Valaki elmagyarázza nekem, hogy miért keresünk ezerrel kapust?

kapusMár Felcsútra lefele menet is ez foglalkoztatott a kocsiban, aztán most hétvégén a SZAC-BVSC előtt sörözve is ezt tudakoltam Hanta és Gyuri Honvéd-bajtársaktól, de érdemleges választ egyik drukkertársam sem szült, sem az utóbb említett duó, sem a Babar-telekocsi utasai még egy hete. Mindeközben újabb név került a kalapba, én meg fonalat vesztek.

Szabi ment, ez eddig oké. Emberileg 100%-ban sajnálom, szakmailag is úgy 80-ban, de megértem a miérteket is, ha nagyon szeretném megérteni, voltak ennek már jelei Rossi felől, a klubház felől is. OK, ez pipa.

Na most itt van a keretben a tavaszt a lelátó nagy részének megelégedésére végigvédő Horváth Andris (én a kisebb részbe tartozom, aki inkább aggódott azon, hogy ne egy alapvetően közepes kapusba lássa bele a szakvezetés 6 évre előre a megoldást, aztán lehet, hogy én nézem be és a srác lesz a következő Vezér Ádi, de a mostani véleményem akkor is vállalom majd), akivel Rossi már akkor is látványosan kezdőként számolt, mikor a másik két felnőtt kapusa bevethető volt.

És itt van a téli szünetben nagy dérrel-dúrral leigazolt kárpátaljai Nagy Sanyi, aki nyilatkozatokra meg pályafutásra ránézésre egy sz.tökű profi, de csak egy meccsen láttuk, és ott hiába tetszett a mozgása, hogy saját magam rongyosra unt közhelyét idézgessem, ebből még nem sokat tudunk róla, legfeljebb az azt követő hetekben derült ki, hogy beigazolta hírhedt sérülékenységét.

DE.

Így is van 2 erősen közepes, vagy, ha optimista vagyok: a közepesnél jobb kapusunk. Kemenes azért ment ebben az értelmezésben, mert mögéjük került a rangsorban. Ilyen szituban szerintem max akkor igazolok új hálóőrt, ha az bizonyítottan klasszis(okk)al jobb a jelenlegi készletnél. Itthon a reálisan megszerezhető arcok kasztjából erre a Vasas egyes kapusa tűnik megfelelőnek, esetleg a Polekszics, esetleg az ex-újpesti, ex-kövesdi srác (Horváth?), aki később a Vidiben padozott. Dibuszt, Királyt, vagy a a fehérvári-felcsúti Bermuda-háromszög kapusait úgyse tudjuk megfizetni. A többi se nem jobb, se nem rosszabb a mi lehetőségeinknél.

ÉS AKKOR.

Székely. Hermány. Most pedig Gróf a Csákvárból. Nem mintha ezek a srácok katasztrofális választások lennének, de minek?

Most túl az NS pletykafaktorán, ha a nem zörög a haraszt alapvetésből indulunk ki, valaki csak elgondolkozott ezen, hogy egy Kemenes mínusz, akkor hozunk helyette mást. De továbbra is kérdem: akkor minek tartjuk a jelenlegi két A-keretes kapusunkat? Dísznek? Minek tartjuk az évente az MFA-ról kijövő kapusokat (ráadásul nem egy közülük meglehetősen biztató)?

Én ezt most nem értem.

Mi a koncepció? Miért nem hozzuk haza egyszerűen a kis Vajdát és építjük fel 2 év alatt előbb állandó csere- majd kezdőkapussá?

Tényleg, miért nem?

Valakinek van valami ötlete?

Címkép forrása: www.szizosport.hu

 • Pingback: Valaki elmagyarázza nekem, hogy miért keresünk ezerrel kapust? | Zongoracipelő()

 • Escape

  Egy biztos. Semmi sem történik véletlenül.(különösen egy ilyen jól szervezett klubnál mint a Honvéd).
  Szóval valami indok van . ( valszeg az, ami mostanában mozgatja a világot : a pénz)

 • magdi

  nem baj…elfér itt

 • áfonya bácsi

  A Csákvár kapta messze a legtöbb gólt az NBII. élcsapatai közül. Kitől igazolunk kapust???

