45 perc után nem hittem, hogy ez lesz a cím, de tény: a győzelem sem lett volna érdemtelen

Fotósaink szabin, így nso.hu-ról érkezik a címkép.
Fotósaink szabin, így nso.hu-ról érkezik a címkép

Az évad egyik legócskább első félidejét a szezon egyik legjobb második félidejével próbáltuk feledtetni az MTK Fáy utcai albérletében – sajnos kevés sikerrel. Pedig a második 45 perc alapján tényleg megérdemeltük volna minimum az ikszet – ha nem a három pontot.

Az első félidőben mondjuk nem hittem volna, hogy ezzel az összegzéssel zárom (pontosabban: ütöm fel) majd a beszámolót: annyira mocskos-gyenge első játékrészt toltunk le, lanyha iramban, szokásos elképzelés nélküli módon, mindenre esélytelen játékkal, hogy legszívesebben napalmot dobattam volna a csapatra. Pedig a hangulati kulisszák adottak lettek volna egy kellemes szombat koraestéhez – a hosszú hétvége közepén, még nem téli, ámde azért hűvős öszi időben kellemeskedtünk a Fáy utca felé, a meccs előtt jó órával befutva hogy ne kellejen sorba állni, mert azt nem szeretek. Hát, nem kellett. Így viszont lett bőven idő krúzingolni a környéken, és tesómmal megnéztük a 2010-2012 közti hétfő esti focijaink állandó színhelyét, a Vasas center mögötti műfüveseket, a Mészöly Kálmán aréna, meg Mathesz pálya meg Ihász pálya névre hallgató egységeket, mögöttünk egy lakópark sarokháza, amellett az egykori ferencvárosi Dzsumbujra emlékeztető lakótömbök, én meg elveszek az emlékekben, hogy milyen volt a szülinapi jorky-s bordatörésem utáni hétfőn focizni itt, betekerve magam fáslival, ami lefeslett a mellkasomról futás közben, mint egy elbaszott múmiáról, akit megnyomott a Nap meg a 45 fok a ghizai piramisok tövében, vagy az ostoba ordítozós 100 kilós gyúrós arcra, akivel ütköztem a pehely testemmel, ő meg összeesett és közölte hogy csontsérült. Jók voltak a régi focik. Szóval hátam mögött házsorok, előttünk a műfüvesek, a kispályák és az egy nagy, utóbbin edzés, “Te az nem a Szabó Tibi?” kérdi Öccs és persze dehogynem, a kis kopter exirányítónk melegít, mellette Dubecz Jani, csak az emblematikus hajráf nincs már sehol (hiába, rövidebb a séró is, nem kell a ráf). Mit keresnek ezek itt, nem-is-Honvéd-melegítőben? “Szabó Tibi is jobban tenné, ha mindenféle szerb tucatjátékosok ide beajánlása meg öregfiús meccsbohóckodás helyett levetkőzne és beállna irányítani” – mondom fanyarul, és annyira elégedett vagyok a bonmot-val, annyira a “hely öregjének” érzem magam, hogy fél óra múlva ezt Gyuri és Ábel kollegáknak is elsütöm a lelátón. Őszi fáradtság, ez van.

Szóval a többiek már a lelátón, szépen megy le a nap, az ég kerozinnyomokkal telikaristolva, mint egy helybenhagyott salgótarjáni síküveglap a 99-es viszonylaton éjszaka, velünk szemben szolid MTK-kórus, mi meg gyűlünk, de csak szolidan, lehetünk 4-500-an, hol van már a Fradi és UTE elleni tömeg, “Ebből látszik, milyen törékeny a táborlétszám, két vereség és felére esik vissza a jelenlét“-csóvál fejet az Öccs, Ábel viszont kontráz, mert szerinte sok az új arc, Gyuri meg én nem rekontrázunk. Majd a tarokkpartin, a Paks elleni előtt.

