Az egyetlen nevesített kiszemeltünket szinte nem is ismeri az internet

Azt írják, hogy velünk készül a chilei Andrés Franco, és azt is írják róla, hogy korábban Ausztráliában játszott, amúgy meg támadó középpályás per csatár. Wov. Pont a szintén a kenguruk földjéről visszatérő Vernes nyilatkozta néhány hete, hogy a helyi futball taktikailag még kevés, mentálisan viszont oké. És fiatal, mert alig tíz éves a bajnokság.

1901-ben indult az NB I. öt budapesti csapattal. Hogy mennyire volt dokumentálva az kérdéses, de a kor színvonalán, és ahhoz képest, hogy egy friss sportágról van szó az internet feltalálása előtt jó 90 évvel, szóval ahhoz képest egész jól. Nagyjából ismerjük a szereplőket, néhány egy-két alkalommal feltűnő játékos keresztneve még hiányzik, de ha hozzágondoljuk, hogy sokan több csapatban is játszottak, sokszor hamis igazolással, úgy ezen hiányosságok nem új szereplők beazonosítását jelentik, csupán a kor hangulatának megértését.

Ezzel szemben Andrés Francóról, az informatikai nagyhatalomnak számító Ausztráliából szinte semmi információ nem szivárgott ki! Van a neten két házalóvideója, ahol meg az az érdekesség, hogy a tavalyi 8 perc 17 másodperces, a frissített idei viszont már csak 5 perc 32:

A gyenge minőségű felvételen jól látható, hogy mindenféle fura vonalazású libalegelőkön és hátsó füveseken, a távollétükkel tüntető nézők bántó hiányában hogyan terelgeti a labdát. Ilyen videót nehéz ám bárkiről összevágni.

Aztán az is szép, hogy Andres Franco a videójában azt állítja, hogy Ausztráliában a Sydney Olympic játékosa (volt). A Google szerint meg nem. Illetve ismer onnan egy Francót, de az keresztnév és amúgy Parisi.

Azért adtam neki még egy sanszot, hátha csak valami félreértésről van szó. A wikipedia Sydney Olympic oldaláról könnyű elnavigálni a csapat összes korábbi játékosát felsoroló listára, ahol – milyen meglepetés – szintén nem találjuk Francót, az Andrést. Persze, lehet, hogy régen frissült, csekkoljuk le: az oldaltörténet szerint június 17-én, azaz ma. Nem nyert. Andrés Franco eszerint sem játszott a Sydney Olympicben.

Ne adjuk fel, olyan nincs, hogy valakiről semmit sem tud az internet, miközben futballista és pénzt akar keresni azzal, hogy eladja magát.

 • A Sydney Olympic hivatalos oldalán a játékosarchívumot 2011/12 óta nem frissítik, ott nem találjuk természetesen. /// Mondjuk egyelőre azt sem tudjuk, hogy mikor játszott ott, hogy igazán őszinték legyünk. A legfrissebb aktuális keretből minden estre hiányzik.
 • Ha ugyanezen az oldalon a Franco névre keresünk, akkor ismét Parisit találjuk, tehát ha Andrés valóban játszott náluk, akkor azt még csak be sem jelentették. Illetve nyilván ez is hülyeség, mert ha játszott, akkor legalább egy meccsriportban elő kell jöjjön a neve.
 • Szeptemberben lesz 28 éves, és annyit már elért pályafutása során, hogy nem tudni róla semmit.
franco_sydney
A 2015. január 6-i videója szerint a Sydney játékosa
 • A Foxsport 2013 novemberében említést tesz róla a Sydneyvel kapcsolatban, és elmondja, hogy beszél spanyolul. Csodálatos. Egy chilei.
 • A méltán neves footballnsw.com.au (nem röhögni, az elmúlt években mindenféle olasz blogokon tájékozódtunk) említi őt név szerint a Sydney 2013-as keretében!

Közben ahogy böngészgetek, kezd leesni, hogy Ausztráliában mintha több bajnokság lenne. Van egyszer a Hyundai A-League, ahol Vernes Rikárdó is játszott (ez tűnik a profibbnak), és van a PS4 National Premier League Új-Dél-Walesben, ahol meg Franco. Ég és föld a különbség már első blikkre is. Utóbbi egy félprofi bajnokság(Franco nevét természetesen itt sem találjuk a keretben, ahogy a játékosstatisztikák között sem.)

