Mastodon

Tényleg reális lehet, hogy már a következő idénytől alacsonyabb létszámmal induljon el a bajnokság?

(lemegyek kocsmai szintre) Ezt nem értem. Először az van, hogy idéntől végre komolyan veszik a csillió éve létező licencszabályzatot, van is belőle gondja rendesen a potenciális NB I-es klubok többségének, majd közben belengetik, lehet mégsem kell 16 csapat az élvonalba. Lefordítva, ha az egyik szabályzatot komolyan vesszük, akkor mi a faszért nem tesszük ugyanazt a másikkal is, történetesen a versenyszabályzattal, ami ugyanúgy jó előre el van fogadva, és abban le van írva, hogy hányan esnek ki, hányan jutnak fel.

Sőt, tovább is megyek. Egy tisztességes világban már most megvan az elfogadott versenykiírása a következő idénynek, ami, mivel ezzel ellentétes információ nem volt, nem lehet más, mint a jelenleg érvényes. Ha működne a magyar sportbiznisz, akkor csak így lehetne tervezni pénzügyileg, játékoskerettel, bármivel. A stabilitásra.

Ha pedig módosítani szeretnénk rajta, akkor a következőt már nem basztatjuk, hanem előtte, még a nyárig (nem a nyáron!) átbeszéljük a továbbiakat, majd azt fogadjuk el a rákövetkezőre, vagyis innen számolva a 2016/17-es idényre. Mondom, máshogy nem lehet gazdálkodó környezetben nyugodtan tervezni.

De persze mi a túrón lepődök még meg 2015-ben, Magyarországon?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||