Legalább nem Dunaújvárosban rendezik (bár még csak reggel 9 van, simán lehet, hogy addig módosul)

micimacko_06

 • kezdés // 15:45 @ Megyeri út. A meccset az M4 közvetíti (vajon melyik csapatot hitték Fradinak a kettőből?)
 • történelem // a 200. vagy 201. meccsünket játsszuk egymás ellen. A különbség egy 1915-ös hadibajnoki, amit az Újpest belevesz a statisztikába, viszont mi (és a nela) nem, mert az nem volt teljes bajnokság. A Kispestet 1916-tól tekintjük élvonalbelinek.
  • A 199-ből 100 alkalommal nyert az Újpest, 45 döntetlen mellett mi 54-szer örülhettünk. A góldifi 447-281 oda, szóval nem most fogunk egyenlíteni.
  • Érdekesség, hogy szeptemberben lesz 100 éve az első tétmeccsünknek, és ha marad a Vasas, akkor a Fradi és az MTK ellen négyszer is centenáriumot ülhetünk. A ma is NB I-es klubok közül az Újpesttel játszottunk a legrégebben bajnokit!

Amit várunk

Bobál eltiltott, tehát ha tartani akarjuk (tartani akarjuk) az U20-as kvótát, akkor Gazdag Dani fog kezdeni a középpályán. Mivel Rossi nem az a típus, aki feladja az ötvédős rendszert, ha végre működni látszik, így egy

Botka, Lovric, Kamber, Baráth, Szilágyi

sort tippelünk hátulra, eléjük pedig

Nagy Gerit, Gazdagot és Hidit,

vagyis a formállogika szerint Vaszkét dobja inkább, mint a mostanság vállalható formába lendült Hidit. De megjegyzem, azon se lepődnék meg túlzottan, ha Vaszke is maradna, ebben az esetben valamiféle árnyékéket játszana, és akkor Gyula kerülne a padra, mert aki ma ki meri hagyni Eppelt a Kispestből: az újpesti.

Horváth – Botka, Lovric, Kamber, Baráth, Szilágyi – Nagy Geri, Hidi, Gazdag – Vaszke – Eppel

Valamiért ezt érzem erősebbnek, mint a Gyulás verziót. Talán mert kevesebb kockázatot látok benne, és ismerjük már Marcót annyira, hogy ha a lehetséges szcenáriók között van egy kockázatkerülőbb, akkor azt fogja választani.

De persze így se gondoljuk azt, hogy feladnánk a támadásokat, mert baromira nem. Az NB I-ben a Honvéd lő a(z egyik) legtöbbször kapura, csak éppen Marci érkeztéig nem volt igazán középcsatárunk, aki nem csak a kapu felé terelte volna a labdát, hanem gólra is váltotta volna nagy eséllyel.

Tehát Rossi kerülni fogja a kockázatot, mert Rossi uralni szereti a meccseket, még akkor is, ha azt látjuk, hogy a Honvédnál sosincs labda, hogy átadjuk a területet, hogy az ellenfél focizik. Rossi a saját csapatán keresztül uralja a meccseket, és csak annyira, amennyire a stabil játékot hozó csapata képes. A realitások talaján marad, nem kér többet, de nem fogadja el a kevesebbet sem.

Ezért is elég rossz, hogy az egész évet az alsóházban töltöttük, mert ebben a keretben, és ebben a csapatban már ősszel is jóval több volt, csak éppen jött a szokásos november-március szakasz, amikor nagyon nem szokott menni nekünk. Pechünkre pont ilyenkor kellett játszanunk a Vasassal (kétszer!), az Újpesttel, vagy otthon a Haladással. Lehet bírózni (a héten szerintem fogunk egy tematikus posztban), de igazából tényleg a saját balf*szságunk miatt állunk ott, ahol.

Annyi tutira van bennünk, mint az Újpestben! Nekem Vignjevic az egyik legszimpatikusabb edző itthon, aki bevállalta, hogy közönségkedvenceket hajít ki az öltözőből (Vaszke, Suljic), hogy a csapatjátékból minél többet kihozhasson. Nézzük meg, stílusos, néha szép támadófocit tolnak, és simán hozzák ennek a sűrű középmezőnynek az átlagát, sőt.

És mondom, tényleg kell legyen bennünk annyi, mint az Újpestben, mert máshogy nem jön ki, hogy 27 meccs után úgy három pont a különbség, hogy ha nyerünk, akkor több győzelmünkkel beelőzzük őket. Vagyis nagyon együtt haladunk, mert közben mi is megérkeztünk annak a sűrű középmezőnynek a legforrongóbb részébe. Mutatom grafikusan:

 

Hol nyílt, hol záródott a dobogó ollója, és volt, hogy megkísértett minket a kilátástalan idény szele (nem a kiesésé!), de mos úgy tűnik megint egy jobb periódus van. Ennyit számít, ha a hét középházas csapat közül az egyik sorozatban három meccset nyer. Félelmetesen sűrű a tabella közepe.