És itt adtam fel. Olyan nincs, hogy valakiről ennyire ne böfögjön fel semmit az internet.

Jesszum Pepi, már megint kit halásztunk ki, honnan, hogyan és miért?


Update /// a Nemzeti Sport tudta fokozni a viccet:

Honvéd: kiköpött Di María a chilei próbajátékos

Kedden már beszámoltunk róla, hogy egy legutóbb Ausztráliában futballozó chilei szélsőt tesztel a Budapest Honvéd labdarúgócsapata. A klub bővebb tájékoztatást nem adott, de a Nemzeti Sport Online-nak annyit sikerült megtudnia, hogy a fizimiskájával az argentin Ángel Di Maríát idéző játékost Andrés Francónak hívják (társai is csak Di Maríának nevezték).

 • István Hereb

  Beszarás. A legtöbb jelenetben leginkább semmit nem csinál. Van, ahol fellök valakit. Vissza Testardit inkább!

 • Escape

  Az azért tényleg hihetetlen hogy 2015-ben nem találni semmit az emberről.
  Valaki csak idehozta… ( a szokásos “deal” gondolom. Szerzek neked egy csapatot, te pedig visszaadod a fizetésed 50%-át )
  Hemingway megint meg van vezetve!!

  • Döme Sanya

   Rejtett tehetség. A csiszolatlan gyémántokat se mutogatják mindenkinek.
   A no “neves” játékosok leszerződnek, hazájukban adóznak, ahol adó nincsen, majd visszadugják a fél lóvét, és már meg is van az adómentes zsebpénz a többieknek. Ennyit a 3000 euróról. Kell az a 7 légiós, nincs mese.
   Mert egyébként az egész értelmetlen.

 • belos

  Remélem tényleg lezárják a határokat, jól jönne nekünk így az átigazolási időszak elején.

  • Pelso

   :DDDDDDDD

 • áfonya bácsi

  http://avjdeportes.jimdo.com/jugadores/delanteros/renato-andres-franco/

  Ebben az utoljára említett Sydney Olympic-ben játszik a magyar Vass Márton, ha valaki ismeri, csörögjön rá, és kérjen infókat! :)

 • Pelso

  nem értem, ezzel az ütős videóval miért nem a fradihoz ment… :D

 • vérfarkas

  Ezekben a méltán híres csapatokban tolta:
  1999-2002 CLUB DEPORTES TEMUCO,CHILE.
  2002-2007 UNIVERSIDAD CATÓLICA,CHILE.
  2007-2008 PROVINCIAL OSORNO, CHILE. (másod-,első-, majd ismét másodosztály)
  2008-2009 D. IBERIA,CHILE. (harmadosztály ?)
  2009-2010 DEPORTES COLCHAGUA, CHILE. (?)
  2010-2011 FERNHILL FC, AUSTRALIA. (vmi flprofi csapat Új-Dél-Wales tartományi bajnokságban)
  2011-2012 CRINGILA LIONS FC, AUSTRALIA.
  2013-2014 SYDNEY OLYMPIC FC, AUSTRALIA.

  Egy fotót én is találtam róla. Ha jól értem, valami edzőközpontban czukkoskodik éppen:
  http://www.jugadoreslibres.com.ar/dos-futbolistas-profesionales-chilenos-se-suman-a-los-entrenamientos-junto-al-plantel-del-cef-jugadores-libres/

  • nekem az a tippem, hogy a képen látható hármakból a baloldali Franco

   • vérfarkas

    lehet, de az ő papírjaival a középső fog megérkezni Ferihegyre, és Hemy az első edzőmeccs előtt leigazolja, kiemelve a rutinját

    • azért az valahol egészen csodálatos, hogy futballal kapcsolatos dolog még nem nagyon került elő vele kapcsolatban.

     a nemzeti sport természetesen már di mariához hasonlítja. az elég jó, nem?

     • Pelso

      ha pl. filmhez keresnek statisztát, akkor teljesen rendben van… nálunk sajnos focihoz keresnek és találnak rendszeresen ilyen statisztákat.. :/ az egész klub 1 rossz paródia !

  • Döme Sanya

   Azért az Universidad Catolica nem nyúl.

   • Pelso

    valami papképző amatőr csapata lehet ? :)

    • Döme Sanya

     De ha jól látom első osztály. 20 000 -es stadinnal.

