Mastodon

Valaki mondjon már valamit, mert én teljesen elvesztettem a hitem a körülöttünk lévő valóság megértésének frontján

fay-PANO

Tegnap több félreérthető hír jelent meg azzal kapcsolatban, hogy az MTK hol játssza mérkőzéseit a 2015/2016-os szezonban. Ezzel kapcsolatban több szurkolói kérdés is érkezett hozzánk. Az MTK tegnap értesített minket, hogy nem a Bozsik Stadionban, hanem a Fáy utcában kívánja játszani mérkőzéseit a következő szezonban. – via honvedfc.hu

Hogy mi ezzel a gond? Az MLSZ versenybizottsága mindenféle feltétel mentén hozta össze a megújult bajnokság sorsolását, amiben például benne volt, hogy az MTK és a Honvéd ellentétes beosztást kap, mert ugyanazt a stadiont fogják használni.

Erre itt a hír, hogy az MTK mégis a Fáyba megy. A vicc, hogy a Vasassal ugye nem kerültették el őket, ezért az első kör tíz meccséből (az egymás ellenit leszámítva, amikor gondolom majd a Bozsikba jönnek) háromszor is ugyanazon a hétvégén játszanának hazait. A második körben dettó, tehát összesen 20/6 hétvégénél tartunk eddig. A harmadik kört megússzuk eggyel, tehát a vége 30/7. (Érdekesség, az MTK honlapja szerint kérték, hogy a Vasas is ellentétes sorsolást kapjon, ami látványosan nem jött össze: MTK – Vasas 30/7, MTK – Honvéd 30/0)

A Fáy ugyebár egyelőre teljesen alkalmatlan az NB I-re, így külön remek ötlet, hogy hétvégente viszonylag sokszor két meccset rendezzenek majd benne.

Vajon erre miért nem gondoltak a sorsolás előtt?

update: azt el is felejtettük, hogy az idei bajnoksághoz is kellettek ugyebár klublicencek, amiben az MTK – legjobb tudomásunk szerint – a Fáy utcát nevezte meg hazai pályának. Akkor vajon miért sorsolták őket a Honvéddal ellentétesen?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||