A forduló gólja és potyája is a hálónkban, ez sok volt egy estére

Sokan voltunk
Sokan voltunk

A minimál-beharangozók varázsa megtört tegnap egy távoli bombán és Horváth András Király Gábor- díjas potyáján, sajnos ezzel a konklúzióval összegezhetjük a szép számú kispesti (és hagyjuk meg: Vasas-) szurkoló előtt megrendezett pesti kisrangadót.

Megmondom őszintén, rajtam egész nap egy afféle „minden mindegy” hangulat ült, a meccsel kapcsolatos várakozásaimat is meghatározva, és kicsit irigykedve olvastam a kommentek közt azokét, akik már valamiféle futball-lázat éreztek magukban, mert én is imádom, amikor ez engem elkap, de idén valahogy nem jön össze. Hiába volt tehát a zsinórban két győzelmünk, játékunk esetlegességét látva idén nem mertem elhinni, hogy a hantai optimizmus („ma élre állunk”) tényleg beteljesedik. És persze nem is teljesedett be, de nehogy azt gondolja valaki, hogy ilyenkor elégedetten dőlök hátra, hogy „na ugye, megmondtam”. Inkább sajnálom, hogy évek óta tart klubszinten a minimálprogramunk, egyszerűen egy-egy felfutásunk végén mindig szélnek eresztjük a csapat mozgatórugóit, 2013 óta pedig tartós felfutás sincs igazából.

Melóból elindulva legalább a már augusztusban szeptembert játszó Budapesten élvezkedhettem egy kicsit. Nagyon korai volt a startom, így maradt még bőven idő sétára, és a munkahely-környék villái, majd ’50-es évek végi kockái közül kikeveredve a Hungáriára, rövid villamos-út után Angyalföldön is inkább a gyalogutat választottan a 14-es helyett. A fotósok „golden hour”-jának tényleg arany Napja tényleg aranyszínűre festette a járdát, a fákat, meg az embereket körülöttem, és amikor a Frangepán felé közeledve az egy négyzetméterre jutó rendőrautók és járőrök száma kezdte átlépni a budapesti átlagot, azért csak elkapott valami focihangulat.

Ez a meccset megelőző fél órás dumálásuk alatt ki is tartott a vendégszektor tetejének betonjárdáján, aztán a meccsel elkezdődött az utóbbi hetekből, sőt, inkább évekből jól ismert „majd csak lesz valami” birkózásunk. A Vasas hasonló kaliber, mint mi, így kábé olyan egymásnakfeszülést láthattak a nézők, mint az olimpián a kötöttfogásúak állásból való szenvelgései, csak itt nem volt szarházi kirgiz bíró, aki leküldje parterba vagy a Vasast, vagy minket (mondjuk ezért annyira nem kár).

Instant czukkoskodás a vendégszektor mögött: a drukkeri utánpótlás focizgat a szurkolókkal
Instant czukkoskodás a vendégszektor mögött: a drukkeri utánpótlás focizgat a szurkolókkal

Azért viszont kár, hogy értelmezhető látnivaló kevés akadt, inkább csak gyürkőzés, Eppel Marci teljesen eltűnt elöl, nem kapott egyszerűen labdát, nálunk a két szélsőtámadó mozgott most többet és jól, de középről Gazdag és Nagy Geri is robotolt rendesen, sajnos a passzokba nem egyszer hiba csúszott. Hátul viszont -bár egy darabig nem kaptunk gólt-, valami nem stimmelt a Lovresz-kisBobi kettősön, valami nem tetszett. Nemsoká jött is egy sárga Dávidnak, majd Botka vesztett elöl labdát, a Vasas kontrát pedig Berecz, miután lerázta védőjét, jó 30-ról eleresztette, és ahogy szállt a labda, annyira szép íve volt, hogy egy másodpercre még drukkoltam is hogy bemenjen, majd mikor szétszakította a hálót Horváth fölött, akkor esett le, hogy bakker, ezt mi kaptuk.

A gól meg is fogta a csapatot, persze, mindig megfogja, és megfogta az Ábel-Hanta-Gyuri triót is, mert a három sörissza jómadár 20 percet állt sorba dobozos Löwenért (mondjuk innen is gratulálok :) ), hogy aztán a gólról is lemaradjanak, majd a 45. percig szinte szavakat sem találjanak. A meccsre se, a sörre se.