    • A69W

     Ez már egy bejáratott chilei vonal!!! A fantasztikus Navarette, aki ittlétével beírta magát a klub aranykönyvébe is eme chilei csapatban pallérozódott! Én már annyira várom az első edzőmeccset, ahol szájtátva ámulatba esünk a játékától!! http://honvedfc.hu/hirek/8062

   • A69W

    Ja :)
    …….a kis Mancini is az Interben, Bolognában nevelkedett, aztán még a Manchester Cityben is lenyomott 2 évet, úgyhogy ez alapján szerintem inkább nagyon ne reménykedjünk :) :)

 • VirágPeti

  A videót meg sem néztem inkább a cikkben leírtak után. Ez szánalmas. Nem tudom mi lesz itt. Hihetetlen, hogy milyen hangulati hullámvasút honvéd drukkernek lenni manapság.

  • belos

   Pedig vicces. A kedvencem 0:53-nál van. Egy szimpla passz hátrafelé, és ez egy külön jelenetet kapott a videóban. Kár hogy nem lassították vissza.

   • VirágPeti

    Na jó, akkor most belenéztem. Nem is kell elmenni 0:53-ig se. Gyakorlatilag passzonként vagy labdaátvételenként külön-külön jelenet van. Ilyet akár rólam is lehetett volna forgatni, ahogy elfocizgatok a kollégákkal. Biztos lett volna 1-2 passzom, vagy labdaátvételem, ami sikerül. Ha ilyen “komolysággal” állunk bele megint az igazolási időszakba, akkor inkább ne is igazoljunk senkit, maradjon úgy a keret, ahogy most van éppen és kész. Ne égessük már magunkat meg a Honvéd nevet.

  • áfonya bácsi

   Hangulati hullámvasút? Mikor voltunk fent? Vagy mikor leszünk? :)

   • Pelso

    ez a szabó féle hullámvasút…csak lefelé megy :D :/

    • áfonya bácsi

     Végülis jogos, van a lent, meg a még lejjebb. :)

 • maroscup

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
  MIÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉRRRRTTTTTTTTTTTTTTTTTTT??

  basszus ez nagyon az alja! Amúgy nem is fiatal! :)

 • Pelso

  a 3 légiós több száz millát fizet verzióban gondolkodva : ideális esetben itt lesz Ignja, Godoy, Gyula a kezdőbe, esetleg King harcos (de ha Bobál nem válik be Ignja mellett, akkor lehet h oda is légiós kell)… mi a faxnak hoznak ide ilyen noname valakit csille3ból + kenguru2ből, ha csak nem 1 pénzmosoda lett a szeretett klubunkból ???!!!

 • áfonya bácsi
  • Pelso

   ha azt vesszük,hogy csak a bírók elvettek 10-12 pontot, akkor még igaza is lehet Szabinak… de ha a mutatott játékot nézzük, akkor nem látom kapásból az 1. 6ban a csapatot… (és arra sem látok semmi biztosítékot, hogy idén is nem minket szívatnak a bírók. :/ )

 • A69W

  Komolyan nem tudom, hogy röhögjek vagy a falba verjem a fejem!!!
  Valaki mondja már ki Hemivel kapcsolatban, hogy “Meztelen a király!”
  Mondjuk azokból a szirén hangokból és álloptimista megnyilatkozásokból is elegem van, hogy “adjunk neki esélyt, ne ítéljünk elsőre, egy próbát megér és lehet, hogy mekkorra tehetségre leltünk és majd felépítjük itt” (feltehetően másoknak) mint ahogy tegnap olvashattuk a bölcs mondást!
  HÁT NEM!
  Ha GHF nem látja,hogy ha nem hoz reális erőssítést a csapathoz, akkor úgy fogunk kizúgni az nb1-ből mint a füst a kéményből.
  Nem volt intő példa az előző év??

