Meccstéma: “szurkolói… nincsenek”

Fullos a vendég... mármint zászlókkal. (fotó: RW)
Fullos a vendég… mármint zászlókkal. (fotó: RW)

Meccstémának most rövid leszek. A futball általában a szurkolókért van. Klubokat normális esetben a köz alapít, a helyi közösség, lokálpatrióták vagy sportbarátok, vagy a kettő együtt. Maguknak, szenvedélyből, a saját örömükre. Ők termelik ki az első éra játékosait, és mindenkori szurkolóit. Nos, ezek az úgynevezett futballklubok.

Aztán van olyan jelenség, amit nem ért az ember. Vannak fura képződmények. És a fura képződménynek minden nyúlványa, kelléke is fura. Például a szurkolótábora.

A vendégszektor például tegnap is tele volt a Bozsikban.

Zászlókkal.

Több, mint féltucat magyar lobogó (arcátlanság, MCMXXI. fejezet), egy kifakult svéd (igénytelenség, MCMLIII. fejezet), és egy inverz ukrán zászlóra emlékeztető fürdőlepedő (idiotizmus, MCMXLVI. fejezet). Egy vendég “tábor”, ahol magát a zászlókat lehozni kell egy kisbusz.

Mindehhez 1, azaz egy drukker.

Drukker? Kínunkban már azt találgattuk, mi visz rá valakit erre. Fizetett alkalmazott? Közmunkás? Mindegy is.

Tényleg kabaré :)

“Meccstéma: “szurkolói… nincsenek”” bejegyzéshez 45 hozzászólás

 1. A legboldogabb magyar szurkolótábor, 2010 óta szurkolónként kilencmilliárdnyi tao-támogatással…

 2. Azt hiszem tévedsz. A képen egy piros fekete öltözetű kispest
  dukker helyezte ki a zászlókat egyszeri megbízás alapján.??

  1. nem, egy atlétás bácsi állt középen, ő feszítette egyedül pártmegbízásra!

 3. Észrevettétek, milyen szöveget nyomott Puskásné gyászszünetében Maros Józsi? Mindenki gyászolta, Honvéd, Puskás Alapítvány (az eredeti, kispesti, amit még Öcsi bával alapítottak és vezettek), stb., de semmi felcsút. Végre érződik a klub részéről is valami kis feszkó ebben az ügyben. Legfeljebb cserébe nem kapunk új stadiont, bár az aligha ezen múlik :)

 4. Én igazából a labdarugókat nem értem. Mi visz rá arra, hogy örök ciki tárgya legyél. Gondolok itt csak a krémre: Tischler (pisi patrik), Lencse, Fiola, Márkvárt (mákvirág), Pekár, hogy csak a legismertebbeket említsem! Nyilván 8-10 évesen nem ezért mentek le focizni, hogy egy nyiltan “ciki” nevében és mezében szaladgáljanak!

  VérCIKI

  1. A pénzért…sok-sok pénzért. Aztán ha egyszer ott elzárják a pénzcsapot, akkor repülnek tovább a következő zsíros fizetést biztosító klubhoz..kielégítő volt a válasz? :)

  2. a kispesti fizuk többszöröse viszi rá őket, van olyan védő, aki havi 3 millát keres

  3. Mi viszi rá…? A pénz. Amit itt nem kapnának meg. Cikizni meg csak itt cikizik őket…. máshol nem. A magam részéről inkább sajnálom, hogy nem nálunk játszanak. Mindegyiknek helye lenne a kezdőben.

   1. az, hogy Mr. Orbán csapatában játszanak??? amit egy féreg alapított??? az, mindenhol ciki!!!

