Néhány szó a téli, külföldi edzőtáborozáshoz

antalyaFellángolni látszik itt a vita, hogy menni, vagy nem menni törökbe, ha téli edzőtáborról van szó. Részemről csak egy dolgot tennék hozzá, azt is a financialitás oldaláról.

Emlékszünk még Emir Hadzicra? Boszniai csatárgyerek volt néhány évvel ezelőtt, még Supka alatt. Télen jött, ráadásul kemény tél volt, hideg, havas. A műfüvesen toltuk a dupla edzőmeccseket, Emir pedig sípcsontvédő nélkül, letűrt sportszárral. Ebből nem lett baja. Viszont tavasszal kis túlzással már a játékoskijáróban megsérült, annyira megviselte a két hónap műfüvön.

Ha Hadzic fizuja netán a 3000 eurós maximumot nem is, de mondjuk a 2000 eurót verdeste, akkor minden hónap, amit sérülten töltött a klubnak cirka 600.000 forintjába került. Plusz a többi sérült fizetése, akik egy-két meccsre estek ki a műfű miatt.

Kérdem, mennyibe fájna 10 nap törökben? Rendes füvön, normális ellenfelekkel? Tudom, itt előre kell befektetni, de utólag meghozza a gyümölcsét. Sajnos ez a fajta gondolkodás nem jellemző ránk.

Tehát akkor mi is az olcsóbb megoldás?

 • Escape

  Rövid leszek.
  Gelei Károly, ( volt Honvédos !) FIFA licence-es mérkőzés szervező. Biztos segítene a volt csapatának, ( miközben nyilván ő is keres rajta, ez rendben is van).
  Itt egy cikk arról hogy megy az edzőtábor szervezés is.
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/a-real-madridot-is-ide-lehet-hozni-nem-csak-az-nk-osijeket-2268583

 • Pelso

  ez a totális szűklátókörűség, amit az öreg tol itt évek óta néhány kérdésben, ez már mentálisan leamortizálja az embert.. :/ a srácokat gondolom dettó, aztán meg a műfű fizikailag csinálja ki Őket…na ez az alapozás Honvéd módra ! gratula iq hemi… a tipikus fogtechnikus ! :( Minimum a 10 szeresét bukjuk annak , amit itt megspórol.. és ez csak a közvetlen pénzügyi hatása, a súlyosabb következmények(a kispesti sárban toporgó csapatunk “beárazása”, szakmai munka minősége, a felkészülés hatásfoka, majd a csapat minősége és eredményessége) már nem csak pénzben mérhető.

  • jah, én is csak az anyagi oldalt néztem szándékosan.
   a többi nagyon összetett, és akkor még azt nem is néztük, hogy a csapategységnek (öltözői hangulatnak) se feltétlen tenne rosszat néhány nap összezárva valahol

 • vass gábor

  A Hemingway korszak első kettő telén volt a Honvéd törökországi
  edzőtáborokban,2007.február-Belek,majd 2008. február szintén Belek.Utána
  elkészült a műfüves és a hasonló téli utakra már sajnos nem szánt pénzt Hemi.

  Esetleges hátrányok mellett,az az egy előnye biztosan van ennek a helyzetnek,hogy így sok hazai edzőmeccsen láthatjuk a csapatot.

  Január 21. szerda: Bp. Honvéd – Soroksár SC

  Január 24. szombat: Bp. Honvéd – Soproni VSE-GYSEV

  Január 28. szerda: Bp. Honvéd – Paksi FC

  Január 31. szombat: Bp. Honvéd – Zlate Moravce (szlovák)

  Február 3. kedd: Bp. Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre FC

  Február 7. szombat: Bp. Honvéd – Mezőkövesd-Zsóry

  Február 11. szerda: Vasas FC – Bp. Honvéd

  Február 14. szombat: Bp. Honvéd – FC Nitra (szlovák)

  Február 18. szerda: Diósgyőri VTK – Bp. Honvéd (Ligakupa)

  Február 21. szombat: Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK (Ligakupa)

  • Pelso

   Az edzőmeccsnél kb az 52. szempont, hogy mennyien látjuk.. az lenne a lényege, hogy jó körülmények között csak a munkára koncentrálva készülhessen és játsszon a csapat. Műfüvön meg hóban,sárban nem könnyű felkészülni a tavaszra és taktikai elemeket finomítani stb… ez kicsit olyan, mint amikor Mezey az osztrák hegyekben készült Mexikóra, asszem az eredmény ismert. :/

  • A69W

   Mea Culpa – korábban azt írtam, hogy nem voltunk edzőtáborban a Hemi korszakban, de tévedtem, mert valóban volt Belek 2007,2008-ban (csak nem emlékeztem rá). Mondjuk meg is nyertük a kupát 2007-ben és akkor ott még minden nagyon kereknek és biztatónak látszott.

   Nekem csak az fáj, (nem lebecsülve ezeket a csapatokat) hogy egy Soroksár, Békéscsaba el tud utazni Törökországba akkor mi miért nem??

   A nemzetközi igazgató és a marketing részleg inkább ezzel – szponzorok bevonásával – foglalkozna és ha nem is Törökország, de hogy egy olasz, horvát 10 napos túrát nem lehet összehozni az már vicc valahol.
   Tudom, most nagyon demagóg a duma, hogy annak idején Dél-Amerikába járt túrázni a csapat,……. más világ és csapat volt persze az tudom. Azonban az is elgondolkodtató, hogy ha GFH-nak komoly befolyása és kapcsolatrendszere van (lenne) az USA-ban, akkor az ittléte alatt már legalább egyszer kivihette volna szeretett csapatát az Újvilágba.

  • vajon a ligakupa műfüvön lesz 200 hazai és 50 vendégnéző előtt?

   • A69W

    ez oké, de a fele pénzt viszi Del Piero :) ………és a korlát mellé sem lehet majd állni….hideg is lesz, korán is kell menni,hogy beférjek a 200-ba :(

   • vass gábor

    esélyes

 • A69W

  http://www.nb1.hu//hirek/alomcsapat-lehetne-honved-az-olasz-sajto-pletykai-alapjan
  ez így összefoglalva (is) már tényleg nevetséges………
  Abdul Kader Keita
  Alessandro Del Piero
  Andrea Mancini
  Fabiano Santacroce
  Fabrizio Miccoli
  Giovanni Trapattoni
  Javier Chevantón
  Kandia Traoré
  Pietro Vierchowod
  Valerij Bozsinov
  ….? …..Balotelli..? :)