Sorsolás 2015/16-ra

Rögtön három kupaindulóval kezdünk, és ebből csak az MTK idegenben, ha ismét úgy döntenek, hogy nem a Bozsikban fogadnak minket. (Egy év után talán már nekik is hazai pálya lehetne.)

Az első két kör:

 1. 07.18./10.17. Honvéd – Videoton
 2. 07.25./10.24. MTK – Honvéd
 3. 08.01./10.31. Honvéd – Debrecen
 4. 08.08./11.07. Paks – Honvéd
 5. 08.15./11.21. Honvéd – Újpest
 6. 08.22./11.28. Békéscsaba – Honvéd
 7. 08.29./12.05. Honvéd – Felcsút
 8. 09.12./12.13. Honvéd – Vasas
 9. 09.19./02.13. Haladás – Honvéd
 10. 09.26./02.20. Honvéd – Diósgyőr
 11. 10.03./02.27. FTC – Honvéd

Ami már most látszik:

 • Rögtön három kupaindulóval kezdünk, és ebből csak az MTK idegenben, ha ismét úgy döntenek, hogy nem a Bozsikban fogadnak minket. (Egy év után talán már nekik is hazai pálya lehetne.) (Most kaptam az infót, nagy valószínűséggel újra Felcsúton lesz a meccs. /// Az NSO azonban a Fáyról tud, ami azért jobb lenne.)
 • Felcsútra Mikulás alkalmából látogatunk.
 • A tavasz szokatlanul korán, már februrár közepén elkezdődik.
 • A harmadik kör hazai/vendég beosztása a 22. fordulót követően alakul ki, a helyezések függvényében. A lényeg, hogy az 1-6. helyen végzettek hatszor, a 7-12. közöttiek ötször játszanak otthon ebben a körben, tehát még változhat a most kisorsolt pályabeosztás. (Stornó, mert a 2014/15-ös szezon első hat helyezettjét veszik figyelembe, és nem a 2015/16-os első 22 fordulója utánit.)

A harmadik kör sorsolása:

 1. 03.05. Honvéd – Vasas
 2. 03.12. MTK – Honvéd
 3. 03.19. Debrecen – Honvéd
 4. 04.02. Honvéd – Paks
 5. 04.06. FTC – Honvéd
 6. 04.09. Honvéd – Videoton
 7. 04.16. Újpest – Honvéd
 8. 04.23. Honvéd – Haladás
 9. 04.27. Diósgyőr – Honvéd
 10. 04.30. Honvéd – Békéscsaba
 11. 05.07. Felcsút – Honvéd

Azaz:

 • Ha minden összejön, akkor a két Felcsút elleni, és az MTK elleni két idegenbeli meccsel összesen négyszer utazhatunk Felcsútra. #remélemnem #izzógyűlöletvanbennem
 • A Békéscsabát és a Haladást megúsztuk egy menettel idegenben.
 • Áprilisban szinte végig szerda-szombat.

“Sorsolás 2015/16-ra” bejegyzéshez 58 hozzászólás

  1. Jó, ha durvább, én ezért támogattam a magam részéről a csökkentést, ilyen mértékben is. Kevesebb alibizési lehetőség, több penge meccs/rangadó. Az egy másik kérdés, hogy ezt az egészet hogyan és miként intézték…

   1. ez tiszta sor..de azért VirágPeti felvetését nézve, nekünk nagyon kemény lesz…

    1. Felvetéstől függetlenül is az sajnos… Jelentős erősítés 0, csak abban bízhatunk, hogy nem volt most edzőkérdés a bajnoki rajt előtt 1 héttel is, és nem érkezett 28 új arc. És mindenki tapasztaltabb, érettebb lett egy pöttyel talán, nem széteesve vágunk neki a szezonnak, hanem TALÁN kicsit összekapottabban. Aztán, hogy ez mire lesz elég…

     1. az optimista oldalam kb, azt mondja, amit írtál, főleg ha jönne még 1 korrekt csatár Gyula mellé és Ignja is marad… a negatívabb verzió azt mondatja velem, hogy eddig csak gyengültünk, mitől lennénk jobbak…

      1. Max. szinten maradtunk így első ránézésre. Amiben előre léptünk: az edző nem az első meccs előtt 1 héttel esik be az ajtón 28 másik légióssal a nyakában. Talán Rossi a jól ismert anyagból (akik szintén jól ismerik őt, néhány kivételtől eltekintve) ki tud hozni valami épkézlábat, Agresszív, jó csapatmunkával ellensúlyozva az esetleges tudás-béli hiányosságokat, stb.

