Döcögünk tovább

A soproni stadi klasszik profilja, háttérben a Forrai Rambo 1994-es bombájakor még csak épülő, azóta már le is rohadt üzletházzal (foto: RW)
A soproni stadi klasszik profilja, háttérben a Forrai Rambo 1994-es bombájakor még csak épülő, azóta már le is rohadt üzletházzal (foto: RW)

Először „Döcögünk szépen tovább” lett volna a címötlet, de azért a tegnapra elég nehéz lenne ráhúzni a „szép” jelzőt, minden tiszteletem innen is azoknak, akik ezt TV-n szenvedték végig, még inkább a semleges nézőknek, akik még nem is izgulhattak valamelyik csapatért. Nézzük a részleteket.

A Sopronba teleportált Hali-mérkőzésünkre, mint ahogy az a tegnapi posztból is látható volt, elsődlegesen nem valami leküzdhetetlen Honvéd-láz miatt indultunk neki, inkább vonzott a soproni séta lehetősége meg a remek hétvégi idő, amihez csak hab lett volna a tortán a tervek szerint a késődélutáni meccsnézés.

Kecske-templom most saját fotón is !!!44!!
Kecske-templom most saját fotón is !!!44!!

Nos, a felsorolt vonzerők közül az első kettő váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, ráadásul lefele Pereszteg és Kapuvár magasságában még úgy tűnhetett, az időjárási optimum sem lesz meg, hisz egy csodás fél órás vihar tépázta meg az országutat velünk együtt. Sopronba érve viszont szerencsére kisütött a nap, így verőfényes belvárosi krúzingolás következhetett, a Tűztorony aljában egy remek esküvői fotózkodás akaratlan végignézésével, ahol, ha csak annyit mondok, hogy Gőgös Zoltán MSZP-alelnök alteregója volt az örömapa, Hanta asztrológiai ikre pedig az egyik tanú, akkor már elképzelhető, hogy igen vidám hangulatban fogytak a sörök körünkben az egyik térszéli napernyő alatt.

Sopron szép.
Sopron szép.

Sajnos a vidámság meccskezdésre el is múlt, hiszen a tegnap (óriási művészettel) sikerrel megtippelt kezdőcsapattal felállva az idén harmatos Halival együtt egy olyan visszafogott (ne szerénykedjünk: kegyetlenül ótvar) első félidőt produkáltunk, egy szem szép Koszta-szabadrúgást leszámítva, hogy az utóbbi hetek-hónapok minden Kispest-siráma előjött az emberben. Persze miért Kispest-sirámozok, nem fenyegetett tavaly sem a kiesés, idén pedig alig kezdtünk bele az egész idénybe, szóval hova gerjedek, valóban. Nem tudom. Lehet, most tetőzik bennem (meg az egész szurkolói csapatban a környezetemben) a beszürkülés minden negatívuma. Mi is volt a baj tegnap (is)? Fantáziátlan erőlködés, renyhe iram, irányító (ész, koncepció) nélküli csapat. Mint ahogy az már megszokott 2013 ősze óta… Nem túl vidám első félidőt zártunk tehát, de „ennél csak jobb jöhet”, vigasztalhatta magát az egyszeri drukker, és kínunkban közben egyre többször nézegettünk hátrafele a lényegesen izgalmasabb hangulatot árasztó fedett sportcsarnok fele, ahol az U18-as női kosár EB helyosztói dübörögtek.

A második félidőn valamelyest dobott, hogy bár megkaptuk a vendégszektor orra elé a támadó Halit, ezzel együtt ugyanakkor a hozzánk legközelebbi játékosként az osti természetét újabban arroganciával turbósító Halmosi Czuczut is. Utóbbi, miután egy-két korzós és kanyar-béli orgánum-legenda megtalálta, a játékos korára utaló élcekkel és visszavonulási javaslatokkal, egyre többször ordított vagy mutogatott ki a vendégtábornak a támadásaikat követő visszafutásaikor. No, most meg kell jegyezzem: egyrészt a beszólások mélysége ekkor még nem ért el semmilyen non-píszi határt, másrészt a czuczui reakciók hevessége azért legalábbis véleményes volt, nem is értettük, Vad II miért nem tolt le legalább egy szóbeli fegyelmezést a felajzott vasi alfahímnek. Persze bár ez lett volna Vak II-vel a legnagyobb gond, de a két benézett kezezést nehezen nyeljük le, még ha utána a Halinak meg befújt két nem lest a spori a második félidőben (igaz, azokat mindkétszer még sípszó előtt bravúrral mentette Hori nálunk, míg az elmaradt 11-eseinket máris kevésbé sajnálom, ha eszembe jut, hogy tavaly kettőt is a vén tréninggatyás salabakterbe rúgtunk).

