Pécsett találtak egy olcsó kiskaput a szurkolói kártya védgátján

pecs-nyiregy_pmfchu

“A FEB a Pécs – Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset rendezési hiányosságok, szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai, valamint a hangosbemondó használatára vonatkozó szabályzati előírás megsértéséért 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.” MLSZ fegyelmi bizottság

Ugye? Egészen tökéletes. Ha levonjuk a félmisiből a rasszista megnyilvánulásokat (ezek vajon mik lehettek egy MLSZ elleni tüntetésen?), a hangosbemondó helytelen használatát és a pirót, akkor legfeljebb százezer forint ha marad, ami elmegy rendezési hiányosságra.

Mivel Pécsett a Nyíregy elleni utolsó meccsen effektíve szartak a szurkolói kártyára, és beengedtek boldog-boldogtalant, szóval ez nem is akkora összeg. Kispesten például az ezres állóhelyi zsugából tán még kétszázat sem kéne eladni, hogy a költségeket levonva nullszaldósra jöjjön ki a kártya ignorálása.

Most mondjuk azt, hogy teljesen komolytalan ez az egész?

Az MLSZ következetesen kiáll az előre meghirdetett szabályok, szabályzatok betartása mellett. –  via

fotó: pmfc.hu

“Pécsett találtak egy olcsó kiskaput a szurkolói kártya védgátján” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Hányinger az egész magyar foci Csányistól,Kubatovostol……….következetlen,szakmaiatlan,kártékony,részrehajló.

 2. Persze…ezt eljátszhatja bármelyik csapat 1-2x, aztán jön a módosítás, hogy pl. zártkapu jár, ha egy csapat többször vét a rendezési hiányosság témakörben….pedig alapvetően az ötlet jó, hogy a jegybevételek kompenzálják a büntetést :D

   1. A probléma alapvetően abból fakad, hogy nincs társadalmi igény a beléptetőrendszer kialakítására. Azért pl. Angliába ott súlyos rendbontások, agresszió előzte meg a kamerás beléptető rendszert. Itt alapvetően 1-2 meccs kivételével nincs olyan ok, ami indokolná az olyan szigorú beléptetési kártyarendszert, mint amit az MLSZ erőltet. Egyszerűen csak annyi kéne, hogy bekamerázni korrektül a létesítményt, és mindenkit a kamerás felvételek alapján előszedni és kitiltani, aki rendbontást csinál. A pirotechnikát meg előzetesen egyeztetni a Vezetőséggel, mert az alapvetően nagyon látványos eleme a mérkőzésnek. Igazából mindent meg lehetne oldani, ha az MLSZ döntéseit társadalmi és szakmai egyeztetés előzné meg, a erőpolitika helyett….

 3. Akkor ezek szerint a markoló/sírgödör kontra koporsó performanszért nem járt büntetés?
  Érdemes lett volna az érintett csapatoknál eljátszani ezt a szimbólikus lépést minden egyes mérkőzés után!

 4. Hozzáteszem ez kártyadolog is működhetne, ha belevinnének egy kis marketingot. Vagyis pl. a kártyaigénylésénél mondjuk a kártya egyik oldalára a kedvenc játékosod fényképét tehetnéd, ha mondjuk a kártya egyúttal egy olyan vásárlási kártya is lenne (az Auchan kártyához hasonlóan), amire lóvét tudsz feltölteni és ezzel a kártyával tudnál egyúttal jegyet is vásárolni, vagy az ajándékboltba, esetleg a kártyatulajdonosok, akik a kártyájukkal megveszik a bérletet rendszeres ajándéksorsoláson vennének részt, stb. stb…tehát meg lehetne szeretettni a redszeret az emberekkel, lehetne őket motiválni a kártya használatra, de amíg parancsszóra működik a dolog, addig inkább ellenállást fog kiváltani.

  1. Nálunk egy Pisont Pista autógramm van az egyik kártyán :)
   de teljesen jogos amit írtál, tudtommal az MLSZ marketing főnöke és elnökségi tagja az a hölgy aki (meglepő módon) az OTP marketing igazgatója is :)
   Talán nem ártana elhivatottabb, hozzáértőbb embert oda ültetni, esetleg a Honvédtól is szívesen igazolhatnának, mert nálunk aztán példaértékű ez a tevékenység :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.