“Így van, ezt kell csinálni…”

Meglesz...?
Meglesz…?

… ordította a Samp elleni hazain Vitray a közvetítésben Pisont Pista góljánál, valamint mi tegnap a korzókorlátnál két esetben is. A tegnapi meccs legnagyobb pozitívuma nekem ez a két momentum volt. Mindkettő Eppel lábáról indult, és Kemenes mindkettőt csak nézte, annyi eséllyel, mint amekkora az oddsa Dzsudzsáknak egy Bundesliga-szerződésre a következő 15 évben, jelen állás szerint.

Naná...
Naná…

Danilo annak idején nem volt egy hatalmas ász, ezt mindegyikünk tudta. Nem volt egy új Sasu vagy Kovács Kálmán, bár technikailag voltak meglepően jó dolgai, de azért alapból egy középszerű csatárról beszélünk, akinek volt nálunk egy erősen felejthető és egy nagyon kifutott fél éve. De egyvalamit nagyon tudott. Tizit rúgni. Olyankor nem nagyon gondolkozott a kopter brászil. Odaállt, besuvasztotta.

Azóta? Hát, katasztrófa.

Próbálkozott Ivancsics, 3-4 sikeres kísérlet után bundavádba taszítva magát újpesti önsorsrontó büntetőjével; Csámikánk (hol sikerrel: Kaposvár idegen; hol nem: Kaposvár itthon), Vécse, Vernes, Holender… technikás játékosok egytől egyig, minősíthetetlenül kivitelezett, flegma, vagy beszart tizenegyesekkel.

Mikor leigazoltuk Eppelt, én belül sokat vártam tőle, de magam is alig mertem ezt bevallani magamnak. Azóta látjuk mi lett: az emberileg is szimpatikus srác szépen termelgeti a gólokat, no még nem szállítószalagon, de messze nem is Rufino-Rouani mennyiségben. Nincs elszállva magától, amikor őt ünnepli a lelátó, inkább szerényen mosolyog, valszeg nem ő lesz az sem, aki az első prosztó korzós kritika után (mert ismerve a taploisztikai színvonalát a főlelátói oldalunknak, az is jönni fog majd, egy gyengébb periódusban, erről kétsége ne legyen senkinek) majd kimutogat.

És a lényeg: most, hogy elkezdtük kapni a (jogos) tizenegyeseket, Marci oda is áll, és berúgja.

Emlékeztek, tavaly, a sokra hivatott, ám döntő helyzetben megremegő lábú huszárjainknál hogy sírtunk: “Miért nem Kamber rúgja?“, “Oda kell állni és beverni, nem löbbölgetni!“, stb. Na most végre ezt látjuk! Diósgyőrben is, de tegnap még inkább mintaszerű ítélet-végrehajtást nyomott Eppel. A 2013 tavaszán még kispesti tizenegyesölőnek tartott Kemenes sem tudott mit kezdeni vele, pedig az első lövésnél nem is vetődött rosszul Szabi, de Marci tudta a receptet: csak közepes erővel, középmagasan ne rúgd Szabinak. “Állj oda és ..szd be!” Ez az egyszerű szabály, ő pedig ezt követi. Azt pedig már csak csöndben jegyzem meg, hogy Danilo random aknázásai mellett az Eppel-srapnelekben én több tudatosságot, irányzékot is látok – de lehet, hogy ez már csak belemagyarázás.

Well done, Marci!
Well done, Marci!

Szó mi szó, a tizikkel eddig idén rendben vagyunk, ez pedig előrelépés a tavalyhoz és tavaly előtthöz képest, ezt még az én mindig, mindenben a rosszat meglátó kis lelkem is el kell ismerje. Jó lenne, ha az a sokat emlegetett 2011 ősz más attribútumaiban is megidéződne a most következő hónapokban. Most próbáltam pozitív lenni. :)

Marci úrnak pedig addig is egy nagy vörös-fekete lájk!

