…közben vége a szünetnek…!

sulyValahogy elment ez a nyár – mármint a focinyár. Én már hetek óta csak nyalogatom a Honvédsebeim, idén, szégyenkezve bevallom, egy edzőmeccsre futotta az erőmből + az ankét, kiégés volt ez a javából, láthattátok, hogy kevesebb is volt az RW-cikk, mint magyar sztárcsatárnév Papa H. noteszében, csak most kezdek érezni valami zizegést. Na nem az igazi ez sem, de legalább van, és most már ennek is örülök, végül is 5 nappal a hivatalos szezonrajt előtt mégjóhogy’ legalább ennyi azért megmozdult bennem.

No meg Hanta kalbászos cikkében már követeltétek a kibeszélőt a rajtra, úgyhogy kettőt egy csapásra!

RW gondolatok + felhívás keringőre komment-téren. Csak itt, csak ma.

Elrohant a rövid szünet, kezdjük ezzel. Tudtuk hogy ez lesz, a kapkodva összegründolt tizenkétcsapatost be kell indítani, plusz nemzetközi kupavitézkedések, amikkel ugye mi két éve ugyan köszönőviszonyban se, de velejáróként számunkra is rövid lett a szünidő. Ezt mondjuk a kvázi sikeres 2012 és 2013 után nem bántuk, lendületből jöhet az új szezon…! – kiáltottuk akkor. De most azért nem ez a helyzet.

Az a baj, hogy a tavalyi évet kidobtuk az ablakon. A káosz oltárán feláldoztuk azt a szezont – de hát ezen már sokat sírtunk. Se fiatalbeépítés nem volt, se csapatépítés nem volt, ha csak azt annak nem tekintjük, amire Marco hivatkozik amolyan supkás frazeológiával, hogy az elmúlt félévben kiderült, kik vannak hasznunkra, és azokat itt tartottuk (kb. mindenki, mínusz a Papa 9 légiósa). Erre mondaná Hanta, hogy kézcsók. Jó, már én is olyan vagyok mint a vén, megkeseredett kocsmaarczok, csak hőzöngök és utálok mindenkit és ugyanazt ismételgetem, lassan már magamat is unom.

Na, vissza a vágányra. Szóval valami komoly erősítés nagyon kellett volna, vagy legalább ésszerű erősítés. Marco és a Papa szerint ez megvolt, félig igazat is adok nekik, mert -ezt már írtam, tudom- Lovresz és Kamber végre, hazai szinten minőségi áruk. Nem felső polcos belga vagy német importsörök, de nem is Rocky Cellarok. A mi stabil középcsapati létünkhöz amúgy hasznosak lesznek. (Mert ugye a nemzetközi kupaszereplés PR-célkitűzését már senki se veszi komolyan, az ankétot elnézve Hemy úr sem). Tényleg jó vételek. Ha melléjük jött volna még egy már kipróbált bohócliger csatár és irányító (pl. Bouadla és mondjuk Priskin vagy Eppel, ilyesmi a kiesők közül, mert másról nem álmodok), akkor már egész elégedett lennék, mi meg egy, az időszakból a maxot kihozó klub. Nos, nyilván nem vagyunk azok, így döntsük el, hogy most örülünk a legalább két jó igazolásnak, akik egy szebb és jobb világban remek variációs lehetőség növelő, kispadhosszabbító szerzemények lennének, vagy féljük a keret soványságát, amely keret ráadásul pont ott erősödött, ahol annyira nem is állt cefetül. Hátul. Mert mi hiányzik nekünk két éve? A biztos gólvágó elöl, és a passzokat szakmányban adó fineszes irányító középen. Nos, e posztokat egyelőre saját fiatalok hazarendelésével próbáljuk megoldani, hát nem tudom. Erdélyit csípem, amolyan TóthMisi II., csak még nem indult be, kérdés, ezt mikor teszi meg… Vernes Rikk átlag kéthetente lenyilatkozza, hogy kinőtte a magyar NB1-et, és mekkora jó volt Ausztrália, akkor vajon mennyi kedve lesz itt játszani? Pedig egy jó Vernesre már régóta várunk, még mindig ő a rafkós saját nevelés prototípusa az MFA-ról… ha még egy kis lehiggadás-sorbabeállás is csatlakozna ehhez, egész jól állnánk… Irányítóban meg Vécse lesz a megoldás? Rossi megint előrébb nyomatja őt a felkészülésiken. Nem tudom. Godoy ehhez nekem vérszegény, inkább szűrő, annak viszont elsőrangó, ha van kedve… Kamber viszont totálisan szűrő, na nem ő lesz az új Pisontunk.

Nos, szerintetek? Jól igazoltunk?  :) :) :)

Szóval az idei igazolási képünk nagy szürke köd, ha valami baromi mázli folytán belehúzunk a román bajnokságból érkező balvédőbe meg a venéz bajnokság kolumbiai sztárjába, királyok is lehetünk, ellenkező esetben jön a két és feledik tropa év.

Mit várhatunk? Lovresz optimista, az ankéton benyögte az első hatot. Úgy fest, komolyan gondolja amúgy. Kamber is. Kemenes is elmondta még korábban, hogy a szar évek után most már jónak kell jönnie, mert – csak. Legyen igazuk.

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy nálunk van egy kurvára nem rossz alap. Ha erre egyszer végre meg lenne a pénz és/vagy a szakmai szándék idehozni négy instant ászt, akkor itt Kánaán lehetne. Bohócliger szintű ászokkal MK siker, Lanza, és nem agyfaszos Tanida-kaliberekkel bármi. Tényleg. Higgyétek el, óriást koppannánk, ha meglátnánk, mire lenne képes Hidi, Vécse, Nagy Geri, Botka Endi, Holender mondjuk a Lokiban, Fradiban, Vidiben. Csak így összepakolva – egyik se húzóember (még, vagy alapból nem az a karakter). Ehhez kéne a sokszor kért gerinc.

Ehelyett idén is lutrizunk szerintem. Szabi formája nagy kérdés, 2013-mas tavaszt hoz vagy az uccsó két évét; hátul Ignja mellett Lovricsnak lesznek hatalmas meccsei és hatalmas hibái, Boti középen életveszély, szélen szerintem ha végre stabilan játszatja Rossi, NB1 első három kategória, Botka Endi meg, őt le se írom, mert elfogultsággal vádoltok meg. A középpálya okés, egy masszív szűrés-orgia (Hidi, Nagy Geri, Kamber), elöl pedig… ott jönnek majd a gondok.

Ti mit vártok az idénytől? Első hatos pozícióval feledtetjük az elmúlt másfél szezont? Középszürke tartományban nihilkedünk 7.-10. közt? Vagy kiteljesedik a sz.roller? 

Hangulatilag sok előrelépést nem várok sajnos, a kártyamentesség talán visszahoz +50 embert, a Tábort kétlem, félek, ott más a gond, mint ahogy ez az ankéton is meg lett pedzegetve. Ha szarul indul a csapat, a Korzó megint fog óbégatni, Rossi sértődni, a csapatból meg ki hogy kezeli…

Nektek még van kedv? Jön vissza? Még jobban megy el?

