Ejj de szíp időnk van, igazi őszi ikszes ázás…

Elmegyek a pé’be, ezzel a pesszi felütéssel? Hát, lehet. De egyszerűen nehéz most tolnom a lelkes frázisokat. Lassan egy napja esik folyamatosan, lassan három meccse (dehogy lassan, hanem pontosan három meccse) nem lőttünk gólt, jönnek a Diók, nem tudom, nem vagyok határozottan derűlátó.

Mondjuk, annyira borús se, mint az idő. Egyszerűen ma nem érzem a fonalat. Akármi lehet. De egyelőre jobban izgat a srácokkal a tervezett tarokkparti a Gurigában, mint maga a meccs. Meghülyültem? Ki tudja.

Nem szép kilátások
Nem szép kilátások (via idokep.hu)

Mindenesetre az eső az zuhog továbbra is, és az esőszag, amit amúgy imádok, most annyira nem boldogít, ahogy szűrődik be a nyitott ablakon. Meccsnap van, az pedig mindig kivétel. Ma nem örülök az esőnek, kinek van kedve szétázni? Na majd évek múlva, biztathatjuk magunkat, a héten megint feldobott látványtervekre pillantva, ott nem lesz többet ázás, ehh, hát nem, ha egyáltalán lesz új stadion, én még mindig “hiszem ha látom” állapotban leledzem, de ezt már annyiszor megrágtuk, hogy nem írom le többször, illetve azt mégis, hogy a steril képeit nézve a skicceknek, nekem már most hiányzik a bejárható, otthonos Bozsik, szemben ezzel a fogyasztókra tervezett konzumstadionnal, na mindegy. Minden érv és ellenérv ismert, csak nagy nosztalgikus vagyok, ne szóljatok meg.

Szép, csak steril. Persze azért kéne :) (nso.hu)
Szép, csak steril. Persze azért kéne :) (nso.hu)

Szóval Diósgyőr. Ellenük egyszerűen nem tudok tendenciákat állítani az emlékfoszlányaimból. Volt már dicső győzelem, volt váratlan vereség, volt izzadtságszagú remi, volt itt minden. Alapból azért úgy sejtem, jobb a hazai mérlegünk ellenük, ők se szeretnek szerintem idejárni, pont ahogy mi sem a Vasgyárba. Ez akár jó ómen is lehet.

Ahogy az is, hogy a hármasra duzzadt győzelemmentes szériánk Rossi alatt jellemzően nem szokott tovább tartani, már ha épp  a 2012 őszi, 2013 tavaszi vagy 2013 őszi formájában van a tar mágus. Ha a 2014 tavasziban, akkor el sem érdemes indulnunk a mai meccsre.

Sok hírt nem hallottam a gárdáról a héten, Kemi már két hete is azt mondta az őt interjúvolgató Faternak, hogy a Hali ellen már véd, hát nem védett, mondjuk Hori se volt vészes, akár kísérletezhetnénk vele is tovább. Riki gyerek úgy érzem ezúttal kimarad, múltkor se mezőnyben, sem a büntetőnél nem sikerült élnie a 8 forduló után megérkezett bizalommal, így gyanítom, a Holender-Prosser duó térhet vissza Gyula úr mellé, ha és amennyiben nem sérültek. Gazdagot a fiatalokkal csínján kísérletező Rossi tippem szerint megint kispadon kezdeti, így a bebiflázott Hidi-Nagy Gergő-Kamber Gyuri sor lehet középen a megoldás, a légióskvótát nyögő, és fizikailag önmagát kereső Vaszke ismét czukor melegítőgatyájában kezdhet – a padon. Ignja jó volt Szombathelyen, így sejtésem szerint Lovresz újfent csere, KisBobál mellett a cacaki boss lehet középen a megoldás. Endi, Boti meg ugye alap. (Remélem nem írok hülyeséget és ők se eltiltottak). Botinak innen is gratula az új behívóhoz!

Közben zajlik az élet. Épp írom a beharangot, amikor telefon érkezik, és egy frissen Kispestre költözött kedves ismerős csörög, hogy ő bizony megnézne egy Honvédmeccset. Tiszteltetem a remek szombat esti kulturális program-választását! Szégyenszemre neki kell elgondolkoztatnia, hogy mégis jó program lesz a mai rommá ázás? RW, RW, szedd össze magad.