 • Csaba Horváth

  Néztem a videót. :) Igazából két dolgot szűrtem le. Egyrészt vicces, hogy már egy jó labdaátvétel is belekerül a promóvideóba, másfelől annyira rossz a minősége, hogy sosem derül ki, hogy az összes jelenetben ő szerepel-e?
  Egész pontosan azt sem értem, hogy ha már kukázunk, akkor miért az Ausztrál amatőrligából kell, szerintem itthon is találnánk ilyen tudású játékost. Végül pedig, nézegettem a nso cikkjét, amiben Di Mariához hasonlítják. Ha már hasonlóság alapján igazolunk, akkor miért nem mondjuk egy Messi v. CR7 hasonmást keresünk? Az csak méltóbb lenne hozzánk, nem? :)

  • A69W

   meg kell nézni a Trollfocit ebben a hasonmás témakörben :)

   • A69W

    csak pár érdekesség :)

 • A69W
  • áfonya bácsi

   Én is most láttam a hírt. És persze nem a hivatalos honlapunkon…

 • Kicsipest

  Két magyart és két légióst akar hozni. Több rutinos magyar kellene, hiszen csak három légiós játszhat, ott még gond is lesz, hogy kik maradjanak ki, viszont magyarban nem állunk jól (létszámban igen, de rutinban nem)!

 • A69W

  “……nem fogunk butaságokat csinálni……” http://honvedfc.hu/hirek/hemingway-negy-poszton-szeretnenk-erositeni/2015-06-17
  :)
  :)

  • Player

   Hemi egy meg nem értett zseni. A fizetési sapka magyarországi apostola.
   Próblja az MLSZ által beígért dohányt veszteség nélkül zsebre tenni.
   Van még vagy öt-hat légiós a keretben erre próbáztatunk ilyen noname chilei manusokat? Úgy, hogy egyszerre három lehet közülük a pályán? Ötnél több játékos szerintem felesleges a három posztra.
   Hemi:

 • vass gábor

  Botka aláírt

  Szerződéskötés

  2015-06-17 16:00:39

  Honlapunk örömmel jelenti be, hogy fiatal védőnk 2018. június 30-ig kötelezte el magát a Budapest Honvédhoz!
  BHO

  • A69W

   Végre valami jó hír az utóbbi napok viszontagságos hírei mellett!!

  • Escape

   nem sok választása volt … :(
   Nem azért írt alá mert annyira szeretett volna, hanem azért mert meg van zsarolva —mint minden akadémista.
   Ha nem ír alá, a szerződéséből hátralevő 2 évet kispadon, meg NB3-ban tölti.
   Korrektség a’la Hemingway.
   Hamarosan látunk majd újabb, “Örömmel jelentjük , hogy Holender, Gazdag, Bobál, Prosser, stb. hosszabbított” híreket.

 • Pelso

  “Hemingway: Vannak klubok, amelyek teljesen megőrültek” …persze minden őrült ezt mondja, aki szembe megy a forgalommal…(ha eddig kétséges lett volna, most már teljesen jogosan nézik komplett idiótának a Honvéd vezetőjét, és szánakoznak egyre inkább rajtunk, a Honvéd szurkolókon… )

  • Csaba Horváth

   Annyiban adok igazat Heminek, hogy láttunk már olyat, hogy egy csapat (pl. Diósgyőr) jól bevásárolt, majd mikor jöttek az eredmények, nem bírták fizetni a játékosokat (prémium stb.) és a kezdeti kiemelkedő eredmények után jött a középszerűség. Vagy említhetném Győrt, aki szintén bevásárolt, majd mikor a szponzor kilépett, egy csapatnyi ember távozott.
   Természetesen az se jó, amikor a ló másik végére kerülünk, és mindenféle alja játékost veszünk, akik aztán csak a MFA csapatba kispadoznak.

   • Pelso

    leírtad: mi vagyunk a másik véglet… :/ nyilván az “igazság”, az ideális gondolkodás valahol középen lehet… szerinted szabó képes változ(tat)ni ? a kérdés költői volt.

   • medvepuszi

    Azért ezek a bevásárlások most az eddigihez képest 2-3-szoros központi pénzekről szólnak. Nyilván van abban ráció, hogy kivár egy kicsit, aztán kicsit olcsóbban tud meríteni a maradékból, de ez csak a szegény ember vigasza: a gyengébbek lesznek olcsóbbak, nem a jók, akikért a vetélytársaink a zsebükbe nyúlnak.
    Hemingway azt hiszi, tudja, mennyit ér egy játékos. Van neki egy rossz hírem: annyit, amennyit adnak érte.

 • A69W

  Kb. ennyi lesz az újpesti stadionrekonstrukció amire hivatkoznak:

  “Szurkolóink magasabb szintű kiszolgálása érdekében az előzetes tervek szerint a fejépületben többek között étterem, pub, ajándéküzlet, múzeum várja majd az Újpest-szimpatizánsokat, így reményeink szerint a hazai mérkőzések egész napos élménnyé válhatnak mindenki számára.