A jövőnk? Infrailag nem vagyok optimista. Hemy úr nyilván nem mondhatott mást az ankéton, én azonban attól tartok, azoknak lesz igaza, akik szerint nem véletlen a folyamatos lejjebb sorolásunk, jövőre gondolom kiderül kormányrendeletileg, hogy logisztikai megfontolásokból a BVSC, a REAC és a Törekvés plusz a Testvériség is előbb kap stadiont Budapesten, tekintettel jövőben várható szerepükre a fővárosi labdarúgásban, míg a Bozsik-stadion egyelőre a fejlesztés “Zs” kategóriájába nyer besorolást. Utánpótlásközpont téren az Öreg is tök optimista volt, “meglátjuk”, ahogy a Zen mester modta Charlie Wilson háborújában (mármint őt idézte a Ph. Seymour-Hoffmann (kösz, áfonyabácsi ;) ) által játszott karakter). Én már kezdtem beleélni magam az idei Csepelezésbe, az nem lett volna rossz – gondoltam, legalább a változatosság gyönyörködtet jelige alatt majd talán visszatalálok a lelkes énemhez. De ez se gáz, ami idén lesz (azt leszámítva, hogy mi akkor kapunk stadiont, amikor Szöllősi György megnyitja a sokszoros méretűvé hízott Kispesti Futball Ház ötemeletes monstrumát a Centrum Áruház helyén, mint a klub új kommunikációs igazgatója), hogy marad a Bozsik, úgyis ezt szoktuk meg, úgyis ezt a korzót szeretjük, és úgyis minden mindegy.

Lesz szerintetek új stadi? Maradunk örökre ebben? UP központ – dettó?

Magamtól azt várom, hogy pörögjek kicsit vissza. Ebben segíthet egy kézzel fogható, kedvelhető csapat – ugye, fentebb leírtam, ebből a mai helyzetből e téren bármi lehet. Kéne valami visszatérő hangulat – erre kevés a sansz, a mikrokörnyezetem leszámítva, mert a kedves agyhalott közvetlen korzókorlát szomszédokkal biztos megint lesz egy-két emlékezetes röhögés… csak ne magunkon…

Ennyi lettem volna, így idény előtt, most tiétek a szó, optimistuljatok vagy hőzöngjetek, tippeljetek, vélekedjetek, hajrá!

“…közben vége a szünetnek…!” bejegyzéshez 89 hozzászólás

 1. Azt várom, hogy bizonyítsanak. Itt a lehetőség.
  A stadion répa -szamár mese.
  Csak egy (összetett) kérdés a végére
  Ki fog a kapuban bravúrt bemutatni, ki fog irányítani, és ki fog gólt lőni?
  A védelem még lehet jó is, csak így magában édeskevés.

   1. ÖCSI Escape • 4 napja
    Van igazad! Vécsei, Hidi, Holender. Talán Gazdag és Kamber. Nem ideális. Én pl. Nagy G-t sosem bírtam. Ihrig, Csábi sem szint. Godoy tutti megy, bár Ő sem volt egy megváltó. De góllövőnk egyáltalán nincs! YOULA! Csak Ő egyedül? Vagy Prosser, Vernes, Erdélyi hármas? Max. NBII-ig megoldás! Hát igen mennyit dobna most rajtunk egy Lanza+Martinez páros!

    1. Nem csak megjegyeztem, hogy lankad a figyelmed.
     Nem vetted észre, hogy a fiúk másnak se nagyon tetszenek. Ugyan vajon miért?
     Biztos Ő is rossz ember.

     1. Igen lehet, hogy az vok.! Több diplóval! 44 évesen, úgy, hogy alsós korom óta vok. HONVÉD FAN! Szeretem a fiatalokat és örülnék, ha az akadémiák, a miénk is folyamatosan és minden posztra nevelne klasszis, bocsi “jó” játékosokat! De ez nem életszerű, nem ez a valóság! Így naivitás top csapatot építeni csak volt akadémista skacokból! KELL IGAZOLNI! Igen vannak akiket nem bírok, mert alibiznek. Vannak akiket nem bírok, mert látszik a pályán a tehetségük határa.

 2. A cikk tocsog a megfáradt kispest drukker cinizmusától (totálisan megértem), de azért Szilágyi Lórándot nem biztos, hogy le kell volna románozni…de ezt leszámítva teljesen igazad van, hiába a sok MFA-s szerintem az általad említett két poszt továbbra is betöltésre vár. Ha sikerül még a két beígért erősítést összehozni, akkor akár meglepetést is okozhatunk. Bár anyagiakban a pártcsapatokat nem tudjuk megközelíteni sem, úgyhogy pont emiatt olyan 6-10. hely közötti eredménnyel számolok. Talán egy MK-t meg lehet csípni.

  1. Igen, a “román” szónál én is lefagytam egy pillanatra.

  2. Javítottam, itt román bajnokságból jövő védőre gondoltam, de ez persze kevéssé mentség. Aki amúgy ismeri az írásaim, talán elhiszi hogy nem szándékos lerománozás esete forgott fenn: figyelmetlen voltam. Megkövetem a játékost.

 3. Távolból szurkolóként nem tudok vitatkozni a cikk megállapításaival, ráadásul még a tévés meccsek zömét is elveszik tőlem, így az idei szezonban még kevésbé leszek képben. Egy számjegyű helyezésnek legalább annyira tudnék örülni, mint két számjegyű testsúlynak ;)

 4. CSAK hogy a kérdésekre reagáljak. :)

  1. Nem igazoltunk jól, sőt szerintem az összes nb1-es csapat közül a legszarabbúl

  2. 8-10 sztem, semmiképp sem kéne kiesni. :P

  3. Már tavaly sem volt, idén sem lesz, már fel sem idegesítem magam ha kikapunk, mert “papírforma”.

  4. Nagyon kéne a stadion, de sztem elmismásolják. UP center az lesz.

  És sztem mindenki látja, hogy van egy használható alap, de minőségi játékosok nélkül szart sem ér.
  Ignja Youla ilyen. Kéne még egy kpás, meg egy csatár, és máris másként látnám a helyezésünket, illetve nem mert nem lehetnek a pályán a kvóta miatt. :) Nem igazoltunk senkit aki változtathatna a támadójátékunkon, nem tudom miben remélik a változást játék tekintetében.

 5. Philip Seymour Hoffman nevéből a második “n” betűt kérném törölni, hogy békében tudjon nyugodni egyik legnagyobb kedvencem. :(
  Egyébként meg minden le van szarva. Hajrá Honvéd!!!

