Mastodon

Törve, minden szinten

A mi lejtőnk már több is, mint 12%...
A mi lejtőnk már több is, mint 12%…

Csodás koratavaszi délután, éledező napfény, egész jó fociidő, én meg itthon ülök tört bokával (levegőben lifegő lábbal ne blokkolj közeli bombázást a kapud előtt), hát, nem az év hétvégéje ez. Nem is tudom, mikor volt utoljára kihagyott hazai meccsem, kivéve ha épp nem tartózkodom Budapesten. Hát, nagyon régen. Furcsa is. Furcsa körülményekhez pedig furcsa beszámoló dukál, ez most ilyen lesz.

A meccs előtt kínomban UDO-val hangolom magam (tudom ez a többségnek nem mond semmit, amúgy ő volt régen a német Accept énekese… igaz, belegondolva, ezzel a névvel lehetne valami vorarlbergi sramlisztár is…). TV be, épp a Himnusz megy, képernyőn keresztül még riasztóbb a ’90-es évek végi Szőnyi utat idéző hangulat. Kong a visszhang, hogy képzavarral éljek. A kezdőt mutatják, látom, Rossi felforgatta a nyíregyi startoló tizenegyet, mondjuk nem tudom, miért is ne tette volna, felidézve az egy héttel ezelőtti tompulatot. Godoy, Nagy Geri ismét itt vannak, tök jó. Most kimegyek egy kis sütiért, nem történik úgyse semmi a kezdeti percek kezdeti tapogatózása során.

Hallom Rossit üvölteni. Amilyen a hangulat, lehet, visszateszem UDO-ékat.

Hiányoznak a nemnormális Hantáék, így hogy senki nem beszél f***ságokat körülöttem, nem egy nagy megoldás ez a meccsnézés.Tudom, sokat rinyálok mióta nem sörözök.

Godi beívelését Gyula elképesztően ergyán fejeli fölé (jó, nem volt egy optimális helyzet de akkor is). Gyula itt már sose lő gólt? Revidiálnunk kell lassan az “utóbbi 5 év legjobb csatára” tézist?

Lőrinczyt sajnálom, hogy ő is áldozata lett a nyíregyi szánalomnak. De sajna nem is muzsikált jól szegény.

Azt mondják, a lábat polcolni kell ilyenkor, érdekes. Polcolom én, de így meg jobban zsibbad, mint az arcom Vérhód nyilatkozatai alatt tavaly nyár végén.

Godoy haja egyre ijesztőbb. King nem az igazi középpályán. De ha ez kell Endi játszatásához, inkább kussolok!

Izazola szögit harcol ki. Szemből dettó a fiatal Gáspár Győző…na…Kosznics! Oldalháló… Ehhh.

Kellemesen lassú, tré meccs eddig.

Látni hogy a napfény zavarja a Honvéd játékosait, ENNEK ELLENÉRE Youla nem tud belefejelni a labdába“. A riportersrác is a helyzet magaslatán.

Ábelék most mehetnek a második kör Borsodiért. A meccset elnézve még kell vagy 2-3 addicionális kör az optimális szedációhoz.

Na! Félidő fele, Kingecskét felrúgják a büntetőterület sarkánál, szabi! Mit csinálunk belőle? Kosznics. Na! Nem rossz. Persze ezekből a “nem rossz“-akból már tele a padlás.

Ni! Egy új kis csokkó az MTK-ban! Most vettem észre! Én is szárnyalok.

Megint szabi. Elez, Vidó, semmi. Egy jó kilencvenesek-végi Hajdú Bé közvetítésért kiált a találkozó. Vagy Kingre és Thiamra gondolva Vitár Robi bácsiért.

Izazola rántja le a nagy cula Vukmirt. Nem igaz, hogy ellenünk ez a belassult Dragan rendre jól teljesít. Ja, és várok egy Hrepka gólt, tudjátok, az exeink…

Közben a 32. percben az első kontrájából majdnem bajt csinál az MTK. Vigyázzunk, gyerekek. Józsi bácsit mutatja a kamera, megint úgy ringatózik, mint az indiai elefánttehenek a pesti ZOO-ban. Fater gondolom már kóstolgatja őt a lelátóról. Mondjuk nekünk lenne egy ilyen edzőnk, hjahh. (Van. Szuri bá.-mondaná Hanta ha kinn lennék, majd bejelentené hogy elmegy pipikélni).

Statisztikázik a riporter. Tényleg szept óta nem nyertünk? Basszus. Mindeközben Kemi biztonsági-bokszolja ki Kanta szabadrúgását.

Hangosabb az MTK kórus, mint a miénk. Mondjuk ezt a helyzetet az is előidézi, hogy nálunk a kórus=0. Ha ezt valaki 10 éve mondja nekem, nem hiszem el.

Nincs egy normális támadásunk. “Egy szervező embert mindenképp akarunk igazolni a téli szünetben.”. Aha. Látom. Nem baj, balhátvéd jött kettő is. Hogy Vidó játsszon. OK, befejeztem :)

Amikor Józsi bácsiról lerohad ez a szürke lóden, akkor leszünk újra bajnokok, azt hiszem.

SZÜNET!

Prukikávé a szakértő a stúdióban. A pálya mellett meg Papa H. nyilatkozik. A TS-es srác szoftosan kóstolgatja (a fiatalok beépítésének szlogenje ellenére szenvedő NB2-es csapat, rengeteg igazolt légiós az egyes keretbe, Rossi nem szólhatott bele a keret-összeállításba, stb). Mi a szösz, kiadták föntről az ukázt? Egyre érdekesebb ez.