Nos, Halmosi nem lett lefegyelmezve, mi viszont továbbra sem gyártottuk a helyzeteket, így nem csoda, hogy jött a bosszú, és még kevésbé csoda, hogy ebben a legjobban szidott szombathelyi játszotta a főszerepet. Az előrefele tegnap bántóan gyengus Botka Endi helyett ugyanis Baráthot küldte fel Rossi, s a sérülésből visszatérő jobbhátvéd (talán másodszor láttam őt eredeti posztján kispesti évei alatt) jó 10 percig bizony nem igazán találta a lábán 10 kiló tape-pel soványmalacvágtázó Halmosi ellenszerét, aki egy sokadik elfutásából jól is centerezett, Hajdú pedig olyannyira igyekezett menteni a Hali-csatárok elől, hogy önmaga vert egyet a hálónkba. Több se kellett a derék Halista balszélsőnek, már rohant is ki a vendégszektor elé, Lipcsei- és Bárányos nagydíjas gerjedést, és hímtag-fókuszú pantomimot elővezetve. Repült is a válasz-sör felé a szektorból (csoda?), gondolom jön a szaftos bünti a jövő héten, Hemy papa majd blogol egy jót ismét a szurkolóink közé szivárgó fasiszta férgekről, a Tábor fele esetleg megsértődik, komolyan, még ez annyira hiányzott. Mondjuk, ahányan vagyunk mostanában, és amilyen a hangulat, lehet, észre se fogjuk venni az újabb megzuhanást – csak az olyan vájt fülűek (pl. én), akik érzékenyek a stadionbeli békére és hangulatra. Remélem, csak rémeket látok, de más sem hiányzik még ebbe a szürke idényünkbe, minthogy még ilyen belső szenvedések is elkezdődjenek. (Halmosi természetesen szóbeli figyelmeztetést SEM kapott).

Pozitívan nézve, Halmosi magánakciója egyébként legalább valami hangulati pezsgést hozott a nyugat-magyarországi koraestébe. Sőt, szakítva a klasszikus kispesti forgatókönyvekkel, pár percen belül egyenlítettünk is, az egyetlen félidei (sőt, szinte a meccsen egyedüli) támadásunkból, Koszta és Eppel is remekül passzolt tovább a túloldali büntető szélén, majd Baráth kapta üresen, lövésébe belenézett egy Haller-védő, becsapva így Királyt, szóval öngólra öngól, Boti meg tolhatta legújabb gólörömét, tiszteljük-becsüljük a Botit, mert egy jó értelemben véve nemnormális arcz.

Innentől kezdve a megzavarodott Hali ellen még 2 percig domináltunk, utána Posszi kiadta a catenaccio jelszót, lekapva ráadásul az addig messze magasan legjobbunként tündöklő Eppel Marcit, aki még fáradtnak sem tűnt nekem az „öldöklő” iramban, bedobva centerbe Rikit (????), lehet, túl sokat sütötte a nap a kispadunk előtti sávot, és ez nyomhatta meg a Mistert a végén, mindenesetre a (z amúgy nem létező) támadásaink feladása majdnem megbosszulta magát, de megúsztuk a kibekkelt utolsó 10 percet, pedig a Hali előtt adódott egy-két infarktus-közeli helyzetet okozó ziccer.

Egy ponttal a zsebben sétáltunk tehát ki a Káposztás utcából, a ’90-es évekből balkáni állapotba visszadegradálódó stadioncsúcs-üzletház tövében, s a romlás szele, ami a soproni élvonalbeli focit is elsodorta azóta, most ezen a szép ödenburgi estén fújdogált a fejünk felett, remélhetőleg nem az idei szezon baljós előhírnökeként. Egy pont, a semminél több, de a „játékunk” ugyanaz volt, mint a Fradi ellen, kilátástalan és tompa, úgyhogy én azért szorosabbra húztam a képzeletbeli széldzsekit magamon, nehogy a megénekelt fuvallatok már most átjárják a csontjaim.

Jók voltak: Horváth Andris, Eppel Marci (!!), Koszta, Nagy Geri. Az öngólt leszámítva Hajdú is tetszett.

“Döcögünk tovább” bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Régen láttam ilyen szánalmas produkciót mint tegnap. Bobál, Eppel és Horváth volt az talán, aki próbált ebből a posványszürke közegből kitűnni.
  Tényleg ennyit tudunk? Vagy ennyire rosszul sikerült a felkeszülés?