  1. A Honvéd szurkolóktól nem is várok mást, mint hogy a filmek terén is igényesek legyenek. Hoffman tényleg a legjobb volt a korosztályában. A fradi szurkolók nyilván Adam Sandlert, vagy The Rock Johnsont kedvelik.
   Jól igazoltunk az elmúlt évekhez képest, mert gyakorlatilag nem igazoltunk. Az őszi szezon fele nem azzal fog elmenni, hogy próbálgatjuk a fekete gyémántokat.
   Ha szabadúszó még, akkor én szívesen látnám Sándor Györgyöt is, a posztjától függetlenül. Kamberhez hasonlóan ő is kiteszi a belét a pályára és a fiatalok vezére lehetne. A Videoton a bajnok edzőivel és a bajnok csapatkapitányaival is elég furcsán bánik.

 6. Nem igazoltunk jól, de lehetett volna rosszabb, pl. ha egy raklapnyi használhatatlan légióst hozunk megint (igaz, az új szabályok miatt ennek nem lett volna értelme). De: ha így marad a dolog (kicsit kívánom is), végre tényleg lehetősége (és kötelessége) lesz az akadémistáknak játszani, és akkor kiderül – vagy beborul. Kiesésben nem gondolkodunk, onnastól feljebb kb. 6-ig bármi lehet :)

 7. na, ettől most jól nekiállok keseregni én is:
  – nem lesz pénz a kispesti fociban, ami igazából olyan szempontból jó, hogy nem jutunk a pápák, pécsek és győrök sorsára. de ftc, videoton és felcsút se leszünk, legalább tudunk rájuk még köpködni.
  – ha nincs pénz, bizony itt évről évre fejlődő, sikert sikerre halmozó csapat sem lesz. közép-, de leginkább kiscsapat, amely egy idő után jojózik majd az első- és másodosztály között.
  – nem igazoltunk jól: a honvéd még mindig egy klasszikus olasz focit játszó alakulat, de nincs irányító középpályásunk, nincs befejező emberünk (a védelem tényleg nem érdekel, rúgjunk minden meccsen 3 gólt, a kapott 1-2 gól lényegtelen).
  – az akadémistáink kevesek: jól kéne beépíteni őket (lásd Hidi), nem feldobni sorcserében őket. nem véletlen, hogy nem motiváltak.
  – messze vagyunk a szerethető, szép futballt játszó csapattól (én például tényleg azért járok meccsre, mert tévében elalszom a honvéd meccsein, élőben meg nehéz elbóbiskolni a korlátnál…), vagyis ebben a tekintetben haladás, zte és paks vonalhoz közelítünk.
  – ennek okán új stadion sem kell. de tényleg, az átlag 1000-es nézőszámra?

  egyébként meg Hajrá Honvéd, meg CSAK!

 8. 1. Rosszul igazoltunk, amolyan tesco gazdaságos megoldás.
  2. 9-12. hely valamelyike lesz, rövid nagyon a keretünk, pár sérülés és inkább a 12. helyhez leszünk közelebb.
  3. Nincs rossz kedvem, ha kell bennmaradásért drukkolok, aztán ha kell feljutásért.
  4. Lesz stadion meg utánpotlás centrum is, mert politikusoknak és közeli cégeknek kell a lóvé, csak idő kérdése…

 9. 1. Nem igazoltunk jól, bár sztem a remény hal meg utoljára, hátha befut még valaki az utolsó pillanatokban, mondjuk egy Gyula szintű csatár, esetleg még egy ember a középpályára….
  2. 4-8. hely, CSAK mert örök optimista vagyok :) (Vmelyik éjjel azt álmodtam hogy bronzérmet szereztünk az idény végén :D )
  3. Teljesen mindegy miért küzd a csapat az idényben, én drukkolni fogok a srácoknak….. :)
  4. Stadion, utánpótláscentrum is lesz, az a kérdés, hogy mikor……

 10. Csatárnak lehetne Nemanja Andric úgy tudom szabad.Sándor Györgyöt én is szivesen látnám,tudna fazont adni a csapatnak és hajtós játékos.Elfogadnám még Cukic-ot is és főleg Kleinheisler Lászlót !!!!

  1. Cukicot neeee, az egy akkora favágó, remélem Heminek meg sem fordul a fejében…

  2. Az a baj, hogy írjátok itt a külföldieket, Andric meg Cukic, de King-Ignja-Lovric-Youla-Godoy-Kamber ez már hat (!) játékos, akiből 3 lehet egyszerre pályán. Most szerintem az kb alapvetés, hogy Lovresz-Ignja a belső védő duónk, akkor marad egy hely a külföldieknek, tehát ha középen van Kamber/Godoy, akkor nincs Youla. Ha az egyetlen igazán gólveszélyes játékosunkat játszatni akarjuk, akkor középen maradunk külföldi nélkül. Emiatt fölösleges külföldiben gondolkodni, mert hiába játszik gyatrán mondjuk Nagy Geri, nem hozhatjuk helyette be Cukicot/Kambert/Godoyt mert az az öregnek milliókba kerül, amit nem fog engedni.

   1. Én sem értem, hogy a többségnek még nem esett le a légiósszabály…
    Ugye nem gondoljuk, hogy Hemi lemond 1 Ft-ról is, max Rossi a Vidi Fradi ellen kap majd amnesztiát, hogy játszathat több külföldit, a többi meccsen meg lesz szabva a max 3, inkább vereség, csak jöjjön a pénz, bár azt is el tudom képzelni, hogy az elöbb említett 2 ellen sem játszathat majd többet.
    + Cukic vkp… amiből telivagyunk, mi a fenének, ha el is tekintenénk attól, hogy semmire sem jó. :)
    Kellett volna Lipták vagy Lang, és akkor Ignja meg Youla mellé jöhetett volna egy jó csatár vagy irányító…
    Így már csak cserepadra tudunk igazolni, vagy Youlát kihagyni ami eleve vicces lenne. Bár belegondolva nem vicces, hogy nagyon megszoptuk ezzel a szabályozással, és hiába igazolnánk jót nem játszathatunk senkit. :)

    1. Szerintem a Vidi/Fradi ellen eszébe se jut Papának, hogy amnesztiát adjon. Azokat a meccseket valszeg úgyis bukjuk, tehát ott nem fog lemondani a zséről. Max a kiesési rangadókon, de szerintem ott se fog engedni. Amúgy pont emiatt én nem érzem akkora igazolásnak Lovreszt se, mert egy Tandia-Ignja duóra még csak-csak bevenné a gyomrom, ha ellőjük a légióshelyek 2/3-át, de Lovric szerintem messze nem alap kezdő szint egy 3 külföldit engedő rendszerben. Ignja-Youla +1 Bouadla kaliberű irányító és az ő posztjukra minőségi külföldi cserék, a többi posztra meg valamit az asztalra letett magyarok/akadémisták elegye.

     1. A zöld makik elleni az presztizs nyerni kell, ott lényegtelen, hogy valszeg kikapunk. Én csak általánosságban írtam, hogy így fogunk indulni, aztán ha a végén szarban leszünk ott persze már hagyni fogja, de a bajnokság első szakaszában sztem nem. Őket simán be kell zúzni majd úgy gondolja, mert nálunk csak minőségi játékosok vannak, akik mind nagyszerű emberek… amíg valaki ki nem borítja a bilit és nem lép le, mert aztán kapnak majd hideget-meleget. :)

    2. Nem vagyok biztos benne,hogy Lovric lesz a 3 idegenlégiós közül az egyik. Elképzelhetőnek tartom egy Ignja, Kamber,Youla hármast.Plusz még állampolgárságot is felvehetik.