Fotók: Babar – 1909foto.hu

 • Pingback: “Így van, ezt kell csinálni…” | Zongoracipelő()

 • vass gábor

  Daud kimaradt,nagyjából 4-ből négyet hibátlanul bevágott,jobban rúgta mint Danilo,akinek egy-két esetben szerencséje is volt.

  • Tibor Molnár

   Nekem is Hercegfalvi ugrott be a kifordított lábfejjel rúgott újpesti büntetőről.

   • Cha-b

    Hercegfalvi is nagyon csúnyán kihagyott egy tizit a Megyerin, de Ivancsics is kilőtte a föld légköréből, akkor ki is kaptunk 2:0- ra.

    • vass gábor

     Most.hogy utána néztem,valóban volt egy Ivancsics-os is,nekem valahogy csak a Hercegfalvis ugrott be.Így e fenti észrevételemet töröltem is.

     • A69W

      Összeállt egyébként a Supka-Ivancsics kettős:)
      Siófokról, Sopronba igazolt ugyanis Gellért!

     • vass gábor

      Majdnem.Július elején leigazolták Sopronba,játszott felkészülési meccseken is.Majd július második felétől már nem lépett pályára,ekkor olvastam valahol ,hogy mégsem Sopronban folytatja.A Sopron oldalán lévő játékoskeretben nincs is benne,az eddigi három lejátszott nb2-es bajnokikra sem volt nevezve.Úgy néz ki,hogy osztrák alsóbb osztályban keres csapatot.

     • A69W

      Szomorú vég.
      Pedig nem tolta rosszúl Siófokon!
      Valahol kár érte, sokkal több volt benne.

     • vass gábor

      Igen,talán élete legjobb szezonját mutatta be,27 meccsen 10 gól és 11 gólpassz Siófokon.Ráadásul még csak 29 éves,1-2 jó éve még lehetett volna az nb1-ben is.

 • Lassie Tizenkilenc

  A leglényegesebb viszont hogy idén valahogy elkezdték végre befújni amiket tavaly nem. Tavaly volt vagy 12-24 gyanus szitu, abból kaptunk – ha jól emlékszem- 4 tizit, amiből mindegyik kimaradt…Súlyos pontok tűntek el a süllyesztőbe emiatt.

 • A69W

  Marci úrnak a legnagyobb elismerés!
  A mai Sport Honvéd meccsel foglalkozó fél oldalának, fő vezérvonala az, hogy Storck miatta volt kint és Marci lesz a “meglepetésember” a Feröer elleni keretben!
  Úgy legyen!

  Tegnap akkor bebizonyosodott, hogy nem csak a sárga mezben tudunk nyerni :) azért, már csak babonából is, de szerdán nem bánnám, ha a Sárga Tengeralattjáróra hasonlítanánk a Fáy tengerben.

  Puffognék:

  Fals dallamok:

  Nagyon nem vagyok egy vájt fülű valaki, de nem tudom kinek tűnt fel tegnap a Himnusz. Nem-nem Kolarics Andrea jött vissza, hanem a “nemzetközi sztenderdeknek megfelelő” új begyorsított változatot játszották le. Véleményem szerint ez borzalmas, semmi köze az eredeti változathoz, nekem az a régi mélabús, pátoszos dallam jelenti a HIMNUSZT és nem ez a eurokonform borzadály. Követelem vissza a régit! Erkel Ferenc a kottatartót törné ketté annak a fején aki ezt modernizálta! http://www.borsonline.hu/aktualis/hatalmas-felzudulast-valtott-ki-az-uj-himnusz/116742