Hangulatok tehát vannak, de sajnos csak a meccskezdésig, utána jön a “Fantáziátlan Honvéd” c. esztrádműsorunk, tényleg semmi ihlet, semmi kraft, a Gyula helyén (de nem posztján) kezdő Vaszke még mindig csak keresi magát, Holi és Proszi nem életük meccsét futják sajnos, szürkék vagyunk. Aztán fél óra után kábé szabadrúgás az MTK-nak, “Saca fejel, 1:0 nekik” morog tesóm, és Saca fejel, 1:0 nekik. Yeah. 10 percen belül Sándor dupláz, csodás emeléssel (sajnos ezért megérte kijönni, komolyan) oboáztatja a bizonytalanul mozduló Szabit, de inkább nem cinkelem a portást, mert Hanta múltkori tesztjéből is kijött, hogy én is állandóan szidom szerencsétlent, aztán 10 bekapott gólból ha kettő szárad a lelkén átlagban (bár a régi BravúrSzabihoz képest az is sok, de érted, Szabi, nem ellened, miattad…). Sacát élteti az MTK-tábor, a mieink anyázzák, továbbra sem értem, ez miért kell, az én szememben a kis vörös bika még mindig a mi kutyánk kölyke, olyan mint a Mátyus, őt se utáltam soha, ráadásul Saca a Fradiba azért nem ment el. Mindegy, erről ennyit, félidő.

Itt viccesen még a hazamenetelen is elgondolkodtunk a srácokkal (persze NOOOOOT), hogy aztán kapjunk egy olyan 20, majd 10 percet a második etapban, hogy vastapsba fájduljon bele a kéz. A Tábor is megposszantott egy rendes hangerejű szurkolást, az biztos, de a srácokra se lehetett panasz, az enervált első félidőre rátettek egy hajtás-lapáttal, és szerencsére nem csak hajtást-rakkolást, mert az általában sose hiányzik, hanem helyzeteket is, Proszi kapufa, Vaszke kapufa, Holender lövés, Vernes lövés, Kambergyuri bomba, de mindent blokkol az MTK-védelem, vagy az ellenünk lassan mindig kantajózsis ihletettséggel védő Hegedűs. Aztán egy szép Vaszke lövés, gól, nem, bakker ezt is védi a kapus, de Gyuri bán előtt már kapitulál, 2:1 oda, Gyuri úr izzítja a csapatot és minket is, hogy nyomjuk ami a csövön kifér, nyomjuk, mi is, nyomják a srácok is odalenn, 10 perc befáradás, majd újból felbőgnek a motorok…

…és aztán a flúgos futam zárás után, amikor már Szabi is elöl kambodzsázik az ellenfél 16-osánál, akkor vége, Vad II lefújja.

Vereség, de a második félidő miatt nincs rossz szájíz bennem most se, persze lehet, csak azért mert az agyam tele mással, kurva sok meló van most meg a közeljövőben, a fejem pedig kavarog, tele mindennel, fura, most nem vagyok mérges az eredmény miatt, meg is tapsolom a srácokat (mondjuk ezt mindig megteszem, nem értem, miért írom külön), és irány haza, át a Hungária körúti estén, a Vidámpark hullámvasút-dómja mellett, majd a brokkoli fémsas előtt balra el, vár Kispest, a beszámolóírás, aztán laptop bekapcsolva marad, még egy adag meló jöhet ma este is, a mókuskerékből jó volt kicsit kiszakadni, még ha vereség is a vége, taktikai mélyelemzés, csatárjáték-hiátusok és középpálya defektusok miatti siránkozás esetleg Hantától, ha lesz rá érkezése a mesternek, én most még meccsarcot és meccstémát sem ígérek tutira, mert tényleg kaotik napjaim vannak, srácok, úgyhogy egyelőre további jó hétvégét mindenkinek, ami még hátravan belőle… Minden más majd máskor és/vagy mástól.

Update: szegény Misternél megint elgurult a napi magnézium-tabletta, vagy a fordító nem állt a helyzet magaslatán, de újabb epic nyilatkozattal büntet a tar mágus.

