Magas labda, de: Ciao!

untitledRégen írtunk már ilyet, személyes posztot valakihez a blogon, talán Torghelle vagy Németh Norbi kapták az utolsó pozitív „for you” posztot tőlünk, Moreira pedig az ellenkező pólusút. No meg a zoknis Torz. És Marco, mikor tavaly ellépett. Szóval, ha nem is végletesen ritka, azért nem is olyan gyakori az effajta megnyilvánulás. Most mégis szükségét érzem, hisz kulcsszereplő távozik tőlünk, a klubtörténet első (és ebbéli minőségében remélem utolsó) nemzetközi igazgatója. Bocsánat, wannabe-igazgatója. Merthogy a kommunikációra oly kényes, „csak az igaz, amit megjelentetünk” klubvezetésünk ezt anno elfelejtette közölni, hogy itten internacionális direktor is van. Csak miután a derék talján proaktívan kikiáltotta magát e poszt tulajának, utólag már cinkesebb lett volna, gondolom, cáfolni. Meg hát: hadd éljen.

Most meg: had menjen. Arrividerci, Fabio.

Udvarias arc vagyok. Kezdjük a köszönetekkel. Lanza, Martinez, Tandia, Ignja. Az elsőhöz ugyan kötődik egy kis botrány-szál, de ezzel együtt (nagyon) pozitív összképet hagyott. És Leoval együtt elérte azt, hogy a Te Hiteled a szurkolók egy része előtt még kitartson plusz fél-egy évig. Sokszor hallottam a korzón: „szidhatjátok Kordét, de ha ő nincs, nem lett volna Lanza se, Martinez se.” Ja. Én is ezzel biztattam magam eleinte Testardit nézve. Amíg még láttam a könnyeimtől. Aztán Rossi beküldte menetrend szerint a Torzot és elfogyott minden hitem.

Aztán ott van a lehetett volna még jó kaszt.

 • Ikande, a jó Harmony. Az első fecske. Zelenkával parádéztak.15 percet. Aztán a srác elposszant („hetente beszélek Ronaldinhóval, tanácsokat ad nekem”), edzéseken belazulva. Supka kitette.
 • Marshal Mufi. A szürke eminenciás. Akit aztán a sunyi tüdőbetegség térített le a vágányról.
 • …és az isteni Perea!!! Imádtuk, ahogy begurult a fehérvári tizenhatoson belülre és beverte a Király beadását. Meg egy tizit a Loki ellen. Aztán felfázott.

Eddig 4 telitalálat igazolás (akikből 1 bundás, egy lógós és egy fél év után lelépő arc kerekedett ki), és 3 lehetett volna valami arc, plusz a vállalható King, és…

…akkor nézzük a “dicsőséglistát”.

 • Diaby. Aki összeesett az egyik felkészülésin. Nem reggelizett. Ajvé, ahogy Hanta mondaná. Diaby, akibe mi is erőszakoltuk volna bele „a CSATÁR” vízióját. Én is hányszor írtam ezt anno. Osti RW.
 • Odia….ööö… kicsoda?
 • A két szerb talent gyerek 2012 nyaráról.
 • A brazil Bellotti. 0 játékperc. Persze lehet, ő valami adminisztratív tévedés volt.
 • Alci. A jó Alci. Egy-egy idióta pirosa pontokba került nekünk, sok pontba. Rossz az aki rosszra gondol?
 • Pascariu. 1 meccs, 0:4. Középső védőként nem egy jó pedigré.
 • Testardi. „Tudom, sebességben vég van hova fejlődnöm.”. Hát volt…
 • A Torz. Már mindent leírtunk róla.
 • Job. OUT! Örökké él bennem az egyik fehérvári vereségünk után a szolid cigarettázása a parkolóban.
 • Daud. Akit elvitt a pesti éjszaka.
 • Bóna Zoli bá. Isten. Volt. 10 éve. Mikor tavaly Szombathelyen 10. alkalommal vette le a senkinek a labdát, már sírni se tudtam.
 • Lupoli. Két kapufával nyitott. Innentől a legemlékezetesebb momentum vele kapcsolatban az, hogy Gyuri kispesti ágyús barátunk fotózkodik vele.
 • Kandia. Tényleg tudott focizni. Kár, hogy itt annyira nem akart.
 • Portilla. Akár Morales is hozhatta volna. NULLA, értsd NULLA haszon.
 • Keita. Szerencsétlen öreg rajztanárunk általánosban, Zách Feri bá mozgott így, lesántulva, 60 évesen, mint az egykori elefántcsont-ász, amikor ritkán pályára lépett. 2 meccsen.