       1. Godoy – Kamber gyengülés
        Elez – Lovric gyengülés
        Ignja (ha megy) – Alabi (lehet pótolja, lehet nem ezt majd meglátjuk)

        Gyengültünk sztem is. Csatár mindenképp kell.
        Laczkónak én személy szerint “örülök” viszont.

         1. Valaki azt írta, hogy elvileg már nincs itt, meg gondolom azért jött/jön Kamber is.
          Különben 4 vkp nem kell, mert minek ?
          Godoy Hidi Nagy G. Kamber (és akkor még ottvan Csábi is) Teljesen felesleges ennyi, szóval sanszos, hogy lép.

          Szerk.: De bárcsak maradna…

 1. Paks, Hali, Csaba,Vasas kb hasonló szint, mint mi… vagy legalábbis ebben reménykedhetünk… ráadásul a kupaszereplés is jellemzően le szokott amortizálni legalább 1 csapatot a 3ból

  1. Csak ne az legyen, mint szokott, hogy persze, kupacsapatok, és mire találkozunk a 2. fordulóban, már egyik sem az…:)

   1. erre gondoltam :) a magyar csapatok 2 dolgot nehezen dolgoznak fel: a sikert és a kudarcot… :D
    a kudarcot mentálisan, a sikert fizikailag, mert jellemzően, nem bírják a sorozatterhelést

  2. +Diósgyőr, Felcsút, és sztem verhető lesz az MTK és talán a lilák is.

 2. Az első 4-5 forduló beáraz minket, hogy mit tudunk, mi a súlyunk.

  1. mivel 3 kör lesz, ezért szerintem 1 teljes kör után lesz tisztább a kép

   1. Jahh, nyilván, nem temetünk az elején, de azért ha 4 zakóval nyitunk, az hagy nyomokat jóval későbbre is. Nem mindegy, hogy az elmúlt szezonok gyászos emlékei törnek-e elő a lelkekben, hogy mi ennyik vagyunk, vagy csettinthetünk, hogy na, tudunk mi, ha akarunk!

   2. Aztán majd jöhet télen az újabb megmentő sereg :)
    …..ezt elkerülendő szerintem csak akkor van esélyünk, ha már az első fordulónak úgy megyünk neki, mintha ezen múlna a bentmaradásunk!

    1. Hát itt nem is lehet gatyázni, hogy nyugodtan elbukhatjuk az első párat, mert utána úgyis jönnek a könnyebbek, mert utána sem jönnek nagyon könnyebbek…

 3. Csodás lesz Felcsúton ünnepelnem a zárókörben a szülinapomat, ha a hétvégén pont aznapra rakják a meccset :(
  Úgy lehetne még szebb, hogy akkor ki is zakózunk az nb2-be.

 4. “2014/15-ös szezon első hat helyezettjét veszik figyelembe, és nem a 2015/16-os első 22 fordulója utánit.” ezt mégis milyen logika alapján?

  1. Ne keress logikát, sok mindenben nem volt a nagy átalakítás során, még ha összességében barátja is vagyok a folyamatnak.

 5. A második forduló kapásból halasztva lesz nekünk, ha az Mtk továbbjut, ugye júli 16 és 23 az EL meccs dátuma, meg fogják nekik adni. A 3. forduló is, ha a Loki bejutna a 3. körbe.

 6. Na nekünk annyi, bár teli vagyunk tehetséges fiatallal. Most szabad a pálya, megmutathatják.

  1. Tudom, hogy iróniából írtad, de tényleg vannak tehetséges fiataljaink, csak nincsen minőségi idősebb külföldi mellettük mint máshol.
   Nem a fiataloktól kéne elvárni a csodát, tőlük azt kéne elvárni, hogy partnerek legyenek a játékban amit a minőség nyújt, és sztem azt meg is oldanák, CSAK olyat még nem láttunk, mert “szemetekkel” vannak körülvéve általában.

   Amikor itt volt Lanza, Martinez a támadószekcióban, akkor felnőttek hozzájuk a fiatalok is, legalábbis ami a dolguk volt azt lehozták.