A második játékrész elején aztán a ma igencsak indiszponátor Bobál Dávid egy újabb sárgáért mattolt egy Vasasfüggő támadót, így pirossal indulhatott az öltözőbe. Rossi küldte is be Holender helyett Kingecskét, erősítendő a megbomlott védelmet, ami annyira nem sikerült, de a Vasas is meglehetősen nagylelkű volt a helyzetkihasználással, és nem sokkal kevésbé szürke kreativitásban nálunk, így gólt már csak egyet kaptunk, azt pedig az első félidőben is egyszer már páncélmellényező  Horváth kapus hozta össze, egyenesen a Potyamackó Crystal Palace-os szivornyáját idézve meg emlékeinkben. Megjegyzem, ha ezt Kemenes hozza össze egy éve, ma már 10 katyusányi össztűz zúdulna ex-kapusunkra.

Rossi újabb mentőötlete a pörgős Nagy Geri helyett a Usain Bolt-i sebességgel bíró (NOT) Vaszke beküldése volt, és amilyen hasznos volt Dusan a Paks ellen, ma annyira már a kloákán vette a levegőt 2 perc után, általában 2-3 méterekkel maradva le emberéről. A meccsről mindent elmond, hogy legjobb cserénk kábé még Ricardinho volt, aki a kötelező indolenciák mellett most tényleg nyomott nem egy olyan elfutást, jó beadást és passzt, amit anno vártunk tőle, mikor először láttuk az MFA-csapatban. Nem is értem, hogy ha tud így is, akkor miért nem mindig, na mindegy.

Gazdi még vert hét méterről egy felsőlécet, hogy a becsületgól se legyen meg, és vége. Igazából a második félidőt még az elsőnél is jobban meghajtottuk, nem lehet szidni a csapatot, nem csoda, hogy a meglehetősen szép számú táborunk ki is hívta őket pacsizni (egy szekéraljnyi akadémista is kijött drukkolni, megjegyzem, nem semmi látvány volt, ahogy negyed órával kezdés előtt hátulról bevonultak a Fáyból, a 105-ös busz felől érkezve, egyen-melegítőkben, énekelve a dalokat). Meg is érdemelték a srácok. Arról nem ők tehetnek, hogy a keretet fentről összeállítók évek óta inkább a langyos középszerre szavaznak. Csak hát az egyhelyben topogás néha fárasztó. Szerepelni benne szintúgy, mint kívülről nézni és hittel drukkolni.

Úgyhogy vasárnap Gyirmót, utána kis szünet, nekem ősszel melóügyek miatt kicsit hosszabban is, de nem is baj, rám fog férni.

Jó volt: Holender, Koszta, Nagy Geri, Gazdi.

“A forduló gólja és potyája is a hálónkban, ez sok volt egy estére” bejegyzéshez 29 hozzászólás

 1. Gratuláció a szurkolóknak!!! Hangos, szervezett szurkolás volt, jó volt hallgatni!

  Én szemben voltam, mellettem egy Német ember állt (Hamburg szurkoló) elbeszélgettünk a fociról.
  Megjegyezte, hogy a vendégcsapatnak több a drukkere, mint a hazainak és hangosabbak is. Úgyhogy gratula még egyszer!

 2. A Vasas kapusának volt egyáltalán védése? Elől elég halványak vagyunk. Vasast tavaly mi tartottuk bent azzal, hogy kétszer kikaptunk tőlük és egy döntetlent játszottunk, idén mi segítjük őket dobogóra? Kapuban kipróbálhatnánk Grófot!

 3. Először is minden elismerés a szurkolásért, sokan voltunk, nagyon jó volt a hangulat, nem ezen múlt!
  Szimpatikus volt az Akadémia egyentábora, ahogy megjelentek és ahogy bekapcsolódtak a szurkolásba!
  Nem ezen múlt a dolog sajnos.

  Ugyanezen gondolatok futottak végig nálam is, hogy, ha Kemenes áll a kapuban és kap két ilyen gólt, akkor a tisztelt nagyérdemű már a nyilvános keresztre feszítés időpontját szervezte volna. Nekem nagyon gyomorforgató volt, hogy a Paks elleni meccsen is folyamatosan kapta a lelátóról az ocsmányabbnál ocsmányabb beszólásokat. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, de szerintem ez már undorító volt. Én nem nagyon tudnék elképzelni olyan esetet, hogy aki viselte is valaha a Honvéd mezt és nem tett olyat (kivéve talán Vincze) az ellen, ha ellenfélként visszalátogat a Bozsikba így kellene viselkedni. Igaz ez Csertőire (kapott Ő is hideget-meleget) és szerintem vasárnap egyes “szurkolók” részéről Urbányi is pellengérre lesz állítva rendesen.