  Célunk, hogy az Újpest- szurkolók minden találkozón igénybe vehessék a fejépület szolgáltatásait. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a vendégszurkolók az eddig megszokott „C” Lelátó helyett a Szusza Ferenc Stadion egy másik lelátórészéről nézhessék a mérkőzéseket, amelynek optimális kivitelezhetőségéről és hatásairól a vezető szervezett szurkolói csoportok mellett a rendőrséggel, az önkormányzattal, az MLSZ szakembereivel és az UTE vezetőivel is egyeztetések folynak”

  Gondolom hasonló lesz a Vasas pálya átalakítása is!
  Annyira kamu az erre való hivatkozás miatti Bozsik építés elhalasztás, hogy az már vérlázító!!
  Mennyi olyan külföldi mérkőzés közvetítést láthatunk (pld. Marseille, Udinese) ahol a stadion fele le van zárva (építési terület) és a maradék rész és a játéktér pedig használatban van. Gondolom Újpesten és a Fay utcában is amúgy dugig vannak a lelátók és nem férnének el a szurkolók csak a stadion felében!!
  Megint hülyének néznek minket és szerintem már rég eldöntetett, hogy nem lesz új Bozsik és a legjobb úton haladunk az nb2-felé, hogy egy év múlva meg is tudják indokolni, hogy ugyan kérem egy másodosztályú budapesti csapatnak minek is új stadion???

  • medvepuszi

   Himihumit csak az up-központ érdekli

  • Istvan Weiler

   Az FC Chemnitz (Volt Karl-Marx-Stadt) teljes stadionját ujraépitették, csak a küzdötér maradt meg, mégsem költözött ki a csapat a “szentélyböl” és az átlagban tizezres nézöszám is megmaradt. Épitésszervezés, logisztika, pénz…. A stadiontol 1 km-re lakom, naponta látom az épitkezés haladását és hétvégeken hallom a drukkereket.

   • A69W

    Persze ez itt Magyarország :), de akkor is nagyon álságosnak tartom ezt a kifogást, az erre való hivatkozást! Itt jó, ha 1000 emberről beszélünk mérkőzésenként akit ide-oda kellene mozgatni az építkezés miatt, úgyhogy vicc az egész.

 • Döme Sanya

  Akkor most ki közli Hemivel, hogy mi csak egy minőségi cserében gondolkodunk. Az ővébe.A

 • Sforza

  Amúgy ha nem lenne most a légióskorlátozás és egy átlagos nyarunk lenne, akkor hoznánk 6-10 külföldit nyáron, meg még annyit télen. Most, hogy hivatalosan sem igazolhatunk csak (távozók függő) pár légióst, mi lenne, ha egy icipicit megőrülnénk, és mondjuk a sok tucatszar zsoldos pénzéért 4 minőségi játékost fizetnénk? Olyan őrült nagy vágyaim nincsenek, de azért egy Vasassal-Haladással-Békéscsabával akár fel is vehetnénk a versenyt :)

  Mindenesetre remélem azzal tisztában van az öreg, hogy idén nincs lehetőség a hozzunk 10-et hátha beválik 2, taktikára, és a külföldik, akiket hozunk, azok nem lehetnek zsákbamacskák. Na jó belelóg a kezem a bilibe, harmadosztályú chilei játékosokkal szenvedünk… Kábáré

 • A69W

  A jó hír, hogy a címerben szereplő az oroszlánt nem cseréljül le hiénára :)

  Avagy erkölcsi alapon a Honvéd nem száll be a Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, Pápa csócsálásába!

  GFH:

  “Nem tetszik nekem most ez az átigazolási időszak. Van egy döglött oroszlán, amit körülvesznek a hiénák és eszik a húsát. Mi ebben nem szeretnénk részt venni. Tisztes ajánlatot teszünk a kiszemelteknek, remélem, nem csinálunk hülyeséget.”http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/node/193556

  Én meg azt hiszem, hogy “hülyeséget” csinálunk és “büszkén” sűllyedünk el a mocsárban……..és szállunk alá az nb2-.be.

  • A69W

   Csakfoci:”A Haladás honlapja megerősítette korábbi értesüléseinket , hogy Radó Andrást az Újpest hívja.”
   Okééj, ne legyünk hiénák, de vajon mi mikor leszünk képesek egy Radó szintű játékosnál LEGALÁBB az érdeklődés szintjéig eljutni?????
   Újpesten Radó nálunk meg egy Chilei Fantom……..Bravo!!