  Sárgaláz:
  Kicsit felemásra sikerűlt a Stadion lépcsőinek cinóber sárga újrafestése . A Tribün oldali rész rendben, de szemben??? Hiányos, nincs is, félig van……lehet,hogy elfogyott a festék vagy menetközben jött meg a Fax a klubházba, hogy kezdik az új Stadiont építeni, ezért abbahagyták:) ??
  Kengyelfutó tartalékbíró:
  Nem tudom kinek tűnt fel tegnap a tartalék játékvezető? Eddig ennek az MLSZ alkalmazottnak úgy tudtam,hogy csak arra koncentrálódott a feladata, hogy csititja az edzőket, intézi a cseréket (itt jegyzem meg, hogy nekünk van a legcsinosabb technikai intézőnk!!), bénázik a táblával a hosszabbításnál, beugrik, ha a főbíró gödörbe lép és kificamodik a lába, stb. stb. Erre tegnap kvázi partjelzőt játszott, le fel sprintelt azon a félpálya hosszon, ahol nem jár az alap partjelző :) Nekem mókás, Én még ilyet nem láttam:)
  Izlések és pofonok:
  Tudom, hogy ez kvázi magánügy és ma már nem a fekete alapon fehér három csikos csuka a trendi, de amiben tegnap Hajdú játszott az borzalmas volt. Én inkább mezítláb futnék, de világos lila cipőt a Bozsik gyepére soha nem vennék fel!

 • áfonya bácsi

  Nézegettem egy kicsit Transfermarkton volt játékosaink adatlapjait. Sok érdekességet láthat az ember, de a legnagyobb király minden bizonnyal a kis Mancini ügynöke, mert valahogy sikerült eladnia a falábút az MLS-be, a D.C. United-nek… :D

  • Granero

   Az amcsik biztos azt hittek, az apjat vettek meg :)

 • vass gábor

  NB-3 17.30.-tól Komárom–Honvéd-II.

  Vajda D.–Bíró T.,Palmes,Márton,Gergényi—Soós,Bodrogi,Király—Prosser,Bobál G.,Bíró Á.

  cserék:Major B.,Máté Zs.,Kovács D.,Göblyös,Tömösvári,Tóth Barna,Herjeczki

  • Gabesz

   Hol van Lőrinczy Attila ?? Még az előkészületi mérkőzésen játszott az NB III-as csapatban,most meg csend !

   • vass gábor

    Gondolom,hogy csapatot keresnek neki.Az NB1-es csapatba nem nagyon fér be,mivel a kezdőben 3 középpályás van.Ebből az egyik helyet lefoglalja az U20-as Gazdag,aki jól is játszik,szombaton is volt 2 gólpassza (az első 11-es előtt ellene szabálytalankodtak,és a harmadik gólnál ő adott be pontos labdát Vasiljevicnek).A maradék kettő helyre vannak négyen,Kamber,Hidi,Nagy G.,Vasiljevic (és szerintem még King is bevethető lenne simán szélső középpályásként is).Tehát Lőrinczy egyszerűen nem fér be.Mivel már 22 éves így az nb3-as csapatunknál feljebb kellene játszania,valamelyik NB-2-es csapatban (az előző évben Szolnokra volt kölcsönadva),mivel gondolom,hogy más nb1-esek nem kapkodnak érte.

    • A69W

     King vajon meddig fogja bírni ezt a parkolópályát? Tavaly is alig játszott és most sem számolnak vele? Mi tartja még itt vajon?

     • vass gábor

      Hát igen,King is több lehetőséget érdemelne.Egyrészt Botka Endi elég hullámzó teljesítményt nyújt,másrészt King jobb oldali középpályást is tudna játszani,harmadrészt legalább csereként beállva is tudna meccsközben új lendületet a pályára vinni.Ehez képest,az eddigi 5 bajnokin még meccskeretben sem volt benne.Én azon csodálkozom,hogy valamelyik másik NB1-es csapat még nem vitte el.

     • áfonya bácsi

      Én a transfermarktot nézve azon lepődtem meg leginkább, hogy Ignjának még mindig nincs csapata. Pedig azért messze nem a legrosszabb középső védő volt a bajnokságunkban… De mondjuk az is érdekes adat volt, hogy Tandia most épp Kuvaitban játszik.

