Néhány szó a téli, külföldi edzőtáborozáshoz

antalyaFellángolni látszik itt a vita, hogy menni, vagy nem menni törökbe, ha téli edzőtáborról van szó. Részemről csak egy dolgot tennék hozzá, azt is a financialitás oldaláról.

Emlékszünk még Emir Hadzicra? Boszniai csatárgyerek volt néhány évvel ezelőtt, még Supka alatt. Télen jött, ráadásul kemény tél volt, hideg, havas. A műfüvesen toltuk a dupla edzőmeccseket, Emir pedig sípcsontvédő nélkül, letűrt sportszárral. Ebből nem lett baja. Viszont tavasszal kis túlzással már a játékoskijáróban megsérült, annyira megviselte a két hónap műfüvön.

Ha Hadzic fizuja netán a 3000 eurós maximumot nem is, de mondjuk a 2000 eurót verdeste, akkor minden hónap, amit sérülten töltött a klubnak cirka 600.000 forintjába került. Plusz a többi sérült fizetése, akik egy-két meccsre estek ki a műfű miatt.

Kérdem, mennyibe fájna 10 nap törökben? Rendes füvön, normális ellenfelekkel? Tudom, itt előre kell befektetni, de utólag meghozza a gyümölcsét. Sajnos ez a fajta gondolkodás nem jellemző ránk.

Tehát akkor mi is az olcsóbb megoldás?

“Néhány szó a téli, külföldi edzőtáborozáshoz” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. ez a totális szűklátókörűség, amit az öreg tol itt évek óta néhány kérdésben, ez már mentálisan leamortizálja az embert.. :/ a srácokat gondolom dettó, aztán meg a műfű fizikailag csinálja ki Őket…na ez az alapozás Honvéd módra ! gratula iq hemi… a tipikus fogtechnikus ! :( Minimum a 10 szeresét bukjuk annak , amit itt megspórol.. és ez csak a közvetlen pénzügyi hatása, a súlyosabb következmények(a kispesti sárban toporgó csapatunk “beárazása”, szakmai munka minősége, a felkészülés hatásfoka, majd a csapat minősége és eredményessége) már nem csak pénzben mérhető.

  1. jah, én is csak az anyagi oldalt néztem szándékosan.
   a többi nagyon összetett, és akkor még azt nem is néztük, hogy a csapategységnek (öltözői hangulatnak) se feltétlen tenne rosszat néhány nap összezárva valahol

 2. A Hemingway korszak első kettő telén volt a Honvéd törökországi
  edzőtáborokban,2007.február-Belek,majd 2008. február szintén Belek.Utána
  elkészült a műfüves és a hasonló téli utakra már sajnos nem szánt pénzt Hemi.

  Esetleges hátrányok mellett,az az egy előnye biztosan van ennek a helyzetnek,hogy így sok hazai edzőmeccsen láthatjuk a csapatot.

  Január 21. szerda: Bp. Honvéd – Soroksár SC

  Január 24. szombat: Bp. Honvéd – Soproni VSE-GYSEV

  Január 28. szerda: Bp. Honvéd – Paksi FC

  Január 31. szombat: Bp. Honvéd – Zlate Moravce (szlovák)

  Február 3. kedd: Bp. Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre FC

  Február 7. szombat: Bp. Honvéd – Mezőkövesd-Zsóry

  Február 11. szerda: Vasas FC – Bp. Honvéd

  Február 14. szombat: Bp. Honvéd – FC Nitra (szlovák)

  Február 18. szerda: Diósgyőri VTK – Bp. Honvéd (Ligakupa)

  Február 21. szombat: Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK (Ligakupa)

  1. Az edzőmeccsnél kb az 52. szempont, hogy mennyien látjuk.. az lenne a lényege, hogy jó körülmények között csak a munkára koncentrálva készülhessen és játsszon a csapat. Műfüvön meg hóban,sárban nem könnyű felkészülni a tavaszra és taktikai elemeket finomítani stb… ez kicsit olyan, mint amikor Mezey az osztrák hegyekben készült Mexikóra, asszem az eredmény ismert. :/

  2. Mea Culpa – korábban azt írtam, hogy nem voltunk edzőtáborban a Hemi korszakban, de tévedtem, mert valóban volt Belek 2007,2008-ban (csak nem emlékeztem rá). Mondjuk meg is nyertük a kupát 2007-ben és akkor ott még minden nagyon kereknek és biztatónak látszott.

   Nekem csak az fáj, (nem lebecsülve ezeket a csapatokat) hogy egy Soroksár, Békéscsaba el tud utazni Törökországba akkor mi miért nem??

   A nemzetközi igazgató és a marketing részleg inkább ezzel – szponzorok bevonásával – foglalkozna és ha nem is Törökország, de hogy egy olasz, horvát 10 napos túrát nem lehet összehozni az már vicc valahol.
   Tudom, most nagyon demagóg a duma, hogy annak idején Dél-Amerikába járt túrázni a csapat,……. más világ és csapat volt persze az tudom. Azonban az is elgondolkodtató, hogy ha GFH-nak komoly befolyása és kapcsolatrendszere van (lenne) az USA-ban, akkor az ittléte alatt már legalább egyszer kivihette volna szeretett csapatát az Újvilágba.

   1. ez oké, de a fele pénzt viszi Del Piero :) ………és a korlát mellé sem lehet majd állni….hideg is lesz, korán is kell menni,hogy beférjek a 200-ba :(

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.