Valaki elmagyarázná nekem, most akkor pontosan hogy is van ez?

Akkor még egyszer az MTK költözéseiről. Remélem már tényleg utoljára.

Március 9-én, szerdán az MTK lesz az ellenfelünk az OTP Bank Liga 24. fordulójában. A találkozó helyszíne eredetileg az Illovszky Stadion, de könnyen lehet, hogy a két együttes Dunaújvárosban lép pályára a bajnoki pontokért. A Bp. Honvéd beleegyezett a helyszínmódosításba, amire még a szövetségnek is áldását kell adnia. – via honvedfc.hu

versus

Nem lesz könnyű meccs, hiszen ismét a Vasas pályáján játszunk. Szerintem a debrecenieknek sem lesz jó, hogy azon a talajon kell pályára lépniük, amelyet nemrégiben kritizáltak. Egyszer már megtapasztalták a tavasszal, hogy milyen az a pálya, nem tudom, nekik miért jó, hogy megint azon akarnak játszani, de ők tudják. Biztosan nem lesz színvonalas mérkőzés, mert szinte lehetetlen azon a talajon normálisan futballozni. Meg kell küzdenünk az ellenféllel, a labdával, hogy egyáltalán át tudjuk venni. Érdekes összecsapás lesz, de ezzel meg kell birkózni. – via Torghelle @ rangado.hu

Tehát akkor mégis lett volna lehetősége a Honvédnak, hogy Pesten tartsa a szerdai, végül Dunaújvárosba vitt meccset? Ez egyre bonyolultabb nekem.

A Fáy utca és az MTK terheltsége az elmúlt három hétben //

 • 2016.02.20., szombat // Vasas-Haladás 1-0
 • 2016.02.27., szombat // MTK-Békéscsaba 0-0
 • 2016.03.05., szombat // MTK-Újpest 1-1
 • 2016.03.08., kedd // Vasas-DVSC 0-0
 • 2016.03.09., szerda // MTK-Honvéd 1-0 @ Dunaújváros
 • 2016.03.12., szombat // MTK-Haladás 3-1 @ Dunaújváros
 • 2016.03.19., szombat // Vasas-FTC
 • 2016.03.20., vasárnap // MTK-Debrecen

Érdekes, hogy pont az előző kettőt kellett levinni Újvárosba, miközben mindössze egyetlen meccsel kapott a talaj nagyobb terhelést, mint most hétvégén fog.

Vajon a 11 napos pihentetés után alkalmas lesz arra, hogy 19 és fél órával a Vasas-Fradi után újra játékra fogható legyen?

Vajon az MTK a Lokinál is bepróbálkozott, ahogy Torghelle szavaiból kiderül, de azok nemet mondtak a költözési felvetésre? Ha igen, akkor vajon miért?

Most hol van az MTK Baráti Kör, az MTK Brüll Alfréd Egyesület és az MTK Blue Brothers, hogy felállva tapsikoljon, támogatásáról biztosítsa a klubot és egyetértsen azzal, hogy a csapat érdekében, Dunaújvárosban fogadják a Budapest Honvéd és a Szombathelyi Haladás együttesét?

Most akkor vannak szabályok, amik mentén szervezzük a bajnokságot, vagy nincsenek? Most hol van a Fair Play?

Megannyi kérdés, de persze csak költői, mert mindannyian tudjuk a választ.

“Valaki elmagyarázná nekem, most akkor pontosan hogy is van ez?” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Mondjuk az is megérné egy misét, hogy miért lett büdös az albérlet a Bozsikban az MTK nak? Gond volt a talajjal? A Fáy utcába szívesebben mennek a nyugdíjasok? Vagy csak szimpla spekuláció hogy a Honvednak meg erkölcsi alapja sem legyen a felépülő csili – vili stadionjukban játszani? (Amikor méghozták ezt a döntést még szó sem volt arról, hogy a Vasas pályát is felújítják!)
  Undorító dolog ez nagyon!

 2. Nyilván maradt volna a meccsünk a Fáyban, ha nem egyeztünk volna bele a helyszínváltozásba. Közös kéréssel más az elbírálása. Szerintem rosszul értelmezett sportszerűség volt belemenni egy ilyen, szurkolót szembeköpő Deutsch-tetűségbe, inkább az lehet az oka, hogy Heming (i-vel a végén olyan szeretetteljes becézésnek tűnhet, amit kerülnék, csak rövidítés a célom) a kékeknél alar játszani a Bozsik építése idején. Ha lesz. Vagy odaköltözünk, ha nem lesz új stadion?

 3. Szerintem ezen ne köszörüljük a nyelvünket. Létezik egy jó megoldás, mindenkit, mindenhol, mindehogy el kell tángálni. És akkor dumálhatnak a seggfejek. Egy ilyen tökös csapat, mint a miénk tökmindegy kéne, hogy a dagonyai libakergetőn, vagy a felcsúti marharépa-földön ontja a gólokat…. :D

  1. És – szerintem – ez a rossz szemlélet, amit valami fura okból képesek sokan elhinni.
   A sporteredmények nem önmagukért léteznek, úgy nem is létezhetnek, hanem egy olyan térben mozognak mozognak, amit az aktorok (sportolók, klubok), a környezet (a játék szabályai, történelme, szabályozói, kulturális összetevői), valamint a befogadók (nézők, statisztikusok, stb) együttesen alkotnak.
   Persze, el lehet lenni nézők, kultúra és szabályok nélkül, csak épp minek? Minél többször engedünk el egy-egy összetevőt, annál jobban erodáljuk magának a futballnak az intézményét, veszíti el a társadalmi bázisát, sőt, társadalmi megítélését. Onnan pedig, ahová ilyenkor kerül, nagyon, de nagyon nehéz visszajönni.
   (nyugi, értem a mosolygó arcot a kommented végén)

   1. Látom érted, hogy szarkasztikus megjegyzés volt. De mindenkinek eszébe jut, hogy fiatal korában szinte lehetetlen körülmények között kezdett komolyabban focizni és nem derogált a legxarabb pályákon sem bedobni magát a csapat érdekében.

    Máig őrzöm a hajdani Bogyó utcai, salakos pályán elért, stílustechnikai szempontból tökéletesnek mondható becsúszó szerelésem nyomát. De a lelkünket semmi sem törte meg, csapat voltunk fiatalokból az albertfalvai illetőségű Lódenposztógyár Blasz III-as csapatában. Még akkor is lábraálltunk, amikor az Autójavító irdatlanul kőkemény balhétvédje – akit könnyebb volt átugrani, mint megkerülni – mindenkit elkaszált, csak úgy zörögtek a csontok.

    Vagy hogy a profi profilba helyezzük a szemléletet, emlékszem, amikor a hajdani BEAC pályán ( Skála, Allé) méltatlan körülmények között játszott edzőmérkőzést a válogatott és mi tapsoltunk és ordítottunk torkaszakadtából, amikor Lajos bácsi, a nemzet bombázója, egy taknyolás után, mérgében fépályáról megtűzte úgy, hogy az ellenfél kapusa Budafoklig szaladt ijedtében.

    Értem én, hogy mit mondasz, értem én. Csak mindig Papp Laci obligát tanácsa jut eszembe, amit egy tanítvénya mesélt: odamész fiam és bebaszol neki egy nagyot, erre mindig emlékezni fog, ha a nevedet hallja.

    Sajnos, a cikkedben felsorolt dolgok mind méltatlanok mindenki számára, legfőképpen az igazságosság szenved csorbát, de a mai helyzetben, amikor ……..

    Hát ez van.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.