     1. Könnyen lehet, pont ezért kérdeztem du. a Bobál D-ről, bár nem volt túl meggyőző a válasz, szóval valszeg nem megoldás.

      Bár vkp. poszton állunk talán a legjobban Hidi, Nagy G. inkább egy jó csatárt játszatnék én mint Kambert, aki sztem nem is fog többet mutatni az elöbbi 2-nél. Persze felvehetik az állampolgárságot is, de addig lemehet a bajnokság fele. :) Szarul igazoltunk ez van… Simán lehetett volna helyettük magyarokat hozni, és akkor azt játszatunk, úgy állunk fel ahogy akarunk…

      1. Nekem kellemes meglepetés volt a Bobál D játéka.Télen láttam játszani ,az akkori teljesítményéhez képest rengeteget fejlődött bár vannak érthetetlen kihagyásai is.

    3. Pont ezért talán inkább a Csaba és a Hali ellen kéne játszatni több légióst, az általad említettek ellen úgyis mindegy…

 11. 1. Jellemző, hogy a 4 kizárt csapatból 2 azaz kettő játékost sikerült elhoznunk, szemben a többi csapattal… Ettől függetlenül az a kettő aki jött az nem hátrány legalább
  2. Pozícióban, szerintem aki egyértelműen erősebb játékoskerettel rendelkezik, mint mi az a Videoton, Debrecen, FTC, MTK négyes. Én azt mondom, ha javul a helyzetkihasználásunk, akkor vígan egy 5-8 lehet a szezon, feljebb sajna nem igazán.
  3. Bár nagyon sokszor sokan megpróbálták elvenni, azért a szívem mindig kivisz a szentélybe és ez így is marad halálomig :)
  4. Lehet egyedül leszek vele, de nekem egyáltalán nem kellene új stadion, ez kicsit ugyan régies, de a mienk. Ha lenne egy Loki féle csapatunk, azt mondom csináljanak stadiont, de így fölösleges.
  CSAK!!!

  1. Újpest, Felcsút, DVTK, egyértelműen erősebbek nálunk papíron, és akkor ott van a Haladás aki szintén igazolt ha jol tudom és nem jöttmenteket, Vasas is kicsit erőssebbnek tűnik, Bcsaba meg a Paks talán a mi szintünk, de csabát hazai pályán mindenkinek nehéz lesz verni, persze óriási szerencsével mákolhatunk egy 8. helyet, de reálisan nehezen végzünk nyolcban, azt hogy vígan 5-8 az meg túlzás…

   1. Őket kifelejtettem igaz. De ettől függetlenül szerintem messze nem reménytelen az 5-8. A keretünk együtt maradt, ez valamilyen szinten azért előny.

 12. 1. Cha-b kollégához csatlakozva, a legszarabbul igazoltunk, ráadásul egy magyart se sikerült elhozni, ami azért szégyen, mert a Csaba vagy a Gyirmót ellenében sem tudtuk felvenni a versenyt, ami annak fényében, hogy 3 külföldi lehet pályán igencsak gáz. És nemcsak a kiesők/kizártak közül nem sikerült senkifiát elhozni, hanem az ezen csapatokat leraboló csapatokból sem hoztunk senkit, ami majd akkor lesz igazán fájó, amikor igazán megérezzük mit is jelent, ha valaki 8 magyart lesz kénytelen pályán tartani
  2. Nem vagyok optimista, szerintem megint a kiesés ellen fogunk harcolni. A Csabán, a Vasason kívül a mindig lutri Pakssal és a papíron azért javulónak tűnő Haladással kell megküzdeni, a többi csapatot egyértelműen erősebbnek érzem. Az a gyökérség, hogy valakivel 2x játszunk idegenben, egyszer itthon szerintem bőven visszaüthet pár csapatnak, ha szarul jövünk ki belőle, akkor nagy gondjaink lesznek.
  3. Évek óta tart a nihil, tavaly azok után, hogy nem jutottam be faterral/asszonnyal a Dunaúj elleni nyitóra, hiába érkeztem 1 órával meccskezdés előtt, azt hittem nem juthat az érdeklődésem mélyebbre, de valahogy év végén, amikor egyre forróbb lett a talaj, mégis visszavitt a szívem. Az idei nyár viszont megint őrült kiábrándító. Hallgatni Hemi képmutató semmitmondó pofázását, látni, hogy másodosztályú csapatok viszik el előlünk a játékosokat, közben átélni, hogy a Fradit/PAFC-ot állami pénzekből gyúrják atomra, az élettől is elveszi a kedvem.
  4. Alapvetően szeretem a mostani Bozsikot, a legkisebb problémának tartanám, ha ne kapnánk újat. Emlékszem az I. OV-kormány alatt amikor az Újpest kapta a milliárdokat a Szuszára, míg mi az utolsó kalapba kerültünk a falusi libalegelők mellé, azt is túléltük, ezt is túlélnénk. Persze ez jól mutatja a helyünket a hierarchiában, de az más tészta.

 13. Stadion nélkül középtávon gyakorlatilag végünk (NB 2-3). Szóval nincs mese, kell új stadion és (remélem) lesz is. Az up.centrum kapcsán nincs kétségem.

  Igen, egyetértek az előttem szólóval: a korábbi évekhez képest jól igazoltunk, mert gyakorlatilag nem is igazoltunk. A bökkenő csak az, hogy mások meg igen. Arcpirító, hogy kicsit is jegyzettebb játékosok inkább Csabára, v. Gyirmótra mennek. Egy “jó” 10. helyre tippelek.

  1. Miért lenne végünk stadion nélkül? Ezt többen mondogatjátok, de tényleg érdekelne miért kell új stadion a fennmaradáshoz!

   1. Azért, mert amikor majd egyszer piaci alapon működik az összes csapat, és papa H már nem lesz, akkor senki sem fog olyan csapatot támogatni, amelyiknek olyan stadionja van, amelyik már 1986-ban is gáz volt.

    1. Ha egyszer piaci alapokon fog működni a futball, akkor mit fog érni a Felcsút a stadionjával? A mostani felújított Bozsik meg teljesen rendbenlévő stadion, mind kapacitását, mind állapotát tekintve. Összességében hiába nagy és modern az ETO Park vagy a Loki új stadionja, ha kurva drága a fenntartásuk, miközben pár ezren lézengenek ott. Piaci alapon a jól kihasznált, fenntartható stadionok lesznek vonzóak befektetői szempontból. Az sajnos közép-hosszútávon sem realitás, hogy tízezrek járjanak majd mindenütt a meccsekre, szóval ebben nem értünk egyet

     1. Teljesen egyet értek!!!!
      Nincs SEMMI baj a stadionnal! Jártam több helyen is ( Németo., Franciao., Anglia) és leszámítva a top csapatokat az ottani stadionok sem jobbak!!!! Sokkal fontosabb(hasznosabb) lenne egy edzőközpont, mert attól javulhat a foci, a szebb wc-től, meg a szebb büfétől NEM!
      Pl. Angliában azt hiszem kimondhatjuk hogy TÉNYLEG piaci alapon működnek a klubok. Ugye?
      Nézz utána, hogy a Stoke, Norwich, Sunderland, Swansea, Watford, stb. csapatoknak milyen a stadionja!!!! (nyilván ülőhelyek számában nagyobb, de most nem erről beszélünk)
      Nekünk akkor kellene hogy szóba jöjjön az új stadion, ha majd nem férnek el a nézők a mostaniban.
      Addig csak építsünk edzőpályákat!

