Hátha megzavarja őket, hogy mi játszunk hazai pályán, mert

spongyabob_es_patrik_dagonyazikazt hiszem más reményünk nemigen lehet az MTK ellen. Értem, hogy vannak, akik szerint Rossi a megváltó, aki a dekadens, fogalmatlan Csábi után majd elvezet minket a valhallába, vagy, ha oda nem is, a 13. hely környékére. Meg azt is értem, hogy ezek az újak igazából erősítések, és mi jók vagyunk, jók leszünk, hinni kell a csapatban.

Viszont én nehezen tudok hinni.

Pedig amúgy könnyen hívő ember vagyok, ha azt látom, hogy valamire van és létezik bizonyosság, ha rendre ugyanúgy megismétlődik. Egyszerűen mert így működik az ember.

Például azt is látom, hogy a bűnszar kerettel rendelkező, gazdaságilag instabil Kecskemét, ahol Bekő mester az edző, aki Rossihoz képest nyilván egy kontár, ahol Dejan Karan van és nem Ontivero, szóval az a Kecsó rendre középcsapat tud lenni, miközben mi, a gazdasági stabilitás, a nagyívű elképzelések és remek igazolások csapata hol harmadik-negyedik, hol meg tizenharmadik. De tényleg, mitől ez a stabil hektikusság?

Félévente leguggolunk, és kiszarunk egy nagyobb darab spanyolviaszt, telekürtöljük vele a világot, majd jön a méretes kuss, esetleg a méretes, dehát nem is úgy gondoltuk, netán beteg emberezés.

Szeretném jelezni, ha valami nagyon büdös, és sorra fordulnak el tőle az emberek, az kurvára nem spanyolviasz. 

Arra keltem, hogy kissé megfáztam. Valami vízben oldódó porral próbálom összekapni magam, délután meccs lesz. Talán ezért is a hőbörgős kezdés, nincs igazából szociábilis kedvem, nem fogok félhülye kormányképviselőt játszani, ha nem tudom, és nem is akarom védeni a láthatóan vállalhatatlant.

Szóval jön az MTK, ami általában várós szokott lenni, mert tud jó meccs lenni. Nekik van egy olyan szokásuk, hogy hasonlót csinálnak mint mi, csak épp viszonylagos csöndben, és komolyan véve magukat. Persze, igazolnak kintről, van nekik Sanyijuk meg Vukmirjuk (mindkettő nekünk volt még nem is olyan régen, csak mondom), meg mindenféle légiósuk, csak közben ott a bizalom.

A tulaj megbízik magában, megbíznak a klubvezetésben. A klubvezetés megbízik az edzőben és az akadémia vezetésében. Az edző megbízik a játékosaiban, megbízik az akadémiáról kikerülőkben, mert azt mondják neki, jó lesz. Bizalom, bizalom, bizalom.

Érdekes, hogy a legendák szerint évek óta akkut szenilizmusban szenvedő Garami Józsi bácsi lassan évtizedet tölthet el egy padon, nyert bajnokságot, igaz esett is ki, de amikor éppen nem, akkor élcsapat. Vajon csak mázlijuk volt, miközben mi tíz edzőt pörgettünk végig? (A keretek száma változásának különbségét már le sem merem ide írni.)

A lényeg, hogy az MTK minden fronton hazai pályán aláz be minket.

Egyszerűen odáig süllyedtünk, hogy nem is remélek, csak kivitetem magam a lábaimmal, leállok a megszokott helyemre, végignézem, majd haza. Én lettem a nőnapon boldogan szurkoló család prototípusa. Egy szürke kis droid, a tömeg egy darabkája, ha a tömeget most a szó valamilyen furcsább értelmében használjuk.

hanglemezMegadtam magam. Nem remélek, nem örülök, nem akarok semmit, csak letudni az egészet. Nincs bennem az a nagy várakozás, hogy ma meccs lesz, hogy jön az MTK, amit még értelmezni is tudok, mert ahogy van olyan, hogy föld, kő, papír, ház, úgy van MTK is, ellentétben mondjuk mindenféle Felcsútokkal. Rangadó volt ez még a közelmúltban is, de már nem. Nekem biztosan nem.