Utolsó csepp a pohárban, meghallgatom a Vaszke interjút a honlapon, az arc nem kicsit optimisztik, második hely a cél a Fagyi mögött, ok, vettem, nem sírok tovább, inkább befejezem a szolid szombati házimunkát, aztán Guriga és tarokk, meg kell adni a nap hangulatát, ez van, valahogy így.

Ma pár óra erejéig régimódi urak leszünk mi is
Ma pár óra erejéig régimódi urak leszünk mi is

Este találkozunk.

“Ejj de szíp időnk van, igazi őszi ikszes ázás…” bejegyzéshez 27 hozzászólás

   1. szuper, akkor két gyors kérdés (mert többek között ezen folyik lassan tíz éve a vita a társaságban): adtok-e invitet pagáttal, illetve skartolás után is engeditek-e bedobni? amúgy ma 3:0 lesz ide, nincs miért izgulni..

    1. bedobni szerintem csak skartolás előtt szabad. hiszen a skartolással van esélyed (új) tarokkokra (több eset is fennállhat, csak XXI és pagat ill 7 színes lap, csak XXI vagy pagat ill 8 színes lap, 9 színes lap), de ha mégsem kapsz a licit után tarokkot, az a te hibád mivel nem dobtad be skart előtt, tehát így jártál, játszanod kell. :)

     az invites kérdést meg nem egészen értem, honőrt nem lehet hívni. fejtsd ki kérlek bővebben.

     1. igen, de mi éppen azért veszünk fel néha lapot (lehetőleg színt) a skartból, hogy tarokkot letéve tudjuk bedobni a lapot (pl. két színt húzol fel a skartból, és leteszel helyette két tarokkot, így mondjuk marad egy huszonegyesed vagy egy pagátod, és máris nincs parti). az invitnél úgy értettem, hogy húszas, tizenkilences vagy tizennyolcas invitet mi csak nagy honőrrel adunk (azaz ugrunk a licitben, ezzel jelezzük, hogy nálunk van az említett három lap közül valamelyik), de vannak, akik azt gondolják, hogy pagáttal is lehet. Fogadni bármelyik honőrrel szoktuk az invitet, de adni csak nagy honőrrel.

      1. áh, már így tiszta. :) mentségemre szóljon hogy 6 éve játszottam, a többiek meg most fogják megtanulni, szóval először ül majd asztalhoz tarokkozni ez a társaság.

       a válasz a kérdésedre pedig hogy szerintem pagáttal is lehet licitálni, invitálni. legalábbis az előző társasággal így játszottunk.

       1. oké, köszi. :) tarokknál nincs jobb kártyajáték, szóval űzzétek minél többször, amúgy pedig CS.A.K.! :)

         1. Egyetértek, biztos az én szegénységi bizonyítványom, de erről a tarokkról még nem is hallottam. Az ulti a legjobb játék magyar kártyával. :)

          Amúgy 2:0-ra nyerünk. Gyula, Ignja fejes :)

        1. Sziasztok! Mi pagátra nem adunk invitet és skartolás után is be lehet dobni. Csak a Tarokk! :)

 1. Kozben Balo mar a keretben sincs a vesztesre allo Leccenel…

  1. javitom magam: cserekent beszallt a 78. percben,olyannyira hogy a hosszabbitasban 1-1-re mentettek vele a meccset emberhatranyban

   1. meg tovabb javitom magam: maga Balo egyenlitett a 91. percben!

    1. Alakul ez ;-) Nézd meg még egyszer, hátha végül rúgott még kettôt a hosszabbításban ;-)))

 2. Egyertelműen alacsony súlypontú gyors játékosok kellenek a szélre Holender, Prosser, Gyula centernek. Dél, Vernes pihengessen…

 3. Kezdünk beállni a tavalyi ikszes üzemmódra……nem lesz ez így jó.

 4. Gratulálok a Csapatnak! Most legalább mi mellénk át Fortuna, az utolsó pillanatokba ikszre hozott újpest és debrecen elleni meccsek kárpótlásaként. :)

 5. Végre már, gyôztünk és most nem mi bosszankodunk! DOBOGÓ!!!

 6. Grat a csapatnak! Vernesnek külön a góljához, ha már kapott hideget-meleget mostanában…, akkor ez is jár, bár nemtom hogy tolta…

  1. a meccs legjobbja volt Ricsi. minden labdáért csúszott mászott és jól is játszott. Le a kalappal ezt kell folytatnia

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.