       1. A többi is, legalábbis számomra. De mint a hozzászólásokból látom, különbözőek vagyunk. Nem értem egyeseknek miért “fájna”, ha új stadionunk lenne.

      1. A lényeget kimondtad, “a top csapatoknak….” Szóval Te elfogadod, hogy soha nem leszünk “topcsapat”? Én pont azt nem tudom és nem is szeretém elfogadni, hogy marad a romos stadion a nézhetetlen focit produkáló csapattal, és szenilis tulajdonossal.

       1. Azt te sem gondolod komolyan ( még elvakult Honvédosként sem) hogy minket az elkövetkező 50 évben egy napon lehet majd említeni a MU, MCity, Arsenal, Liverpool-al.
        Ugye?
        Gondolkozz kicsit, nézd gazdasági oldalról.
        Szerinted a Swansea, Watford, QPR, stb. miért nem kezd azonnal új stadion építésbe?
        Pedig ők a Premier Leauge-ben fociznak, kicsit magasabb TV közvetítési díjakért, telt házzal mindig–tehát van bevételük rendesen.
        Mert ott vannak gazdasági SZAKÉRTŐK, és nem haverok, meg dilettánsok irányítják a klubokat!!!!
        Ők tudják, hogy szükségtelen, és irreális befektetés egy új stadion!!! Inkább játékosokra, és hozzáértő SZAKemberekre költenek (edzők, orvosok, stb.), mert ezek a megtérülő befektetések! A stadion nem az!! az csak viszi a pénzt.
        Aztán ha később jól szerepelnek, akkor szektorbővítés, lelátóbefedés, stb.
        Erről felesleges vitatkozni, mert ez puszta MATEK!!!!

        1. Itt egy 8 ezres stadionról beszélnénk, nem QPR és Swensea méretről :)
         Akkor nálunk meg se szakértelem, se stadion, maradjon ez az ami van, mert ez visz előre!
         Azért megnézném azt a Kormányt aki majd szektorbővítésre meg lelátóbefedésre ad pénzt a soron következők közűl, ha majd a távoli jövőben úgy fog menni a csapatnak :)

         Gyurcsány Fletó felavatja az új tetőszerkezetet, Siffer András átvágja a kibővített új Kispest szektort :)

        2. Ahog fentebb írtam, kevésbé érdekelnek a külföldi csapatok, az sajnos egy másik sport. A topcsapatot magyar viszonylatban értettem. De ha Neked jó, ami most van, hát nézzed sokáig Hemistől, béna légióstól, omladozó Bozsikostól

     2. Ha ez a stadion Neked rendben van, akkor kicsit másként látjuk a kérdést. Bár végülis, járhatnánk akár kinti budira is, mert azoknak a lakásoknak olcsóbb a fenntartási költségük.

      1. Mindig ezt mondom, de:
       menj el az Atletico Madrid stadionjába!

       A budi olyan gáz, hogy hozzá képest a miénk, egy luxus szálloda!
       Mégis az 54,000ember, (mert ott bizony sokan járnak meccsre), nem reklamál, mert a FOCIVAL foglalkoznak, mert ott van az is!! Tehát NEM a stadion számít, hanem hogy mi a produktum amit benne előadnak!

       1. A múltkor már “lejátszottuk” hogy épűl az új Atletico stadion :) még fotót is csatoltam :)

         1. ……még nem, “‘de már komp jár át Leningrádba” :)
          De borítékolom, hogy hamarább állni fog mint az Új Bozsik!

          1. De akkor is igazam van! :D

           —mármint abban, hogy a nyugati TOP ligákban is csak az első pár helyezettnek fér bele hogy építsen és fenntartson egy új stadiont. ( mi se nem nyugatiak, se nem top csapat nem vagyunk) ;)

       2. Itt kb. 100 évig nem lesz olyan produktum. Egyébként teszek az Atleticóra, ahogy az összes külföldi csapatra is, arra pedig különösen, hogy ott mi van. Teszek a válogatottra is Dzsudzsákostól, Dárdaistól. Engem csak a Kispest érdekel, és az, hogy itt mi van.

 14. 1. Azt hiszem egyedűl vagyok a véleményemmel, ahogy olvasgatom az írásokat, de szerintem a végén felettünk húzzák meg majd a vonalat! Persze alapból sincs optimista vénám, de látva az eseményeket, hogy más csapatok miként erősödnek, nálam tuti a kiesés. A Rossi magia sok-sok kis döntetlent eredményezhet maximum, de az 1-1 pontok nem sokat fognak érni a végelszámolásnál. 12 csapat van csak már és közűlük nem tudok Pápa, Dunaújvárost kalibert említeni ebben a szezonban!
  2. Új Stadion?
  Tényleg valóban minek is?!
  Kicsit kopott, kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk………
  Nincs is annál ugye jobb mint a lőréseknél dérdelni a meccsek előtt, azért ez milyen egyedi megoldás nem?
  Van Hightech beléptetőkapunk és ennyi nekem elég is a modernből!
  Nekem bizony nagyon hiányoznának azok a meccsközbeni reccsenések amiket eltörő székek jelentenek, hol van ilyen máshol??
  Megázni is tök jó amikor elered az eső és mennyivel hangulatosabb így (azonosúlva az pályán lévőkkel) az esőt a nyakunkba kapni!
  Vannak európai színvonaló WC-ink is, ahol mindig van papír és ez tök jó!
  A megsárgúlt és kopottas gyepszőnyeg is olyan egyedi,hogy másnak ilyen nincs és ez is kiemel minket a sok zöld-ségből!
  Fantasztikus a bújócska fent a tribünön, ahogy ahogy jobbra-balra kell dőlöngélni, hogy az aktuális előttünk lévő oszlop ne zavarja a kilátást, hol van ilyen máshol??
  Nekem marhára hiányozna, hogy nem láthatnám a lepusztult salakot a futópályán, ha lenne új stadion ez mind nem lenne és testközelből érezhetnénk a játékosok izzadságszagát (brrrrr….), de így ilyen távolból mennyivel jobb minden!
  Hol lehetne az új stadionban falazótéglákat látni?? Most ez is megvan és milyen egyedi, hogy a szakadt hirdetőtáblák ezen állnak! Hol van ilyen a Grupamában?
  Minek ide nagyképernyős kivetítő eredményjelző? Ugyanezt megteszi a kis színes Junoszt is ami most van, a lényeg ezen is megvan, meg a fenét érdeklik azok flikkflakkoló színes izék amiket azzal lehet mutogatni.
  Meg tulajdonképpen tényleg minek is új Stadion? Belátható időn belűl úgysem lesz nemzetközi mérkőzésünk, ha meg lenne is akkor ez első 2 mérkőzés csak zártkapus lenne, úgyhogy kész szerencse, hogy nincs. Ha valamikor meg ezen is túllenénk és mennénk 1-2 kört, akkor meg legfeljebb kimetróznánk majd vendégségbe az Új Hidegkútiba, vagy a Grupamába vagy Újpestre elvégre Magyarok vagyunk és csak megengednék nekünk, hogy náluk játszuk le a soron következő kupameccsünket.
  Szóval tényleg kár ide új Stadion! Annak idején a Lánchidat is baromság volt felhúzni, mert 100 év múlva úgy is felrobbantották! Minek építették ki az Andrássy utat annak idején ilyenre, hogy rajta parádézzonak a Pride felvonúlói? Steindl Imre is jobban tette volna, ha nem a Parlament építésére fordítja a tehetségét, hanem valami Gőzmalmot vagy Magtárt húzott volna fel a Duna partján,mert annak mennyivel több lett volna a haszna!
  Szóval Uraim tényleg NE, inkább gyűjtsünk aláírást, hogy nem kérünk abból a lehetőségből, hogy ingyen felhúzzanak nekünk egy új stadiont, jó nekünk ez is így ahogy van…………….