  Sopron okán (is) imáimba foglalom a hajdan volt Supka féle szabadrúgás és szöglet variációkat. Szánalmas, hogy ezen a téren mit produkálunk!

  Azért az is megérné egy pszichológiai okfejtést, hogy milyen lehet íLyon tudatban játszani Gazdagnak és Kosztának, hogy tudja bármit is produkál úgy is a pályán marad?

  Rossi sajnos képtelen kezelni ezt a helyzetet is, láthatólag ettől többre nem futja a repertoárjából.
  Meleg lesz ez a szezon, ha így folytatjuk !
  Valahogy azt gondolom, hogy a vég kezdete a jövő héten Miskolcon folytatódik egy újabb fejezettel!

  1. Hidi cserélye csak és kizárólag a fiatal szabály miatt történt, vicc az egész. Rossi keze meg van kötve… sajnos

   1. Hidi most semmit nem mutatott,ráadásul már volt egy sárga lapja is,cseréje jogos volt,Gazdag jobban mozgott mint Patrik.Az osztályzatok alapján Hidi volt az egész forduló leggyengébbje.

 2. Nagyon hiányzik egy Lanzafame típusú ész játékos. Nincs aki mozgassa a csapatot. Az ellenfelek most már Eppel-re is nagyon oda figyelnek, van hogy két-három ember szorításában van. Jó volna ha végre a “csodacsatárunk” is felépülne vagy valahogy szereznénk egy másik Eppel minőséget. Diósgyőr játékerőben jobb mint a Haladás, kicsit el is bizták magukat, a fradi ellen bele is szaladtak a cumiba. Remélem ezt a vereséget egy darabig vagy legalábbis ellenünk nem dolgozzák fel. Hidi mindig jól játszik a Dió ellen, de a tegnapi viselkedését nem értem… annyira azért nem játszott jól sőt….DE még akkor is ha úgy lett volna.

 3. Az elmúlt két meccs?!
  Végig szenvedtem a TV-n keresztül! De minek?!

  6 pontból 1 lett! Pedig 6 is lehetne!!!

  Sajnos nincs “előre”játék!
  Sajnos nincs akarat!
  Sajnos nincs kedv se hit se motiváció!
  Így sajnos csapat sincs!

  Ide Rossí már rég kevés. Nem tartom jó edzőnek. Csak egy nagy magyar átlagnak. Aki azért, hogy ne legyen munkanélküli képes minden alárendeli az ÖREG agymenéseinek! Erre én is képes lennék röhögve!

  Az állomány siralmas!
  Középen Kamber már öreg, Vaszke dettó és nem is játszik. Szerintem jövőre már egyik sem lesz nálunk!
  Nagy és Hidi sincs toppon és ugye Nagy be sem kerül.
  Baj lesz így középen! Én Hidit is elengedtem volna már 2 évvel ezelőtt. Soha nem lesz húzó, igazi CSK!

  Még a hátsó alakzat úgy -ahogy oké, bár balhátvédben én Baráth mellett voksolnék.
  Botka sem motivált. Nálam HORVÁTH – KING, LOVRIC, BOBÁL, BARÁTH kezdene.

  Középen már kezdőnek a bajok. GAZDAG-nak ha már muszáj játszania, akkor a HIDI, NAGY párost kezdetném és KAMBER-HAJDÚ-KOVÁCS hármas valamelyikét. (Talán a kis KOVÁCS)

  Elől vagyunk katasztrofálisak. EPPEL és….valaki(k)

  Én a PROSSER, VERNES, BOBÁL, HOLENDER négyesfogattól már megszabadultam volna! Prossert talán csak kölcsönbe, a többit végleg!

  DARK van is nincs is!
  KOSZTA igyekszik, de még kevés, LUKÁCS gyanítom MÁRTON, PALMES, GÖBLYÖS és KOVÁCS mintára csak a bő keret, azaz NB3! Bár a szintjük is az!

  GYULA ha maradt volna még legalább egy fél szezont, most kicsit jobban állna a csapat!!! Nem is értem, látva DARK állapotát miért nem marasztalták, vagy miért nem igazoltak VALAKIT!!!

  JA és a hadrend! Nálam 4-4-2, 4-4-1-1, 4-5-1 és hasonló variációk, de semmiképp nem 4-3-3!!!
  A 4-3-3-hoz ugyanis kell 3 klasszis középpályás!!! Nékünk pedig egy sincs!