Kicsit nekem olyan, mint a Forma 1-ben a nyitható hátsószárnyak. Előzés van tőle, de verseny nincs, mert a hátulról érkező csak elhalad, hogy a következő körben visszaelőzzék. Az NB I. is izgalmasnak tűnhet, ahogy megy a harc a bajnoki címért a Fradi mögött, de igazából nem az. Gyömöszöljük egymást 32 körön keresztül, majd jön az orosz rulett, és lesz, ahogy lesz.

(közben megállapítom, a posztnak semmi íve, beszélek mindenről össze-vissza)

Na, de Újpest.

Adegy, magamban hangosan anyázok a szövetségre, ahogy volt pofájuk mindent jobbra-balra pakolgatni, csak éppen az Újpest-Kispest maradt szerdán háromnegyed négykor. Adkettő, a szöveg, hogy így legalább adhatja a tévé oly’ annyira visszás, hogy hirtelen nem is tudok rá mit mondani. Egy olyan évben, amikor a meccsek harmadát közvetítik, ne legyen már érv, hogy legalább, mert így még több emberhez jut el. Mondom, szerdán háromnegyed négykor. És nem május 1. szerdán, nem húsvétszerdán, hanem munkanapszerdán, sőt, és ez lehet az adhárom dühítés, hogy BL-szerdán, vagyis ha tévé, akkor vagy ilyen korán, vagy egyáltalán nem. Köszönjük az MLSZ-nek a bajnokság ilyen profi megszervezését. Remélem Csányi úr ennél azért valamivel ügyesebben működteti a lakosság megtakarításait őrző OTP-t.

A nihilről

Fontos megjegyeznem, hogy ez volt az az év, amikor az MLSZ és az egész közeg nagyjából kiölte belőlem a futballt. Vagy ha nem is ölte ki, akkor is olyan minimális szintre csökkentette az érdeklődésem, hogy az nagyjából kimerül az ismerősökkel való sörözgetések heti rendszerességének fenntartásában, amire jó alkalom a Kispest meccse.

Tegnap például tévés volt a Vidi-Loki, ahol ha iksz, akkor az jó nekünk a fentebb említett sűrű mezőny miatt, vagyis lett volna miért izgulni. Tavaly simán ment volna a tévé a háttérben, mert ment minden bajnokin, most viszont csak reggel néztem meg az eredményt, amikor beírtam a szerkrendszerbe, hogy a táblázatot rendesen számolja a gép.

ffngrSikerült elérni, hogy a kiéheztetett fradisták meg sem ünnepelték a bajnoki címüket, hogy a meccseket a kutya sem nézi, hogy a hangulat teljesen eltűnt, hogy a futballunk hagyományos közege látványosan szarik az egészre. Mérhetetlen dilettantizmus, amit mi sem jellemez jobban, mint hogy a kispestiekkel általában hirigben lévő, de legalább fagyos viszonyt ápoló Hemingway az egyik fő szószólója a dolgok normalizálásának, és ami a legkeményebb, nagyjából mindenki egyet is ért vele. Kifordult a világ a sarkából, és ebből minden lesz, csak magyar foci nem.

Mindegy, elkalandoztam, csak jó volt kicsit kiírni magamból a dühömet, miközben talán már dühnek se kéne tekintenem, mert tényleg nincs semmi értelme. Ugyanaz a mantra egész évben, mert látom, látjuk, látja mindenki, hogy a dolgok rossz irányba mennek, de ugyanaz van, mint a politikummal: teljesen leváltak a közösségről, mi pedig vergődünk a saját tehetetlenségünkben. A magyar focit elhagyni lassan ugyanaz az életérzés lesz, mint nyugaton munkát vállalni – menekülés a kilátástalanságból.

Nem ezt akartuk, nem így akartuk.

ennyikeh

“Legalább nem Dunaújvárosban rendezik (bár még csak reggel 9 van, simán lehet, hogy addig módosul)” bejegyzéshez 33 hozzászólás

 1. A vidi-lokinál hogyhogy nem okozott gondot BL napon este 6-tól közvetíteni?

   1. azert itt nem elmultnyolcevrol van szo,meg csirkefarhatrol :) hanem egy -gondolom-komoly es komolyan veendo, megkotott nemzetkozi szerzodesrol…aminek gondolom vannak biztositeki pontjai is,szoval minket miert nem lehet este hatra tenni? emnety plesae…

     1. egyszeruen szanalmas,ugyanugy mondjuk,ahogy a kornyezet szervilitasa is…tenyleg nincsenek olyan emberek,akik nekiszegeznek a kerdeseket,az ordito ellentmondasokat,a teljesen fejreallt,unortodox logikat az illetekeseknek? tenyleg nincsen egy ujsagiro tokokkel?

