ olyan értékeket dobálnak el…utálom ezt a bagázst !

  1. Ezt a 2 tagot mindenképp vétek volt lepasszolni (Botka-Csábi), de ha Vécsei tényleg lelép Rómába, akkor ki a túró fog itt irányítani? Hová lesz még az a kevés finesz is, ami Vécseinek köszönhetően eddig fölfedezhető volt az előrefelé játékunkban? Oké, menjen Rómába, ott tutira a megfelelőbb irányba fejlődik, mint itt, még ha le is passzolják a béligába, akkor is. Ez nem akkor gáz. A srác jó, tehetséges, van benne spiritusz, ez az élet rendje – viszik. De könyörgöm: ki a retek fog a fedezetsorban színezni? Eleve a középpálya volt a legproblémásabb részünk, most onnan eshet ki a legépkézlábabb alkatrészünk. Hjajjj… Egyik szemem zokog, a másik örül.

   1. Itt van a görög III. osztályból a spanyol gyerek :)
    kapott 20 percet a Kövesd ellen, meg gondolom ma is láthatjuk, tuti Hemi-Cordella megoldás, ingyen van és nem magyar, itt a helye Kispesten!

    1. A görög harmadosztályban kiba’ jól kell tudni focizni, mert a kecskék szarván és a 16-os sarkánál ormótlankodó sziklarögön irányt változtató labdára kell figyelni, nem úgy, mint idehaza, ahol gyep, simaság, új stadionok, azapámizéje… Egy Isten áldása lesz az a gyerek! Ha rendesen odafigyelnek rá, még akár Testardi magasságaiba is fölérhet!

 10. Ebben az akadémia játékosok szélnek eresztése dologban két lehetőség van:
  Az első …. hogy Hemi anyagilag a padlón van és az olasz csendes társak pénzén él a klub. Viszont így az öregnek nincs beleszólása a dologba, de továbbra is tetszeleghet a mindenható szerepében.
  A második……hogy az öreg orvosilag teljesen beszámíthatatlan mert ennyire ész nélkül nem lehet klubot vezetni, kispesten minden visszafelé mükszik. Ergo megbolondult…..

  1. Mindkettőben van igazság:
   – Hemi padlón van
   -megbolondult ( bár sztem sosem volt normális)

 11. A mai szennylapban az volt, hogy Vécsei megy (mehet) a Lazio-ba. (500.000 Euro)
  A szokásos pikírt sorokkal megfűszerezett cikk volt természetesen.

   1. A fotó is milyen… Vécsei épp elfekvőben, a gyepre (a padlóra…?) zuhanóban. Biztos rengeteget dolgoztak rajta, ám sajnos és végül nem sikerült előnyösebb fotót előhalászni róla…

    1. A sajtó bizony nagy úr! Ezek a sztár újságírók és sztár kommentátorok tudják a tutit! Meglepődött, hüledezett és kételkedett a Tisztelt sajtómunkás a cikkben! Hányingerkeltő (hogy egy nagy klasszikust idézzek) ez az egész magyar médiavilág. Egyébiránt szerintem nem biztos, hogy a legjobb útirány Bálintnak Olaszország. Nem nagyon tudnék mondani magyar játékost akinek bejött ez a bajnokság. Nagy valószínűség szerint kölcsönadnák a B ligába és Én annak sok értelmét nem látom. Egy osztrák, belga, francia lehetőségnek jobban örülnék az esetében. Egyébként teljesen megértem, hogy menni akar, itt semmi perspektíva nincs ennél a klubnál, szép lassan belesüllyed a nagy magyar posványba.

     1. Hidd el, innen MINDENKI menni akar.
      Alacsony fizetés, tré szakmai vezetés, nulla elképzelés-nulla jövőkép.
      Sajnos a szerződésekkel sakkban tartott fiatalok, itt öregednek meg, szürkülnek bele a Magyar fociba, – Hemingway önző ostobasága miatt…

     2. Ettől a klubtól ő Belgiumba meg máshová el nem jut… Cordella abba az irányba nem rendelkezik slot-okkal. Lazio, 5 kiló juró, csörög a kassza, boldog ő is, a Papa is. Aztán 2 hét múlva jön a hír, hogy Bálintot letolták a Cardioevettolini Naplementese nevű csapatba. És majd onnan visszakölcsönzik ide. És ha itt elkap egy jó szériát, akkor már nem tőlünk veszik meg, hanem a Lazio-tól. Mert abban ne kételkedjünk, hogy 4-5 évet aláíratnak vele, amit lazán alá is ír, mert hát a Lazio, nah… Ne így legyen és szerelmesedjenek bele és maradjon az első keret tagja, de nem ez a valószínű sajnos. Ezzel persze most ellent is mondtam az előző bejegyzésemnek, miszerint mindenféleképp jobb lesz neki ott, de ha lepasszolgatják az akárhanyadosztályba, talán mégsem. Igen, egy belga, osztrák, holland vonal inkább megugorható egy magyarnak, mint egy olyan top liga, mint a digóké… Hm.

   2. Tipikus “fizetett hirdetés”.
    Valszeg valaki érdeklődik iránta, és bedobtak egy ilyen cikket, hogy jól megijedjen a potenciális vevő, és gyorsan döntést hozzon. Az a baj ezzel, hogy a vevők sem hülyék, nem kajálják meg ezt.( ellenben a sok olvasóval)
    Még-hogy azért nem játszott a felkészülési meccseken, hogy nehogy megsérüljön! Kacag a májam!!! Ha-ha-ha!

    1. A GFH-NS viszonyt ismerve én nem tudom elképzelni, hogy ez “fizetett hirdetés” lenne.

     Persze lehet, hogy én vagyok naív, de azt kulturáltabb keretek között is meglehetett volna oldani, ha ez lenne a cél, nem pedig ilyen gyalázatos hangvételű írásban……

 12. Azért most a Bobál testvérek piaci értéke nem erősödött..U19

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.