Köszi szépen. Azt hazudjátok, hogy van Honvédom, miközben nincs. Azt hazudjátok, hogy lesz Kispestem, de láthatjuk, miből? Hazudhatom magamnak ebédre a gombapörköltet, ha nincs otthon gomba? Minek?

Gyertek tehát ki, ma akciós, kivágható kuponnal ingyen van, boldog nőnapot, hajrá Honvéd, csak a Kispest.

/// Nem tudom kik az eltiltottjaink, nem tudom ki sérült, nem tudom ki fog játszani. Majd ránézek egy órával a kezdés előtt az MLSZ adatbankjában. Egyszerűen tényleg nem érdekel.

“Hátha megzavarja őket, hogy mi játszunk hazai pályán, mert” bejegyzéshez 36 hozzászólás

 1. Pont ugyanígy vagyok. Ez a Vérhódtól kezdve folytatólagosan, először Cordellával karöltve elkövetett katyvasz, ami uralkodik nálunk, megalázásokkal, újra felmelegítésekkel, hablatyokkal, teljesen rezignálttá tett. Ettől függetlenül LEHET, hogy nyakamba veszem a várost és kisasolok, de még ez sem biztos.
  Mostantól szigorúra váltok :)
  Először kerüljön valami érdemleges az asztalra, hogy odatelepedjek. Eleget üldögéltem már a jobb esetben üres, rosszabb esetben szarral összekent terítőjű hemingway-i, kamukispesti asztalnál…

 2. A Kecsós példával nem értek egyet, az általatok egy felkészülési meccs alapján lehúzott Bebeto például nagyjából többet ér, mint a mi összes támadónk együtt véve… A Vukasovic-Savic belső középpályás páros pedig az egyik legkomolyabb a honi mezőnyben. A védelmük szar, de Tujvel ebben a szezonban valami döbbenetesen nagyokat védett, kb. 8-10 pontot tett hozzá az eddigi huszonnyolcukhoz. Bekő Balázs ennek ellenére talán a legszimpatikusabb magyar edző jelenleg Garam Józsi bácsi mellett, és valóban nem is hülye a szakmához.

  1. jó, de én csak azt írtam, hogy a kecsóról kb mindenki így beszél, és mégis. náluk egyáltalán nincs pénz, a játékosok odavitele totális lutri, szükségmegoldások, egyik sem megváltónak meg világremeklégiósnak van beharangozva, hanem csak igazolás.

   1. Már nem is kötekedhetek? ;) Persze, ebben igazad van, nyilván én is tudom, hogy Hemibá valamit nagyon elbaszott… pedig nyilván nem akart.

     1. Vigasztaljalak azzal, hogy engem a barátnőm a saját bátyámmal csalt meg, aki egyben a főnököm is? :) Asszem lehetne szarabb napod is… és mi még ilyeneken problémázunk, mikor a világ lakosságának legnagyobb része éhezik… :)

 3. Megyek, megyünk “természetesen” mert menni kell……de nagyjából hasonló attitűd jellemez engem is.
  A meccsláz állapotától fényévekre és tudom, hogy ez valahol már persze mazochizmus a Bozsikba járás.
  Én osztom a Bekővel és a Kecskeméttel kapcsolatos véleményt. Valahogy ott értenek hozzá…..és meglehet nézni, hogy a fiatalok beépítése is szép lassan, de máködik. Aki tegnap azt az irgalmatlan nagy gól fejelte a Dióknak az a srác sincs talán még 20 éves sem. Persze van légió is, de valahogy azok folyamatosan jó teljesítményt tudnak hozni.
  Bekő egyébként játszott Kispesten is és játszott az a másik edző is aki számomra szintén példaértékű munkát végez. Ez pedig Csertői Aurél!
  Meglehet nézni, hogy ott is milyen a keret összetétele, de itt is és minden csapatánál eltudta érni azt, hogy a 90 percet valami hihetetlen akarattal és alázattal küzdik végig. Látható volt az eredménye a Felcsút ellen is ahol veszett állásból, emberhátrányból fordítottak. Ilyent mikor láttunk Kispesten?????