     2. Tesznek mindenkire, ezért vannak ott. Ma a gátlástalan a nyerő.

  1. ITT A MEGOLDÁS: 18.00 órakor a magyar vízilabda válogatott játszik mérkőzést, amit szintén az M4 közvetít.

 2. Ez az a meccs ahol szvsz nem volna szabad kihagyni Vaszket. Nem valtak el felhotlenul, konnyen el tudom kepzelni h dolgozik benne vami, amibol ma nagyot profitalhatunk. Remelem jatszani fog, es ki is jon belole.

 3. Bobál mint U20-as pótlása feladja a leckét Rossinak.
  A legegyszerűbb az lenne,hogyha Bobál posztján játszana egy U20-as védő (Fehér Imre vagy Márton) és így a kezdőcsapat további része egyben maradna,de ez Fehér vagy Márton Andris rutintalansága miatt túl kockázatos lenne.

  Tehát Gazdagnak kell a kezdőben játszania,a legkisebb változás a bevált kezdő11-ben az lenne,ha Rossi nem ragaszkodna az 5 védős felálláshoz,hanem 4-4-2-ben felállva a védő Bobál helyett Gazdag szerepelne a középpályán.

  A legvalószínűbb persze nyilván az 5 védős rendszer,Baráth Boti beljebb megy,a helyén a Debrecenben jól játszó Szilágyi kezd,Gazdag pedig a középpályán nyomja.Youla szerintem nem marad ki,Eppel mellé kell valaki előre,a lilák védelme sebezhető,de ennek kihasználásához kell a két csatár.Így én Vasziljevic kihagyására tippelek.Fordított esetben (ha Vaszke kezdene és Youla maradna ki) szerintem túl védekezőek lennénk,túl sokan lennének a középpályán,4-en + a két felfutó szélső hátvéd.Hátra már nem kell néznünk,az előrelépéshez viszont a 3 pont kell ma,tehát egy egészséges kockázatot (2 csatár a kezdőben) mindenképpen vállalni kell.Az őszi újpesti meccsen Youla lőtte a gólunkat (ezért is ma nálam a kezdőben lenne),valamint az akkori felállás is bevállalós volt,Prosser-Youla,Holender csatártrióval.

  Horváth – Botka, Lovric, Kamber, Baráth, Szilágyi – Nagy Geri, Hidi, Gazdag – Youla, Eppel

  1. Én ma Erdőst próbálnám ki Bobál helyett, megérdemelne egy lehetőséget azt gondolom!

   1. Erdős elsősorban jobbhátvéd,nagyon jó testfelépítésű srác.

 4. Azért szerintem ku..va nagy gáz, hogy az U20 -as játékosért kapható kb. 1 millió forintért Hemingway az anyját is eladná, nem hogy a csapat összeállítást.

  Mondjuk ki: Fontosabb neki a (minimális) pénz, mint a csapat jó szereplése!!!

  1. 3 millió forint az 1 fő U20-as végigjátszatása (aki helyére egy másik U20-as csereként beállhat),3 millió a légiós szabály betartása (egyszerre maximum 3 légiós a pályán), és 6 milliót ér a győzelem.Így jön ki az egy NB1-es meccsen elérhető 12 milliós MLSZ-pénz.(ami döntetlen esetén 9 millió,vereségnél a 6 millió)

   + megjegyzem,azért a fiatal tehetségeinket valahogy be kell építeni,ha soha nem játszanak,akkor nem is tudnak beépülni az NB1-es csapatba

   1. akkor 3 millio és nem 1 millió. Lehet nagy különbségnek tűnik, de nem az. Puff neki.
    Én is egyet értek a fiatalok játszatásával, de!
    Vannak érdekek, ( legalábbis egy normális, gazdasági alapon működő klubnál) amelyek előrébb valóak.
    Mint pl. a helyezés a tabellán, és nemzetközi kupában való indulás. Ez jóval előrébb való, mint 3 millió forint megszerzése.
    De mint tudjuk , Hemingway rövid távban gondolkozik. Sajnos.

   2. fiatal tehetség de milyen tehetség? Ezek a fiatal tehetségek rég beépültek a nagy csapatba ennyit tudnak 1 nagy nulla!!!! ezért kap a klub 3 milliót nulla tehetségért és a vereségért miattuk, marha jó!!!

 5. Ide mindig tényszerű elemzéseket szoktam írni, de ma elővételben elrikoltanék egy KURVAANYÁDKASSAI-t. Nem felejtjük az idei csalássorozatát….