És akkor innentől a Maksa Híradó.

 • Del Piero. Ő majdnem idejött, tényleg. Urban legend, hogy nem is hallott Cordelláról? Lehet.
 • Miccoli. Várjuk, állítólag már a ferihegyi transzferben ül. De lehet, hogy inkább visszavonul.
 • Chevanton?
 • Totti? Ja, ő csak vicc volt.

És akkor most Elez, a galatás argentó, a venéz, Kone, aki tizet ver tavasszal, meg a többi zsoldos, de lehet hogy ők nem is Cordella-bébik, de ki tudja egyáltalán mindezt követni?

Elég kemény lista ez, Fabio, és már hallom a válaszod: Ennyi pénzből ezt lehet. És amúgy is, hogy merészelem?

Nem, ennyi pénzből évente 1 Martinez jellegűt lehet, illetve elég, meg mondjuk nem elüldözni a fiataljainkat.

Akiknek te a nagy beépítője voltál. Írja a gianlucademarzio.com.

Hány fiatal épült be alattad? De tényleg? Baráth Boti. Vernes mire beépült volna kikopott, Holender is gyakran parkolópályán, Proszit csak Csábi és Simon Miki játszatta, Botkát, Csábi Misut elraktátok innen. És hány srác nézte a semmirekellőket a kezdőben a padról, vagy kölcsönből?

De ezt már sokszor leírtuk.

Ha tényleg leléptél, Fabio, kösz mindent, de leginkább azt, hogy letetted a lantot. Ha viszont ez az egész csak terelés, amitől itt sokan tartanak, akkor…

…akkor nem is tudom mit írjak.

Csábi nagyon rossz edző, Vécseit te fedezted fel, VW eltávolítása óriási hiba volt, és csak azért kellett mennie, mert külföldi, rakatnyi fiatalt építettél be, de akár vissza is hoztad volna, keres a Crystal Palace, jön Del Piero, és téged itt mindenki fúrt, mármint a magyarok.

Ennyi.

Maradok inkább a Ciao-nál. A Makita géped pedig azért add le a kijáratnál.

“Magas labda, de: Ciao!” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Miccoli?
  Aki a hírek szerint mankóval jár wc-re, a Tesco-ba meg kerekesszékkel…?
  Vicc.
  Ha nem lenne internet és nem lehetne mindennek és mindenkinek utánanézni tizedmásodpercek alatt, még hanyatt is esnék, hogy Miccoli, hú, a Miccoli, de így… Ne alázzuk már magunkat ilyen sztorikkal. Elég (volt/lesz) azt átélni, hogy fölmossa velünk a mezőny a pályát Pápától Újpesten át Fehérvárig…

  1. minden jelen sz@rság ellenére…NEM vagyunk ennyire rosszak!! Ha Botka és Baráth visszajön a védelembe, Bálint középre, elől Gyula/Puno, de miért nem játszik az argentin sztár igazolásunk ??

   1. Az tök egyértelmű, hogy nem vagyunk annyira rosszak a bennünk rejlő potenciál alapján, és nyilván az ideigazolt konténernyi légiós közül sem mind kutya. Csak az a kérdés, hogy sikerül-e kihozni, életre kelteni ezt a potenciált, vagy látens marad…?
    Rossi ugyanazt mondja, mint amit Csábi is mondott: több van bennünk, csak béklyósak a lábak.
    Ami nem is csoda a tavaly tavaszi (rossi-s!!!) vereségszéria és az azt követő őszi (le)szereplés után.
    Mert az a gödör, amiben vagyunk, az tavaly március-április tájékán keletkezett, és azóta mélyül.

    Két akármilyen ocsmány győzelem tavasszal az elején, és hasítunk. Ha az első 3 forduló nem hoz minimum 4 pontot, akkor félelem és reszketés…

 2. Kihagytad Trapot, aki komolyan “elgondolkodott” az idejövetelen, bár jobban szeret szöv.kap lenni :)

 3. Persze, hogy terelés. Papíron (ha volt egyáltalán olyan papír, hogy “Nemzetközi igazgató”, szerintem nem) “elváltak” Cordella és a Kispest útjai, de gyakorlatban ez nyilván semmit nem jelent. Bármiben lefogadom, hogy a klub ezután is “jó munkakapcsolatban” marad vele, mint játékosügynökkel, max. nem reklámozzák, hogy ezt, vagy azt a játékost ő hozta. Igaz, ezt eddig sem tették. Nem is kellett, lerítt róluk.