   1. Végűl is azt az 5 milliárdot meg amit erre szántak (keressünk egy jóvágású OGY képviselőt és az meg adjon be egy módosító javaslatot) felajnlhatnánk a Fradinak! Lehetnénk mi is az Ő támogatójuk! Vehetnének belőle még vagy 6 Radót!! Mert ugye azt mindannyian tudjuk, hogy “akkor vót jó a magyar foci amikor a fradi jó vót”

    1. Értettem én az iróniát, azért is plusszoltam.
     Sosem fogom megérteni, hogy valaki hogy mondhatja azt, hogy nem kell új stadion, ha ingyen kapnánk, és a gyerekeinknek unokáinknak is örömet okozna még, ez meg addig már rég ránkomlana. :)

     1. Ennyi! :)
      …….de felnemtudom fogni, hogy ez annyira miért lenne bonyolult dolog :)
      Komolyan nem is tudom sírjak-e vagy nevessek!

      1. Ha most nem lesz új stadioununk akkor soha… Nem lesz mégegyszer ilyen kormány, ennyire elvetemült miniszterelnökkel… Tulajdonosuk meg sosem lesz olyan aki majd építtet ide. El fogunk tünni a Bozsikunkkal együtt majd amikor összedől.

  1. 10 pontos hozzászólás. Nem akarod kiadni? :))))

   Sajnos lassan tényleg azt érzem, hogy saját magunk alatt vágjuk a fát a ” nem kell stadion” hozzászólásokkal.

   Ennyi erővel nem kell igazolni sem, mert idén valahogy úgyis bennmaradunk, pár év múlva pedig özönlenek a remek fiatal spílerek az új akadémiáról. A legjobbakat megtartjuk, majd néhány bajnoki cím után eladjuk őket külföldre. A kevésbé jókat pedig más nb1-es csapatoknak neveljük, akik sorban állnak majd, hogy a remek délpesti up. bázisról szerezzenek fiatal tehetségeket.

 15. ezt az értelmetlen hadakozást még hányszor akarjátok lejátszani…? :) nincs Honvéd szurker, aki ne örülne 1 új stadionnak!! de vagyunk páran, akiknek a fontossági sorrendben előbbre való lenne 1 jobb Honvéd (klub) építése: alapos, hosszabb távú szakmai koncepció, elég pénz, jó keret, a szakmai szempontok előtérbe helyezés a döntéseknél…ezeken a területeken sokkal nagyobb a lemaradásunk, mint a stadionnál…!! :( és még 1 fura érzelmi dolog : a régi Honvédból ma már sajnos, szinte csak a stadion maradt + a címerünk…ha a stadion is eltűnik és itt állunk, toporgunk szabóval a sz@rban csapat és foci nélkül, akkor nem érzem hogy igazából előreléptünk volna, sőt…

  1. Én eddig nem álltam bele a dologba, de a szűklátókörűséggel kombinált kioktató stílust nem kedvelem (ez nem Rád vonatkozott).

   Én úgy látom, hogy új stadion nélkül az esélyét is elveszítjük a felemelkedésnek, hiszen semmi vonzó nem lesz a klubban sem a nézőknek, sem az esetleges befektetőknek, sem pedig a játékosoknak. Másokkal ellentétben én nem kívánok kioktatni senkit, csak a véleményemet írom le.

   1. ha nem rám vonatkozik, nem értem miért ide írtad… :) mint hangsúlyoztam, csak a sorrendet látjuk másképp és tartok tőle, hogy egyszerűbb 1 stadion felhúzni, mint 1 jól működő klubmodellt összerakni…

    1. Egyetértek. Ezért “ragaszkodom” a stadionhoz, hogy valami jó is történjen velünk. Hátha ezzel megmozdul valami. :)

     1. Mivel jó eséllyel rám vonatkozott, azért reagálok, méghozzá egy +1-gyel Pelso kolléga felé. Nem tudom ki olvasta ki a hozzászólásomból, hogy nekem tök mind1 lesz-e stadion vagy nem, csak úgy érzem, hogy kicsit túl van reagálva néha a dolog, többek között a hosszú távon stadion nélkül végünk (NB2-3) típusú hozzászólásokkal. A stílusomat sem éreztem kioktatónak, sőt tényleg érveket vártam volna, amikor leírtam, hogy TÉNYLEG érdekel.

      De akkor leírom, legyen stadion. Azt írtam, hogy a legkisebb problémának tartanám, ha ne kapnánk újat, tehát nem örülnék neki. Most akkor ebből hogy jön az, hogy Hemi légiósait akarnám nézni.

      Az tény, hogy úgy gondolom, hogy az egész stadionépítés-mizéria parasztvakítás, amivel el lehet terelni a figyelmet az igazi problémákról. Írtam példának Győrt és Debrecent, ahol kőkemény ráfizetés a stadion fenntartása, tehát befektetői szempontból sem akkora aranybánya, hogy minden befektetőt ez riasszon el, ha meg felhúzzák az új edzőközpontot, akkor azt úgyse hagyják elveszni.

      Új stadionnal vagy anélkül ugyanúgy fogunk vegetálni, meg dagonyázni a posványban, amíg az Öregnél van a kormány.

      1. Nem Rád gondoltam a kioktató stílus kapcsán, sajnálom, ha magadra vetted. Ha lentebb olvasol, akkor ez számodra kiderül, ahogy az érveimet is olvashatod.