Elkezdjük a második félidőt. Megy minden az eddigi mederben. Nyomunk-nyomogatunk helyzet nélkül, az MTK meg ellencsapásokra vár. Na, végre egy szép támadás. Nagy Geri tette le Godoynak lövésre, de az ágyúzás csak halovány kísérletté degradálódik. Mondjuk ha Vuki nem ér bele, ebből még akármi is lehetett volna.

Na! Thiamnál elgurult a seduxen, Nagy Gerit rúgja agyon fölöslegesen. Emberelőny! Igaz ez az idei statisztikáinkat elnézve inkább vészjósló fordulat… na hátha most!

Rossi mester, nem hozol be támadót? De. Jön Proszika. Helyes. King jön le. Na ezt még én is így csináltam volna, csettintek. És polcolok. És fogom a fejem a menetrend szerinti két-ember szögletes faszongásunkon. Ennek mi értelme? Garami is reagál, küldi be Vass Ádámot. Nagyon a 0:0 felé megyünk.

…és, benézzük az MTK messziről ívelt szabiját, Horváth doki köszön be. Lassan megérdemeljük, hogy kiessünk idén, annyira minden abba az irányba mutat. Ohh, nem is a doki, hanem -ki más?- Kanta Józsika verte a gólt. Mi most behozzuk Izazola helyett Punót. Ez a baj a sok újjal, hogy amíg beakklimatizálódnak, szép lassan kiesünk. Lehet, hogy pl. ez az Izazola nem lesz rossz (mondjuk most azt se látom, mitől lenne jó), de egyelőre még szédeleg a pályán. Talán Punó. Ő már 3 héttel több ideje van itt.

Iszonyatosmód elkurrantottuk ezt az idényt! Ha megtartjuk a tavaly év végi keretet Simon Mikivel, nem állnánk sokkal rosszabbul. Áh, már én is demagóg vagyok. Tele a … minden.

Csiki, 2:0. Menjünk a faxba tényleg. 3 héttel a rajt előtt új edző, 9 új arc. Mit vártunk? Meleg hógolyót? Épp azt számoltam hogy valahogy összeszorított foggal-bokaszorítóban már ott lehetek Felcsúton de van ennek még értelme?

Punosevac közelről olyan mint a csütörtöki focijainkon az egyik csapattársam, a Steff Atesz, ha ez a hír boldogít valakit. Csak az Atesz elég sok gólt lő.

Na megnézem a Doki barátom által javasolt krémet, valami piócakivonat van benne, azzal kell kenegetni a belilult részt a megzúzott rész alatt. Hát, lilul, jah. Valszeg a szalagok is megfáradtak. Közben Hidi-Vécse csere.

Ha félreteszem a rinyálós-demagóg énem, még így is meglehet a bennmaradás, pl. egy váratlan, összeszorított fogú felcsúti sikerrel. Ha Rossi felrázza valahogy a srácokat. (Tavaly március vége óta nem tudja felrázni őket).

Eszembe jut Rossi egyik első meccse és valamelyik korzólegenda arc biztatása: “E tutti, avanti, andiamo… a k***a anyád”.

Nyugodtan játszunk, ezt legalább örömmel látom. A csapat még nem izgul. Kell is majd ‘csúton a hideg fej!

Még 20 perc? Lehet, kicsit melózok addig, este úgyis kell beküldenem a céghez két feljegyzést. Kosznics 40-ről tüzel. Az eddigi legerősebb lelátói reakciót váltja ki az aktus, ugyanis föld körüli pályára állítja a labdát.

Zseniálisan hozzuk az emberelőnyös játékunkat. Jön Sanyika is, “remélem” ő adja a kegyelemdöfést.

Ha hangulatot akarnék kelteni, azt mondanám, Csábival -ugyanilyen eredményesség mellett- legalább volt játékunk és voltak helyzeteink. De ez most olcsó fogás lenne részemről. Azért csak leírtam… Ha valamiben erősebbnek éreztem Rossit, az a csapat felrázása. Egyelőre úgy fest, ez sem működik teljesen. Szóval ennyi erővel Jocóval is simán rámehettünk volna a tavaszra, legalább félig-meddig nézhetőbben esünk ki.

Azt a jó defetista orcámat, hogy rohaggyak meg.

Ha kinn lennék, a többiek most oltanának egy-két sajtótájos poénnal. Viktor már följönne hozzánk, mert fotózás közben elposszant az oldalvonalnál. Fater közölné, hogy tuti kiesünk, és sose jutunk vissza. Volt kitől örökölnöm híresen optimista hozzáállásom.

Nézem az arcokat, ezeknek a srácoknak van még kedve itt játszani egyáltalán? Azt se csodálom, ha nem.

Hát ennyi. A meccseleji nagy szorító érzés a mellkasomban elpárolgott – már nem sajnálom annyira a mai találkozó kihagyását. Nehéz, egyre nehezebb a tavasz, ami ránk vár, az oly’ fontos repülőrajt helyett eddig nulla pont a zsákban (közben Sanyi tényleg majdnem bever egyet), és az egész kispesti közeg egy nagy közömbös valami lett. Nagyon el lett ez kúrálva. Nagyon :(.

Na. Lassan Atleti meccs a Sport1-en. Ha már az igazi Kispest ilyen pusztulatot mutat, a spanyol alteregókkal vigasztalom magam. És eljátszom a gondolattal, hogyha nekünk lenne egy Cholónk (Duró Józsi :D ), hol tarthatnánk. Hülyeségeket beszélek, ez már delírium. Jó soundtrack hozzá az “MTK-MTK” kórus ami zúg a TV-ből, az ollézó vendészurkerekkel együtt. Ennél “jobb” végszó nem is kell…