 4. Udv, csak annyit szeretnek megjegyezni, hogy Sasa Ibrulj (https://twitter.com/sasaibrulj) ujsagiro erdeklodgetett a Honved felol twitteren, es gondoltam, reagalok ra, ha mar kovetem, mert allitasa szerint keszul Budapestre es valakivel elbeszelgetne errol a fura helyzetrol is, kerdesei lennenek stb. Segitsegul belinkeltem neki a blog fb oldalat, hogy ott talan kontaktolni tud Titeket – remelem, nem nagy baj igy utolag. :D Szoval ha felkeresne a blogot, ne csodalkozzatok. Egyebkent joarc bosnyak tudosito, asszem, akkor kezdtem el kovetni, amikor informalt a balhes szerb-alban meccsrol a helyszinen.

 5. Job-ot ma is láttam cigizni a kocsija mellett :D ha jól vettem le a Vécseivel való beszélgetésükből, a huga van itt Bp-en és azért jött ide, amúgy meg visszaköltözött Olaszországba, ennyit értettem szerény angoltudásommal meg. De Youla is nagy fazon, nagyon közvetlen és barátságos ember így civilben, ott ültek mögöttem, kifejezetten jófejnek tűnik, Dauddal együtt. Az argentín srác magányban ült, Puno a lábát vakargatta kb végig, de nagyon együtt élt a meccsel, Godoy, meg nagy komolysággal nézte a találkozót. Ja hogy meccs is volt a pályán? Azt inkább hagyjuk, a 11-es mexikói gyerek szerintem még a togóinál is szarabb volt, Morgannak volt 1-2 jó megmozdulása, meg egy róla kapott gól, Meza semmi extrát nem nyújtott, akiket talán dícsérni lehet, Prosser, King, a többi semmi nem volt kb vagyis még 1 dolog szúrt szemet, hogy Lőrinczi eléggé önző módon játszott. kb ennyi.

  1. Szóval a lelátói csapat volt a jobb :) Daud sérült még, ő vissza fog még térni?

  2. Cukormókus a Gyuszi, kár, hogy gólt rúgni nem tud. De hát ne legyünk telhetetlenek.

   1. Halott középpályával a háta mögött a csatár annyit ér, mint a vaktöltényes katona.
    Akkor lenne igazad, ha sorozatban, futószalagon jöttek volna a helyzetek minden meccsen, ajtó-ablakig kijátszva, de ez a szerencsétlen a gólvonalról is taccsra nyomja.
    Ezzel szemben egész ősszel, ha volt 5 faintos, mutatós, épkézláb támadásunk, lehet, sokat mondtam…

    1. Hogy lehetett halott a középpályánk, ha folyamatosan azok játszottak, akiket Ti kértetek (Vécsei, Prosser, Godoy, Hidi)? Akikre kb. egy éve mondjátok, hogy ez mekkora király egy középpálya így magyar szinten? Gyerekek, még egyszer elmondom, amit fél éve is megtettem: a szarból nem lehet várat építeni. Bárhogy is hívják az edzőt.

     1. Jobhoz meg mancihoz képest “királyok”, bár én nem használnám ezt a kifejezést… 1 tuti : Vécsei, Godoy bármelyik magyar csapatba beférne. A kérdés inkább az, hogy mit lehet várni 1 ilyen morálisan leamortizált klubnál a játékosoktól, ahol a legextrémebb helyzeteket produkálja a vezetés, a totális alkalmatlanságát bizonyítva napról, napra… tehát, ha valami/valaki nem király, még nem biztos, hogy sz@r.

      1. Ha valakit az befolyásol a munkájában, hogy milyen a vezetés, akkor mondjon fel, és keressen új munkáltatót.

       1. tartok tőle, hogy ez hamarosan be is fog következni…abban a formában már megy is, hogy normális, tehetséges focista évek óta nem jön hozzánk! csak ha sérült vagy valami van a füle mögött…nyilván a szakmaiatlan, idióta vezetésünk csak 1 tényező a sok negatívum közül, de ez azért az annyira nem komplikált összefüggés, hogy ne látszana évek óta…

     2. Prosser nem középpályás. Szélső támadó. Ua a pozició mint Dzsuzsák.

       1. Nagyon is jó a felvetés.
        Az (is) lenne a feladata. Ha a pozíciójában játszana…
        De jelenleg a “csatár elől áll egyedül” formációt játsszuk.

    2. Egyet értek!
     Közép pályánk NINCS.
     Márpedig onnan indulnak a dolgok.
     Vagy marad a másik lehetőség a csatárok megjátszására, a labdák előre vágása – ész nélkül.
     ( Rossinál ez volt mindig is a játék. sajnos)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.