     • A69W

      Ignját Én is hetente megnézem:) érdekel mi lesz vele, de valóban még sehol-semmi.
      Sajnálom, hogy elment és nem értem miért nemlát benne senki fantáziát!

  • Escape

   Roviden:
   -Nem jogos 11-es Komáromnak-1:0 oda
   -két perccel később Prosser jobb szélről az alapvonalnál erőből belövi, bepattan egy hazai játékosról
   -Komáromi szabadrugás 18 méterről. És második sárgával kiállitották a hátvédünket.
   Messze volt nem láttam pontosan vagy elment a lábak között, vagy megpattant rajtuk.( mert a kapus nagyon kiabált a hátvédekkel)

   Szünet

   A második félidőben a Komárom végig húzta az időt. Már az első pillanattol fogva.
   Igazi “vidéki fineszes trükkökkel” is, mint pl. az hogy a labdaszedőknél ( 6 db) egyszerűen nem volt cserelabda, tehát ha kiment, akkor érte kellett menni…

   -ahogy az lenni szokott a fociban, a szándékos időhúzás megbosszulta magát.
   Prosser belöbbölte a labdát és Bobál berúgta

   -majd nagyjából ugyanaz mégegyszer Prosser-Bobál

   -majd a legvégén senki se vette komolyan Tömösvárit ( jelzem én se, olyan rosszul játszott) aki a 16-os sarkáról, belsővel a hosszú felső felé emelte. az ötösön álló kapus azt hihette hogy fölé megy ( én is azt hittem) mert a kezét se emelte

   Na igy lett 4-2

   Várom mások véleményét is, mert az enyém lehangoló. Pontatlan, erőtlen, lassú játék. Prosser és Bobál focizott a többi ….

   • A69W

    Megérdemelnének több lehetőséget!

   • Granero

    “S mielőtt elfelejteném: két mindenre elszánt fanatikus is elkísért minket Komáromba. A félidőben ellátogattam a vendégszektorba. Ezek a rendkívül lelkes fiatalemberek annyira el voltak foglalva csapatunk buzdításával, hogy nem is vették észre látogatásomat. Nem akartam megzavarni őket, úgyhogy nem mondtam el nekik személyesen, mennyire értékeli a csapat lelkesedésüket és buzdításukat.”

    lemaradtal az Oregrol :D

    http://honvedfc.hu/hirek/orszaguti-zombik/2016-08-15

 • A69W

  A tegnapi GÓÓÓL című extrád műsorban Sebők Vilike szépen átkeresztelte Youlát “Dzsulának” :)

 • Darás Gábor

  Jó nagy les volt a paksi gól!

  • vass gábor

   Ja,elképesztő volt.A védőink jól kimozdultak,így legalább 4-5 méteres lesen állt a fél paksi csapat,még csak az sem volt hogy valamelyik paksi mélységből befutott volna az üres területre,tehát a partjelzőt és a bírót semmi sem zavarhatta meg.Marhák.Bezzeg,például tavaly Youla gyönyörű 15 méteres felső sarkos fejesgólját nem adták meg Szombathelyen,mert kikockázva,mintegy 20 centis lesen volt a harminc méteres felívelés pillanatában.

   • vass gábor

    “kicsit” lesgyanús az eset

    • A69W

     Ilyenkor miért nem lehet olvasni, hogy az MLSZ XY partjelzőt, bírót szankcionálta??
     Érdekes, hogy Csertői az összeesküvés elméletében erről az esetről egy szót sem szólt:)

     • Escape

      ezt a kérdést már én is feltettem, többször.
      Nincs itt semmiféle összeesküvés elmélet, egy TÉNY van: a bírót nem lehet számon kérni.
      SOHA.