   Szerk.: ugye a fiatal jelző jelen esetben csak itthon fiatal, mert nálunk 30 éves koráig mindenki fiatal tehetség :)

   1. Majd Nem irónia, de soha vissza nem térő alkalom. Egyébként bárki jöhet ide élből lefikázzuk. Esélyt se adunk senkinek.

 7. Az első három fordulóban szerezhettünk 5-6 pontot, mire alapozom?
  1.elmúlt idényben mindhárom csapat ellen volt győzelmi esélyünk.
  2.szerencse nem kerül el mindig.
  3.ha a kupában állva maradnak,akkor lehet,hogy a “B” csapattal állnak ki.
  4.Rossi mester a nagy csapatok ellen mindig jó eredményt ér el.

  1. Szerintem is jó, hogy az elején jönnek a kupázó, elkényelmesedett nagyok. Mire egyenesbe jövünk, jönnek a könnyebbnek tűnő meccsek. A lényeg, hogy maradjon meg Rossi, a keret váza, Ignja, Szabi jó passzban, és csapatként küzdjünk. Hasonlítsuk össze a mai helyzetet vs. Vierchowod+Kosnic, Manci, Job…

 8. A legtöbbre azt mondanàm, hogy bármi lehet, vagyis az sem tuti, hogy nem mi nyerünk.

  1. Már látom, ahogy Puno góljával, Laczkó beadásából ver minket a Csaba…

   1. Nem kellett volna valahonnan kivásárolni, hanem egy lejárt szerződésú játékosról beszélünk és CSAK vele kellett volna megegyezni, de úgy látszik ez is meghaladta a képességeinket!
    Elméletileg dől majd a szerencsejáték pénz, de azt hiszem GFH gyüjtögeti a malac perselyben, hogy megint finanszírozni tudjon majd januárban egy újabb 9 tagú mentő kontingenst!
    Komolyan nem értem ezt az egészet!
    Mi van mondjuk Rossi mester állítólagos feltételeivel,hogy akkor marad csak, ha jelentősen megerőssítik a csapatot…….kamu volt az egész vagy neki ez amit eddig bohóckodtunk erőssítést jelent??

    1. Át lett ő is bas.va, gondolom Hemi fűt-fát igért… 4 zakó után majd feláll vagy Hemi elzavarja.
     Mondjuk 1 Békéscsabával hogy is akarnánk versenyezni… :P

 9. Nem rossz ez a sorsolás (ahogy apám mondja nekünk jót nem lehet összetenni… ) 3 forduló 3 nemzetközi kupás ellenfél. Az MTK úgyis mindig elkalapál minket, a Loki addig még talán meccsben lesz így arra fog figyelni, mint ahogy a Videoton is. Utána pedig a Fradi meccsig egyiken sem vagyunk sansztalanok szerintem.

  1. Ha El-ben lesznek akkor valószínűleg halasztás lesz belőle mert nem lesz 48 óra a meccseik között. Bár az időpontokat nem tudjuk még de valszeg az EL meccsek kezdődnek késöbb és akkor kevesebb mint 2 nap a difi.

   1. ilyenkor mindig vasárnap játszik az a 4 csapat az első 6 fordulóban, úgyhogy ez nem lesz akadály :) mi is mindig vasárnap játszottunk 2 éve az első 6 fordulóban

 10. ez valószínű az olaszok döntése és van benne ráció…mivel mi a Gyirmóttal sem vagyunk versenyben, nem a dán 1. osztállyal…!!

  1. ennyi! szabó beárazta a Honvédot X éve, közben az nb1 nagy része elhúzott mellettünk anyagi és szakmai értelemben is, az európai foci modell pedig 1 másik bolygó távolságra került tőlünk…

 11. MTK a Vasas pályán játszik a következő szezonban, akkor ott milyen rokonstrukciólesz? Amennyiben ott fog játszani a MTK és a Vasas, simán nekiállhatnának az új Bozsiknak is! Felőlem akár játszhatnánk addig a Fradi pályán is, csak ne maradjunk ki a jóból!