“45 perc után nem hittem, hogy ez lesz a cím, de tény: a győzelem sem lett volna érdemtelen” bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Rossi nyilatkozta remélem csak afféle nyomásgyakorlás az öregnek, hogy ideje játékosokat venni előre.Amennyiben azt mondta valóban….

 2. Szerintem sajnos ez megint a meghátrálásra utalt anno egy rossz sorozat után lemondott most megint rossz sorozat van de nagyon remélem nem mond le.

 3. nem keresgélni kéne évek óta középcsatárt, hanem meg kellett volna becsülni

   1. Meg Bonazzolit se felejtsük, ha még Ő is itt lenne nem lenne semmi gondunk….. :)

   2. Basszus, én még a Celic elleni második félidő után elhittem, hogy mekkora király. Annyira belelkesedtem, hogy észre sem vettem, mekkora kamut nézek.., ;-)

 4. Teljesen egyetértek a poszttal, Sanyistul, első-második félidőstül.
  Én eleve úgy mentem ki a meccsre, hogy Youla nélkül nulla támadójátékkal, simán égünk. Ennek ellenére – mivel nekem bejön a Fáy utca vendégszektora (rendszerint jó szurkolás, Vasas verés) – a nosztalgia kedvéért kimentem. Az első félidő sajna teljesen visszaadta a várakozásaimat. Impotens támadójáték, szép Sanyi gólok.. Valóban az olyan megoldásokért érdemes meccsre járni, mint a második gólja..
  Meggyőződésem, hogy Sanyinknak jobban fájna az árulózásnál, ha néha egy-egy Saanyi-Saanyit kapna..

  Ami miatt viszont billentyűzetet ragadtam az a második félidő. A csapat bizonyította, hogy Youla nélkül is van támadójátékunk. Erdélyi ha csak Délczeg őszi perceit megkapta volna, akkor még ennél is hatékonyabb tudott volna lenni. Ha a második félidő elején fordítottunk volna, az MTK egy szót sem szólhatott volna..
  A sok volna helyett viszont le kell írni, hogy tegnap egy Sanyival és egy Hegedűssel jobb volt az MTK, sok nagy védése volt a kapusnak és a kapufáknál is szerencséje volt.
  Rossi vérbeli olaszként megéli a vereséget, remélem hétfőre, kettőt aludva a meccsre lehiggad. Felé csak azt kérdezném, hogy mi volt az elképzelés az első félidőben??
  Azért jó lenne tudni, hogy Hemi egy zsugori fasz vagy tudatosan húzta be a kéziféket. Lenne még egy Youla-nk, simán a dobogón lennénk! Annyi plusz azért neki is jár, hogy Vaszke egyre biztatóbb, egy jó alapozással tavasszal húzóember lehet!

  1. Ez már nekem is régóta gyanús. El tudok képzelni egy olyan koreót is hogy kerek perec kimondja a vezetés hogy vannak támogatott csapatok és vannak megtűrtek. A megtűrtek ha nem az elvárás szerint teljesítenek akkor nincs köldökzsinórként szolgáló taos meg szerencsejátékos pénz és mehetnek a darálóba. Az a bajnokság ahol van egy extra kimagasló csapat (pár éve még milliárdos adósságot görgető) ott szinte mindig vannak gyanús dolgok. A tegnapi diós meccset is nézve…..rendben van hogy a kiállítás jogos volt, de fordított helyzetben biztos vagyok benne hogy csak sárga lett volna.
   Az egyértelmű hogy a bírói kar nyakig benne van az eredmény formálásban, de nagy valószínűséggel a tulajdonosok is meg vannak félemlítve.

   1. Szerintem túlszinezitek ezt a dolgot. A bírók ide is, oda is fújnak baromságokat. Ellenünk valóban több a rossz döntés szezonok óta, de amikor nekünk fújnak be valamit, azon könnyen átlépünk. A Fradi nem az ítéletek, de még nem is a légiós szabály miatt vezet kilométerekkel, hanem a keret és a feltételek miatt – persze ez tényleg államilag, a mi pénzünkből alakult így. Hemi smucig, de már megint csak a csatárról beszélünk, miközben az idén végre ésszel igazoltunk. Elengedtünk jópár senkiházi próbázót, akik korábban messiásként szerződést kaptak volna. Kamber nagy igazolás volt, Lovric is rendben van, Vaszke pedig minimum ígéretes. És valóban, ha kevésbé sz.rrágó Hemi, simán dobogón lennénk. Bocs, sokaknak biztosan nem tetszik, amit írok, de én igyekszem mindig kicsit kívülről is figyelni a dolgokat.