  El lett cseszve rendesen ez a tegnap :(……lehet, hogy azért, mert nem a sárga mezben játszottunk :)

  Ugyanúgy mint egy éve ilyenkor, elhúzza a csapat a mézes madzagot előttünk a reményteli kezdéssel és aztán jön a pofára esés. Nem sok kellett volna pedig, egy kis plusz, több lelkesedés, jobb taktika (ahogy a Vasasnál ez megvolt és tovább tudnak szárnyalni). Jó lehet most Angyalföldön szurkolónak lenni!

  Nagyon egysíkúak vagyunk, Én már nagyon unom, hogy az első félidőink arról szólnak, hogy húzzuk ki gól nélkül, teljes passzivitásban, ráérős nyugdíjas játékkal. Ha “baj van” kapunk egy gólt utána látható, hogy fel tudunk pörögni, vannak jó periódusok, tudunk mást is játszani, nem csak az 1 pontra megyünk idegenben, amúgy olaszosan……
  A Vasas nagyon tudatos taktikát választva visszaállt a meccsen (ellenünk ez a megoldás) nem támadott folyamatosan, várt, hogy hibázzunk, ami be is jött. Azt játszották, amit ellenünk játszani kell. Nálunk a taktikai repertoár sajnos valóban csak a kontrajáték esetére korlátozódik. Biztos védekezés, előre vágjuk Eppelnek és majd csak lesz valami, kapunk egy tizenegyest, vagy találunk egy gólt és kb. ennyi.
  Nagyon kellene még előre valaki mellé, ez már a napnál is világosabb!

  Leírtam már tudom, de az sem egészséges dolog, hogy Gazdag és Koszta esetében nincs plusz “motiváló tényező”.
  Nem jó ez az egész szituáció (ebben tökéletesen igaza van Rossinak), hogy ott van tudat alatt bennük, hogy játsszak bárhogy is, akkor is 90 perc lesz a nevem mellett a meccs végén, mert tudom, hogy nem fognak lecserélni. Legalább két hasonló korban lévő fiatalt le kellene ültetni a padra és lehetőséget adni nekik is, hogy érezzék Gazdagék, hogy bizony van alternatíva és nincs bérelt helyük. Azzal, hogy a financiális érveket előtérbe helyezve, mi játsszuk el a Szövetség felé az eminens jó diák szerepét, aki szót fogad a tanító néninek fel is adjuk a jobb szereplés lehetőségét.
  Ezért visszás, hogy Hemingway itt kupaszereplésről álmodozik és nyilatkozik. Nem lett volna korrektebb akkor azt lenyilatkozni, hogy ne legyenek hiú reményeink, ez az év is még az építkezés éve, a fiatalok beépítése és ez az alap továbbra is és akkor világos a helyzet. Vagy egyik vagy a másik, nagyon nem tudom elképzelni, látva, hogy mások, hogy igazolnak, milyen erőforrásokkal bírnak, hogy ez a tulajdonosi vágy megvalósítható lenne.

  Nem vagyok Én sem egy Vernes fun, de bizony el kell ismerni, hogy amikor mostanában pályára lép látszik rajta akarat és küzd, hajt. Talán el kellene felejteni Holender bérelt helyét és több bizalmat kellene Ricsinek adni.
  Prosser jegelését sem nagyon értem…..
  Bobál Geritől, hogy várjuk el mutasson is valamit, ha még perceket sem kap……
  Tudom, hogy Hemingway az “isteni csodát” Kabungu felépülésétől várja csatár fronton, de mi a garancia, hogy ez is nem úgy fog elsülni mint a Kone iránt érzett mérhetetlen optimizmusa???

  Egyébként “Jó volt olvasni” a honlapon, hogy mi van Kamberrel, hogy mi miatt nem ült le még a padra sem……
  Sérült?,Bizalomvesztés?, Gyomorrontás? stb.

  Rossi NS nyilatkozata alapján arra lehet következtetni, hogy vasárnap is Horváth kezd a kapuban.
  Nem tudom…….a tegnapi és a paksi meccs alapján is Én lehet, hogy bizalmat szavaznék Grófnak!

  1. Már régóta megfigyeltem, Kispesten nagyon nem fogadják szépen a nálunk megfordult játékosokat, még akkor sem, ha egykor nagy kedvenc volt és mindent megtett a klubért. Szegény Tóth Misi is a pályafutása végén diósgyőri mezben kapott hideget-meleget, pedig ő aztán mindent megtett a Kispest mezért!