  1. Volt róla szó, de most nem úgy van, hogy nálunk játszanak végül ?
   Sztem csak azért került szóba anno a Fáy, mert úgy volt, hogy nekünk is lesz stadion…

    1. Rendben, köszi nem olvastam még. Úgy volt, hogy nekünk elvileg direkt ellentétes sorsolást húznak. :)

 12. Számomra ez volt a tavalyi év végső tabellája:

  1. Fidesz I. Garancsi-Cser-Palkovics Fehérvári FC
  2. Fidesz II. Kubatov Vénaszkenner Ferencvárosi TC
  3. Fidesz III. Szima-Kósa Debreceni VSC
  4. MTK-Deutsch Tamás VM
  5. Paksi MVM Atomerőmű Által Már Nem Támogatott Paksi FC
  6. Újpest-Duchatelet Belga Fiókcsapat FC
  7. Miskolci Stadionépítés Jogán Kilakoltató FC
  8. Győri Questor Becsődölt FC (licensz miatt kizárva)
  9. Kecskeméti Becsődölt FC (licensz miatt kizárva)
  10. Felcsúti Orbán-Mészáros MGTSZ
  11. Pécsi Becsődölt FC (licensz miatt kizárva)
  12. Nyíregyházi Hat Éve Tartozunk Egy Játékosnak Ezért Kizárnak FC (licensz miatt kizárva)
  13. Puskásban Kispesti Vér Folyt Mégsem Mi Vagyunk A Puskás Bon-Bon Hemingway-Honvéd FC
  14. Szombathelyi Haladás Mi Magunk Sem Tudjuk Hogy Maradtunk Bent FC
  15. Dunaújvárosi Minket Támogat A Paksi Erőmű FC (kiesett)
  16. Pápai Becsődölt A Lombard FC (licensz miatt kizárva, megszűntetve)

  1. nehéz lenne kapásból eldönteni, hogy melyik nagyobb szégyen: a bon-bon (El)szabó FC
   vagy a “kiváló alternatíva” : szijjártóPetike (anyukámék pénzelnek) FC…

   1. Szívem szerint inkább az előbbit, jobb helyezés érdekében inkább az utóbbit támogatnám…

    1. siralmas ez a tabló…:( és jól mutatja, hogy milyen szinten lett a politika játékszere a foci, kiszolgáltatva így az egészet a labilis magyar politikai rendszer esetleges változásainak

 13. Off: Közben Völgyi Gyírmót. :)
  Az azért vicces, hogy inkább menekül mindenki nb2-be vagy frissen feljutó csapathoz mint hozzánk.
  Ez így okey Hemingway ? Minek kellett neked nagymúltú csapat ? hogy tönkrebas.d azt a kis renoménkat is? Mondjuk már nincs semennyi sajnos.

  1. mert talán ugyanannyi pénzért kevesebbet kell majd hajtania? hajrá, menjen csak a gyirmótba!

 14. Hát ha visszakeresném volt itt néhány vélemény, hogy Elezt is el kel zavarni a születési pontra. Nos sikerült.
  Keverjük ám mi is a sz@rt. Ki fog derülni, hogy az indián, meg ez, meg az, is milyen jó lenne ha lenne.

 15. Már a Laczko is inkább egy feljutó vidéki csapatot választ a Honvéd helyett.
  Amíg a Hemi így viselkedik senki nem jön hozzánk,csak olyan aki nem ismeri Hemit.
  Edző sem jönne csak aki nem ismeri a helyzetet és Hemit !!Kivétel Rossi,mert ő nem kapna még 4-d,5-d osztályban sem helyet másutt.Azt mondta Rossi,hogy junius elején itt lesz mert segít a kivélasztásban,az igazolásokban …Hol vannak az igazolások,majd utolsó pillanatban amikor már minden más csapat igazolt.A maradékból,a máshol nem kellők közül választhatunk.Szomorú kép,nem lesz ennek jó vége.Hiába keresünk szponzort is a Hemi miatt nem jön épeszű ide !

 16. (Stornó, mert a 2014/15-ös szezon első hat helyezettjét veszik figyelembe, és nem a 2015/16-os első 22 fordulója utánit.)
  Ez mar milyen gecziseg? Semmi nem indokolja csak az, hogy a Fidesz I-IV csapatok megint elonyt kapjanak.
  Miert nem azt a szezont veszik figyelembe amiker a Honved utoljara bajnok lett? :)

  1. Nem elég, hogy a plusz légiósokkal is segítik az “elitet” még ezzel is! Az NBII-ből feljutók így eleve hátrányban vannak.
   Esélyegyenlőség, korrektség, MLSZ, 2015.

  2. mert olyan qrva régen volt, hogy alig vannak írásos nyomai… :D :((

 17. Sajna sanszos, hogy nem akart itt maradni ha Daniabol is megkerestek…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.