 • Escape

  Mr. Hemingway!!!!!
  Amíg a vidéki(!) klubok ennyit fizetnek, addig esélyünk se lesz az NB1-ben maradni 500-900 ezer forintos fizetésekkel!!!

  ” Az egyik vidéki egyesület neve elhallgatását kérő alkalmazottja szerint mivel a csapatok többsége kapkod a magyar játékosok iránt, így előfordulhat, hogy az eddig havi 620 ezer forintot kereső focisták például már 1,5 millió forintot kérnek majd a kluboktól.”

  • áfonya bácsi

   Ellenben nem fogunk csődbe menni, és licensz-problémák miatt a harmadosztályba sorolódni…

   • empires321

    pontosan!!!

   • Pelso

    max a csóróság miatt a másodba… :)

  • Döme Sanya

   Az legyen itt a Jani, aki tudna versenyezni, a mi adónkat koptató politikus ……… (szabadon kitölthető).
   Mert hát, erről van itt szó.

  • photon

   nettó vagy bruttó?

 • Pelso

  “Gyirmóton folytatja Simon Attila” szerencsétlen szabó…ha nem tudjuk azt adni, mint pl. 1 gyirmót, akkor add el a Honvédot és húzz vissza ámerikába…! okéjj??!! 1 magyar gólkirály nem lett volna jobb, mint megint 1 kukás légiós ??!!

  • áfonya bácsi

   Ezeknél a tucatlégiósoknál még a most 47 éves Ádi Negrau is jobb lenne, Ő képes volt egy évben úgy szerezni 6-8 gólt, hogy nem csinált semmit, csak bepattant róla a labda, erre szerintem még most is képes lenne… :)

   • áfonya bácsi

    És nem mellesleg cserekapusnak is jó lenne. :D

   • Pelso

    Negrau jelen idő szerint felcsútra vagy Diósba menne…:/ DE ha perpill a Gyirmóttal sem vesszük fel a “versenyt” , akkor csukja be a boltot ez a vén bohóc, aztán takarodjon oda, ahonnan jött…

 • Kicsipest

  Gazdag 2019.ig hosszabbított. Már igazolhatnánk is!

 • áfonya bácsi

  Egyébként közelítsük meg a következő szezont a pozitív oldalról, a mostani 13. hely után jövőre csak jobbak lehetünk… :)

  • A69W

   ez jó :)

 • István Hereb

  Langról azt írták, hogy “nem volt olyan NB-I-es klub, amelyik ne kereste volna”. Jó lett volna Lang Ignja mellé, de el tudjátok képzelni, hogy mi is kerestük???

  • áfonya bácsi

   Szerinted egy válogatott játékos igényeit meg tudnánk mi adni?

   • István Hereb

    Nyilván nem, ezért is csodálkoznék, ha valóban akár csak az érdeklődésig eljutottunk volna.

    • áfonya bácsi

     Az ilyet nevezik úgy, hogy költői túlzás. Szegény sportújságírók pedig gyakran képzelik magukat költőnek. :)

 • VirágPeti
  • A69W

   Sajnos teljesen megértem, ha dobbantani akar innen, GFH pedig ha némi aprópénz szagod érez dalolva megy bele az átigazolásba :(

 • áfonya bácsi

  Naponta látnak napvilágot feltételezések, miszerint Proszit vinnék, Ignját vinnék, Godoy-t vinnék… ellenben jelenleg ott tartunk, hogy bár cikizzük Hemibát, hogy még mindig képtelen volt bárkit is leigazolni, a tavalyi keretünkből az egyetlen jelentős veszteségünk Elez, akiről alapból is tudtuk, hogy csak fél évre érkezik, ellenben szerződést hosszabbítottunk a két legtehetségesebb fiatalunkkal. Az utolsó pár forduló játékát látva nem hinném, hogy kongatnunk kéne a vészharangot.

  • A69W

   Sajnos Én másképp látom, tuti, hogy mennek még el tőlünk!
   Igazából mi tartaná itt Ignját és Godoy-t például?
   Eleve a kiesés ellen fogunk küzdeni a következő szezonban!
   (most nem hangzott el érdekes módon a nemzetközi szereplés iránti igény mint elvárás)

   Tudom lehet, hogy túlzottan pesszimista vagyok, de én már túl vagyok a vészharang kongatásán és a hajó süllyedését jelző rakéta fellövésénél tartok!