 5. Kispest, tulbiztosított, mert minden ellenfél szurkolóra, jut egy biztonsági őr.

 6. A vendégszektorban a Patyomkin falú láthatatlan légiója szurkol! :)

 7. Off.: Hát úgy néz ki csak nem jön az a csatár, pedig bíztam benne, hogy ma lesz a napja. :)
  Lenne 2 hete a csapattal a Vasasütésig. :P

  1. Mindenképp piros lap lett volna, de nem tizenegyes, mert a szabálytalanság még a tizenhatos előtt kezdődött

   1. azt tényleg nehéz lett volna pontosan felmérni, hol kezdődött, de a piros minimum és ha nem 11es, akkor is 1 veszélyes szabadrúgás

 8. persze az nem írta a véncerka, hogy ki lesz a csatár, akit ma igazol(t)unk….!?!?

 9. Most majd lehet mondani, hogy ez még csak az átigazolási határidő, nyugi. Szerződés nélküliek még jöhetnek, szóval van még idő bőven. Meg az állampolgárságok is el lesznek intézve. Csak közben lemegy a bajnokság. :)

 10. Más: többször kérdeztem itt is, tudja valaki, pontosan mi a szabály? Összesen 3 légiós léphet pályára egy csapatban egy meccsen, vagy egy időben 3? Néztem mlsz versenykiírást, az se egyértelmű.

  1. Azoknál a csapatoknál,akik nem indulnak a nemzetközi kupákban:7 lehet a teljes keretben,5 nevezhető a mérkőzésre,és 3 lehet egyszerre a pályán!Tehát akár 5 is játszhat egy meccsen,csak pl. légióst kell cserélni légiósra.Természetesen mindez csak “ajánlás”,ha valaki lemond a pénzről,akkor semmilyen korlátozás nincs!:)

   1. Ez valamilyen versenykiírásból van? Forrást meg tudnál jelölni? Kösz!

    1. Nem tudok forrást…Csak igyekszem figyelmesen olvasni a néha sajnos tényleg elég össze-vissza jövő híreket,és egyértelműen ez jött le belőle!

 11. a tuti 9es… úgy tűnik szabó “úr” ismét állta a szavát, megkaptuk a minőségi befejező csatárt… befejeztük a keresését.. :D

  1. Erről ennyit :(
   Nincs itt Cordella, nem is működik az akciós emberkereskedelem :) mondjuk ezt egyáltalán nem bánom!

   Azonban azt tudomásul kellene venni, hogy üveggyöngyökért ilyen szinten senki nem fog ide szerződni!
   Különben lehet, hogy a megoldás itt volt a kezünkben, meg kell nézni Daru Bencét a Zalaegerszegben milyen szinten termeli a gólokat! Nagyon nagy kár volt elkótyavetyélni!

   1. Daru az nb2-ben eddig lejátszott 5 merkőzés alatt 7 azaz HÉT gólt rúgott már eddig!
    Erről ennyit és a “hozzáértő szakemberek” véleményéről is annyit, akik áldásukat adták az eladásához!

    1. Igen, az M4-en pont néztem a Vác-ZTE összefoglalót, ahol rúgott 2 gólt és adott egy gólpaszt. Valóban megérdemelt volna néhány mérkőzéses bizonyítási lehetőséget. Vagy akár Délczeg helyett őt lehetett volna megtartani. :(
     Mondjuk az nb2-be rúgott gólok csalókák, mert tavaly Délczeg is rúgott 11 gólt a ZTE-be, aztán látjuk, hogy most meg mennyire gólerős…

     1. Arra senki sem gondol, hogy
      1. Daru el akart menni,
      2. Délczeget nem akarta a ZTE átigazolni…
      erre senki?

      1. De gondolt…… :)
       1. Miért akart elmenni? Rugdosta az edzőmeccseken a gólokat és nem kapott semmi lehetőséget Kispesten. Miért is nem kapott???
       2. Vajon miért nem akarta leigazolni a ZTE Délczeget? talán mert volt szeme Csanknak és látta, hogy vele már nem mennek semmire sem.