 5. Már nem ez az első olyan meccsünk, ahol az első félidő egy kiritkán aluli, hátrányba kerülünk, a második félidőben meg felébred a csapat és egy olyat játszik, hogy mindenki pillázik.
  Nem lehetne, hogy mondjuk a Csapat már a meccs előtt megkapja azt a fejmosást, amivel rendszerint felpörgeti a második félidőt?
  Vagy nem lehetne, hogy inkább legyen 3 totál pocsék és 3 végighajtott (és megnyert) mérkőzésünk, ahelyett, hogy van 6 olyan mérkőzésünk, ahol egy félidőt kegyetlenül megnyomunk, egyet pedig végigalszunk. :(

  Ami meg a csatárt illeti, a Csapat a szerencsejáték pénzből már szerintem már legalább 100 misi összefocizott. El nemhiszem, hogy ebből nem lehetett volna Martinez, Bogdanovic szintű támadót találni a nemzetközi piacon. Azon se csodálkoznék, ha még 1-2 vereség és Rossi újra felállna :(

  1. Rossi habzo szájjal uvoltozese a jatekosokat is stresszeli, teljesen értelmetlen, céltalan dolog…

  2. Szerintem nincs baj az üvöltésével. Nem egy olyan második félidőre jöttek ki, ahol szinte megtáltosodott a Csapat. Ha ehhez kiabálás kell, kiabáljon. Hozzáteszem attól még, hogy üvölt nem hiszem, hogy rosszabb edző lenne. Pintér 2 bajnoki címet is összehozott ezzel a stílussal, Alex Ferguson is hatékonyan képviselte ezt a stílust a Manchesterbe.
   Engem inkább az zavar, hogy 90 perc alatt mekkora különbségeket tud mutatni a Csapat a játéka.

   1. Az, hogy végigüvölti a meccset, az a habitusának köszönhető. Együtt él a meccsel.
    Viszont, hogy az öltözőbe történik valami (fejmosás, vagy bármi más) az tuti, mert már számtalan meccsen láttam, hogy egy siralmas első félidőt követően szinte felszántják a pályát.
    Az eredeti mondanivalóm csak annyi volt, hogy tök mindegy mit csinál a szünetben, amivel felrázza a srácokat, azt a valamit már meccs előtt el kéne mondania, vagy csinálnia. :)

 6. Mi a helyzet Ignjatovic-al,csak égetik a padon,vagy nem ennyire megy neki,hogy még Lovric is jobb ? Hogy akarják így eladni ?? Hidi is formán kívül van ?

  1. Ignjával szerintem más a baj………érdekes hibákat vétett az utóbbi időben

 7. Nincs egyéniség, csak szürke, vagy ép szürkükö. Nincs aki fazont adjon a csapatnak. És a vesszőparipám nem vaktában, hanem felnézni, tíz méterröl nem bombagól kell lőni, ami általában mellé, fölé száll, hanem a sarokba gurítani. Qrva nagy az a kapu 10 méterröl. De mindenki baroni nagy gólt akar lőni. És hát az önzőség a csapatjátékokban nem nyerő.

 8. A két kapus közötti különbség döntött. Igaz a góloknál a védekezés is rossz volt. !

 9. Röhejes Rossi nyavajgása, a szerencse hiányának emlegetése. A jó csapatok helyzetek nélkül is hozzák a meccseiket, a gyengéknek meg kimaradnak a ziccerei és veszítenek. Ennyi. Legfeljebb be lehet nevezni a “legszimpatikusabb vesztes” versenybe. :)
  Nem történik más mostanában, csak a (valós) helyünkre kerülünk…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.