   • áfonya bácsi

    (egyébként én is, de már kortyoltam reggel némi vodka-tonikot, így derűsebben látom a világot… :) )

  • Pelso

   Proszi más kategória, de Ignja vagy Godoy még Vidi vagy Fradi szinten is beférne..Godoynak gondolom az sem mind1, hogy Mexikóba röppen át vagy Magyarországra. (amúgy Prosserben is benne van 1 magasabb szint, kár hogy Rossi jegelte az utolsó fordulókban)

 • belos
 • Pelso

  Nagy bejelentésre készül a Honvéd: Német főszponzor érkezik…http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/node/193571 felébredt a vén bohóc ?

 • Döme Sanya

  Nagy bejelentésre készül a Honvéd: Német főszponzor érkezik

  • VirágPeti

   Na, ezt vártuk :). Remélem nem az Ideasport köszön vissza más néven.

  • belos
  • A69W

   Na bakker! végre fény az alagútban? Gondolom Szíjjártó közreműködésével jöhetnek, mert másként nem tudom elképzelni, hogy egyszer csak Hermanék ülnek az Igazgatótanácsi ülésen és Günter felkiált, hogy keressünk valami magyar csapatot és szponzoráljuk :)

   • Pelso

    most már bevallhatod, hogy Te vagy a Peti… :D üdv. a klubban :)

    • A69W

     Ja :) bokros teendőim mellett még az itteni publikálásra is jut bőven időm két repülőgép út közben :)

 • Döme Sanya

  Látjátok, a Chilei csak a német sztárigazolásaink táskahordozója lesz.

  • Pelso

   tuti emiatt hozták… :) sok náci ment dél-amerikába a 2. nagy balhé után, valami leszármazott lehet a csávó…a Franco név is árulkodó :)

   • A69W

    az spanyol Te! :) de ez tetszett :)

    • Pelso

     köszi…tudom :) de a szellemiség hasonló… mégsem adhatták a csávónak az adolf nevet

 • Döme Sanya

  Cukorfalatkáim, dől a pénz.

  • A69W

   jön a jó kis dojcse márka :)

  • Pelso

   várjuk ki a végét !! szabót ismerve, ez olyan hihetetlennek tűnik… :)

 • A69W

  Lehet, hogy a Mercedes? Kecskeméten kilőtték a focit és ha szponzor felületet akar akkor talán mi is lehetünk az!

  • Pelso

   DE könyörgöm, ha ilyen nagyságrendről lehet szó, akkor még nagyobb gáz ez a “hiéna” duma !! komolya csille3 szinttel akar mercedest reklámozni ??

   • A69W

    akkor legfeljebb az lesz ráírva a mezre csak, hogy Mercedes “A” osztály :) nem kell egyből SLK-ban gondolkodni, kis ország, kis foci, kis Merci :)

    • Pelso

     úgy tűnik Áfonya után Te is hörpintettél valamit :) és ettől optimistábban látod a helyzetet… :D

     • A69W

      munkahelyen csak KV-t iszom :)

     • áfonya bácsi

      Ez is KV. Kinley-Vodka. :)

     • Pelso

      éreztem én, hogy A69 sem a koffeintől jött hangulatba… :)

     • A69W

      a “W” – (Whisky) – lemaradt :)
      Habár most már akkor valami jófajta Bajor ser ital autentikusabb lenne, ha már előre iszunk a Beer bőrőre :)

     • áfonya bácsi

      Lassan csak összerakjuk, hogy Vierchowod nevének rövidítése valójában Vodka-Whiskey volt…

  • belos

   Inkább akkor már az Audi. Győrt nem tolják tovább, elég logikus lenne, hogy ide jönnek.

   • néhány éve itt volt az opel (egy kézzel pingált reklám a tribün korlátjára), tavaly pedig a vw volt a gatyánkon. német kocsimárkákkal jól állunk eddig.

    • A69W

     Van még az NSU? :) az illene is hozzánk :)

 • áfonya bácsi

  Az én titkos favoritom az AL-KO szerszámkereskedő cég, évek óta nagy erővel vannak jelen a magyar piacon, a Bundesligában pedig 5. lett idén az Augsburg, akiknek a mezszponzorai.