       Abban egyetértek Veled, hogy Hemyvel gyakorlatilag semmi esély rá, hogy elmozduljunk, azonban ha új stadiont sem kapunk, akkor még kevesebb az esélyünk arra, hogy H után végre “értelmes” tulajdonosunk legyen.

    2. Stadionra (lehet) esély, működő klubbmodellre sajnos jelenleg zéró az esély!!
     Persze, hogy az lenne az ideális, hogy van egy profi csapat, profi vezetés, megnyerjük a bajnokságot és JOGOSAN verjük a tamtamot, hogy most már nekünk is tessék valami normális infrastrukturális feltételeket teremteni állambácsi!
     Azonban ennek mennyi emberöltő a realitása?
     Én kizártnak tartom, hogy a magántőke a közeljövőben áldoz egy stadionépítkezésre is.
     Most van (kitudja meddig) egy “történelmi” pillanat (abba ne menjünk bele, hogy ez jó vagy rossz) állami pénzen stadionokat lehet “kapni”.
     Aki most lemarad az kimarad és ennyi!
     El nem hiszem, hogy Miskolcon, Gyirmódon, Szombathelyen (stb) ekkora vita lehet szurkolói körökben, hogy most akkor kell ez nekünk vagy mégsem…….

  2. A hsz-ed első felére sajnos esély sincs, pedig szerintem mindenki ezt szeretné.
   Stadionra most lenne sansz ingyé’ , bár sztem már rég el van döntve, hogy nem kapunk, csak hülyítik a népet.
   Ha majd Hemi egyszer bedobja a törülközőt egy új stadion talán jobb befektetőt hozhat, és akkor az első vágyad/unk is teljesülhet. Bár fogalmam sincs, hogy a jelenlegi Honvédban ki láthat bármit is stadion ide vagy oda. :( Nem hiszem, hogy mi még látunk jó Honvédot, nagy változásoknak kéne ahhoz bekövetkeznie. :(

   1. ennyiben bízhatunk : talán,talán….: / egyszerűen nem tudok stadionban gondolkodni, amíg nem látom a csapatot, ami ott JÁTSZANA.. és nem látom a nézőket, akik megtöltenék azt az újat.. amíg szabó szerencsétlenkedik a klub élén, addig 1 “Laczkó kaliber” már inkább Békéscsabára megy :( és ez nem változik meg 1 új épülettől…

    1. Amíg Hemi itt van nem lesz csapat, ezt már látjuk évek óta. :(
     Én minden igazolási szezonban bízok, hogy hátha (pedig tudom, hogy esélytelen…), most duplán bíztam a beömlő pénzek miatt, erre hoztunk össz-vissz egy Lovricot, meg egy Kambert, akik senki másnak nem kellettek… Nem megbántva őket, mert Lovricot nagyon birom, Kamberrel nincs bajom, de ennél sokkal többre gondoltam. Kap 500-600 millát Hemi a semmire, amit zsebrerakhat, a csapat meg stagnál a kiesőzónában majd.

     Szerk.: ráadásul mindkettő jelenleg légiós, holott már bőven az igazolási szezon elött lehetett tudni a szabályozásról… Tudatos építkezés az ba..dmeg. :)

  3. Hogy jön ide a sorrend? Vagy lemaradtam valamiről és van egy eldöntendő kérdés, miszerint választhatunk, mit kapjunk az államtól, új stadiont, vagy “hosszabb távú szakmai koncepció”-t? :)
   Én úgy tudtam, valami bolond nyitva felejtette a kincstár ajtaját és van még kb 3 évünk, hogy kivegyük mi is azt, amit a többiek már kivettek és ha nem tesszük meg, akkor se lesz jobb egy fikarcnyival.

   1. úgy jön ide a sorrend, hogy szubjektív :) mert nem érzem azt, hogy majd 1 páholyból nézve a jelenlegi sz@r arannyá fog változni…:/ és mint fentebb is próbáltam kifejteni, nyilván nem az új stadion ellen vagyok ,elfogadom azt az érvet, hogy az esetleges új stadion valamikor előnyt jelenthet a csapatnak, ebben tényleg van ráció, csak ettől még nem hiszem, hogy a jelenlegi lényegi problémáink (szabó!) megoldódnának.

 16. Kicsit más téma mint a Stadion……talán nem is baj, mert itt ahogy látom megmerevedett a frontvonal az építők és a műemlékvédők között :)
  Klubmodell, normális működés, szakmai szempontok témakörben írnék:
  Nekem régi vesszőparipám a nevezzük “legendáink” semmibevétele.
  Nemrég olvastam, hogy Pisont Pista lett a SZAC szakmai igazgatója……tényleg példaértékű az ami a XVIII. kerületben azon a sportközponton zajlik, de egy PISONTNAK nem lehet helye a HONVÉDBAN???
  Nincs elő ember aki ezt megmagyarázza nekem, hogy ez így helyénvaló!!!!
  Nem akarok itt más csapatokkal példálózni, de meglehet nézni mi megy Angyalföldön! Van a háttérben egy tulajdonos, hangsúlyozom a HÁTTÉRBEN nem celeb üzemmódban, nem észt osztva nyilvánosan, hanem a háttérben ÉRTELMESEN tevékenykedve.
  Ennek eredményeként majd nézzétek meg milyen nézőszámot produkálnak a Fáy utcában!
  Ha minden összejön (másik régi vesszőparipám) a Vasasnak lesz egy fiókcsapata a Siófok! Értelmes helyet adva, játéklehetőséget az első csapat keretén kívűl kerűlt játékosoknak! Már annyiszor leírtam, de mi ezt miért nem tudjuk eljátszani mondjuk a Csepel, Vecsés, ESMTK, Soroksár irányába????
  Régi játékosokhoz való viszony!
  (Szintén Vasas példa)
  A legutolsó Sport+ ban volt a sokásos vendég/újságíró, kérdezz-felelek.
  Most Vancsa Miklósnak lehetett kérdéseket feltenni.
  Azt hiszem ehhez semmi kommentár nem kell!

   1. “Háborgós” kedvem van az ettől az egésztől ami itt zajlik :(
    Majd koccintunk a stadionavatón akkor! :)
    Pisont Pista a Klub Utánpótlás Igazgatója fogadja a szurkolókat és lehet találkozni a volt kispestiekből álló Szakmai Tanácsadó Testület tagjaival is!
    A nyitómeccset meg a Bp.Honvéd játsza a fiókcsapatóval a Csepel SC-vel.