 4. Az ilyen betömörülő csapatok ellen meg se kéne próbálnunk passzolgatni, játszani. Szabadrúgás, szöglet kiharcolása, agresszív visszatámadás a támadó harmadban, átlövések, beívelés, ilyeneket kéne erőltetnünk. Ha kell lőjük be a sarokba a labdát kanadai módra :), aztán lesz, ami lesz, küzdjünk meg érte. Nem azért, mert ezt a focit szeretem, hanem mert ezekben vagyunk jók, játékban meg szarok. Szép focit a tv-ben akarok látni az angol, meg spanyol bajnokságban, meg béelben, már ha nézném ezeket. A Kispest eredményes legyen elsősorban, amíg nincs eredmény, a szép focit leszarom.

  9 saját neveléssel álltunk ki, nem tudom, mikor volt ilyen utoljára. Ha másban nem is, legalább ebben óriási az előrelépés, ezt el kell ismerni. A 12 csapatos bajnokságban az állami csapatok mellett elvileg már a bentmaradás is jó eredmény nekünk, még ha szar is megélni, hogy esély sincs kiugró, ill. Kispesthez méltó eredményre.

  Nem hiszem el, hogy ne akadna még néhány bevethető fiatal, ahol 2 van, tuti van több is. Simán cserélgethetné őket Rossi, csak kicsit bátrabban kéne bedobni őket.
  Már ha mindenképpen ragaszkodunk a 2 fiatalos felálláshoz, néha igenis fel lehetne adni. Ez a pénz szerintem már úgyis csak plusz, a nullszaldó rég megvan, meg különben is, ha valaki drága, de nemes hobbit választ, áldozzon is rá, a szentségit.

  A sör kiszolgálás botrányos volt, 10 ember 10 sörrel kb. 10 perc alatt lett kiszolgálva, ez pont arra volt elég, hogy én se lássam az 1. Vasas gólt.

 5. offfffff : Válogatott: Eppel, Bognár és Csiki is Storck keretében… :)

   1. köszi! csak futtában elkaptam a címet, nem is nyitottam meg… és bevallom Botkát már többször beválogattam volna, de most nem biztos, hogy a legtutibb formában van, nem gondoltam, hogy pont most hívja be.

 6. http://honvedfc.hu/hirek/godot-ra-varva/2016-08-19

  Hmmm..először azt hittem, hogy régi panamai játékosunk jön vissza. Aztán rájöttem, hogy az Godoy volt. :) Aztán figyelmesen elolvastam a cikket, hátha szó lesz a Godot nevű srácról, akit várunk. De semmi. Aztán a végén rájöttem, hogy van még mit csiszolni a klasszikus műveltségemen. :D

 7. Nehéz úgy hozzászólni, hogy az előttem írók lelőtték a mondanivalóim többségét, de azért is írok. :)
  Vernes – dicséret illeti, nem hittem, hogy fogok vele kapcsolatban ilyet írni, de ha a negatívumokat kiemeljük, akkor ezzel a meccsel kapcsolatban le kell írni, hogy remekül állt be.
  Kingen nagyon látszik a meccshiány, őt genyaság padoztatni.. Ugyanez Nagy Gerire.
  Horváth – első gólon sztem lehet vitatkozni, nagyon eltalálta a srác, ha hátrébb áll 3 méterrel, akkor sem szedte volna ki. A második gól … Rossi azt nyilatkozta, hogy nem fog váltani, sztem a kapuskérdés kényes, ott fontos a bizalom érzete, így valszeg ez a helyes döntés.
  Bobál – Sztem ilyen hibákra számítottunk a lelkünk mélyén az előző szezonban, erre lehozott egy tanári teljesítményt. Ez a hiba nálam még belefért.
  Szurkolás: Létszámmal én személy szerint elégedett voltam, de 90-es évek feeling-szerűségem, amit a meccs előtt vizionáltam nem jött vissza. Talán 0-2 után volt egy 5-10 perces időszak, amikor viszonylag sokan csatlakozva, jól nyomtuk. Öregszem.. Ettől függetlenül az lenne a jó, ha minden meccs legalább ilyen hangulatú lenne. Én mindig is szerettem a hétközi, villanyfényes, budapesti idegenbeli meccseket. A Bozsikban sajnos a korzó csak 2-3 gólos vezetésnél hajlandó szurkolni. A Vasasnál meg most egész jól egymásra talált a csapat és közönsége, jó volt látni, hogy próbálkoztak a felelgetős szurkolással.