  • A69W

   Szerintem a Habermittelwentungen Gmbh lesz a befutó :)

   • áfonya bácsi

    Én ezt nem viccnek szántam. Az AL-KO évek óta milliárd feletti árbevételt termel hazánkban, de tavaly kezdtek igazán keményen nyomulni a hozzánk hasonló kereskedéseknél. Simán beleillene a képbe egy kis hazai mezszponzoros próbálkozás.

    • A69W

     Tudom :) ismerem a céget és valóban nem lenne rossz!

 • Escape

  húú de bosszant ez az álszentség!!!!
  “Botka Endi után újabb MFA-növendék kötelezte el magát a Budapest Honvéd mellett. Gazdag Dániel”

  A NAGY BÜDÖS LÓ…ASZT kötelezte el magát!!!! Elétették a szerződést, és azt mondták, aláírod, vagy a padon rohadsz meg!

  Még legalább 2 év hátravolt a szerződéséből, miért írt volna alá most még újabb 4 évre???
  Ahogy írtam, az elkövetkező hetekben várható örömteli hír lesz:
  Bobál, Holender, Prosser, Bobál D, Pantovic, stb. ÖNKÉNTES szerződéshosszabbítása. Mert ők mind itt akarnak focizni életük végéig, egy ilyen inkorrekt, nem fizető, kiszámíthatatlan tulajdonosnál.

  • Pelso

   relax kolléga… :) ez nagyjából ugyanígy megy minden akadémiás klubnál…:/ lásd mtk.. persze ettől még szabó 1 főtuskó.. :( ui. régi témám…Farkas Aurélnak már a kezdőnkben lenne a helye, ehelyett hol tart most….? :(

   • Döme Sanya

    Nálunk a főtuskó, mert máshol más a főtuskó. Főtuskónak lenni kell mindenhol.

    • Gyula Németh

     Ez a rosszindulat mire jó szurkoló társaim??

     • Escape

      nem rosszindulat, de miért kell HAZUDNI, és úgy feltüntetni mintha önszántukból írnának alá???
      összegzem:
      Van egy tulajdonosunk, aki többek véleménye szerint is időskori demenciától szenved.
      A klubot sem a legfényesebben irányítja ( lásd igazolások, és nyilatkozatok).
      Na most ez az ember dönt, más emberek sorsáról.
      Adott egy játékos, aki 10+ év munkáját beleteszi az életéből abba hogy focista legyen, és amikor érkezik egy ajánlat, egy demenciától szenvedő emberen múlik, hogy miként alakul az élete. El tud szerződni pl. külföldre, ( ahol fejlődhet) vagy sem.
      Hemingway kiszámíthatatlan a döntései terén. Nála egy játékosnak nincs fix ára! (??) Mindig annyit kér éppen, amilyen kedve van.
      Bobál is volt ajánlat a Suzuki kupa után külföldről, de Hemingway “úgy gondolta”, hogy felfuttatja az NB1-ben, és utána majd TÖBBÉRT tudja eladni.(egyszerűen kapzsi)
      Az eredményt ismerjük…
      Bobál nem a Német, első vagy másod osztályban van, hanem Gyirmóton…

     • photon

      a játékos 10 évét teszi bele, a klub pedig szintén. de komolyan, szerintetek az akadémia azért neveli a játékost, hogy utána lejárjon a szerződése, és ingyen elmenjen máshova?
      és őszintén: ha az utánpótlás-játékosaink már annyira készen vannak, akkor miért nem nyerték meg a harmadosztályt? az MTK rá az élő példa, hogy ha nem fokozatosan építik be a fiatalokat, mehetnek a másodosztályba.

      Bobál német első- vagy másodosztály? az MB1 is sok még neki. pár év múlva reméljük.

     • István Hereb

      Egyetértek!

     • Escape

      Senki nem mondta hogy ingyen kell őket elengedni.
      hidd el, eleget tudok…

      Volt már olyan ( nem is egy ) hogy egy srácot meg akartak venni, mehetett volna, de Hemi irreális követelései miatt bukott az üzlet.

  • gohome

   Sajnos ez így működik!

 • Dani

  Szerintetek Völgyit akarja leigazolni az öreg? említés tesz egy játékosról, aki 2 csapatnál volt és mindkettő tönkrement .

 • Pingback: Kémeink jelentik, ezzel a kezdővel álltunk ki az Apollon ellen Telkiben: | Csak a Kispest!()