 4. Én csak annyit tennék hozzá, hogy mikor volt utoljára az hogy, esélyesként simán behúzunk egy meccset bárki ellen?
  Mindig parázni kell, már senki sem fél tőlünk
  Egy ideje egyik csapatnak sem vagyunk a mumusa. Nincs respectünk, ellenünk nem állnak fel 10 emberrel védekezni. Évek óta ez a helyzet, nem idei probléma

 5. Annyi pozitív jóslatom volt már, pl. múlt héten is… Most szó sincs jó érzésekről. Az mtk-t nem lehet szerencsével megverni. Jönnek, szét passzolnak, türelmesek + még Kanta Józsi. Bakker, ez 0:2, remélem úgy találom el, akogy szoktam.

 6. Van akinek még kérdéses jövőre melyik ligában fogunk indulni? És főként, van aki megkérdőjelezi, hogy ott a helyünk???

 7. Gyulát ki a jó ég szponzorálja, hogy nem lehet lecserélni???

 8. Jópárezer forintot megspórolok a feleségemmel egyetemben, hogy nem kell meccsre járni. Hemi: -1 család! Ha idehaza maradok és a falat bámulom, az is jobb szórakozás. És megspórolok 3 ropit és 3 órányi utazgatást.

 9. Szégyen. Most biztosnak érzem a kiesést amit a vén hiú ökör intézett nekünk viszont ügyesebben csinálta mint az elődei akik mindig más okokból el akartak tűntetni bennünket,mert elérte, hogy a klubot sokszor megmentő szurkolók is -akaratukon kívül- a vén hibbant vagy ki tudja ki céljait szolglták. Mindenesetre szomorú fejezet lesz az idei a honved történelmében.

 10. Prosser és Punosevics legalább eltalálta a kaput. Gyula harmat.

 11. legyünk reálisak, nekünk nem a dobogóért harcoló, évek óta összeszokott mtk-t kell megvernünk, hanem a dunaújvárost és a haladást.

 12. Sajnos kimentem…….nem kellett volna. Azon gondolkodtam ahogy jöttem hazafelé hogy nem érezném jól magam ha bennmaradnánk mert nem érdemeljük meg! A 86 percben eljöttem nem volt a végén beszólogatás a vén hülyének?

 13. Lehet.hogy összeesküvés elmélet,de sztm. Hemi nem is akar nb1-es klubot,mert az nb2-ben a fiatalokkal is bent tud maradni akik szinte ingyen játszanak és mivel pályán lennének sokkal könnyebben eladhatóak is a csaat pedig nem igényel komoly összegeket. Már csak az a kérdés,hogy a másodosztályban is kapunk-e rendes stadiont,mert ha nem akkor vége a Kispestnek.

  1. Szerintem olyan hülye klúbtulajdonos nincs aki az NBII-vágyakozik.

 14. Eddig is teljesen biztos voltam benne hogy Kemenes egy másik fajta játékot játszik , remélem a vezetőknek is feltűnik végre és elzavarják messzire.

  1. Bennem nem felmerült hanem biztos vagyok benne! És nem most hanem évek óta.

 15. Ez a kapus még mindig nb3-as szint,emberelőnyben Prosser beállásával kezdtem reménykedni,amikor a semmiből jött a demoralizáló gól,Kemenesnek köszönhetően újfennt!Az összegyüjtött pontoknak legalább az5%-át a kapusnak kéne hoznia.Ráadásul ebben az esetben csk.-ról van szó!!!

 16. Szerintem az elsőnél is ki kelett volna jönnie, és nem a gólvonalon elfeküdnie.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.