 6. KISPEST: Horváth—Botka,Lovric,Kamber,Baráth,Szilágyi—Gazdag,Hidi,Vasiljevic—Youla,Eppel

  kispadon.Nagy S.,King,Nagy G.Göblyös,Prosser,Vernes,Holender

  Kissé váratlanul Nagy Geri maradt ki,mondjuk Gazdag általában pont az ő helyére szokott csereként beállni,mint legutóbb is.A felállás támadó szellemű Youlát és Eppelt támadó középpályásként segítheti Vasiljevic.
  CSAK

  1. szerintem nagy hiba, hogy nagygeri maradt ki, a vidi ellen hidi, eppel és nagygeri mutatták bármilyen kreativitás jelét. már az első félidőben is látszott hogy vékony így a középpálya.

 7. Lovric a lassúságát majd rutinos helyezkedésével kompenzálja, ja nem, gólt kaptunk a rutinos körülményeskedéséből.
  Még eg félidő hátra van, de nekem úgy tűnik, Gyulával csak a létszámegyenlőség van meg, ráférne egy kis pihenő!

 8. A hatrapasszok csak azert olyan feltunoek,mert nem nyertunk…ezt a mait felejtsuk el gyorsan,es remenykedjunk benne,hogy csak egy kisiklas volt.

 9. Csak a II. félidőre tudtam hazaérni, de ez marha gyenge volt!
  Nem is tudok pozitív iránybe kiemelni senkit.
  Nagy Geri nemkezdését nem értem.
  Szerintem a második Újpest gól nagyon szép volt,kár hogy mi kaptuk :( Kamber ha kicsit eréjesebb akkor talán tudott volna blokkolni, de sajnos csak szemmel követte a flipperezést.
  Ami döbbenet volt még az Vernes beadásainak, lövéseinek pontatlansága. Félre hordott a lába mint a falusi búcsúban a céllövölde légpuskája.

 10. Hát rossi ezt ma elkurtad de rendesen youla helyén vernes? Nem normális ! Youla ha nem csinál semmit akkor is hasznosabb mint ez a semmire kellö vernes. Lovric nagyon gyenge volt eppel viszont szerintem nagyon jó kár hogy nem volt társa ma.

  1. Ember De TARTANAK töle a védök állandóan figyelnek rá plusz védök maradnak rajta nem koncentrálnak a támadásra védők mert ott van és rutinos akiben bár mikor ott van a plusz. De a bohoc vernest csak kiröhögik.

 11. Sajnos igazad van,nem értem Gazdagnak miért nem jön már ki egyszer,csak alibit játszik,kapura nem megy.Nem fogtuk szorosan a játékosokat,minden labda az ellenfélhez került,csak kergettük az ellenfelet és a labdát.
  Egész tavasszal nem játszik Csábi Misu sem az egyben,sem a tarcsiban és kispadon sincs mi van vele ???Az első gól Lovrics hibájából indult,a kapus is kivetődhetett volna és Boti sem tudta tartani ellenfelét.A második gólnál
  csak játszadoztak velünk a tizenhatos vonalnál senki nem lépett közbe és jól eltalálta a sarkot a játékos.Holendertől sem látunk semmit,hol vannak azok a lendületes megiramodásai,szellemes cselei,kapurahuzásai vagy beadásai!

 12. Szuribá.

  Rangado.hu

  “Sokat szidjuk a szövetséget, hogy milyen időpontokban rendez mérkőzéseket és ez most sem lehet másként: a 15.45-ös időpontban senki nem tud ott lenni egy bajnokin. Az Újpest dominált, de a nézőhiány az ő teljesítményükre is rányomta a bélyegét. A 20. perctől a Honvéd is ki-ki jött, de az első félidő hajrájában sikerült egy egyperces hosszabbítás alatt betalálnia a hazaiaknak – Lovricnak el kellett volna fejelnie a labdát. A második félidei cseréknek köszönhetően Eppel teljesen egyedül maradt elöl, amíg Youla fent volt, a hazaiak is jobban figyeltek hátul, de ezt követően teljesen beszorították a vendégeket és megérdemelten győztek”
  Nem láttam az első félidőt, de tényleg ennyire rossz volt Youla, hogy le kellett hozni?
  Vernes és Holender hihetetlen lagymatag játékot mutatott be, talán ha lenne egy Jelenánk milyen jól jöhetett volna ebben az esetben!
  Prosser és Csábi jegelését nem nagyon értem Én sem!
  Nálam az is kérdőjeles, hogy Ignja és Kemenes valóban sérűlt-e?
  Szabit lehetett látni szombaton a kislányával sétálni a Korzón egyébként.

  1. Csábi tavasszal még nem játszott az első csapatban és a tarcsiban sem.
   Kispadon sem ült egyszer sem. Mi van vele ????
   Az első gólban Lovrics és Baráth is benne volt és a kapus is kivetődhetett volna.A második gólnál jó szellősen fogtuk az ellenfelet mint egész meccsen.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.