      A futballbíró egy különleges státusz. Döntése megkérdőjelezhetetlen.
      Ez a kiindulási alap.

      -Mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy ha utólag számon kérnék/büntetnék őket, akkor attól a naptól kezdve mindenki folyton végig elemezné az összes meccs, kétes ítéletét, és ezzel utólagosan az MLSZ-nek sok munkája lenne.
      -Mindezen túl a fő szempont, az, hogy amennyiben akár EGYETLEN EGYSZER elismerten hibás döntést hozna egy bíró, onnantól kezdve a játékosok sem tisztelnék, és azt mondogatnák neki meccs közben, “majd utólag visszanézik és majd meglátod!”

      Szóval egyértelmű, hogy az MLSZ-nél is látják hogy les volt a gól, de nem tesznek semmit. A rendszert fenn kell tartani.

      Sajnos

      Annyit tudnának tenni, ( de ez sem áll érdekükben) hogy a hibázó bírókat hátrébb sorolják, és csak NB 2,3 as meccseket kapnak. Aki jól dolgozik, kevesebb hibával, az marad.

 • Paal

  Néhány gondolat a szombati meccsről:
  Iszonyat gyenge játék az első 60 percben, egy Eppel fejesen kívül semmi.
  Nem értem Rossi kezdőjét, miért kell pihentetni Baráth-Nagy kettőst. Kamber sajnos nagyon nincs formában.
  Koszta eddig jól tolja, az idei szezon meglepetése, számomra így érthetőbb Jelena elengedése. Ő a kapus Koszta egyik fia az 5-ből?
  A paksi gól valóban qrva nagy les volt! Nem értem, hogy lehetett benézni.
  Rossi helyében ragaszkodnék még egy támadójátékos szerződtetéséhez, mert Youla csak fiatalokkal lett pótolva és iszonyat rövid a kispadunk. Vaszke most minőségi csere tudott lenni, Baráth beállításával lehet játszani a szerkezettel, de a többiek nem tudnak minőségi változást hozni egy esetleges vesztes állás esetén.
  King kapcsán egyetértek a lenti hozzászólóval, lehetne játszatni, főként, hogy fájó kimondani, de Botka nagyon gyengén tolja.
  Lovrics remélhetőleg tényleg csak ma volt nagyon indiszponált..

  • vass gábor

   Márk nem a volt kapus Koszta János fia,Márk kelet-magyarországi,Putnokhoz kötődik,az apja jelenleg is az éppen az nb3-ban játszó Putnok vezetőedzője,Koszta Péter.

   • Paal

    Köszi az infót!

   • A69W

    3 fia és 3 lánya van egyébként a váci Kosztának és közűlük csak egyik focizik, Ő is kapus.

 • A69W

  Mit tennétek Schön Szabi helyében? Chelsea, Ajax, Honvéd?http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/378366_a_honved_fiataljaert_versenyez_a_chelsea_es_az

  Nem semmi teher egy 16 éves srác számára?

  Nehéz kérdés pro és kontra előnyökkel-hátrányokkal.

  Valahol szabályozni kellene ezt a kérdést. Nagyon keveseknek jött be sajnos ez a vándorkaland, aprópénzt kap a nevelő klub (pláne, ha az magyar és nem szerb, horvát) és rengetegen elkallódtak így fiatalon, Ihrig-Farkas, Bukrán stb.
  Tudom, hogy a nagy EU nagy Alappilléreit feszegetem, de Én lehet hogy 18-19 év alatt és X nb1-es mérkőzésen való szereplés után látnám ezt járható útnak,hogy valaki külföldre menjen.

  • ius

   Így van. Eddig még mindenki elkallódott aki ilyen fiatalon ment ki. Itt a posztján ő a legjobb ott lesz még 4-5 hozzá hasonló, persze ezt nem reklámozzák a hívogató managerek.

 • Bölény

  Koszta a legjobb !