    1. ami itt folyik, attól nem kéne rossz kedved legyen, mert itt (remélem) mindenkinek az élete része a Honvéd és attól, hogy 1 konkrét dolgot kicsit másképp látunk, attól még (sajnos) a csapat körül forog az életünk 1 jelentős része és hiszem, hogy ebben egyek vagyunk…..az más kérdés, hogy szabó éra frusztrációi már itt is negatívan hatnak…túl komolyan veszed ezt a szitut, sajnos, nem azon fog múlni a stadion, hogy itt vita van vagy egyhangú szavazás :/ tényleg sajnálom, hogy nem érted, hogy én pl. nem a stadion ellen vagyok, csak nem szívesen csomagolom a sz@rt selyem papírba :/ DE elfogadom azt érvet, hogy az esetleges új stadion valamikor előnyt jelenthet a csapatnak, csak ettől még nem hiszem, hogy pl. az előbb felsorolt sérelmi listád valamit is változna, ha belépünk az új stadionba

     1. :) nem az itteni építők kontra műemlékvédők vitára értettem elsősorban a háborgást.
      Persze az is evidencia nálam, hogy ha adnak, adnának (pláne ingyen) valamit, akkor ne akadékoskodjunk már, de inkább az az egész akasztott ki, ami a klub körül megy már évek óta.
      Most is megy a helyben-járás, a mellébeszélés és ebből akkora bukta lesz szerintem. Máshol meg (lsd. Vasas) ésszel, hozzáállással miket megtudnak csinálni!
      Na mindegy persze szombaton kint leszek, de valahol ez már tényleg mazochizmus :)

    2. amúgy tényleg durva, hogy mindent megcsinálnak, amiről mi itt álmodozunk x éve… :/

 17. Gondolom aki nem akar stadiont az úgy érti, hogy a csapat fontos. Mert mit ér a stadion, ha nem futballt játszanak benne, hanem gőzerővel kergetőznek. A játék a lényeg. Ha közben a stadiont is kapunk, nem bánja senki se.
  Remélem változik valami (kötelező optimizmus), de az eddigi meccsek 80 %-ban nem szórakoztattak, hanem idegesítettek. Bár a gyep állapota is idegesítő.

 18. “Jól igazoltunk?”
  Dehogy. 2 embert igazoltunk, ami nem lenne baj, ha Abraham meg Zelenka szintűek lennének, de nyilván nem azok. Persze ha optimistán nézem, nem is igazán gyengültünk és mindig erre vágytunk, hogy ne igazoljunk 6-8 menekültet, akik csak tönkre vágják a csapategységet.

  “Ti mit vártok az idénytől?”
  Kínkeserves küzdelmet a bentmaradásért. Úgy érzem, ez vízválasztó idény lesz. Ha most kiesünk, nem lesz stadion, megragadunk “nevelőegyesület” szintjén szépen az nb2-ben, úgyis “sok a pesti csapat”.

  “Nektek még van kedv?”
  Csoda, de úgy látszik még mindig van valamennyi, különben nem írkálgatnék ide. Mondjuk múltkor valaki itt tökéletesen megfogalmazta a visszataszítás okát, irányított bajnokságostól, Hemistől, stb.

  “Lesz szerintetek új stadi?”
  Most erősödik bennem az érzés, hogy el akarják mismásolni. Kapóra fog jönni nekik, ha kiesünk. Tudom, hogy a politikusok sok pénzt keresnek egy-egy stadionnal, de úgy érzem, a főnök valamiért annyira utálja a Honvédot, hogy képes lemondani róla.
  A vitához meg annyit, én azt értem, hogy 500 embernek minek, meg vannak sokkal fontosabb dolgok, sőt, én is szeretem a régi Bozsikot és részemről ellennék még benne 100 évig. Csak azt szeretném végre hallani, hogy konkrétan milyen _kárunk_ származna az új stadionból? Lemaradnánk valamiről? Nem indulna be a csapatépítés? Nem igazolnánk jó játékosokat? Vicc.
  Az egyetlen valós érv lehet az erkölcsi megfontolás, csakhogy egyedüliként erkölcsösnek maradni egy erkölcstelen közegben, azt nem biztos, hogy túl lehet élni.

  1. szabó meg az erkölcs…:) max 1 fokkal kevésbé erkölcstelen, mint a politika, de közben 10 fokkal bénább szakmai téren, már amennyiben lehet Kispesten ilyenről beszélni. A másik kérdés pedig nem az, hogy kárunk származna-e a stadionból, hanem az, hogy megoldana-e bármilyen jelenlegi problémánkat ?! Attól, hogy ez utóbbit másképp látjuk, még nem jelenti azt, hogy ellene lennék bárminek, ami a csapatnak vagy a tábornak előnyt jelentene.

   1. Sztem ugyan úgy ahogy te nem vagy a stadion ellen , mert ki is lehetne…
    Akik szeretnék a stadiont azoknak ugyanúgy egy jól működő klub és jó csapat az álma, CSAK valószínüleg mi vagyunk a pesztimistábbak, és mi már beláttuk, hogy erre esély sincs és nem is lesz a következő 10-20 évben. Ellenben a stadion megvalósúlhat, ami persze nem változtatna semmin, csak nem maradnánk le róla, és nem lépne el tőlünk a többi csapat ebben is, mint minden másban.

    1. szabó miatt tartunk itt, ahol…lentebb szedte össze A69W , hogy mi megy a Vasasnál….ez nem pénz kérdés ! :/ csak kifogtunk 1 ilyen durván egoista, szakmaiatlan önimádó fax tulajt, aki idejuttatta a még mindig világszerte ismert csapatunkat és ahelyett, hogy épített volna erre az alapértékre, inkább brutálisan amortizálja évről évre! úgy kezel minket, mint a hódítók a bennszülötteket , szór elénk pár hamis gyöngyöt: igazi erősítés helyett lesz sörpad meg csocsó… :D megint rajtunk röhög az nb1

     1. Ez sajnos pontosan így van… A Vasasnál sztem simán meg is lesz a 4-5ezres hazai átlag. Jó persze friss feljutás más feeling stb. , egy idő után majd el-el maradoznak ha nem lesz eredmény, de sztem viszonylag sokan lesznek idén.

   2. Persze, hogy filozofálgatás, de valami megmagyarázhatatlan faszságból csak feljövünk ide és írogatjuk a faszságainkat. Aztán mi történik? Semmi. :)
    Az erkölcsi részt természetesen nem Szabóval kapcsolatban gondoltam, egyedül mi, szurkolók “húzhatnánk ki magunkat”, kijelentve: “A Kispesthez nem tapadnak állami milliárdok”. Ó be szép. Csak kit érdekel? :) Tehát még mindig ezt az egyetlen egy “előnyét” látom a nem kapásnak. A nem kapással sem oldódik meg ám semmi, ezt ne felejtse el az, aki arra hivatkozva ellenzi a stadiont, hogy vannak fontosabb dolgok is.
    Ill. értem én, hogy nem is ellenzésről van itt szó, inkább nem fontosnak tartásról. Ha globálisan nézzük, egy nagy faszság (ok, lopás) az egész stadionépítősdi. Felesleges, sőt, kártékony, stb., stb. De nem tudunk mit csinálni, mindenhol épülnek. Már csak annyi a kérdés, hogy Kispesten IS épüljön, vagy ne. Így már én pl. igenis fontosnak tartom és nem csak azért, mert valamikor a jövőben hozhat előnyt (bár közvetve szerintem azonnal is hoz), hanem mert egyszerűen jár. Pofátlanság lenne megint kihagyni a Kispestet, amikor egy Fardi 40 évenként tök új stadiont kap, legyen épp kommunizmus, vagy kapitalizmus.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.