 • vass gábor

  Nagy Sándor (30) helyzetét pontosan nem ismerjük,elégedettek-e vele,ő jól érzi-e magát a Honvédnál (gondolom 1 nb1-es meccsnél többre számított a tavasszal),egyáltalán meddig szól a szerződése (télen a Honvéd nem hozta nyilvánosságra,a transfermarkt szerint június 30-ig,de ez nem biztos).Szóval az sem biztos,hogy ő egyáltalán marad.

  Vajda Dani még csak 17 éves (decemberben lesz 18),neki még sokat kell fejlődnie az NB1-hez,+ felnőtt meccsrutin is kell,tavasszal az SZTK-nál (nb2) egy percet sem védett (volt kapusaink Sánta és Czuczi előtte voltak a sorban).Szerintem neki szükséges lenne úgy 1,5 évet stabilan valahol,leginkább valamelyik nb3-as csapatban kölcsönben védenie.

  Gróf (27) jobb kapus mint a szintén felmerült paksi Székely,vagy Hermány (aki nem 1-es a Vasasnál,csak a szezon végén került be 5-6 meccsre,amúgy csak tartalék volt Nagy Gergely mögött ,aki három meccsen is kivédte a szemünket).Gróf az nb2-es Csákvár mind a 28 eddigi bajnokiját végig védte (igaz elég sok gólt kapott,28/45),korábban volt az angol Wallsal-nál (ott sokat is védett) és a skót Hibernian-nál is.

 • A69W

  Gyulánkból, ha nem vigyáz még autóversenyző is lehet:)http://nb1.hu/otp-bank-liga/bemutattak-a-kispestiek-kozonsegkedvencet-amerikaban

 • áfonya bácsi

  Szerintem egyébként Hemibá a Kis Grófóval téveszti össze.

  • A69W

   A “Nagy Gróf(ó)” Skálás Hummel mezben.
   Nagyon jó kapus volt, de “sajnos” volt előtte egy Andrusch Józsi.

   • áfonya bácsi

    Emlékszem rá, bizony jó kapus volt. :)

 • áfonya bácsi

  Kicsit off, de az utóbbi 20 évben nem igazán láttam olyan nyilatkozatot, ami a Honvédot bármelyik sportágban ennyire pozitív színben tüntette volna fel. :)
  http://www.origo.hu/sport/uszas/20160522-szilagyi-liliana-boldogan-nyilatkozott-az-ezusterme-utan.html

 • santiago

  NbII-ből Holczer Ádám kiváló igazolásnak minősülne véleményem szerint

 • Balázs Németh

  Gondolom úgyse fogunk tudni igazolni balhátvédet és irányítót, így hát jön egy kapus. Értelemszerű teljesen, nem? :)

  • Sanzi

   A szentírás is így kezdődik… végy egy jó kapust!

 • Tényleg fura, netán kapusiskolát akar nyitni Hemibátyó? Valamiből pénzt kell csinálni… Más, baromi pocsék volt a válogatott, na és akkor, amikor jöttek a cserék, akkor ki is feküdtem, tiszta fradicsút lett a válogatott, kivéve az öreg királyt…..

 • Sanzi

  Tehát. Mivel már be is jelentették érkezését, kezdhetnénk foglalkozni Lanzafame -val!

 • KisBundás

  Én Sántát nagyon sajnáltam, hiba volt elengedni. Most meg hajkurászunk az ismeretlen jelöltek.között….gratulálok

  • KisBundás

   Sánta meg Szigetszentmiklóson padozik??? Szép…..

 • Sanzi

  Gróf interjú a honlapon.
  Ambíciózus a srác, az bizonyos!!!

  • KisBundás

   Szimpatikus srác, meglátjuk hogy véd. Nektek is feltűnt már, hogy Nagy Sanyiról említést sem tesz? Valahogy mindenki hallgat róla. Ő is nagy dirrel-durral jött és egyszer láttuk védeni. Hoztáteszem, rám nagyon jó benyomást tett, szívesen látnám a kapuban.

   • Sanzi

    Nagy szerződését nem hosszabbítják. szvsz ennyi a sztori! fél + 1 éves szerződést kapott!

 • KisBundás

  Közben Jelena Paksra távozott, fasza….

  http://m.honvedfc.hu/hirek/12461#article

 • Dagiiron

  Ha már kapust igazolunk, akkor inkább a Jova jöhetne, akivel nem hosszabbít a Fradi.