  Gyenge és rövid a keret. Nincs benne sok variációs lehetőség. Tisztogatni és igazolni kell!!!
  KÖLCSÖNBE IS JÓ!!!!

  Két csatár kell EPPEL és KOSZTA mellé!!! KAMBER-HIDI-VASZKE hármas pótlását már most!!!
  Két középpályás is kell!!!

  Remélem az ÖREG és ROSSI is olvassa! Ha nem lesz változás kínos szezont élünk meg!
  Télen megint lesz edzőcsere, meg kapkodás, meg flotta, meg a szokásos semmi és a végén NBII!!!

  1. NApellenzőt le!

   Akárkire is voksolunk a fiatal szabály keresztbetesz acsapatunknak.
   1. A legjobbunk kimarad (Nagy Geri)
   2. egy gyenge középpályás mint irányító! Gazdag
   3. egy előnye a dolognak, Koszta szvsz kiemelkedőt teljeít, ha nincs a fiatal szabály elkallódik, de amit kapunk miatta, 3x veszítjük el. nincs támadó kp.
   Kamber, Hidi, Gazdag előre játéka a nagy NULLA.
   Nagy Geri sokkal fantáziadúsabb játékos, dehát ő most be se fér…
   Folyamatosan nem a legjobb összeállításban játszunk a szar MLSZ szabály miatt.
   FOS

   1. EZÉRT KELL IGAZOLNI!

    Fiatalokat is lehet hozni!
    Kölcsönbe is lehet!
    Nem kötelező a saját szarjainkat játszatni!
    Már pedig az akadémisták azok! EGY JÁTÉKOST SEM ADUNK A VÁLOGATOTTNAK!
    Tudom majd írjátok Botka, meg Bobál…
    De kérdem én hol van Botka Fiolához képest, meg Bobál Guzmicshoz! Böde úgy fordult le róla, mintha Bobál ott sem lett volna!
    Ja és a honvédban játszva soha nem is lesznek azok!
    A többi meg simán kutyaütő NB3, a jobbja esetleg NB2!!!
    EZEK A SZÁRAZ TÉNYEK!!!

    A két ifis szabály is megoldható lenne egy kis zseton és persze ész kellene csupán hozzá!
    Igaz nálunk ezzel hosszú évek óta hadilábon állunk!
    SE PÉNZ SE ÉSZ!
    Fizetünk 10 db ezer ejurós játékost havonta, ahelyett, hogy 3 db 3000 ejuróst vagy 2 db 5000 ejuróst igazolnánk!
    Ehhez nem kell KÖZGÁZ!!!

    1. Én nem a fiatalokban látom a hibát! A Kamber, Hidi, Hollender szintet Gazdag simán hozza 19 évesen, ráadásul még hajt is becsülettel. Koszta nevéhez fűződik az egyetlen kapuralövésünk, amit a mackós csak üggyel- bajjal tolt ki a léc alól. A gól előtt is jól működött közre.
     Felháborító, hogy a fiatal szabályra hivatkozunk. Szeretem Nagy Gerit, de ő egy szürke munkás, nem ő az aki fineszt tud vinni a középpályára.

     1. Nagy Geri azért szürke, mert Rossi ezt kéri tőle! Korábban mutatott ő extrát. Ő sokkal értékesebb mint hinnéd! Kb. szvsz persze a legértékesebb emberünk.

    2. “Nem kötelező a saját szarjainkat játszatni! Már pedig az akadémisták azok!”—–Vegyél már vissza,normális stílusban is lehet bírálni,a stílus maga az ember,de neked csak ilyen “szarozásra” futja…

     Fiola 4 évvel idősebb és tapasztaltabb Botkánál,korábban évekig Fiola is csak egy szürke játékos volt a Paksban,csak egy -két éve nyújt komolyabb teljesítményt.

     Böde pedig a góljánál sehogy sem fordult le Bobálról,mert nem is az volt a szitu,Lovresz és Bobál D. által jó ütemben lesre volt állítva Böde,csakhogy Botka beragadt,ezért volt Böde több méteres fórban Bobállal szemben.

     1. Ami az, az! ÉN NEM FOGOM SZÉPÍTENI A DOLGOT! MINT EGYESEK!
      3 MECCSET NYERTÜNK, HÚ, MEG EGY TUCATOT VESZTETTÜNK VELÜK!!!
      VASAS? HALADÁS? FELCSÚT? Stb. MÁR NEM EMLÉKSZEL?
      MEG A LABDA IS CSAK NEKÜNK NEM GÖMBÖLYŰ!

      Remélem a hétvégi Diósgyőri zakó után is így véded majd a mundér(juk) becsületét!!!