  1. Tökéletesen összefoglaltad, hasonlókat írtam volna én is!!! CSAK!
   Gyirmótot be kell húzni!

 8. kicsit off: DVTK – Paks meccset után: “A megyei lap rámutatott, hogy hazai oldalról viszont megtorlatlan maradt a fegyelmi bizottság részéről – többek között – a Sz.rházi Nikházi, Miskolc Afrika rigmusok és a Griffith lecserélésénél jól hallható huhogás is, amelyek a tévés közvetítés alatt is tisztán hallhatóak voltak”

  Komolyan vicc, hogy néha mi miért kapunk büntit, más csapatok meg miért nem…de a lényeg, hogy nincs kivételezés..

  1. Pedig azon a meccsen, amin a büntit kaptunk, még színesbörű játékos sem játszott… :D

   1. Én azt mondtam magamnak amikor megláttam.
    “Na ez 100 ezer kezdésből”

    Ne mondd hogy nem kaptak búntetést, mert ez sokkal egyértelműbb mint két darab “kubatovozás”
    Ezt nem lehet “nem észrevenni”

 9. Rossi: “Nincs okom haragudni a csapatomra. Jó mérkőzést játszottunk, a játékosok betartották a taktikai utasításokat, nagy kedvvel futballoztunk, ám néhány egyéni hiba a vesztünket okozta.”
  Ha erre jók a taktikai utasításaid, akkor húzzál velük a picsába, hülye állat! Majd ha pontozásos sportág lesz a futball, ahol a taktikai utasítások betartását pontozzák, visszajöhetsz… Egyelőre győzelerme játsszák, te idióta…
  A “nagy kedvvel futballozó” játékosaid osztályzatai: Horváth 2, Botka 3, Lovric 3, Bobál 3, Baráth 3, Gazdag 3, Hidi 5, Holender 3, Nagy 3, Eppel 3, Koszta 3.
  Ha a nagy kedv erre elég, ki is esik a csapat, de legalább akkor te is eltűnsz a magyar futballból….

  1. Rossit illetően sajnos igazad van. A középszerűséget érzem vele kapcsolatban egyre inkább. Látványos, hogy minden meccsre úgy futunk ki, hogy hátha találunk egy gólt, de a lényeg, hogy ne kapjunk ki. Panaszkodik , hogy nincs minőségi cseréje, de mivel nem látogatja rendszeresen az nb3-as meccseket( én csak keveset láttam és nem volt ott, remélem valaki megcáfol, hogy tévedek) így nem is tudja ki mire képesek a fiatalok, csak a saját rövid túlélése érdekli…
   Örülnék neki ha rosszul látnám ezt…

  2. Rossi erről nem tehet, nem ő találta ki az akadémistákat, ennyi velük nem lehet bajnokságot nyerni még 10 év után sem!

   Nyugi!

 10. Lanza visszatér?Hát,nagyon jó lenne!!

  20.08.2016 | 12:19

  Esclusiva: Lanzafame-Honved Budapest, trattativa avviata

  Davide Lanzafame può lasciare Novara
  nei prossimi giorni. L’attaccante esterno era stato sul punto, qualche
  settimana fa, di andare ad Ascoli poi l’operazione saltò all’ultimo
  momento. Nelle ultime ore è stata avviata una trattativa con l’Honved Budapest (e si tratterebbe di un ritorno di Lanzafame in Ungheria) con discrete possibilità che vada in porto.
  Read more at http://www.alfredopedulla.com/esclusiva-lanzafame-honved-trattativa-avviata/#qIC6FEGSoQJXK4Fk.99

 11. Észrevettétek, hogy a második csapatunk ma Csepelen fogadja a Felcsút II-t?
  16 órakor lesz a meccs, és én már előre örültem, hogy egymás után mindkét meccset meg lehet nézni…
  Így szinte senki nem fog kimenni, mert nem ér át a kezdésre… Ezt vajon miért kellett? Ha legalább fél órával korábban kezdenének, akkor kocsival belefért volna mindkettő…

  1. Én nem vettem észre, de köszi, hogy te igen.. Épp készülődtem volna indulni a Bozsikba :/

 12. Most már tényleg elegem van eböl a csicska m4 geciböl megint nem add streamet se megint minden meccset lehet látni csak a honvédét nem. Mit müvelnek ezek a szarháziak miért csinálják ezt? Hemingway csinálj valamit……. sirjál panaszkodjál. Komolyan mondom nem kell kávé reggel hogy felbaszam magamat.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.