Meccstéma: kérek egy Danilót!

Itt még örültünk (babar-1909foto.hu)
Itt még örültünk (babar-1909foto.hu)

OK, ez csak vicc, magam is azon drukkerek táborát gyarapítom, akik szerint iszonyat kifutott féléve volt a 2011-es ősz a kopter brazilnak, de a lényegi mondanivaló itt most a tizi-végrehajtási hatékonyság. Dániel Ló nem szarozott, nem gondolkozott (valszeg ez volt a kulcs, nem volt egy észjátékos), ellenben ösztönből bebaszkodta a büntetőket. És a 0:0-ás, 1:1-es meccsek sorát nyertük így 1-1 góllal, és lettünk majdnem dobogósok azon az őszön.

Idén szintén van egy “szinte-bármi-benne-van” keretünk (kissé túlzok, de alapvetően nem mondok hülyeséget), igaz, ha nem élünk ezekkel a lehetőségekkel, akkor ami benne van, az benne is marad a keretben.

Azaz, pesszibb megközelítéssel: pont azért nem olyan jó az idei keret, mert ezek a momentumok mutatják, hogy nincs a pont rajta az “i”-n, nincs olyan játékos aki ezt felvállalja, beveri. Daniló távoztával emlékezhetünk a 2012-es tavaszra, hasonló lett a helyzet (Gege, Vécse, Csámika is hagyott ki büntetőt), nem is lett meg a bronzérem, bármennyire is vártuk.

Ez egyszerűen nem megy így, ez a lényeg. Most már 6 pontunk bánja a generózus hozzáállást a tizenegyesekhez. Gyula múlt heti bénázása, most Riki ijedt meg (?) a mackógatyás ördögtől, a csapat pedig áll egy helyben, mint az egyenlítői guineai srác a sidney-i olimpián a sávelválasztó bólyáknak sodródva a medencében.

Múlt héten én vele rúgattam volna - most láttuk, ez sem az év ötlete (babar-1909foto.hu)
Múlt héten én vele rúgattam volna – most láttuk, ez sem az év ötlete (babar-1909foto.hu)

Rossi büszkén vallja, hogy őt kell betámadni a döntésekért, hisz ő jelöl ki rúgót, így akkor most tőle kérdezem: ki a következő ötlete? Csak két halovány javaslat (szurker vagyok, nem szakember, tudom, papír nélkül ne pofázzak): Endi és a Régimódi úr, Kamber Gyuri. Mindkettő a vagányabb típus, az egyik ráadásul jó értelemben vett agyfaszos szerb, bennük bíznék én most. Persze… persze tegyük hozzá, múlt héten én Ricsmonddal rúgattam volna, aztán most láttuk.

Nem könnyű. De ezt gyorsan meg kéne oldani, Mister…

“Meccstéma: kérek egy Danilót!” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Egyszerűen hihetetlen, hogy nem tudunk egy büntetőt értékesíteni. Emlékszem még, amikor Martinez és Lanzafame majd összeverekedtek, hogy ki lője…..most meg úgy kell odatuszkolnunk valakit. Egy valamire való csatártól minimum elvárás lenne, hogy beverjen egy büntit. Egyébként én Kamberre szavazok, de Vaszkét is szívesen megnézném.

  2. Kamber, Hidi vagy Prosser sztem ;)
    csak valaki bassza már be… :) pontot, pontokat veszítünk egyébként (by Supi)

  3. nálam is egyértelmű, hogy Kamber. a csávó akkorát dolgozik, és szerintem lenne még erő benne 11 méterről is.
    Vernes meg – és tényleg a kihagyott 11-estől függetlenül – hagyja inkább ezt a futballosdit. vagy ennyire szar pozícióban játszatják folyamatosan?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.