      1. “Remélem a hétvégi Diósgyőri zakó után”

       Ebből is látszik,hogy ellendrukker vagy.Sajnos vannak ilyenek itt is,rajtad kívül is,ha győz a csapat,akkor nem ír,de ha kikapunk akkor egyből jelentkezik,jöhet a savazás,meg a sok-sok negatív szöveg.

 4. Nézem a tavaly majdnem kiesett Vasast, tele magyar fiatalokkal és ők tudnak küzdeni, egymáshoz passzolni, labdát kihozni, nem mellékesen három győzelemmel állnak! Nálunk a mag évek óta együtt játszik, mégis az első három meccsen nulla foci volt!

  1. Fradit Lokit Vidit MTKt leszámítva bárki szerintem.Egyszerűen megtippelhetetlen, de akinek lesz 1-2 hosszabb hullámvölgye az sanszos hogy kiesik,de én azt mondom mi nem fogunk kiesni, most ez egy rosszabb meccsünk volt, de nem látom azért annyira rossznak helyzetet, 8-9. helyre odaérünk végén.

   1. Mint a szezon előtt,úgy most is, az MTK-t nagyon túlértékeled.Az előző bajnokság végén sorozatban kaptak ki,bukták a dobogót is.most 3 meccsen van 1 pontjuk,rúgott gól nélkül,mindezt úgy hogy játszottak a két újonccal és az épphogy bent maradt Vasassal.A szurkolóik nagyon aggódnak a kiesés miatt,nem is alaptalanul.Az edzőjük szerint a kitűzött céljuk az 1-8 hely és a fiatalok (97-98-asok) beépítése.Semmivel sem jobbak mint például a Paks ,Haladás,Honvéd stb.A Videoton rosszul kezdett,de várhatóan összekapja majd magát,a 2. helyre érhet majd oda.A hullámzó Debrecenben benne van a 3.–6. hely.Az összes többi csapat között csak árnyalatnyi különbségek vannak,nagyon szoros mezőny lesz..Amiben a Honvéd lehet 4. is ,de akár 10. is,nekünk minden pontot,minden győzelmet nehéz megszerezni,de ezzel a Fradit kivéve,az összes csapat így van.

 5. Nálam két ember erőltetése érthetetlen, Vernest még talán meg is értem (valahol nagyon mélyen…), mert egyszer volt egy jó fél szezonja, de hogy vajon Holendertől már tényleg mit várunk? Emlékszik valaki, mikor volt utoljára jó meccse? Vagy hogy volt-e neki olyan egyáltalán?

  1. Igazad van szarul játszik mind a kettő, NB2-es szint (se)!

   Én a Vernest sem értem! Ausztrália óta keresi a labdát, vagy a bumerángot, vagy a …. kengurukat! Bár egy igazán seggbe rúghatná izomból!

   Prosser és a kis Bobál dettó! A francnak kell ezekkel évek óta kínlódni! A vak is látja, hogy nálunk ezekből nem lesz semmi! Ez a helyzet sem nekik, sem a klubnak nem jó!

 6. Lehet hogy most sokan megfogtok kövezni de Hemi legalább anyagi stabilitást jelent ha anno nem veszi át klubot lehet Zalaegerszegi sorsra jutunk 2-3 éven belül.
  Viszont ami fontos talán azért játszanak ennyire gyengén mert nincs szurkolói nyomás a fiúkon. Pl szeretem Hidit de már mióta fel került a fiataloktól az egyik kedvenc játékosom viszont lehet megérne egy dorgálást molinó formájában vagy rigmus formájában hogy ha megint így veszed le a csapatkapitányi karszalagot el lesz törve a kezed….illetve a srácok is biztos jobban hajtanának ha látnák h nem csak magunkban bosszankodunk de a csalódást keltő lélektelen szart nem tűrjük.

  1. szerintem verés kilátásba helyezésével nem lehet senkit sem motiválni, a fradinak is az volt a legsötétebb időszaka amikor a szurkolók kijártak az edzésre befenyíteni a játékosokat. Illetve a Honvéd, de a magyar válogatott esetében is többször megfigyelhető volt, hogy idegenben jobban teljesít a csapat, mert sokszor a saját szurkolóktól durvább szidalmakat kaptak mint az ellenfélétől, és ettől görcsössé váltak. Nem a szurkolói dorgálás hiányzik, hanem eleve a szurkolók. 800-1000 néző előtt, síri hangulatban nehéz úgy felpörögni egy meccsre, hogy elhidd, tényleg számít valamit a jó teljesítmény.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.