       1. Szvsz. Daru türelmetlen volt, nem kicsit, ilyen szempontból, ha valaki menni akar, azt nem kell tartóztatni. Remélem hallunk még felőle (NB2 nem érdekel, nem szint), és megmutatja, hogy kár volt elengedni,
        Délczeg… kb. azért lehet itt, mert nincsenek megfelelő caatáraink, szerintem, ha valakit hozunk, vagy valamelyik fiatal beindulna, őt dobnánk szinte azonnal. Jelenleg az egyik legnagyobb kerékkötője a támadójátékunknak, védekezésünknek…

        1. Szerintem ez az nb2 már nem az ami volt, a létszámcsökkentés miatt nagyon megerősödött és sokkal nagyobb lesz a színvonal és jobb játékosok szerepelnek a csapatokban.

         Türelmetelenség. Ha azt tapasztalta, hogy sorra igazoltuk le a Cordella által idehozott selejteket és látta edzéseken és felkészülési meccseken, hogy mit (nem) tudnak, akkor szerintem az nem türelmetlenség, hanem reális önértékelés!” Ha ide ez kell, ezek kellenek, akkor nekem itt nem sok babér terem…..” (nem volt még olyan régen amikor ez jellemezte a Honvédot, hogy ez volt a filozófia)

         Délczeg sajnos még kényszermegoldásnak is rossz döntés volt. Sermmi értelme nem volt visszahozni, azt a játékidőt és bizalmat amit kap, inkább Vernesnek, Ihrignek, Erdélyinek kellene megadni, nem járnánk vele rosszabbúl, sőt……

         1. 1. Vernes megkapja, más poszt!
          2. Ihrig… Délczeg szint, hagyjuk inkább, ne eröltessük,
          2. Erdélyi… én rá szavaznék, hogy ki kapjon bizalmat már végre, de Pantovicot is ide vehetnénk.

          Daru lehet, hogy jól értékelte önmagát, de akkor is, a türelem sokat ér, hoszzú távon, lásd Kocsis Ferike… ki tudja hol van most, ha marad, lehet, hogy 5 éven belül már leg. 100 meccsnél tartott volna…

          1. Erdélyi és Pantovics “hanyagolása” nekem is nagy szívfájdalmam!
           Nem ( volt ) könnyű azért fiatal játékosnak lenni Kispesten. Remélem nagyon azért most már más az alapfilozófia! Azonban akkor amikor Daru még itt volt, rugdalhatta Ő a gólokat esélye sem volt még arra sem, hogy kapjon 10 percet az első csapatban, mert már “érdekek” állították össze a csapatot.

           Teljesen megértem, hogy válltott, nem hagytak más lehetőséget a számára. Még a kölcsönadást is bevállalta (Siófok) és ott is bizonyított, de ezek után sem kellett, akkor nem tehetett mást!

           Csak remélni tudom, hogy nem nagyon lesz sok ilyen játékoselherdálás és abban is biztos vagyok, hogy Zalaegerszegen triplán bizonyítani fogja, hogy kár volt lemondani róla. Tipikus fordulat lesz majd, hogy hamarosan látni fogjuk az nb1-ben, de sajnos nem piros-feketében.

    2. A magyar futballélet teli van közepes képességű játékosokkal. A folyamatos átszervezés, leépítés csak tovább csökkenti a játéklehetőséget. A kispadon nem lehet rutint szerezni, viszont ennyi középszerűre nincs is szükség. Ha a héten két mérkőzés van már fosnak, pedig élesben lehet legjobban fejlődni. 20 éves emberek, hogy mondhatnak ilyet, hogy elfáradtak, mit fognak mondani, ha nyugdíjasok lesznek. Akadémia szerintem, nem tudás, hanem létszámorientált.
     Fejre és nem minőségre osztják a pénzt, de lehet hogy nem így van.

     1. …..ezt most Daruval kapcsolatban írtad vagy csak úgy általánosságban?

      1. Úgy amblokk. Sajnos nincsenek igazi magyar tehetségek. Ha van fiatal tehetség, annak is 20. évére elmúlik mint a könnyű nátha. És ez nem csak a honvédra vonatkozik. A légiósaink se tudnak nagyon gyökeret verni. A néhány kivétel csak erősíti a szabályt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.